TanaM78 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Care este presiunea maxima pe care o poate genera o turbina pe care motorul de Y61 3.0 Di o poate suporta fara ai fi afectata fiabilitatea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Presiune maxima nici eu nu am gasit raspuns la intrebarea asta:ha: cauta prin topicuri la nissan. asigura-te ca esti bine aprovizionat cu timp, bere si floricele:grin: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Presiune maxima Merci,dar,pana cum am cautat printr o gramada de forumuri externe si nothing.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Presiune maxima n-ai cautat unde trebuie:ha::ha: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50869-valoare-presiune-turbo-relativa-sau-absoluta&highlight=presiune Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Ianuarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Presiune maxima Merci, dar in topicul ala este o totala harababura. Intamplator la service Nissan am vazut o diagrama si m a surprins. In acea diagrama imi arata ca turbina variabila functioneaza de la aproape 0 pana la 36 psi ceea ce inseamna aprox 2,5 atm. Daca este asa eu pe noua turbina cred ca mi setez boost controlerul la 1,8- 2 atm . Sper ca o sa iasa bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Presiune maxima Merci, dar in topicul ala este o totala harababura. Intamplator la service Nissan am vazut o diagrama si m a surprins. In acea diagrama imi arata ca turbina variabila functioneaza de la aproape 0 pana la 36 psi ceea ce inseamna aprox 2,5 atm. Daca este asa eu pe noua turbina cred ca mi setez boost controlerul la 1,8- 2 atm . Sper ca o sa iasa bine. multumim pt. aprecieri...harababura ha:ha::ha: n-ai inteles nimic:banana ai grija....1,8 este enorm....in conditii de sarcina maxima turbina poate baga pana la 1,5 bar pt. timp foarte scurt...pe termen lung o rupi in doua. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Ianuarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Presiune maxima Da ,din pacate (sau fericire) am suficient habar de fizica, asa ca , chestia cu ,, n ai inteles nimic " este cel putin relativa. Merci oricum pt sfat, dar sa inteleg ca o rupi in doua se refera la turbina? Banuiesc ca altfel te refereai la motor... Turbina pe care o pun este racita cu apa, capabila de 600 hp si poate dezvolta lejer peste 3,5 atm. Deci, daca iti faci griji despre ea , nu va ceda,astept sfaturi in ceea ce priveste rezistenta motorului... P.S. Si poate nr tau de tel in privat. Merci! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 Re: Presiune maxima Da ,din pacate (sau fericire) am suficient habar de fizica, asa ca , chestia cu ,, n ai inteles nimic " este cel putin relativa. Merci oricum pt sfat, dar sa inteleg ca o rupi in doua se refera la turbina? Banuiesc ca altfel te refereai la motor... Turbina pe care o pun este racita cu apa, capabila de 600 hp si poate dezvolta lejer peste 3,5 atm. Deci, daca iti faci griji despre ea , nu va ceda,astept sfaturi in ceea ce priveste rezistenta motorului... P.S. Si poate nr tau de tel in privat. Merci! cu ruptul in doua ma refeream la turbina stock. nu ai spus ca pui alta turbina. si turbina stock de 3.0 Di este racita cu apa, cel putin a mea este. masina are protectie la overboost, intra in limp mode. te uiti la semnatura mea? motorul asta e sensibil, si stock poate bubui oricand, fara avertisment. asa ca modificarile se fac cu cap si cu monitorizare suplimentara: manometru boost, sonda si ceas EGT, eventual (recomandabil) sonda si ceas suplimentar de temperatura lichid racire, acestea neexcluzand insa riscul de a crapa motorul. ce iti propui sa faci cu masina? 0742 368 479 - nu e secret. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Am gasit ceva pe patrol4x4.com , un tip si a montat GT28 si a setat o la 26 psi, iar in privat mi a spus ca acum o are setata la 30 psi si merge bomba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Am deja GT 35 ul pe Patrol si luni setez complet masina , ca sa fie treaba ,treaba ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Daca prin motor ai totul de serie te sfatuiesc sa mergi cu maxim 1,2 atm altfel risti sa spargi pistoanele mai ales ca noi in tara avem combustibili foarte prosti .Orice turbina are o plaja de reglaj relativ mare,deci mergind pe presiune mare de 2,5 atm nu o sa crape turbina ci motorul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Nu e motor cu benzina sa detoneze de la combustibil prost (cifra octanica mica) si sa crape pistoane :grin: Daca nu ii dai motorina suficienta nu pateste nimic... Biele indoite, chiulasa plimbata alea sunt lucruri posibile daca exagerezi cu presiunea '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Nu ma duc mai mult de 1,5 - 1,8 atm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Maine o setez si va spun pe urma ce caluti poate rabla :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TanaM78 Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Presiune maxima turbina, motorul de Y61 3.0 Di Da, concluzie, GT35 este cam mare si se pierde cuplu jos 1500 rot/min, dar turbina lucreaza lejer la orice turatie si este de viata lunga. Doar 165 HP si 305 Nm la roata(SAE) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate