Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Salutare!

george_catta

Postări Recomandate

Pana de curand am circulat cu o toyota hilux 2007 iar mai nou folosesc un Patrol 2004 (3000cmc) care dupa parerea mea e mult superior hilux-ului in teren.Tin sa mentionez ca nu fac off-road extrem ci doar circul foarte mult pe teren(lucrez in agricultura), masinile folosindu-le si la vanatoare si pescuit. La vanatoare am fost nevoit sa urc niste diguri destul de abrupte unde patrolul m-a impresionat cu ce usurinta a urcat (comparativ cu hiluxul) dar aici am simtit miros de ferodou(ambreajul).Fostul proprietar mi-a zis ca masina a avut ambreajul schimbat de curand.

1.... Ar trebui sa folosesc reductorul in pante abrupte?(cer si eu un sfat pt ca nu prea ma pricep cand si cum se foloseste LOW)

2....Am putin joc la volan sa fie din caseta?

3....Cand schimb a 4-a dintr-a 3-a in turatie mai mare, peste 3000rpm, intra un pic mai greu,sa fie uleiul de vina?(sincer, nu l-am verificat).

4....Consumul mixt,in mers relaxat,e normal 11-12 L?(presupun ca da :grin: ; la ce poate sa faca masina asta nu mai conteaza :ha: )

Cam astea ar fi nelamuririle pentru moment,daca mai apar revin cu intrebari.

Multumesc anticipat.

Un an nou cu multa sanatate si prosperitate la toata lumea!salutare.

29112010(002).thumb.jpg.5d30b9fed6bfb46b5a1b1394e72adaa9.jpg

04012011(001).thumb.jpg.6d541ca554f4c6ad44a0fdf60d2b0dc2.jpg

DSC_1336.thumb.jpg.68b3dc108188141eef99e9cdd2ebc049.jpg

DSC_1331.thumb.jpg.2c75b170c80ee0fb5e28e4e2b8ac6104.jpg

DSC_1328.thumb.jpg.65cf06012be1c809678cbfecd4b72fda.jpg

Editat de george_catta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Salutare!

Da . Pe LOW nu mai ai probleme de ambreiaj decit daca ti le faci singur .

Jocul poate proveni de oriunde din lantul cinematic - caseta , capete de bara , si altele . Sint usor observabile.

Cred ca ai sa afli , daca e de la ulei , o regula de baza ar fi ca la cumpararea unei masini folosite sa schimbi toate fluidele .

Consumul e normal , dar depinde mult si de conducator .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Multumesc mult petru informatii COS. Am sa merg la un service sa verific capetele de bara (la mine parca merge un pic volanul in gol fara a vira) si nivelul uleiului din cutie.

Ce ulei imi recomanzi pentru cutie si grupuri, ca totusi parca le-as schimba?(cine stie de cand nu le-a schimbat). La motor era schimbat cand am luat-o era uleiul ca in bidon nu mersese deloc cu ea(foarte curat).

Link spre comentariu

Salut si bine ai venit, frumoase amandoua masinile, comparatia intre ele nu-i tocmai egala, 1 e lunga si mai slab motorizata iar cealalta e scurta si cu 50 cai in plus :grin:. Cu consumul cum a zis Cos, e mai mult decat normal. Service incearca sa gasesti unul care se ocupa de 4x4 ca sa nu ai surprize.

Nu mai bine

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

patrolul cand l-am luat arata cam nasol, neingrijit.am muncit cateva zile la el: i-am schimbat mocheta ca arata ca naiba,i-am pus tubul de bass, folie pe geamuri, si urmeaza sa-i vopsesc jantele (negru cred) si sa-i pun doua proiectoare in bullbar care ma vor ajunge cam multisor(ce vreau eu e ca si pe toyota: bosh cu xenon pe ele).

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salutare!

Sa folosesti sanatos masina si fara evenimente nedorite!

...dar stiu ca-ti place bling-ul..!

Jantele de aliaj le vopsesti degeaba! Mai bine iti iei niste table negre, si arata si mai "fioros" - dar n-o sa se mai asorteze cu cromul...

Protectiile ale cromate de pe bara spate o sa le faci praf la prima coborare/urcare pe dig - din cauza consolei spate prea lungi.

H4-urile de pe masina sunt destul de ok, combinate cu ceata, atunci cand esti in teren, asa ca mai bine bagi banii in niste gume de scandal (tinand cont de ce ai spus in primul topic - cum ca iesi mult in teren).

Referitor la intrebari:

1. E bine sa fi pregatit cu transferul pe LOW (conform principiului "Din cacat nu iesi usor, ci intri bine pregatit").

2. Verifica mai intai jocurile pana in caseta. In plus, caseta de directie nu e la fel de exacta ca la Hilux.

3. E bine sa-i dai o talpa inainte sa retrogradezi, ca degeaba-i sincronizata cutia cand saltul de turatie si raport de transmisie e atat de mare (diferenta de rapoarte intre treptele 3 si 4 e prea mare - dupa priceperea mea).

4. Consumul suna OK.

In rest, sunt convins ca vei fi multumit de masina!

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

Azi am testat si eu catusi de cat patrolul in noroi , la o vanatoare de rate.despre vanatoare nu prea am ce zice, slabut, in schimb masina m-a impresionat , trage frate nu se-ncurca.Asa cum ai zis Jolly chestiile alea nichelate de pe spoilerul spate le-am umplut de buruieni si noroi, dar inca nu s-au rupt, cred ca am sa le dau eu jos sa nu-mi rupa si spoilerul.

Am observat ca , dupa parerea mea de incepator, masina ar mai avea ceva nevoie de inaltime, deoarece mai atinge prin santuri.

Legat de jante ai dreptate , nu se merita sa le fac pe astea, deoarece cauciucurile pe care le am (BFG ALL TERREN) nu prea ma multumesc, si daca e sa le schimb as vrea totusi ceva si mai mari (arata mai bine si masina cu gume mai mari).

Imi place cum arata cele doua modele postate mai jos mai ales cel negru; nu stiu cat sunt de eficiente gumele ce le are in noroi dar arata bine(ma intereseaza catusi de cat si cum va arata masina).

In consecinta , pt cine se pricepe si vrea sa-mi dea o mana de ajutor, cam ce ar trebui sa schimb la masina sa o aduc intr-un stadiu asemanator celor doua modele, si de unde as putea comanda piesele recomandate ?si niste preturi estimative daca se poate(multam fain).

ptr4.thumb.jpg.a9a7f4f174efdd84590bc707a2b869b1.jpg

608153143_ptrl5.jpg.9ba1fc3013d1bc86e3c6fda9b69fbaf2.jpg

Link spre comentariu

Cel verde ( sau e negru si eu vad numai ce-mi place mie ) e pregatit bine de scandal , cu suspensiile schimbate , cel mai probabil OME, se poate observa un arc si amortizorul . Bare si praguri , gume MT , snorkel cu ciclon , pare pregatit de expeditii serioase , daca e sa ne ghidam dupa roofrack .

Cel visiniu e mai civil , cu gume ceva mai mici si mai putin lucrat la suspensii , cu pragurile stock .

Ambele au troliu , e foarte necesar la orice misca pe teren si nu zboara .

Pregatirea unui Patrol e simpla daca stii ce ai de facut . Cea mai mare problema e bugetul . Piesele pot fi gasite instant , daca ai cu ce ... oferta fiind chiar satisfacatoare , de la o singura bucsa la kituri complete .

Noi ( Dulceanu si subsemnatul ) am customizat masina lui Jorj , de la cap la coada , iar investitia pot spune c-a fost ...deloc neglijabila . Detalii se gasesc pe undeva pe forum , si pe vanzari , ca intr-un timp o avea la vinzare . Am mai facut noi si altele , dar Silver Bear a lui Jorj e cea mai completa , dupa chipul si asemanarea obsedatului .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cel verde ( sau e negru si eu vad numai ce-mi place mei ) e pregatit bine de scandal , cu suspensiile schimbate , cel mai probabil OME, se poate observa un arc si amortizorul . Bare si praguri , gume MT , snorkel cu ciclon , pare pregatit de expeditii serioase , daca e sa ne ghidam dupa roofrack .

Cel visiniu e mai civil , cu gume ceva mai mici si mai putin lucrat la suspensii , cu pragurile stock .

Ambele au troliu , e foarte necesar la orice misca pe teren si nu zboara .

Pregatirea unui Patrol e simpla daca stii ce ai de facut . Cea mai mare problema e bugetul . Piesele pot fi gasite instant , daca ai cu ce ... oferta fiind chiar satisfacatoare , de la o singura bucsa la kituri complete .

Noi ( Dulceanu si subsemnatul ) am customizat masina lui Jorj , de la cap la coada , iar investitia pot spune c-a fost ...deloc neglijabila . Detalii se gasesc pe undeva pe forum , si pe vanzari , ca intr-un timp o avea la vinzare . Am mai facut noi si altele , dar Silver Bear a lui Jorj e cea mai completa , dupa chipul si asemanarea obsedatului .

Masina lui JorJ :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67460-Vand-NISSAN-Patrol-LWB-Y61-ZD30-MY2004

Link spre comentariu

COS sa inteleg ca esti din Galati si ca te ocupi de modificat masini?cat m-ar ajunge sa arate si a mea ca cea visinie ,excluzand troliul, bara, si portbagajul?doar inaltata so roti pe masura.

Azi a nins pt prima data pe anul asta si la noi si am facut si eu proba masinii in zapada.REZULTATUL:masina poate cauciucurile-s cam varza :ha: .Daca o opresc in zapada mai maricica, pana aproape de genunchi nu mai pleaca inainte trebuie sa dau inapoi.

Deci astept si eu o solutie, un ajutor de la meseriasii in domeniu,cum s-o inalt, ce sa pun pe ea,ce jante , ce gume sa mearga bine pe zapada si noroi,eventual daca e cineva prin zona Tecuciului care se ocupa de asa ceva cu cea mai mare placere i-o incredintez.

Editat de george_catta
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare