FlorinG Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Domnilor, are careva dintre dvs. anvelope cu profil "tractor" pe Niva? Sunt curios cum se comporta.....ce plusuri si minusuri au (numai in offroad). Ce dimensiuni ale anvelopei ar fi potrivite pt jante de 15 ....ma gandesc ca pe jante de 16 sunt deja prea mari pt rusoaica , existand riscul sa agatze aripa in momentul bracarii sau "fandarilor"in teren greu. Care sunt firmele care produc astfel de profile (chiar si resapate) si daca se pot gasi pe piata noastra cu destinatie offroad.:wink: :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva NU te sfatuiesc sa iti pui asa ceva. Ai toate sansele sa incepi dupa cum urmeaza: planetare rupte, grupuri sparte, directie franjuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva nu e neaparat numai asta, desi dau f mari socuri in angrenaje, pt ca au intradevar aderenta f buna, dar.... -pe strada i-ati gandul , mai ales la carosabil umed, nu vb de zapada -nu au sustinere laterala aproape deloc, pe teren umed, gen noroi sau mai ales zapada, fuge f tare stanga -dreapta -cred ca niva chiar nu suporta asa ceva, eu am vazut aceste anvelope pe un nisan, aproape dublu la greutate, ca sa nu mai vb de robustetea angrenajelor sau de motor 3000cc, deci nu cred ca pe niva e ok bafta :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva comportament in teren mediocru. motivele:- sustinere laterala slaba,aluneca masina lateral aderenta laterala...asisderea descarcare...bunicica dezavantajul e ca sapa si ramai pe burta curand aderenta pe zapada noroi ...proasta aderenta buna pe pamand mai tare si piatra dar nu extraordinar. vibratii si discomfort plus uzuri cat cuprinde datorate acestora. nu risti sa rupi grupuri sau planetare atata timp cat pe toate cele 4 roti ai aceleasi gume acelasi profil si aceasi marime( desigur si aceleasi rapoarte in grupuri) ca dimensiune pe 16 se potrivesc cele agricole clasice de la tractoare si sunt 6.50 R16 C. parere personala ..cumpara resapate profilul ala Sahara,sau BPPneus...Lermagome...etc ca nu mai stiu cum se numesc...Cross country parca era alta denumire, cumperi un cutter mai sanatos si te apuci si tai din crampoane si iti faci V-urile ca la tractoare. de pe acum iti spun ca am folosit asa ceva si nu sunt multumit din simplul motiv ca nu descarca bine noroiul dar au avantajul ca sunt mai usoare si cauciucul e mai moale putin plus ca sunt mai ieftine din cate imi amintesc. off topic...am venit cu masina incaltat cu asa ceva de la Deva la Brasov...am zis ca daca mai trebuia sa merg pana la Predeal cu ele ii puneam canistra si bricheta aprinsa langa :) oribile vibra caroseria vibra volanul zdranganea tot si cheile in trusa de scule zornaiau...doar la vale cu 120 era suportabil :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Va multumesc pentru recomandari. Voiam sa mai am un set pt offroad mai bun decat "simexurile" (pe care inca nu le-am pus pe masina)195/80-15 Gata m-ati convins... bine ca m-ati oprit la timp si nu le-am cumparat:f2 Pt asta sunt buni prietenii...nu te lasa sa faci prostii acolo unde nu cunostislp :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Multi ma vor contrazice la ceea ce spun acum. Niva nu e o masina de off-road asa cu trebuie. Il poti face, dar, cu limite. Vorbesti de Simex. Unii au pus pe rusoaice asa ceva. Eu, sincer, nu recomand decat daca pui planetare si grupuri mai bune decat cele de fabrica. Si eu am cochetat cu gandu de a pune Simex pe ea, dar, am renuntat dupa ce am spart grupul spate cu MT de la BP Pneus. (o urcare pe un mal de pamant, iar la impact, am reusit sa il fac praf. Cred ca ma iam grupul in garaj incat pot sa ii fac o poza pentru edificare). In Momentu de fata, am tot MT dar, nu reesapat si incerc sa nu exagerez pt a nu rupe tot (oricum, a doua planetara cedeaza). Angrenajele de fabrica de la Niva nu sunt facute sa reziste la off-road. Sunt pentru teren greu, dar nu excesiv de greu. Niva e o masina la care nu poti sa-i ceri sa faca ce face Toyota, Nisanu, Mitzu, sau Samuraiu. Oricum, e peste Vitara. Legat de gume cu profil tractor: daca nu ar face fata la noroi, oare de ce tractoarele din toata lumea au astfel de cauciucuri, si inclusiv TFu-rile au asa ceva? Dar, asta nu inseamna ca le poti pune pe orice utilaj. Doar unde trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva @Cretu , cred ca nu ai cam nimerit-o cu Vitara ! Am vazut-o la treaba unde se descurca onorabil iar ca fiabilitate pot sa-ti spun ca e o supermasina! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 (editat) Re: "Tractoare" pentru Niva Multi ma vor contrazice la ceea ce spun acum. Niva nu e o masina de off-road asa cu trebuie. Il poti face, dar, cu limite. Vorbesti de Simex. Unii au pus pe rusoaice asa ceva. Eu, sincer, nu recomand decat daca pui planetare si grupuri mai bune decat cele de fabrica. Si eu am cochetat cu gandu de a pune Simex pe ea, dar, am renuntat dupa ce am spart grupul spate cu MT de la BP Pneus. (o urcare pe un mal de pamant, iar la impact, am reusit sa il fac praf. Cred ca ma iam grupul in garaj incat pot sa ii fac o poza pentru edificare). In Momentu de fata, am tot MT dar, nu reesapat si incerc sa nu exagerez pt a nu rupe tot (oricum, a doua planetara cedeaza). Angrenajele de fabrica de la Niva nu sunt facute sa reziste la off-road. Sunt pentru teren greu, dar nu excesiv de greu. Niva e o masina la care nu poti sa-i ceri sa faca ce face Toyota, Nisanu, Mitzu, sau Samuraiu. Oricum, e peste Vitara. Legat de gume cu profil tractor: daca nu ar face fata la noroi, oare de ce tractoarele din toata lumea au astfel de cauciucuri, si inclusiv TFu-rile au asa ceva? Dar, asta nu inseamna ca le poti pune pe orice utilaj. Doar unde trebuie. PAI toate masinile mai sus enumerate de tine sunt masini cu SASIU ceea ce Niva nu are este autoportanta...deci nu poate fi comparata cu niciuna dintre ele nici macar cu samurai sau vitara chiar daca motorizarea si dimensiunile sunt similare ele au sasiu. in legatura cu tractoarele ma refer la gume ele sunt folosite pentru ca asigura o presiune pe sol mica si o suprafata mare de contact, pot rula cu presiuni mici in pneu si pentru cele de tractiune(gumele alea mari de tractor) unele se umplu cu apa. legat de TAF motivele sunt aceleasi te-ai intrebat oare de ce rusul a folosit gume de 175 ? pai tocmai pentru a ii asigura o suprafata de contact cu solul mica si deci implicit presiune pe pata de contact mult mai mare. cu cat se vor folosi gume mai late cu atat masina nu va mai "sapa" ci va "pluti" peste teren. si inca ceva grupul l-ai spart pentru ca erai in sarcina atunci cand ai sarit cu masina malul si ai atins cu rotile pamantul,asta pentru ca sarcina a survenit brusc si in timp foarte scurt si de valoare mare. acelasi lucru il puteai pati cu orice alta masina. Editat Ianuarie 25, 2012 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Ai perfecta dreptate. Se putea intampla la multe masini sa se sparga grupu. Dar: - grupurile de fabrica la Niva nu sunt gandite pentru asa ceva. - alte masini case sunt bagate in of road sunt facute pentru asta. Niva nu prea. Tr modificata pt a rezista socurilor extreme. Eu tocmai am inceput si sper sa duc la bun sfarsit ideea. Pt moment am reusit sa ii maresc garda la sol si sa pun pe ea 205/80/16,dar, tr schimbate si grupurile si planetarele ca sa poata sa faca fata la cerinte. Exista kit-uri pentru asa ceva (am auzit ca ungurii au) si voi cauta sa aflu si sa achizitionez. Nu am NIva de o viata, ar, in ultimi ani, doar cu ea ma joc. Din februarie 2008 pana acu, doar cu ea ies in teren si am cam inceput sa invat ce poate si ce crapa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Ai perfecta dreptate. Se putea intampla la multe masini sa se sparga grupu. Dar: - grupurile de fabrica la Niva nu sunt gandite pentru asa ceva. - alte masini case sunt bagate in of road sunt facute pentru asta. Niva nu prea. Tr modificata pt a rezista socurilor extreme. Eu tocmai am inceput si sper sa duc la bun sfarsit ideea. Pt moment am reusit sa ii maresc garda la sol si sa pun pe ea 205/80/16,dar, tr schimbate si grupurile si planetarele ca sa poata sa faca fata la cerinte. Exista kit-uri pentru asa ceva (am auzit ca ungurii au) si voi cauta sa aflu si sa achizitionez. Nu am NIva de o viata, ar, in ultimi ani, doar cu ea ma joc. Din februarie 2008 pana acu, doar cu ea ies in teren si am cam inceput sa invat ce poate si ce crapa. pai asta e excelent dar repet nu se pot compara cel mult poate fi comparata cu un duster sau cu un x-trail parca nici ala nu are sasiu. oricum daca te ocupi de asa ceva adica de modificarea ei pentru treburi mult mai serioase iti recomand schimbarea grupurilor cu alea mai vechi de pe 1,6 cele cu 22 de caneluri parca sunt1 si sunt si mai bune plus ca ai si un alt raport final. iar daca prin conxiunile tale pe la vecinii nostrii :) gasesti un grup fata dala facut din punte spate da-mi de stire ca sunt interesat. eu am ajuns la concluzia ca asta e punctul cel mai vulnerabil al masinii in ceea ce priveste mecanica prin faptul ca poti sa rupi carcasa si patesti exact ca la aro 10 in rest masina e destul de flexibila. eu am deja puse pe ia 205 80 cu 16 si pot sa spun ca asta plus inaltatoarele te duc la o garda la sol mai mare cu 4 cm fata de standard. uite maine daca reusesc fac o poza cu o rigla si inaltimea la care ajunge la diferentialul spare la punte ca acolo e cel mai jos punct. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Ce parere aveti... poate duce "gume" profil simex de la Insa Turbo 195/80-15? Inca nu le-am pus pe masina si sa vrea sa stiu la ce sa ma astept... Are cineva exact aceasta dimensiune si profil pe Niva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Je:grin:,am exact acest profil, 195/80/15 siiiiiiii am constatat ca fiind resapate diametrul rotii inscris pe guma se refera doar la anvelopa fara crampoane (vezidetaliat in lincul din semnatura mea ca am explicat pe indelete). in momentul in care le-am pus,nu se putea vira deci,prima operatiune e taiatul din aripi fata.Mentionez ca a masina e liftatata vreo 5 cm - asta e suficient daca mergi cu ea pe strada:grin:,altfel vei constata ca spatele e crima, trebuie taiata cel putin 5 cm. Deci daca nu esti pregatit sa tai din ea,mai bine vinzi gumele:banana :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva am eu ,,sahara " si nu e ridicata numai la viraje atingea si am taiat coltul aripilor aatat VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva am eu ,,sahara " si nu e ridicata numai la viraje atingea si am taiat coltul aripilor aatat si eu am acelasi profil dar sunt de la BP pneus tot resapate fata nu atinge dar a fost crosetata la colturile aripilor iar spatele atinge in contraaripa la flexari si in speta imi atinge la surubul de care este prinsa centura,dar asta se rezolva cu flex :) sau cu scoaterea centurii :) off topic cineva care foloseste profilul Sahara sau cross country in conditii de yarna ne spune cum se comporta? motivul este ca eu azi desi am gume de iarna am ramas pe burta si am patinat ca fraierul iar gumele parca erau inutile... si deaia ma batea gandul sa le schimb si sa le pun pe celelalte. dar pentru a nu mai da 100 ron la schimbat si ca nici nu am chef pe o astfel de vreme sa stau sa schimb gumele una cate una la hidraulic :) va cer sfatul :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Cu Cross Country m-am distrat eu iernile trecute de lene sa le schimb. Reesapate. Nu va recomand decat daca v-or placut desenele animate cu Bambi cand s-o dat pe gheata (faza cu iespurasu Bocanila) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva si eu am acelasi profil dar sunt de la BP pneus tot resapate fata nu atinge dar a fost crosetata la colturile aripilor iar spatele atinge in contraaripa la flexari si in speta imi atinge la surubul de care este prinsa centura,dar asta se rezolva cu flex :) sau cu scoaterea centurii :) off topic cineva care foloseste profilul Sahara sau cross country in conditii de yarna ne spune cum se comporta? motivul este ca eu azi desi am gume de iarna am ramas pe burta si am patinat ca fraierul iar gumele parca erau inutile... si deaia ma batea gandul sa le schimb si sa le pun pe celelalte. dar pentru a nu mai da 100 ron la schimbat si ca nici nu am chef pe o astfel de vreme sa stau sa schimb gumele una cate una la hidraulic :) va cer sfatul :) faptul ca ai ramas suspendat nu are legatura cu profilul gumei , mai mult conteaza garda la sol , greutatea masinii si puterea motorului, cat timp masina nu reuseste sa arunce zapada din fata tinde sa se cocoate pe ea, profilul sahara se comporta excelent pe zapada , noroi clisos (lipicios) si nisip , mediu pe gheaza ploaie si macadam, slab pe asfalt (ai impresia ca se vede cum musca din ele) la noi cer numai 100 de mii de lei veki sa schimbe 4 roti si sa le verifice presiunea VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 (editat) Re: "Tractoare" pentru Niva apropo de gume pe timp de iarna ca exista mitul ce m-a terorizat ca resapatele naspa...... am insa turbo profil "simex" am aceeasi frana pe zapada batatorita sau pe gheata ca cu oricare alt pneu sunt excelente din punctul meu de vedere, tocmai am revenit dintr-un drum pana pe langa husi...... precizez ca cei care spuneau treburile astea nu aveau tractiune integrala(care din punctul meu de vedere cam schimba favorabil situatia) Editat Ianuarie 26, 2012 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva E CLAR! :) schimb gumele ca sunt dezamagit deci Semperit hi grip excelente pe zapada mai tare dar praf pe gheata,sau fleasca si zapada afanata. parere proprie...sa nu vorbesc prostii voi verifica si presiunile de lucru pentru 205 80 R16 si verific si la mine cat am ...poate o fi din cauza presiunii pe care o suspectez ca e mai mare :) ma bate gandul sa imi caut niste BFG alea cross sau ranger care le gaseam pentru ARO. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 (editat) Re: "Tractoare" pentru Niva fac precizare ca le-am lasat in presiune de 1.8, si chiar merge mai putin, dar deocamdata is multumit. adevarat ca tre sa stai cu "ochii pe butelie" adica la distanta de ala din fata , ca na nu-i masina mica sa raspunda fidel comenzilor dar ori vrei sa fii pregatit pt orice ori nu :grin: p.s. Poate gumele insa turbo au alt cauciuc, voi incerca sa fac filmulete sa vedeti cam cum franeaza, sper sa reusesc sa prind Editat Ianuarie 27, 2012 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Am gasit ceva interesant pt niva ..... :wink: Recip tractor dumper 195/65-15 destul de latute... iar indice de viteza 120km/h !!! Surade cuiva ideea de a incalta rusoaica cu astea (numai in offroad extrem)? Ce parere aveti de balonaj 65 nu e prea mic? cum se masoara diametrul exterior al anvelopei, pana la crampoane sau cu tot cu ele??:hl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva teoretic se masoara cu tot cu ele, dar la resapatele cumparate de mine am avut surprize, era fara crampoane calculul :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Super! Bine ar fi sa fie cum zici tu, Recip tires sunt anvelope resapate. Pt profilul "Tractor Dumper" 195/65-15R producatorul spune ca are 662mm diametru, cea ce e exact diametrul unei anvelope originale de Niva 185/75-16 adica 660mm Acum, daca zici ca la resapate diametrul se da fara crampoane, asta inseamna ca profilul "tractor dumper" e si mai mare ... din pacate nu stiu exact cat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva Super! Bine ar fi sa fie cum zici tu, Recip tires sunt anvelope resapate. Pt profilul "Tractor Dumper" 195/65-15R producatorul spune ca are 662mm diametru, cea ce e exact diametrul unei anvelope originale de Niva 185/75-16 adica 660mm Acum, daca zici ca la resapate diametrul se da fara crampoane, asta inseamna ca profilul "tractor dumper" e si mai mare ... din pacate nu stiu exact cat. :grin: mie la ruleta inainte sa le cumpar mi a iesit mai mare cu cativa milimetri!!! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva pun aici un link in care am dezbatut povestioara, nu-i obligatoriu ca la toate gumele sa fie la fel http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page2&highlight=iesire+iasi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Re: "Tractoare" pentru Niva teo pes..... Mai stii cumva diametrul exact al anvelopei masurat cu ruleta? (pt tractor dumper 195/65-15):grin: Si apropos, cum se comporta in teren am inteles ca le ai deja, pe ce masina le-ai pus? ..... ai incercat cumva si Simex sa ne spui care e diferenta intre cele doua modele in teren...:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate