Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

filtru aer modificat = scade consumul, creste puterea...?

alex_pajero

Postări Recomandate

Salut, am vorbit cu un prieten care imi tot povestea( din auzite) despre un filtru de aer minune care reduce consumul de carburant si creste puterea masinii semnificativ, acum...eu unul ma uit la asa ceva cum ma uit la solutiile minune care repara uzurile motorului cu toate ca m-as bucura sincer sa existe asa ceva.

Voi ati auzit de asa ceva, ati avut/aveti, ati vazut la cineva, stiti ceva despre acest filtru minune? Am sa pun si un filmulet ca sa vedeti despre ce vorbesc. [video=youtube;8iYw9q-kORg]

Am mai gasit si articolul acesta: http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/hunedoara_0_250774952.html#

Editat de alex_pajero
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: filtru aer modificat = scade consumul creste puterea

O avea aceleasi efecte si pentru troliu? Ca al meu trage cam mult din baterii.

Si putin On topic...

Sigur s-a mai discutat despre asta pe aici si s-a ajuns la concluzia ca din caca bici nu prea se poate face.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Cea mai simpla solutie pentru a lamuri daca filtrul face ce scrie pe ambajal e o fisa dyno inainte si dupa.

As putea zice si eu ca am inventat o mancare cu care tratezi cancerul, dar pana aduc dovezi...e cam dubios.

Arata exact ca si filtrul ce-l am pe masina din fabrica, doar ca in cazul meu e pus intr-o carcasa. Sa tragi aer cald de sub capota, ca si cum apare in videoclip e contra-productiv.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Mdaaa... m-am documentat pe: astraclub.ro ( http://www.astraclub.ro/index.php/topic/12343-filtre-de-aer-care-scad-consumul-si-cresc-puterea/page__st__60 ), clubchevrolet.ro ( http://www.clubchevrolet.ro/forum/vand-cumpar-piese-f28/filtrul-aer-care-scade-consumul-creste-puterea-t26122-50.html ) si pe club reno.ro si americanmuscleforum.ro dar nu mai pun likn, si nimeni nu este multumit nici de produs nici de serviciile celui care le comercializeaza.

Dar acum stau si ma gandesc asa ca prostu cum p...lm l-au premiat astia cu aur la Geneva si alte 20 de premii nationale si internationale pe nimik??? Undeva, ceva nu e la locul lui :uameni

Link spre comentariu

L-a aplicat pe motoare cu cilindree intre 800 cm3 si 10.000 cm3 :ha:

a drecu are pile si la navele lui Base.

Ce ma amuza astia cand vorbesc de performante si consum scazut...in procente.....

Never stop exploring
Link spre comentariu

L-a aplicat pe motoare cu cilindree intre 800 cm3 si 10.000 cm3 :ha:

a drecu are pile si la navele lui Base.

Ce ma amuza astia cand vorbesc de performante si consum scazut...in procente.....

10.000cm3 ti se pare cilindree de vapor :no asa ceva gasesti si la camioane. in fine astia care te amuza adica cei de la salonul de inventica de la Geneva sti... nu sunt tocmai de la Poplaca si cu toate astea iau dat omului aurul. intrebarea este cum de s-a intamplat asta?

App:cu toate ca-i al meu.... cred ca topicului i-ar sta mai bine la discutii diverse.....

Editat de alex_pajero
Link spre comentariu

domnilor, nu dati cu pietre prea repede.

nimic nu este imposibil, chestia cu filtrul poate fi chiar plauzibila.

am vazut odata, demult, un interviu cu Iustin Capra.

acesta spunea ca a construit un nu stiu ce vehicul, i-a pus un motor caruia i-a modificat gazodinamica, dupa niste principii ale unui savant, Marinescu pe nume, si a obtinut niste consumuri incredibile....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Daca filtrul lui de aer obstructioneaza mai putin fluxul de aer decat un filtru normal, mentinandu-si totusi capacitatea de filtrare, atunci intr-adevar se poate obtine o reducere a consumului, poate chiar si o crestere mica de putere.

In vederea umplerii cilindrilor, respectiv admisiei de aer, se consuma lucru mecanic pentru contracararea efectului de vacuum. E ca atunci cand tragi aer printr-o batista mai groasa, trebuie sa faci ceva efort ca sa obtii acelasi volum de aer ca atunci cand nu ai batista in fata gurii.

Link spre comentariu

Daca filtrul lui de aer obstructioneaza mai putin fluxul de aer decat un filtru normal, mentinandu-si totusi capacitatea de filtrare, atunci intr-adevar se poate obtine o reducere a consumului, poate chiar si o crestere mica de putere.

In vederea umplerii cilindrilor, respectiv admisiei de aer, se consuma lucru mecanic pentru contracararea efectului de vacuum. E ca atunci cand tragi aer printr-o batista mai groasa, trebuie sa faci ceva efort ca sa obtii acelasi volum de aer ca atunci cand nu ai batista in fata gurii.

Cea mai buna solutie e sa faca fiecare niste teste cu propria masina si un manometru de vacuum legat intre filtru si admisia motorului. Abia apoi se poate decide daca ansamblul filtru / suport de filtru e bun sau rau.

Exemple, tehnici, numere, aici:

http://autospeed.com/cms/title_Building-and-Testing-an-Airbox/A_110281/article.html

Din punctul meu de vedere numerele vorbesc. Restul nu conteaza.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Re: filtru aer modificat = scade consumul, creste puterea...?

Eu zic ca este reala treaba cu filtrul asta "minune" insa diferentele sunt destul de mici ptr a fi simtite asa tare. Ca la un filtru sport de calitate :wink:

Consumul e relativ, daca scade cu juma de litru nu se prea observa si e greu de masurat asa la ochi.

Cum sa spus mai sus...pe dyno se vede diferenta de putere ;)

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Bun.Sa presupunem ca este asa , ca filtrul minune scade consumul si creste puterea . Mai presupunem ca avem acest filtru pe agregat , ce facem atunci cand intram cu cotetul in apa? Cum punem snorkel la acest filtru ? Daca rulam intr-un mediu cu mult praf , ceea ce sigur se intampla , acest filtru mai este bun? Nu cumva , avand densitatea mai mica , pentru a permite aerului sa treaca mai bine si mai repede , odata cu acel aer trec si particule de praf care ajung unde nu trebuie ?

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Re: Economizor sau CE ?

Aterizez si eu in discutie cu unele intrebari pe care mi le pun referitor la filtrele de aer. Am citit un articol prin Adevarul despre un roman ce a inventat niste filtre de aer, medaliate dealtfel pe nustiu unde ( vedeti in link) care reusesc sa reduca consumul cu pana in 15 %. Ce credeti? Mi se pare greu credibil , dar medaliilea alea?

http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/Inventator_roman-premiat_la_Bruxelles_pentru_filtrul_de_aer_care_reduce_radical_consumul_0_812918779.html#

mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Re: Economizor sau CE ?

Aterizez si eu in discutie cu unele intrebari pe care mi le pun referitor la filtrele de aer. Am citit un articol prin Adevarul despre un roman ce a inventat niste filtre de aer, medaliate dealtfel pe nustiu unde ( vedeti in link) care reusesc sa reduca consumul cu pana in 15 %. Ce credeti? Mi se pare greu credibil , dar medaliilea alea?

http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/Inventator_roman-premiat_la_Bruxelles_pentru_filtrul_de_aer_care_reduce_radical_consumul_0_812918779.html#

principial, prin reducerea lucrului mecanic necesar la admisia aerului, reducerea este posibila. Idem si pentru evacuare, candva se faceau galerii de admisie lustuite (!) la interior pentru o mai mare fluenta a gazelor. Din acelasi motiv se elimina tobele.

Link spre comentariu

pentru că a reușit să inventeze și să omologheze un filtru de aer care poate reduce consumul cu până la 15%

Deci, din postarile anterioare, consumam cu pana in 15% mai mult pentru ca nu avem filtre performante. Mi se pare greu credibil si asta, oare producatorii de masini nu s-au gandit la asta?

Deci daca elimin (experimental) filtrul masinii scade consumul? Pai probabil, pe acest principiu, la snorkel, ar trebui sa creasca consumul....ca se mai adauga cate ceva in calea aerului.

mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Deci, din postarile anterioare, consumam cu pana in 15% mai mult pentru ca nu avem filtre performante. Mi se pare greu credibil si asta, oare producatorii de masini nu s-au gandit la asta?

Deci daca elimin (experimental) filtrul masinii scade consumul? Pai probabil, pe acest principiu, la snorkel, ar trebui sa creasca consumul....ca se mai adauga cate ceva in calea aerului.

banuiesc ca la scoala ai facut si fizica ?!?

Link spre comentariu

Toate minunile au cate ceva in comun.

Plecand de la o tema biblica :

miliarde de oameni cred intr-un dumnezeu care s-a aratat acum 2000 de ani sub forma unui tufis in flacari ,unuia care mergea prin desert . De atunci se incapataneaza sa nu mai apara , dar miliarde de oameni cred ca asa a fost ... ca altfel de ce au crezut si cei dinaintea lor ?

...si terminand cu o tema mai stiintifica :

adica , la Geneva sau cine stie pe unde , i-au dat unuia un premiu ca ar fi descoperit ce nu au descoperit zeci de mii de ingineri de la sute de producatori de automobile si anume cum sa scada consumul , si in consecinta cum sa scada noxele ca sa poata omologa masinile euro 7 8 9 ....

Si se intreaba romanu l : pai daca i-a dat aluia ceva premii ...inseamna ca filtrul minune isi face treaba ?

A crede sau nu , nu tine de revelatii sau dovezi fizice ci de ... cat esti de credincios.

Editat de JurasikMan
Link spre comentariu

UITE fac si eu o oferta !!!

VAND FILTRU DE AER ...MINUNE, unicat in lume ,face ce nu face nici unul din alea ce vinde lumea, cu mare reclama:

- SCADE PUTEREA

- CRESTE CONSUMUL

Bonus !!!

Face o ardere minunata in motor de iti lacrameaza okii daca stai pe relanti.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

UITE fac si eu o oferta !!!

VAND FILTRU DE AER ...MINUNE, unicat in lume ,face ce nu face nici unul din alea ce vinde lumea, cu mare reclama:

- SCADE PUTEREA

- CRESTE CONSUMUL

Bonus !!!

Face o ardere minunata in motor de iti lacrameaza okii daca stai pe relanti.

Vreau si eu vre o 10 buc sa am de rezerva....nu de alta dar poate se epuizeaza stocul!!!:banana

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Vreau si eu vre o 10 buc sa am de rezerva....nu de alta dar poate se epuizeaza stocul!!!:banana

La cantitatea asta, neaparat e nevoie si de "Discount", nu-i asa nea Luigi?:ha:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Stiu ca nu sunt 100% on topic dar intreb :

intre un filtru conic low brand (Pilot) si unul KN / Green de dimensiuni apropiate exista mari diferente ? Avand in vedere ca il schimb oricum dupa 6 luni / 1000 - 2000 km ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Stiu ca nu sunt 100% on topic dar intreb :

intre un filtru conic low brand (Pilot) si unul KN / Green de dimensiuni apropiate exista mari diferente ? Avand in vedere ca il schimb oricum dupa 6 luni / 1000 - 2000 km ?

Pai KN si Green nu trebuie sa le schimbi-se curata/spala doar cu solutia adecvata si se pulverizeaza cu ulei.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare