florin_andrey86 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 (editat) In primul rand va SALUT pe toti cititorii si posesorii de 4X4.... In al doilea rand.....POVESTEA....... In urma cu doua luni de zile, m-a decis sa vand masina care o aveam ( vw golf 4, din 2001, 1.9 tdi) si sa-mi cumpar un LAND ROVER FREELANDER. Dupa mai multe cautari prin tara, telefoane, masini vazute, m-a auzit un prieten din anglia ce vreau sa-mi iau si a zis ca ma ajuta si imi aduce masina acasa. Satul de cautari pe Ro, am decis sa caut si in UK, dar si pe acolo aceeasi procedura, telefoane, detalii, optiunii, negocieri, etc......intr-un final am gasit una in anglia....... LAND ROVER - FREELANDER data primei inmatriculari: 08.1998 motor - 2.0 di cutie de viteze - 5+1 volanul mutat pe partea stanga geamuri electrice - fata trapa electrica luneta electrica inchidere centralizata cu alarma discuri de frana + placute fata - noi jante pe 16', cauciucuri M/S cardan AC - dar nemontat ( compresor, 2 conducte si tubulatura din interior) PROBLEME radiatorul de incazire din cabina spart geamuri electrice - fata - defecte trapa electrica - defecta luneta electrica - defecta interior super murdar, am gasit in ea paie, fan, grau, cuie, suruburi, scrum si chistoace cat cumprinde racord flexibil rupt toba finala sparta si rupta plafonul mucegait din 4 boxe nu merge decat 1 manerul/luminatorul de la portbagaj rupt si prins cu mastic au vopsit cu negru plasticele de al roti si au gazat toata masina inclusiv triplele si farurile faru dreapta rupt tripla stanga sparta AC - jumatate, restu trebuie sa cumpar a 5-a use putin indoita si ruginita AVANTAJE motorul merge foarte frumos cardanu nu bate grupu nu bate si nici pierderi de ulei nu are caroseria nu are rugina masina are linie (nu a fost livita, cu exceptia portbagajului) pret masina: 1900 de lire, dupa negocieri a ramas la 1750 de lire toata afacerea asta m-a costat 3000€ (masina, drum, transfer bani din ro-uk, comision de conversie euro in lire) mult - putin faptul e consumat. masina a ajuns la mine pe 23.12.2011 Editat Ianuarie 6, 2012 de florin_andrey86 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Bine ai venit! La o asemenea prezentare ar fi pacat daca n-ai face si una mica aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=764089#post764089 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Frumos cadou ti-a adus Mosu'! Si multa munca te asteapta sa o aduci in starea estetica normala! Felicitari si sa te bucuri de ea cat mai mult! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Frumos cadou ti-a adus Mosu'! Si multa munca te asteapta sa o aduci in starea estetica normala! Felicitari si sa te bucuri de ea cat mai mult! munca dejea a inceput...dar o sa fie prezentata la "incet" nu repede ca stricam farmecul :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Niste link-uri utile gasesti aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 (editat) Re: masina mea freelander - 2.0 di S-o stapanesti sanatos, si sa va bucurati de ea intreaga familie. Ca si o constatare (si la minea plafonul, este destul de murdar - nemucegait, si am avut aceeasi impresia = nu-si ingrijesc deloc masinile). Referitor la pret, sa nu-ti para rau (este ok/probleme), iar persoana mai mult de 500 nu si-a scos! Numai bine! Editat Ianuarie 6, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di frumoasa! sper sa te poarte cu placere atat pe asfalt cat si pe drumuri fara urme! Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Niste link-uri utile gasesti aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover. multumesc pt ajutor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di S-o stapanesti sanatos, si sa va bucurati de ea intreaga familie. Ca si o constatare (si la minea plafonul, este destul de murdar - nemucegait, si am avut aceeasi impresia = nu-si ingrijesc deloc masinile). Referitor la pret, sa nu-ti para rau (este ok/probleme), iar persoana mai mult de 500 nu si-a scos! Numai bine! ms de urari, daca te referei la persoana, ca mi-a aduso, nu si-a luat nimic ci din contra, 40 de L de motorina a "cumparat" el....... m-am apucat de ea si sunt foarte multumit de cum merg lucrurile pana acum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di si totusi, sa nu va mai tin in suspans................... Pe data de 27.12.2011 am facut indentificarea + cartea romaneasca si am dat drumu la demersurile pt a o inmatricula fara plata taxei de poluare. Pana la data de 28.12.2011 s-a facut planu de bataie......si a inceput lupta cu "ELIBEREAZA TERENU" Si pe data de 28.12.2011 a inceput dezechiparea……. Cardan jos Evacuare jos (de la turbo pana la funala) Interior jos ( plafon, scaune, mocheta, stalpii etc) 29.12.2011 - spalat tot interiorul - plafonul imbracat in piele 03.01.2012 am inceput in forta - tot bordul jos ( a ramas in masina doar axul volanului, volanul, padalierul, schimbatorul, farana de mana si instalatia electica) Dupa ca am dat tot bordul jos si a ramas decat tabla dintre cabina si motor….am avut parte de cea mai mare surpriza de pana atunci…… „gaurile” unde venea pedalier,caseta de directie, ax volan etc…erau atata de mari incat trecea un caine pechinez fara probleme, iar acele „gauri” erau astupate cu banda deziva panzata…… 04.01.2012 a inceput tata „operatia de vindecare” mai intai in partea dreapta unde fusase volanul A facut sablon din tabla de AL, a dat gauri in tabla si panoul ignifug, dupa care a pus mastic si a capsat tabla cu poc-nituri Eu am data macaralele de la geamurile fata jos si trapa, stanga era rupt cablu, dreapta era rupta mufa de la motoras, iar la trapa un cablu rupt si niste senile 05.01.2012 Tata – a urmat operatia de vindecare in partea unde vine acum volanu, reparatie facuta prin aceeasi procedura Eu – am facut din folie de parchet sablon la fate de usi din interior, pt izolare fonica Impreuna cu un prieten am descaut geamurile de la faruri (pregatim o surpriza) 06.01.2012 Tata – sudat cotul flexibil la evacuare, dupa care a urmat curatarea cu bormasina+perie de sarma, decapant, iar bormasina+perie de sarma, dupa care vopsirea cu gri termorezistent Eu – am dat macaralele de la geamurile de pe spate jos, am degresat cu diluant panoul ignifug si fatele de usi, dupa care pe fetele de usi am pus insonorizant/silent coat (un material care este foarte bun la izolare fonica (pt muzica mai mult)) Lista de cumparaturi pana acum e cam asa: Kit xenon H4 Becuri pozitie pe led 21 de coli de silent coat (doar pt usi, mai urmeaza panoul ignifug) Racord flexibil Spalat interiorul Imbracat plafon in piele Becuri pt ceasuri si plafoniera pe leduri Prenadez Folie de parchet Mastic negru + pistol mastic Matisaj cabluri Diluant Poc-nituri smirghel arici Am comandat si trebuie sa vina kit de reparatii geamuri/trapa/portbagaj bolturi de plastic pt fetele de usi radiator incalzire Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Salut, multa munca la asa o lucrare insa dupa ce e gata va fi o masina care isi merita toti banii. Sa o stapanesti sanatos! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di si acum sa pun si niste poze.....[ATTACH=CONFIG]127456[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Salut, multa munca la asa o lucrare insa dupa ce e gata va fi o masina care isi merita toti banii. Sa o stapanesti sanatos! da. tocmai de aceea am decis sa "o postez" aici ...... sa am martorii :D :D :D dar prb e ca a lovit unde doare....la buzunar.....mai sunt multe de cumparat [ATTACH=CONFIG]127460[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127462[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 (editat) Re: masina mea freelander - 2.0 di Apreciez volumul de munca depus, dar ar fi bine sa rezolvi cumva cu suportul pentru coloana de directie. Va trebui sa-l rigidizezi cum arata el in pozitia originala, altfel, daca ai de gand sa iesi in teren o sa inceapa bordul sa scartaie. Sau se va deplasa coloana in jos, cu timpul. Pentru piese SH ai cateva link-uri aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57747-FREELANDERE-in-DEZMEMBRARI Vechiul loc pe unde trecea coloana de directie prin panou ar trebui "indreptat", adica anulata protuberanta aceea, altfel nu o sa poti monta partea de AC din habitaclu. Difuzoare/boxe se potrivesc cele de 13 cm diametru, simple, max 25 W. Pentru AC (habitaclu) sa fii atent si sa cumperi pt LHD adica pentru masina cu volan pe stanga, asa o sa ai si functia de recirculare pe masina. Trebuie schimbat ventilatorul de la aeroterma cu unul pt LHD, il montezi pe partea cealalta dupa ce dai jos flansa de pe stanga si o muti pe dreapta (e prinsa in 3 suruburi) Ar fi bine sa muti panoul de sigurante si relee pe partea stanga, s-ar putea sa te incurce la montarea AC-ului. Luneta isi face cursa la deschiderea portierei? Acolo de obicei este problema de la switch-ul din manerul portierei, poate fi sarit de la pozitie sau vreun fir intrerupt. Se schimba cu tot cu manerul de la portiera, sau daca ai rabdare il lipesti la loc pe pozitie. Pe cotiera dintre scaune cate butoane sunt pentru comanda geamurilor? Editat Ianuarie 7, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Salut! De unde ai luat benzile de isonorizare si la ce pret? O dimensiune aproximativa. Merci! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 (editat) Re: masina mea freelander - 2.0 di Ceasurile din bord au vopsea verde peste cifrele albe deci nu faci nimic daca schimbi ledurile din bord... nu-i ca la alte masini cand pui trei leduri si ai orice culoare vrei. E un topic aici in Freelandere cu ce munca a depus Doc sa le faca pe ale sale albastre.... multe leduri, letcon, fludor..d'astea. Link: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51841-Schimbat-lumini-in-bord-Freelander&highlight=schimbat+leduri+bordhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?51841-Schimbat-lumini-in-bord-Freelander&highlight=schimbat+leduri+bord Editat Ianuarie 7, 2012 de BlackLord Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 (editat) Re: masina mea freelander - 2.0 di cam multe intrebari, dar incerc sa raspund la toate DKW - multumesc de aprecieri si de sfaturi, - la portbagaj, luneta nu merge din cauza ca are cablul rupt, - daca nu cumpar "Pentru AC (habitaclu) sa fii atent si sa cumperi pt LHD adica pentru masina cu volan pe stanga, asa o sa ai si functia de recirculare pe masina." , doar recircularea nu v-a merge? - daca nu mut panoul de singurate "s-ar putea sa nu mearga" sau sigur nu v-a merge? - nu am cotiera, butoanele pt geamuri, trapa, luneta sunt in bord, sub butoanele de la ventilatie. alin75 - benzile de insonorizat sau silent coat, vand eu si e 10 lei coala sau 400 de lei o cutie (41 de coli) Mai bine iti lasi un numar de telefon. (fara publicitate) BlackLord - am desfacut ceasurile de bord, iar becurile ce-l lumineaza sunt ca si cele de pozitii din faruri, doar ca au aplicate pe ele "un prezervativ" verde - in cazul in care nu o sa pot sa-l fac o sa apelez la "prietenul" nostru acum o sa mananc si o sa plec la garaj Editat Ianuarie 7, 2012 de mariusg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di - la portbagaj, luneta nu merge din cauza ca are cablul rupt, - daca nu cumpar "Pentru AC (habitaclu) sa fii atent si sa cumperi pt LHD adica pentru masina cu volan pe stanga, asa o sa ai si functia de recirculare pe masina." , doar recircularea nu v-a merge? - daca nu mut panoul de singurate "s-ar putea sa nu mearga" sau sigur nu v-a merge? - nu am cotiera, butoanele pt geamuri, trapa, luneta sunt in bord, sub butoanele de la ventilatie. -pentru portbagaj, kit de reparatie sau macara noua de la Land Atelier. -AC-ul, prin carcasa AC-ului se face legatura cu priza de aer exterioara, adica admisia de aer in habitaclu si recircularea. Clapeta pt recirculare este pe carcasa AC-ului. -unde este acum panoul de sigurante vine in mod normal comanda de la clapeta de recirculare, studiaza problema inainte. -butoanele de la geamuri ar trebui sa fie pe consola din spatele franei de mana (cotiera). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Merci pentru link. Esti super ok! La vara te caut sa-mi mai isonorizez si eu masinuta. Numai bine. .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 7, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di gata cu munca pe ziua de astazi, - am dat jos panou pe unde trecea coloana de directie ( sfataul lui DKW) - ma pus silent coat pe panoul ignifug, cu exceptia panoului coloanei de directie - am izolant si plafonul - am schimbat ventiloatorul din bord - am demontat plasitele si macaraua de la haion, mai trebuie sa dau roata si suportul jos - am inceput sa lucrez si la faruri P.S. AM NEVOIE DE AJUTOR de unde cumpar "Pentru AC (habitaclu) sa fii atent si sa cumperi pt LHD adica pentru masina cu volan pe stanga, asa o sa ai si functia de recirculare pe masina." renunt si la funcia aia de recirculare....sincer nu-i prea vad rostul acelei functii ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii referitor la schimbarea AC...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
larry Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di La tine nu se tin sarbatorile :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 7, 2012 Partajează Postat Ianuarie 7, 2012 (editat) Re: masina mea freelander - 2.0 di Sub transversala de care e prinsa coloana de directie si pe care se aseaza bordul o sa gasesti o gaura in partea stanga. Va trebui sa dai o alta gaura (simetrica dar in "oglinda") pe partea dreapta, de unde trebuie sa aduci admisia de aer. Pentru partea de AC din habitaclu, poti incerca o modificare a carcasei pentru pozitia noua. Practic poti s-o modifici sa arate in "oglinda". Este ceva munca, dar nu mai cumperi piesa in cauza. Niste poze cu AC de pe un RHD (Right Hand Drive) http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59421-Aburire-parbriz-geamuri&p=760342&viewfull=1#post760342 Arunca un ochi si aici, poate e de ajutor http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander/page2 Editat Ianuarie 7, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di va multumesc tare mult, dar tin sa mentionez ca masina masina mea e fabricata in 1998, iar "piesa" care o am eu cu radioatorul de AC in nu seamana cu pozele din topicurile trimise...... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di Atunci poate pui niste poze cu AC-ul. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florin_andrey86 Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: masina mea freelander - 2.0 di am si eu o intrebare, daca se poate, e legat de trapa la masina, cum merge trapa, ca a mea momentan nu merge, adica....sunt doua moderele de sisteme: 1 - geamul de la trapa intra sub plafon 2 - geamul de la trapa vine peste plafon (in sus) la freeland cum functioneaza? ca am cautat pe net si nu gasesc. stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate