Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mercedesul G e mai slab in noroi ca alte masini?

rommy20005

Postări Recomandate

Re: Mercedesul G e mai slab in noroi ca alte masini?

vorbe...teorii...samd....testul adevarat e in padure nu pe forum....

vreau sa vad G-ul trecand pe unde trec altii...fara diferentialele din dotare blocate

sa nu crezi ca nu stim cum se misca un G in teren.....din pacate stim prea bine

e o masina ff fiabila...e adevarat...dar in teren iti poate manca nervii...mai ales cand e sabotata de blocajul diferentialelor...

in rest numai de bine

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

vorbe...teorii...samd....testul adevarat e in padure nu pe forum....

vreau sa vad G-ul trecand pe unde trec altii...fara diferentialele din dotare blocate

sa nu crezi ca nu stim cum se misca un G in teren.....din pacate stim prea bine

e o masina ff fiabila...e adevarat...dar in teren iti poate manca nervii...mai ales cand e sabotata de blocajul diferentialelor...

in rest numai de bine

Daca foloseai niste exprimari mai normale (no offense) poate intelegeam si eu...

- trec altii fara diferetiale? sau sa treaca g-ul cu ele neblocate pe unde trec altii?

- cand e sabotata adica iti mananca nervii cand nu folosesti niciun blocant? sau faptul ca le blochezi o saboteaza?

Link spre comentariu

se pare ca mai ai multe de invatat.....citesti...dar nu pricepi...nu-i bai

unde trec marea majoritate a masinilor cu diferentialele neblocate...in marea majoritate a cazurilor g-ul daca nu le blocheaza....ramane

acum ai inteles?

si de la un fan G citire...daca G-ul ridica roata...avem o problema

Link spre comentariu

se pare ca nu ai citit #38. anyway da-mi un exemplu din "mica majoritate" a agregatelor de pe forum, preferabil lwb si grele care sunt 100% open diff pe toate 3 axele in 4x4 pe care tu le-ai putut compara live. nu de alta dar un experimentat ca tine cu siguranta nu omite nimic cand baga 260-u (sau samuraie si alte asemenea) in 4x4 si nu are blocante... probabil nici lsd... si probabil nici vasco-variato-cuplaje.

probabil ca din experienta ta daca patrolul raspunde la intrebarea "are diferentiale blocabile" cu NU inseamna ca trebuie comparat direct cu g open total...:uameni

late edit: era sa uit, mai e neste cazuri sub 50 in care pt ca nu-mi aduc aminte ca am blocante sau sunt ignorant ma bag cu ele deschise si apar niste beculete prin bord aiurea, si parca aud niste caraieli si simt niste fenomene prin pedala. nu mi-e clar ce sunt alea.

Editat de ikeakayke
Link spre comentariu

esti prea destept ptr mine...i-au exemplul lui Cos si ma las pagubas....

iti doresc succesuri(ca vor fi tot sub 50) maxime cu G-ul in teren...iti doresc sa treci singur peste toate obstacolele fara nici un ajutor...

nu stiu ce te tii asa scai de Patrol...ca nu am pomenit nimic de el

si in nestiinta mea cu masinile in teren iti pot spune ca piesa dintre volan si scaun face diferenta ....daca si in teren le stii pe toate ca aici ....e de bine

adios :grin: ...

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

macar cos nu a fost de acord cu ceva concret si anume ca din pdv lui nu conteaza la nimic acei 2-3 cm la jocul axei, lucru pe care il inteleg si-l respect, nimic ne la locul lui aici, fiecare apreciaza cel ajuta mai mult si ce nu.

dar tu aveai sansa sa-mi dai un exemplu din vasta ta experienta cu o masina true open care e ok in teren fata de g. chiar sunt curios pt ca peste 99% dau ca exemple probabil din neatentie /nestiinta masini care nu sunt true open si eventual sa cantareasca si cat o bicicleta cu atas.

patrol era doar un exemplu si printre altele, eu avand ambele masini asa cum se vede sub avatar, mi s-a apreciat patrolul cat de usor urca si cum se descurca "fara blocante"... de aici exemplul...anyway ambele imi plac, ambele sunt mult diferite, ambele sunt stoc de mama lor, se balanseaza si negociaza diferit, pe noroi inclinat patrol se simte mai usor, iar in orice alta situatie ca noroi plan, sau orice alta dificultate pe uscat g cu 3 blocate nici nu se incordeaza ca sa zic asa, net superior.

am in plan sa pun blocante fata spate pe patrol pt ca lsd oricum e muci, masina are 260k km reali. dupa ce mergi cu g se simte nevoia la patrol. atunci probabil ca va merita sa refac comparatia intre cele 2 pe uscat.

Link spre comentariu

Eu probabil am mintea mai odihnita :)ce trebuie sa intelegi e ca nu trebuie sa te pui in gura cu toti aiurea si ca cel mai bine faci incercaincercarile de carespyi in teren pe aceleasi trasee si in aceleasi conditii

Personal nu sunt vreun expert asa ca ,chiar te rog sa ma ignori;) dar am vazut atati offrodisti de tastatura ca mi s-a acrit mie,eu multe chestii am invatat "on the hard way"adica rupand spargand indoind diverse pe lamasinile din dotare si la cele la care am acces

Tot personal pot sa spun ca cea mai tare masina e DAC 665T sau un pintz6x6 deci despre ce vorbim? Despre unmog? De ce se ajunge meteu la polemici seci intre fanii unor marci? Alta in parerea mea ar fu Kubelwagen model 1939 de exemplu

O fi g ul cea mai tare masina da nici altii cu alte masini nu se fac de ras

Apropo cate g uri sunt in campionat la noi? Era prin 2011 Museteanu si inca cateva acym au ramas cateva in rest japonezele fac treaba majoritatea patrol si toyo plus mitu 3500 v6 enzina cu automata o fi g ul un monument de fiabilitate da daca nu ar avea 3 blocante ar fi cam varza oricum papagali care la timisul de sus vin cu pipitele si cu g55 amg cu v8 si cu cuciuce de strada dupa o ploicica rapida de vara care le-a stins tigarile grataru pe carbuni si le-a intins machiajul patinau ca broasca in nisip;) si masim a fost cand un batranel satul sa astepte sa urce ei un mal ii clAxoneaza si ii depaseste lejer prin stanga cu :) o dacie ;) apoi noi satui de injuraturile si datul in petec al bizonului de la volan l-am rugat frumos sa foloseadca acele butoane ca de-aia sunt acolo,vrei sa iti zic si replica? Nu umblu acolo ca ass au zis aia in service ca daca le apas se rup planetarele ca are prea multa forta motorul:):):) deci in final ajungem ca pana la urma tot piesa de la volan va face diferenta? Si uneori mai face si masina e drept da mai rar

Acum exemplu personal eu am mers cu lada niva cu 29" pe unde treceau g uri patroale mitu toyote aro si chiar cherokee asta inseamna ca lada eadina suprema? Nu . dar e varianta de mai sus

Editat de Astral
Link spre comentariu

@karolokw :g

f tare asta cu offroad de tastatura.

oricum eu nu ma bateam cu pumnul in piept ca g face si drege cea mai tare din parcare. nu stiu de ce asta inteleg majoritatea care citesc ce am scris. eu doar vroiam sa arat ca cei mai multi fac comparatii fara justificiari tehnice corecte, motiv pt care comparatiile defapt nu-si au rostul.

am si spus ca ambele ale mele sunt stock... cea mai tare masina e aia pe care pe care o prepari conform terenului unde te bagi.

Link spre comentariu

@karolokw :g

f tare asta cu offroad de tastatura.

oricum eu nu ma bateam cu pumnul in piept ca g face si drege cea mai tare din parcare...

Nu-i tare, e moale. Tocmai aici e trampa. Sa faci treaba cu ea moale :grin:

Si da, gheul are mici probleme in kakaoo adanc, sincer recunosc... mai ales la incruisari de punti (fara judecati tehnice corecte)

Editat de mergioricrapa
Reality bites! :shrk
Link spre comentariu

Si eu am constatat ca datorita constructiei (ma refer la centrul de greutate) a faptului ca nu flexeaza suficient si submotorizarii,mere greu in noroi si e f slab la inclinarile laterale

Mentionez ca indragesc masina ca aspect dar asta este realitatea :tr

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

Offtopic:

Apropo cate g uri sunt in campionat la noi? Era prin 2011 Museteanu si inca cateva acym au ramas cateva in rest japonezele fac treaba majoritatea patrol si toyo plus mitu 3500 v6 enzina cu automata

Daca luam ultima etapa din campionat (etapa 6) si conform listei oficiale de participare (http://www.offroadtranssylvania.ro/lista-participanti/):

9x Toyota

7x Nissan

6x Mercedes / Puch

4x Jeep

3x Suzuky

2x Dacia

2x Mitsubishi

1x Aro

1x Daihatsu

1x Land Rover

3x Alte agregate

Daca ne uitam doar la clasele Hobby si Standard - unde masina ar trebui sa fie cat mai apropiata de performantele de fabrica, preferintele concurentilor sunt in felul urmator

4x Mercedes

4x Nissan

3x Suzuki

2x Dacia

2x Mitsubishi

2x Toyota

1x Aro

1x Daihatsu

1x Jeep

In concluzie avem Mercedes-uri in campionat cate si Nissan-uri..

Acum ontopic:

De cateva posturi incoace se tot vorbeste ca flexeaza, ca nu flexeaza... Ce diferenta face asta in noroi?

Link spre comentariu

Mai baieti, deja mi-e rusine ca am G-eu, zau!

Nu-i vorba, masina merge bine, intra peste tot, iese la fel, face, dar cand ma gandesc la cat o criticati, mi se face brusc rusine.

Hai ma, ce dracu'?! Nu exista masina perfecta!

Patrolul fierbe cand ti-e urcusul mai drag, Toyota e puturoasa si parca i-ar prinde bine un sasiu de Patrol, Landul e pentru plimbarica, vitara si Samurai sunt prea usoare, G-eul nu flexeaza si e grea (tot cat un Patrol, dar pute), ce dracu' mai baieti. Tancuri nu mai avem, s-au dat. Asa ca, eu zic asa, ca si posesor de G, daca vrei performanta, fa o masina cu sasiu de Patrol, mecanica de Toyota, motor de si blocanti de G ... si costuri de intretinere de Mitsu.

• Like 1
Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
Link spre comentariu

...cand ai dreptate , ai ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

S-au copt deja strugurii anul asta, aia e problema... :)

Eu, cand ma uit la G-uri, nu vad struguri acri. Vad ceva ce voi avea intr-o buna zi, fie si doar pentru faptul ca vreau sa am una pe mana s-o incerc o perioada dupa pofta inimii. Am mers cu G de cateva ori dar mai mult pe asfalt si pe forestiere normale, mi-a placut, vreau sa vad si restul scenariilor.

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

sunt offtopic da scriu ca e duminica si am timp. Nu am condus G nici o data. Dar masina sincer imi face cu ochiul . Tot timpul am iubit la ea aerul militaresc care il inspira. Pretul de achizitie pentru unitati secound hand este halucinant.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Eu nu consider ca este prea mare.10 000, pentru o masina de acest fel, mi se pare absolut normal.

Din primavara, il scot pe al meu la vanzare, sa imi termin casa, dar deocamdata mai sta, sa facem iarna impreuna.

Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
Link spre comentariu

Cum spunea un om de valoare ,,offroadu'/extremu' meu nu e ca offroadu'/extremu' tau,, asa i si cu parerile despre G uri

Pt unii care au probat/analizat mai multe 4x4 bune, G ul nu este cum se preconizeaza iar pt cei care au luat un G ,,ca sa fie in trend,, dar care nu au apucat sa-l foloseasca ,,necorespunzator,, este super offroader

Editat de ALPINA
NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

offtopic*

Acum vreo 2-3 ani, cineva scria aici pe forum urmatoarea chestie::grin:

"Cea mai buna masina de off-road este G-ul, cu punti de Toyota, dimensiuni de Samurai si motor de Brasov." :wink:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare