danyel Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Da. Corect, asta spuneam si io. Indiscutabil trage mai bine bine cu lanturile pe spate. Problema pe care o pune @cristi2010 este "cum e mai bine" fata sau spate? Depinde ce intelege prin "mai bine"? Sa iesi din nameti cat casa poporului sau sa mergi in maxima siguranta? Singura problama cu lanturile pe spate e ca masina subvireza ca dracu, si daca pleaca un pic de sub tine (de obicei la deal) o mai redresezi... mai tarziu. Sa nu-ti spun ce bucuria dracu` cand ai nevoie de o frana serioasa si ai lanturile motate pe spate, ca de, ai nevoie de tractiune. Pe asfalt, indiferent de cat de mare e zapada, ca esti pe serpentine sau in oras nu ai ce cauta cu ele pe spate. Daca ai de gand sa mergi pe aratura "mai bine" inseamna obligatoriu pe spate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nea fane Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Sa zicem ca ai o coborire pe zapada batatorita unde ar fi utile lanturile ,pe fata sau pe spate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
calin SB Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Daca ai o singura pereche de lanturi consider ca e mai bine sa fie montate pe axa care exercita cea mai mare presiune pe sol. Adica unde e motorul. Deci pe fata! Doar daca nu aveti Dacia 1100 sau VW broscuta cu tractiune integrala:ha: Mai ales la coborare, cind se incarca mai mult puntea fata.... pe spate cred ca ar avea eficienta aproape de 0. Ca si cum ai lega un bustean dupa caruta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nea fane Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 La o coborire pe zapada batatorita daca ai lanturile pe fata nu vei controla spatele care va reusi sa rasuceasca masina. Domnule @danyel cand eu mergeam cu un 4x4 (la concursuri nu la plimbare) dvs. aveati alte preocupari copilaresti . Link to comment Share on other sites More sharing options...
geologu79 Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Intreb si eu putin off-topic: daca ai o masina 4x4 (Pajero in cazul meu) cu anvelope de vara , de strada dar folosesti 4 lanturi (in romb sa spunem) pe timp de iarna (zapada, gheta..) AI PROBLEME? Adica te poti descurca? Ideea e ca nu vreau sa investesc si in anvelope de iarna :grin: Fara 4x4 acu' Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyel Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Domnule @danyel cand eu mergeam cu un 4x4 (la concursuri nu la plimbare) dvs. aveati alte preocupari copilaresti . Argumentul asta ma convins. Promit sa-mi fie rusine 5 minute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Intreb si eu putin off-topic: daca ai o masina 4x4 (Pajero in cazul meu) cu anvelope de vara , de strada dar folosesti 4 lanturi (in romb sa spunem) pe timp de iarna (zapada, gheta..) AI PROBLEME? Adica te poti descurca? Ideea e ca nu vreau sa investesc si in anvelope de iarna :grin: BFG MT nu sunt cine stie ce minunate pe zapada-gheata, desi sunt M+S acceptate iarna. Aceleasi MT-uri au devenit absolut OK cand le-am pus lanturi. Am fost in situatia asta cand m-au prins zapezi de peste juma' de metru si a trebuit sa ies din nameti. Poate nu iti raspunde complet intrebarii, dar cred ca iti poti forma o idee. Am si eu o intrebare: cum te descurci cu politia in lipsa anvelopelor M+S? Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
geologu79 Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 BFG MT nu sunt cine stie ce minunate pe zapada-gheata, desi sunt M+S acceptate iarna. Aceleasi MT-uri au devenit absolut OK cand le-am pus lanturi. Am fost in situatia asta cand m-au prins zapezi de peste juma' de metru si a trebuit sa ies din nameti. Poate nu iti raspunde complet intrebarii, dar cred ca iti poti forma o idee. Am si eu o intrebare: cum te descurci cu politia in lipsa anvelopelor M+S? M-am dotat cu 4 anvelope sh COOPER ATR pe care scrie si M+S. Astept si un set de lanturi sa imi vina. Astfel sper sa ma descurc iarna asta si cu vremea si cu Politia! Fara 4x4 acu' Link to comment Share on other sites More sharing options...
f_zoltan Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pai, la cat ma pricep eu, iarna AT-urile sunt mult superioare MT-urilor, asa ca ar trebui sa ai nevoie mai rar de lanturi decat mine. :grin: Samurai incepator Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi2010 Posted December 25, 2011 Author Share Posted December 25, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Am achizitionat doua seturi de lanturi si acum abia atept sa vina zapada si pe la noi!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.one Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Unul din ele de rezerva ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted December 26, 2011 Share Posted December 26, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Unul din ele de rezerva ? Un set are doua bucati, deci are lanturi pentru 4 roti........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinaru Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pana nu demult (cand am ramas inzapezit in omat pana la brau cu BFG AT) eram adeptul ideii ca daca ai cauciucuri bune n-ai nevoie de lanturi. Intreb si eu ca un novice:din punct de vedere al grosimii ce lanturi se recomanda? Am vazut ca in magazine sunt lanturi de 4, 6mm etc. Cel care m-a extras din zapada era un LC 120 care avea niste lanturi de 20 kilograme/una bucata lant. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Re: Utilizare lanturi 4X4 E cea mai simpla logica posibila - cu cat mai mare e zaua lantului , cu atat mai eficient e lantul ( bineintenteles ca e si mai greu ). ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
albinaru Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Re: Utilizare lanturi 4X4 ....la buzunar! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predatorsli Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Re: Utilizare lanturi 4X4 Eu am, nu unul, nici două ci trei seturi de lanțuri :) De fiecare dată când le-am montat am rămas suspendat pe zăpada înghețată! Deoarece sapă foarte tare și roțile se adâncesc până ajunge mașina pe burtă. O să mă mai joc un pic cu ea să văd unde greșesc. P.S. În schimb din noroaie m-au scos de câteva ori :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goad Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 (edited) Re: Utilizare lanturi 4X4 Salut tuturor. Am si eu o intrebare despre lanțurile de iarna folosite la Suzuki jimny: ating pe interior in față, cu rotile bracate si /sau flexate la maxim ? Am Suzuki model 2018 ,cu anvelope stock 205/70 r15, fara distantiere sau înălțare.Lanturile sunt cu zale 16 mm, marca Veriga Profesional NT 230. Intreb deoarece pe alte topicuri despre anvelope se specifica clar faptul ca o dimensiune cu numai 1 cm mai mare in diametru , atinge contraaripa. Cu lanturi atinge contraaripa? Sa imi cumpăr anvelope de iarna dedicate mai mici? Mersi. Edited September 6, 2018 by Goad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goad Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Re: Utilizare lanturi 4X4 Chiar nimeni nu cunoaste?! Sunt pus in situatia sa cumpăr lanturi si anvelope fara sa cunosc daca ating sau nu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts