Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

"Tractoare" pentru Niva

FlorinG

Postări Recomandate

Re: "Tractoare" pentru Niva

teo pes..... Mai stii cumva diametrul exact al anvelopei masurat cu ruleta? (pt tractor dumper 195/65-15):grin:

Si apropos, cum se comporta in teren am inteles ca le ai deja, pe ce masina le-ai pus? ..... ai incercat cumva si Simex sa ne spui care e diferenta intre cele doua modele in teren...:tk

O discutie exact pe aceasta tema "Tractoare vs. Simex" este aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41444-anvelope-profil-tractor-vs-profil-simex-!!&highlight=tractor

Iar dincoace poti afla mai multe pareri despre comportamentul acestui tip de anvelopa :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40507-Anvelope-Tractor-dumper&highlight=tractor

Va recomand ca pe acest topic sa va limitati la ce scrie in titlu...........

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

super tare masina!

@Arkan1980:

Ma scuzi si pe mine ca postez aiurea, dar chiar nu ma pot abtine....cum sa postezi in interval de 2 min, nu mai mult, 5 posturi, care nu au nici o legatura cu ceea ce se discuta, esti total pe dinafara discutiei....vorba unui coleg intr-un alt post, unde ai postat si acolo fara nici un sens:

"Aia-i Arkane!!! felicitari , ai ajuns la 20 de posturi!!!

Ia zi repede ce ai de vanzare :uameni"

Cred ca ar trebui sa se ia initiativa....:f1

Se poate sterge si postul meu! Multumim!

Editat de symy139

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

am si eu o parere

din capul locului NU am avut niva, dar am avut aro 10, care este destul de asemanator, ca si concept si ca fiabilitate piese (poate chiar mai slab)

nu discutam despre sasiu aici, acela are roul de a face masina ca si structura mai rezistenta la flexari si in timp, NU are avantaje clare in teren, din contra o autoportanta in primii ani de viata este mai buna datorita greutatii mai reduse

bun, despre aro 10...am incercat diverse combinatii de roti si gume pe el

in finalul finalului am ajuns sa pun roti de tractoras cu cauciucri 650/16

pe sosea oricum nu mergeam mai tare de 80 la ora... aveam motor de vw 1,6 fara turbo, lesina motorul daca il forjam rau

pe teren eram rege cu tractoarele

masina usurica, unghiuri bune si aderenta buna... treceam pe unde nu gandeai, si am urcat pe lut unde au ramas masini de concurs cu blocant fata spate, am strabatut o padure cu ogase mari, cu tractiune spate doar ( a cazut grupul fata din prinderile de pe carcasa ambreaj...) FARA probleme, iar in spatele meu un Y61 cu MT de 33 si blocant sa troliat de 3 ori

iarna e mai trist si am prins si un drum cu polei adevarat...a fost cosmar, dar am ajuns acasa

pentru cine vrea sa foloseasca masina pe teren greu, este foarte utila aceasta dotare MAI ALES PE NOROI

NU 750 /16, alea sunt prea mari si prea grele, dar 650/16 sunt foarte usoare si inguste

dupa ce am schimbat rotile cu tractoarele, 2 ani nu am mai schimbat capeti de bara si pivoti, in conditiile in care schimbam la 6 luni cu roti originale sau putin mai late, pentru ca masina vira MUUUULT mai usor cu tractoarele

transmisia am rupt-o, dar pentru ca am avut talpa grea, similar ca si cretu de mai sus

cu tractoarele ai sansa sa rupi mai rar transmisia decat cu caucicucuri mt, pt ca siguranta in teren e mai mare si nu esti obligat sa fortezi, mergi cu o viteza mai mica si mai linistit, nu incerci sa treci din inertie...

unde gasiti?

anvelopeagricole.org parca era situl

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Azi am sunat la cei de la "anvelopeagricole.org" ca sa comand gume profil tractor pt rusoaica... 6.50-16 Petlas .

Cand am spus ca vreau sa le pun pe un 4x4 tipul respectiv, nu mi-a decomandat sa fac asta.

El spunea ca au mai cumparat niste baieti "iubitori de noroi" exact aceeasi dimensiune si profil, dupa care clientii au sunat sa se planga ca anvelopa se dejanteaza (chiar cu presiuni mari) pur si simplu nu sta pe janta pt ca e prea mare balonajul si anvelopa se flexeaza prea tare cand e solicitata in teren.

A mai patin cineva asa ceva cu anvelope profil tractor?

Link spre comentariu

eu am 7.50 r16 pe jante de ims si nu dejanteaza nici tractoarele agricole nu patesc treaba asta , nu balonajul e problema , ci latimea jantei

Nu sunt prea grele gumele de 7,50 r16 pt Niva, incap sub aripi ?.....am vazut ca cele de la Petlas, au diametrul de 805mm

Uite ce face o Niva incaltata cu "tractoare"

Editat de FlorinG
Link spre comentariu

Uite ce face o Niva incaltata cu "tractoare"

Intr-adevar,face, dar cu puntile alea grozave,alfel, cred ca ar trebui decupata jumate din masina:grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare