Viorel Cretu Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 :wink:2012 va debuta cu o taxa in minus: impozitul majorat pe masini Share | [/url] Cuvinte cheie: impozit, taxa, eliminare impozit, impozit pe masini La 31 decembrie, impozitul dublat pe autovehiculele cu un motor de peste doi litri va fi eliminat. Asta ca urmare a adoptarii Legii 88/2011, publicata recent in Monitorul Oficial. Drept urmare, valorile de impozitare ar urma sa revina la cotele de dinainte de majorare. Astfel ca impozitul local pentru masinile de peste doi litri ar urma sa se injumatateasca. Potrivit ordonantei de urgenta intrata in vigoare la 1 iulie 2010, pentru motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cmc taxa a crescut de la 7 lei la 8 lei/200 cmc sau fractiune din aceasta, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 1.601 cmc si 2.000 cmc, inclusiv, impozitul a urcat de la 15 lei la 18 lei/200 cmc. La autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv, impozitul a fost majorat de la 30 lei la 72 lei/200 cmc. O crestere substantiala a taxei a fost decisa atunci pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 2.601 cmc si 3.000 cmc inclusiv, de la 60 lei la 144 lei/200 cmc, si la autoturisme cu capacitatea cilindrica de peste 3.001 cmc, respectiv de la 120 lei la 290 lei/200 cmc. aici aveti sursa de unde este luat articolul http://contabilul.manager.ro/a/5539/2012-va-debuta-cu-o-taxa-in-minus:-impozitul-majorat-pe-masini-.html sper sa fie pusa in aplicare. " Nu mai lua viata asa in serios - la urma urmei, oricum nu scapi viu din ea !!! " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 (editat) Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada este un articol vechi. intre timp guvernantii s-au razgandit, pastreaza impozitul la fel si in 2012. un semn "bun" ca se gandesc la noi :ha: .trebuie sa-si mai cumpere lenuta o alta rochie de 700 milioane si dupa aceea poate coboara impozitul:ha: Editat Ianuarie 20, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada ma mir sa fie asa ....dar data aparitiei este parca 16. 04. 2011 Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada salut, kato. este aparitia in 2011 dar de atunci nu s-a mai facut alt proiect de lege. in monitorul oficial asta este ultima aparitie. http://moficial.ro/2011/0411.pdf deschideti pdf si la pagina 3 este mentionat. normal la finante trebuie sa te duci cu legea si sa le dai peste fata cu ea. trebuie mers acum cu legea in fata si platit impozitul. nu pot aplica impozitul vechi. acela fiind valabil doar pana la 31-12-2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada codul fiscal ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada salut, kato. este aparitia in 2011 dar de atunci nu s-a mai facut alt proiect de lege. in monitorul oficial asta este ultima aparitie. http://moficial.ro/2011/0411.pdf deschideti pdf si la pagina 3 este mentionat. normal la finante trebuie sa te duci cu legea si sa le dai peste fata cu ea. trebuie mers acum cu legea in fata si platit impozitul. nu pot aplica impozitul vechi. acela fiind valabil doar pana la 31-12-2011 Sa-ti aureasca Dumnezeu gura ...dar cu nemernici astia nu mai sti !!! p.s.a fost cineva sa plateasca impozitu pe anul asta ? Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Sa-ti aureasca Dumnezeu gura ...dar cu nemernici astia nu mai sti !!! p.s.a fost cineva sa plateasca impozitu pe anul asta ? Salut! Am platit azi impozitul pentru jimny: 49RON (56RON - 7RON bonus). Nu mai stiu cat am platit anul trecut. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Nu l-am platit, dar instiintarea de plata arata la fel cu cea de anul trecut.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Am acelasi impozit ca anul trecut 4630 lei.:fr2:fr2:fr2 Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada mai spun o data, vad ca nu s-a inteles: codul fiscal a fost adoptat ulterior legii in cauza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Achitat : Nissan Patrol 2006 impozit acelasi ca anul trecut 2190 Ron:uameni Toyota Land Cruiser 4,2 la bulgari =140 Euro(In Ro aprox 6200Ron):uameni Toyota Hilux Surf 3.0 la bulgari =70 Euro RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Astia in curand o sa ne puna sa platim impozit si la melodia care o cantam dimineata cand facem dus. Bine ar fi daca ar scadea impozitul la jumatate, ca parca atat era inainte, dar nu prea cred. Toata stima! Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada astazi am aflat ca este adevarat ca s-a redus impozitul cu 50% la motoarele peste 2000cmc. la noi la orsova de la 1 ianuarie se plateste redus impozitul. la masina de 3000cmc respectiv bmw x5 3000 diesel se plateste 1080lei si anul trecut a fost 2160lei. Astazi am fost la sauna cu un prieten care lucreaza la taxe si impozite la orsova si mi-a spus ca ei impoziteaza cu 50% mai putin ptr motoarele peste 2000cmc. deci este adevarat:banana. printati legea si mergeti cu ea la taxe si impozite asta este sfatul prietenului meu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada astazi am aflat ca este adevarat ca s-a redus impozitul cu 50% la motoarele peste 2000cmc. la noi la orsova de la 1 ianuarie se plateste redus impozitul. la masina de 3000cmc respectiv bmw x5 3000 diesel se plateste 1080lei si anul trecut a fost 2160lei. Astazi am fost la sauna cu un prieten care lucreaza la taxe si impozite la orsova si mi-a spus ca ei impoziteaza cu 50% mai putin ptr motoarele peste 2000cmc. deci este adevarat:banana. printati legea si mergeti cu ea la taxe si impozite asta este sfatul prietenului meu. Roaga-l pe amicul tau sa-ti spuna exact in baza carei prevederi legale se intampla asta......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Roaga-l pe amicul tau sa-ti spuna exact in baza carei prevederi legale se intampla asta......... ok, luni cand se duce la servici o sa-i cer mai multe informatii. duminica placuta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Este vorba despre Legea 88/2011, parca din iunie 2011, dar din pacate legea bugetului de stat 2012 a fost adoptata ulterior si mentine nivelul de impozitare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 (editat) Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Eu nu mai inteleg nimic dupa spusele colegilor din Orsova impozitul sa redus la jumatate conform legii de anul trecut, alti colegi au platit la fel dublu etc.. pai ce naiba se intampla cu hotomanii astia de la putere ce sa mai credem, oricum hotie mai mare ca impozitare /cm nu exista, cum naiba unul care are o masina foarte veche cu motor de peste 3000 de cm sa plateasca impozit o avere exact cat plateste unul cu o masina de lux cu o valoare semificativa mai mare..e cea mai mare furaciune posibila sa-i chis in freza tot in Bulgaria ramane solutia asta e suntem condusi de niste mizerii care isi bat joc de oameni poate avem noroc la urmatoarele alegeri poate cei care vin sunt cu mintea limpede si isi dau seama cum sa faca criteriul de impozitare precum si scaderea acestor impozite colosale pentru comunitatea detinatoare de autoturisme de teren... Stima, Editat Februarie 5, 2012 de Dr.CristacKe Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Este vorba despre Legea 88/2011, parca din iunie 2011, dar din pacate legea bugetului de stat 2012 a fost adoptata ulterior si mentine nivelul de impozitare. nu este adevarat. la noi de la 1 ianuarie 2012 se plateste impozitul redus cu 50%. am scris mai sus ca prietenul meu lucreaza la taxe si impozite la caserie,deci el incaseaza impozitul si cred ca este cel mai in masura sa stie legea. chiar am vb cu el despre legea asta si i-am spus ca in alte orase nu se aplica. si el mi-a spus sa va sfatuiesc sa mergeti cu legea din monitorul oficial la taxe si impozite si nu o sa mai platiti dublat. tot el a spus ca cei care au platit dublat dupa 1 ianuarie vor primii difernta inapoi cand se vor destepta unii sa faca reclamatii,dar daca au datorii la taxe si impozite se vor varsa in baza datoriilor si in felul acesta se spala pe maini statul. exact ca si cu banii pe taxa auto, platesti taxa,dai in judecata statul si o sa-ti inapoieze banii,dar daca ai datorii se ramburseaza intai datoriile si daca mai raman ceva leuti atunci abia primesti inapoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Prus, repet, afla legea si modificarile sau ce dracu or fi alea in baza carora ei, acolo la voi, incaseaza impozitul cu 50% redus ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 (editat) Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada nu este adevarat. Prietene Prus, ce nu este adevarat in ce am scris eu? Legea despre care tu vorbesti este Legea 88/2011, publicata in Monit. Oficial 411/10.06.2011, pentru aprobarea OG 59/2010 care modifica L571/2003. S-a intrebat care este legea si eu v-am dat-o. Insa in 30 august 2011 Guvernul a decis mentinerea nivelului de impozitare si in 2012. Uite si un articol din Capital pe tema asta: "Ai mai multe case, ai masina tare, ai impozit suplimentar si la anul! Coalitia aflata la guvernare in Romania a aprobat, luni, mentinerea in 2012 a impozitarii suplimentare a celor care au in proprietate mai multe case, dar si a celor cu masini peste 2.000 centimetri cubi. Daca am iesit din recesiune, gata, ati crezut ca urmeaza o relaxare fiscala? Guvernantii nostri s-au obisnuit cu aceste surse de venit si nu mai vor sa renunte la ele. Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a prezentat membrilor coalitiei mai multe propuneri de modificare a Codului Fiscal, printre care mentinerea in 2012 a impozitarii suplimentare a proprietarilor de mai multe case si de autoturisme cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cmc, avand in vedere ca Parlamentul, printr-un amendament, a decis impozitele sa fie aplicate doar pana la sfarsitul anului 2011. "Avand in vedere limitarea in timp a aplicabilitatii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptarii Legii nr. 88/2011, se propune mentinerea si dupa data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri si pentru mijloacele de transport", se arata in nota de fundamentare a unui proiect care aduce modificari Codului Fiscal. "Membrii coalitiei au fost de acord cu pastrarea acestor impozite si in 2012, considerand ca este un sistem echitabil de impozitare", au declarat pentru Mediafax surse participante la sedinta coalitiei. In vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi sa fie dublat, iar persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu. Coalitia a discutat luni si modificarile privind obligativitatea depunerii declaratiei unice, fiind de acord ca firmele cu o cifra de afaceri de maximum 100.000 de euro, adica aproximativ 370.000 de firme, sa nu mai depuna declaratia unica lunar, ci trimestrial." Tu crezi ca mie imi convine? Mai mult, despre aceasta lege am deschis un thread in 6 decembrie 2011, http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68184-impozit-auto-2012 . Doar ca in 30 decembrie Guvernul a decis altceva. Editat Februarie 5, 2012 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gotca Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada ...Insa in 30 august 2011 Guvernul a decis mentinerea nivelului de impozitare si in 2012..... ......................................... Doar ca in 30 decembrie Guvernul a decis altceva...... nu inteleg cand anume spui tu ca s-a decis mentinerea impozitelor majorate si in 2012. daca e asa ar trebui se fie o lege sau o oug. ne poti da un nr. sau o data, altceva? am punctat mai jos toate legile si oug gasite pana acum.Document1.doc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 (editat) Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Declaratiile lui Ialomitianu sunt din 30 August, ca si o prima modificare a CF. In 30 Decembrie s-a adoptat codul de procedura fiscala 2012. Ordonanta Guvernului Nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 627, din 2 septembrie 2011 Art. VI. — Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 se abroga: a) art. II din Legea nr. 88/2011 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 411 din 10 iunie 2011; b) art. 9 alin. (11) din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 568 din 1 august 2002, cu modificarile si completarile ulterioare; c) art. 69 din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 45 din 28 ianuarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Sper ca acum e destul de clar. Editat Februarie 5, 2012 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prus Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada Salut:cl, acum am vorbit cu prietenul meu de la taxe si impozite si el a spus ca ei taxeaza dupa legea 88 din iunie 2011. Va repet inclusiv astazi au impozitat masini cu motoare dupa 2000cmc cu 50% mai putin. Sau poate Orsova nu mai face parte din Romania? Eu ma bucur ca stau aici.:banana cel putin in privinta impozitarii. P.S. anul trecut am platit impozit dublat ptr un patrol Y61 3000d, un bmw 530d si ptr. un patrol Y61 2800d. e adevarat cateva luni ptr fiecare dar usturator la buzunar. O zi buna sa aveti!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada foarte tare! sa va puneti bani deoparte, veti primi probabil instiintari de plata pentru diferenta de 50% la inceputul lunii Decembrie (evident, DUPA alegeri...) Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: impozitul auto pe 2012 trebuie sa scada foarte tare! sa va puneti bani deoparte, veti primi probabil instiintari de plata pentru diferenta de 50% la inceputul lunii Decembrie (evident, DUPA alegeri...) Bafta! daca au platit integral, nu cred ca sta nimeni sa verifice cuantumul. figureaza ACHITAT si basta! ...stiti vreo gazda in orsova?:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate