Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

filtru aer modificat = scade consumul, creste puterea...?

alex_pajero

Postări Recomandate

Re: filtru aer modificat = scade consumul, creste puterea...?

Pentru offroad cred ca trebuie un filtru de calitate ca se lucreaza in mult praf si mizerie!!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

la masinile moderne, cu ECU, filtrul il pui degeaba daca nu umbli la parametrii de admisie si injectie. el "suge" aer in functie de datele primite de la senzori.

daca vrei, poti sa pui asa ceva:

webx1.jpg.5f1ed3bf0872380d14fac527accd29bb.jpg

sau asa ceva

kit-car.jpg.d73c378093f4e7929059ec0e7b80ef6b.jpg

sau un turbo.

la masinile pe carburatie, filtrul modificat chiar are efect, conditiile sint: sa reglezi corect carburatorul, filtrul sa il ai in permanenta curat, aerul tras de filtru sa fie cit mai rece.

romanul vrea modificari "dupa buget, coane fanica". nu prea merge. ori performanta, ori te multumesti cu ceea ce ai.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

la masinile moderne, cu ECU, filtrul il pui degeaba daca nu umbli la parametrii de admisie si injectie. el "suge" aer in functie de datele primite de la senzori.

foarte interesant, poti detalia te rog?

cum sesiseaza ECU daca/ce fel de filtru de aer exista in sistem? OEM, aftermarket, cu ulei (eu pe asta din urma l-am azvarlit din prima), deloc....

eu folosesc pt. Patrol doar filtru de aer original Nissan.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

filtru KN, Green, Micro, toate laudate la timpul lor, apoi altele au venit si mai bune, bla, bla. daca ne luam dupa propaganda producatorilor fiecare e mai bun ca altul.dupa ei ar trebui sa schimbam si masinile o data la 3 ani. care-i insa diferenta-n practica? bani aruncati aiurea . de-aia folosesc eu batrinul filtru cu ulei ceva mai supradimensionat ce-i drept. il cureti cu benzina, sufli cu aer si-i dai drumul mai departe. nu degeaba toate utilajele folosite in desert au filtre cu ulei.

Link spre comentariu

foarte interesant, poti detalia te rog?

cum sesiseaza ECU daca/ce fel de filtru de aer exista in sistem? OEM, aftermarket, cu ulei (eu pe asta din urma l-am azvarlit din prima), deloc....

eu folosesc pt. Patrol doar filtru de aer original Nissan.

cine a zis ca ECU sesiseaza ce filtru ai?? :uameni

ECU proceseaza datele in functie de niste senzori: de oxigen, de temperatura, etc. in functie de datele primite, comanda amestecul, mai bogat in oxigen sau mai sarac in oxigen. daca filtrul de aer este imbicsit, dedu de aici ce aer va trage.

sa spunem ca vreau sa maresc puterea motorului. ii pun chipul si las filtrul de aer vechi. daca eu am nevoie de un debit de aer mai mare decit ce poate sa-mi ofere un filtru standard, ce rezultat o sa obtin?!?!

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

lucrurile se petrec un picut altfel.

debitmetrul de aer in concubinaj cu senzorul de temperatura furnizeaza ECU date care spun care este cantitatea de aer (in moli, daca vrei) care intra in cilindri. Functie de asta, ECU dozeaza combustibilul. Dar toate astea se intampla in niste parametri ai normalitatii.

Motorul nu are niciun control asupra cantitatii de aer care intra, aerul intra prin vacuumul creat de miscarea pistoanelor. Motorul controleaza doar cantitatea de combustibil asa incat amestecul sa fie optim,

In momentul in care indicatiile de la debitmetru sunt in afara unor specificatii, motorul intra in regim de avarie. De exemplu cand filtrul este imbacsit, nu este suficient aer.

Link spre comentariu

Aici avem nevoie de un mecanic care sa ne lamureasca cum sta treaba cu "aerul motorului" !!!

Pro si contra acestui tunning sunt pline topicurile mai pe toate forumurile din domeniul auto....

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Giorgel se referea la Patrolul sau, care este...ca al meu. Noi nu avem senzor de oxigen, deci la noi niste reglaje se pot face din simpla alterare a unui semnal (debitmetrul spre exemplu).

Referitor la chip si Patrol, de regula se foloseste D-Tronic cu filtru stock....nu cu filtru high-flow....

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Am folosit si filtre High-Flow si normale, practic n'am sesizat vreo diferenta notabila in accelerare.

Dimpotriva, la una dintre masini umblu cu admisia de aer partial obturata - cand trage prea mult aer incepe sa se balbaie/nu accelereaza cum trebuie (daca las carcasa filtrului deschisa de exemplu). Suspectez o problema de vacuum dar ma intreb ce o fi daca ar avea un filtru sport...

Colegul de pe forum a zis bine, motoarele cu ECU au anumiti parametri si regleaza automat amestecul functie de senzori.

Crazy about good old cars with tons of... personality :wink:
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare