Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Plimbari prin "parc"- Framantand namolul prin Valea Jiului

f_zoltan

Postări Recomandate

Readuc in actualitate topicul asta, ca si azi am facut doar o plimbare in parc. Daca tot a nins asa fain in ultima saptamana, am decis sa framantam putin zapada. In asemenea conditii eviti sa descoperi trasee noi, cele existente dand destul de lucru daca stratul de zapada trece de jumatatea rotii. Am plecat doar cu masina mea, dar eram 3: fi-miu, un prieten al lui si cu mine.

Mai intai am urcat un deal la vest de Petrosani, ca sprijin logistic pentru fiica-mea, care voia sa faca o sesiune foto in zapada. Locatia: o cazarma de jandarmi parasita, care a fost o vreme si puscarie.

DSC_0001.JPG

DSC_0005.JPG

DSC_0013.JPG

Apoi am pus lanturile si am urcat pe dealul poligonului. Aici e un fel de loc de joaca obisnuit, mai ales pentru motoreala, diferenta fiind ca acum era atata zapada ca uneori nu vedeam hopurile si alunecarile de teren. Am reusit sa urcam, desi a luat ceva distractie. Am realizat ca nu strica lanturile si pe fata, asa ca am trecut la lucru.

DSC_0035.JPG

Zapada neatinsa era suficienta cat masina nici la vale sa nu vrea sa mearga decat in sarcina.

DSC_0039.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_0041.JPG

DSC_0044.JPG

Au fost vreo cateva momente in care am crezut ca pun masina pe cant, asa ca am mai si sondat pe alocuri, ca sa vedem daca trecem.

DSC_0045.JPG

Dar nu a fost asa de rau pe cat credeam

DSC_0047.JPG

Se apropia inserarea si nici acul de la benzina nu arata prea falnic, asa ca nu am fortat si o alta bucata de traseu pe care ne-o planificasem. E si maine o zi.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Re: Plimbari prin "parc"- Framantand namolul prin Valea Jiului

Frumoasa iesirea... astept si alte relatari:g

Petrosaniul este un oras mult iubit de mine inca din copilarie. Am prieteni de familie foarte buni acolo si mereu sunt incantat sa ajung prin zona. Cunosc destul de bine imprejurimile orasului si va invidiez ca aveti asa "locuri de joaca" chiar "in spatele blocului"....:pr1vreau si eu!!!

In vara voi trece cu siguranta pe acolo cu noua mea achizitie si poate ne vom intalni la o slana si o ceapa rosie pe coclaurile din zona.

Bafta!

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am fost lenes si nu am mai postat, desi la sfarsit de aprilie am avut ocazia unei iesiri faine cu o "selectie" de Vitaristi. S-a mai amintit de ea, fugitiv. Pozele sunt fie ale mele, dar facute cu tableta, fie ale celorlalti participanti, multi cu scule faine. In parte am fost ghid al grupului, dar sus in munte baietii din Gorj au fost cei care ne-au servit un traseu superb. Traseul: Cheile Butii-Valea de Pesti-varful Arcanu (si pentru unii si Oslea)-Bâlţa-Cheile Sohodol-Valea de Pesti.

Am plecat vreo 21 de masini

Fotografie0462.jpg

Urcarea prin padure

FB_IMG_13356006239192340.jpg

* Regrupare

IMG_0079.JPG

* Inca o regrupare

IMG_0099.JPG

Am ajuns in golul alpin

Fotografie0464.jpg

* O parte din coloana. In prim plan colegul Tudordodo

IMG_0133.JPG

Urcusul catre varf. Punctul negru la juma' de drum sunt eu. *

DSC06338.JPG

Daca tot era sa ma rastorn, am facut o poza de sub Arcanu

Fotografie0470.jpg

In sfarsit mot pe Arcanu

2012-04-28_13-01-37_HDR.jpg

Pe aici am urcat (dar nu pe drum)

Fotografie0476.jpg

Retezatul de pe Arcanu

Fotografie0475.jpg

Vedere catre Oltenia

2012-04-28_13-03-17_HDR.jpg

Copilotul Adi si colegul Tudordodo

2012-04-28_13-03-39_HDR.jpg

In departare Parangul

Fotografie0478.jpg

Mi-ar fi placut sa pot pastra "decoratiunea", dar nu eu am gasit-o. Macar am imortalizat "calul putere ca imi lipseste"

2012-04-28%252013.34.03.jpg

Ce, n-ati mai vazut om de stiinta? :)

2012-04-28%252013.05.12.jpg

Cred ca recunoasteti interpretul. Sorin "Fata lui este model".

Fotografie0485.jpg

* Arcanu i-a cazut greu suspensiei stanga fata, asa ca a cedat un pic. Si-a si gasit unde!

DSCN1737.JPG

* Rezolvarea (temporara) a venit de la Sorin si celebrul "TIBIIII" si a implicat si asigurarea cu troliul

DSCN3695.JPG

* Pregatiri de picnic. In sfarsit s-a lasat cu mancare :)

DSCN3719.JPG

* Unde naiba e fotoshopu' ala?

71297752_YYQHZBZ3.jpg

Coloana ajunge in Cheile Sohodolului *

DSCN1753.JPG

*

DSCN1775.JPG

Samurai incepator
Link spre comentariu

* Unde naiba e fotoshopu' ala?

71297752_YYQHZBZ3.jpg

Ca sa ce? Sa invioreze fripturile sau sa corecteze "depozitul" lor?

Si vad in poza ca esti practicant de arte martiale. Nu ma pricep sa numesc miscarea.

Frumoasa adunare, frumoasa iesire.

Link spre comentariu

E vorba de o complicata tehnica de arte martiene full contact, "potol ippon". Se incepe prin coborarea la nivelul adversarului, impungerea acestuia cu clestele acela (sau cu doua betigase :) ) si apoi atacul final cu degetele (se poate observa lesne incordarea din cele 3 degete ale mainii stangi, gata de atac) Fotosopu' era necesar pentru procesarea rezervorului de bere, o grupare de muschi special dezvoltati in urma altui sport extrem practicat ocazional.

Samurai incepator
Link spre comentariu

"depozitul de bere" este chiar util :wink:.... mai coboara centrul de greutate cand conduci samuraiul :h5

super iesirea si misto discul, trebuie sa-mi fac rost si eu neaparat de unul

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

Discul nu era al meu si are o poveste faina. Din 21 de masini singurul grijuliu care a adus disc, a fost colegul Tudordodo. El este un "picnicar" adevarat, cu dotare pe masura si cu o atentie la detalii demna de lauda. Fiind un singur disc, toti am stat la rand sa apucam sa prajim/fierbem una alta. Da, nu e greseala, discul a servit in primul rand la fierberea a cateva ture bune de "virsli" de Brad, din care unul din baieti a adus o cantitate impresionanta, sa ajunga tuturor. Au fost atat de multi virsli incat o mare parte a mancarii adusa de restul lumii a ramas nemancata. Abia dupa faza asta s-a ajuns si la prajeli si gratare.

Parca am mai vazut si un gratar mititel pe undeva, dar nu a facut fata. Langa astea a fost si un ceaun, care in lipsa unor ingrediente dedicate a gazduit o productie interesanta: un fel de tocana de fasole, cu carnuri, carnati, legume si alte de astea. Desi imi e greu sa ii gasesc nume, se pare ca a cazut bine celor care au incercat-o. Oricum, mai faina decat orice mancare a fost atmosfera. Era ca acasa, toata lumea se simtea bine, se distra de minune, inclusiv cei 3-4 copii care au facut iesirea asta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Imediat dupa iesirea pe Arcanu, pe 30 aprilie si 1 mai am continuat plimbarile prin parc. Bazandu-ma ca "improvizatia" lui Sorin tine (si a tinut cu brio), am plecat mai intai in cautarea zapezii in Pasul Vulcan. Daca a tinut la urcarea asta, cu 4 persoane in sarmanul Samurai, reparatia ad-hoc cred ca putea tine la nesfarsit.

Sus deasupra sosirii telegondolei.

DSC_0011.JPG

Vulcanul de sus din Pas

DSC_0009.JPG

O prima pata de zapada

DSC_0018.JPG

DSC_0022.JPG

Am urcat pana unde m-a oprit o pata de zapada adanca de vreo 25-30 cm. Nu am insistat, era doar o plimbare, nu se justifica riscul de a ramane infipt in zapada cum am mai patit-o :) La coborare am dat peste niste fragile viorele care au reusit sa invinga zapada asa cum eu nu am reusit.

DSC_0059.JPG

DSC_0068.JPG

Ca sa nu ma intorc acasa fara nitica miscare, am revenit prin Aninoasa-Dalja Mare. Credeam ca o sa dau peste namoale, avand in vedere ca a plouat saptamani in sir inainte de 1 mai, dar am gasit pamantul uscat, tare ca stanca.

Straja si Pasul Vulcan din Dalja Mare

DSC_0094.JPG

Parangul mic si Carja

DSC_0091.JPG

Dalja Mare. Undeva pe aici e intrarea in traseul catre Dealu Babii.

DSC_0096.JPG

Samurai incepator
Link spre comentariu

Inchei weekendul 1 mai ca sa fac loc celor doua iesiri din ultimele 2 weekenduri. In dupa-amiaza zilei de 30 aprilie am decis sa urc la munte, la o cabana in Parang, cu intentia de a beneficia de cerul senin (o raritate de cateva saptamani) si sa stau putin cu telescopul in cer. In sensul acesta mi-am ambalat nevasta, 2 bucati copii+2 bucati prieteni+ 1 bucata telescop din dotare si am pus cap compas catre munte. Evident ca asta nu a fost offroad adevarat, offroad de asta acolo se poate face si cu Dacia, dar asta nu a facut cele 2 zile mai putin placute. Macar nu sunt offtopic, la categoria "plimbari" merge sigur!

Apus de soare de pe terasa cabanei.

DSC_0109.JPG

Doamna mea lasata fara cuvinte de peisaj. Ar trebui sa mergem mai des :)

DSC_0143.JPG

Telescopul meu a facut furori, a trebuit sa stau la rand dupa fiecare membru al familiei. Ba la un moment dat si barmanita venise sa vada luna de aproape.

Luna arata cam asa:

DSC_0178.JPG

Sesiunea de pe terasa a fost distractiva, dar mai mult decat luna nu puteai sa vezi, ca era lumina multa. Dupa ce gasca s-a tras la nanica, mi-am luat utilajul in spate si m-am dus intr-un colt intunecat al muntelui. Dupa ce am reusit, cu multa munca, sa evit sa ma haleasca doi caini, m-am putut bucura de cerul superb, dar nu numai.

Nebun cu telescop mult dupa miezul noptii, cautand Jupiterul, Venusul...

DSC_0214.JPG

Valea Jiului se pare ca nu doarme nici daca nu era inca vara

DSC_0211.JPG

Dimineata urmatoare a fost deasemenea superba

DSC_0229.JPG

DSC_0228.JPG

Am prins mai intai o tatonare a curentilor de aer cu un aeromodel

DSC_0231.JPG

Apoi a urcat o parapanta (cred ca era deja celebrul Tomi Coconea)

DSC_0255.JPG

Apoi au decolat si altii, si pana sa ne dam seama cerul era plint de pete de culoare. Am numarat vreo 6-7 parapante, din care cel putin una era duplex.

DSC_0276.JPG

Am terminat iesirea cu o coborare peste deal, evitand cu grija asfaltul. Macar atata offroad sa fie.

DSC_0307.JPG

DSC_0384.JPG

O ultima privire catre locul de unde am plecat

DSC_0434.JPG

DSC_0451.JPG

Si gata!

DSC_0487.JPG

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Azi ar fi trebuit sa pot deschide topic nou cu o plimbare lunga la poale de Retezat, dar planurile s-au dat peste cap si traseul planificat pentru azi a fost amanat pentru o data ulterioara. Dar nu m-a lasat inima sa stau acasa intr-o asemenea zi, asa ca, dupa ce m-am achitat de sarcinile trasate de nevoile casnice, mi-am luat Samurachele la "una mica". Nu mare lucru , un traseu scurtut, fara dificultate deosebita, dar pe care nu-l stiam si mi l-am planificat de ceva vreme: Petrosani-Banita peste dealuri.

Pretextul plimbarii a fost testarea tabletei ca GPS bazat pe Ozi Explorer de Android. Am folosit alternativ hartile clasice 1: 100 000 si unele primite de la un coleg, 1: 25 000. Plimbarea a fost de minune iar scopul a fost atins, se pare ca pot sa ma bazez 100 pe solutia Android+hartile Ozi, ceea ce ma incanta teribil.

Am urcat din Petrosani, din zona fostei mine Dalja, apoi am urcat catre statia GSM din varful dealului. Drumul trece printre gradinile momarlanilor, si nu prezinta dificultate. Dupa stalpul de telefonie se vede ca e mai putin umblat, drumul e barat tot mai des de porti (pe care le inchidem cu grija in urma noastra)si merge sub creasta, pe partea catre Aninoasa. La un moment dat am intrat in o padure atat de deasa ca brusc s-a facut intuneric.

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0425_zps1138368a.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0423_zps61c12f7c.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0424_zpsbc6de425.jpg

Am parasit padurea undeva deasupra Aninoasei, in dreptul unui salas pe care l-am mai intalnit la o alta iesire, din 2009, descrisa aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?47554-Plimbari-prin-quot-parc-quot-Framantand-namolul-prin-Valea-Jiului&p=519887&viewfull=1#post519887

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0427_zpscb7e5ae5.jpg

Drumul a continuat pe creasta, dand impresia unui carusel. Ba sus, ba jos, ceva inclinari laterale. Frumos!

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0428_zpsb730a59e.jpg

La un moment dat harta arata ca suntem la rascruce: inainte ajungeam catre Merisor, la stanga catre Dealu Babii si, eventual, undeva la poalele Retezatului, la dreapta coboram in Banita.

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0430_zps7fed4116.jpg

Am ales sa coboram la Banita, ca am primit un telefon care ne intorcea spre casa. Din punct de vedere tehnic a fost cea mai faina decizie. Coborarea catre Banita a fost plina de pante abrupte. In cursul primeia dintre ele am intalnit vreo 5-6 caini decisi sa guste din noi. Intre ei doi erau atat de frumosi, incat nu te puteai supara pe ei. Ma bucuram totusi ca nu eram cu motorul, probabil ca fiind expus unor hamaitori pe o coborare serioasa m-ar fi facut mult mai putin ingaduitor ca azi :)

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0433_zps1779a637.jpg

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0437_zpsac2bd847.jpg

Cam asa arata Banita, vazuta de pe la jumatatea coborarii. Pantele nu se terminasera inca.

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0441_zps630a7c33.jpg

Aici se vede inceputul uneia din ultimele coborari. Singura dificultate reala este ca in 2 locuri am intalnit porti in plina panta. Daca as fi fost singur, mi-ar fi fost imposibil sa ma dau jos, sa deschid poarta, iar apoi sa o inchid iar. Noroc ca nu prea plec niciodata singur, fiind insotit si de data asta de fiul meu.

http://i237.photobucket.com/albums/ff39/f_zoltan/2012023%20DaljaBanita/DSC_0443_zps458c49da.jpg

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare