Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare.... poate stupida, Cum cuplez 4x4 la un Land Rover Freelander?

zaurus

Postări Recomandate

Re: Intrebare.... poate stupida, Cum cuplez 4x4 la un Land Rover Freelander?

@zaurus. ai mai aflat ceva? m-am uitat mai atent si parca nici la mine nu trage decat fata... ti se aprind ceva martori in bord? la mine cand mi se aprinde martorul TC parca aud si un carait.. e normal?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@zaurus. ai mai aflat ceva? m-am uitat mai atent si parca nici la mine nu trage decat fata... ti se aprind ceva martori in bord? la mine cand mi se aprinde martorul TC parca aud si un carait.. e normal?

habar nu am si eu caut raspunsuri dar mie nu mi se aprind martorii in bord

Link spre comentariu

Caraitul si martorul aprins pe perioada in care lucra e normal...se aude modulatorul de ABS...asa face

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

patineaza pe drum ud sau zapada, si nu patineaza ambreiajul, patineaza rotile fata, si din cate am inteles patineaza la fel, spatele nu trage de loc, apropo masina este un Land Rover Freelander din 2000, motor 2000 diesel, nu e Td4 ,cutie manuala.

Sa mai lamurim un mic aspect: pe parte de transmisie toata seria Freelander 1 imparte aceeasi platforma constructiva (1997-2006):

- IRD, din care ies planetarele pentru tractiunea fata si cardan pentru tractiune spate.

- cardan primar

- VCU

- cardan final

- diferential spate, din care ies planetarele pentru transmisia spate.

Cu mici diferente (IRD si VCU KV6) principiul de functionare este acelasi , indiferent ca este 1.8 petrol/ 2.0 Di/ Td4 cu CV manuala sau Td4/KV6 cu CV automata.

Freelander_Transmission.jpg.c11a67caef69b11f33d8809c73bf0f65.jpg

_wsb_533x344_transmission.jpg.15c1e37ca826f2d90f9fe8334d8d688a.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Sa mai lamurim un mic aspect: pe parte de transmisie toata seria Freelander 1 imparte aceeasi platforma constructiva (1997-2006):

- IRD, din care ies planetarele pentru tractiunea fata si cardan pentru tractiune spate.

- cardan primar

- VCU

- cardan final

- diferential spate, din care ies planetarele pentru transmisia spate.

Cu mici diferente (IRD si VCU KV6) principiul de functionare este acelasi , indiferent ca este 1.8 petrol/ 2.0 Di/ Td4 cu CV manuala sau Td4/KV6 cu CV automata.

Imi pare rau dar nu stiu in ce masura ne ajuta raspunsul tau

Link spre comentariu

Imi pare rau dar nu stiu in ce masura ne ajuta raspunsul tau

Poate iti schimbi nitel optica: @DKW a postat, probabil, in ideea sa intelegi mai bine modul de functionare al transmisiei la Freelander. Transmisie care, daca nu e inteleasa si e exploatata defectuos aduce "gauri" adanci in buzunare! Iar dupa aceea, apar tot felul de discutii privind fiabilitatea LR in general.

Pe de alta parte, intelegand cum functioneaza corect aceasta transmisie si, ajutat fiind de RAVE (respectiv manualul de utilizare) si de simptomele pe care le are masina ta, poti ajunge mai rapid la o concluzie: este sau nu ceva defect si, daca ar fi ceva defect, unde ar putea fi localizat.

Ostilitatea nu ajuta niciodata si, cel putin aici, toti incercam sa ajutam, fiecare cat putem si cat stim.

O zi buna!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Poate iti schimbi nitel optica: @DKW a postat, probabil, in ideea sa intelegi mai bine modul de functionare al transmisiei la Freelander. Transmisie care, daca nu e inteleasa si e exploatata defectuos aduce "gauri" adanci in buzunare! Iar dupa aceea, apar tot felul de discutii privind fiabilitatea LR in general.

Pe de alta parte, intelegand cum functioneaza corect aceasta transmisie si, ajutat fiind de RAVE (respectiv manualul de utilizare) si de simptomele pe care le are masina ta, poti ajunge mai rapid la o concluzie: este sau nu ceva defect si, daca ar fi ceva defect, unde ar putea fi localizat.

Ostilitatea nu ajuta niciodata si, cel putin aici, toti incercam sa ajutam, fiecare cat putem si cat stim.

O zi buna!

Imi pare rau dar nu am vrut sa par ostil sau ceva.... si in cazul meu cred ca este ceva defect pentru ca spatele in nici o situatie nu trage

Link spre comentariu

Daca spatele nu trage in nici o situatie (cel mai bine ar fi sa suspenzi complet masina si sa vezi daca se invart si rotile din spate), variantele ar fi urmatoarele:

• IRD defect - situatie in care s-ar auzi zgomote complet anormale din zona aia
  • VCU defect (sau electronica aferenta).

Cel mai indicat ar fi sa mergi intr-un service specializat LR si sa-i faci in primul rand o testare: daca problema e de la electronica, ar trebui sa apara ceva erori. Daca nu e electronica de vina, tot cei de acolo pot depista rapid defectul.

Faptul ca nu se aprind martori in bord nu este intotdeauna edificator: poate fi unul sau mai multi arsi sau ceva intrerupt in cablajul bordului, s-au mai vazut cazuri.

Link spre comentariu

problema e ca spatele nu trage deloc

Verifica IRD, VCU si diferential spate. Lista cu posibile defectiuni (exceptand cele de tin de electronica) este cam urata. Totusi, verifica planetarele spate si diferentialul spate inainte de toate.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

salutare lume...

azi "am facut rost" de 4 butuci...:) nu prea am avut timp iarna asta... am ridicat masina si am observat ca se trage doar fata.. cardanele nu se invart nici unul... ce m-ati sfatui? :tk

am uitat sa precizez ca la motor la tester nu mi-o dat nici o eroare, doar cele de la modulul ABS..

... zgomote anormale in zona ird-ului nu se prea aud...

am intrebat un mecanic si mi-o zis ca de la cutia de viteze ii problema.. data jos, vazut ce ii si eventual alta noua.. ce parere aveti?

Editat de DKW
Link spre comentariu

Daca nu se invarte cardanul de la un cap la celalalt, problema este in IRD, pinionul si coroana distruse. Sau, daca s-a mai intervenit asupra masinii, posibil sa fie scoase pinionul si coroana din IRD.

Link spre comentariu

scuzati intrebarea, IRD este tot una cu cutia de viteze?:cn

Editat de iacob
Link spre comentariu

IRD = Intermediate Reduction Drive este o componenta separata.

IRD.gif.1e63998572204a1aeee9f4470d13a80c.gif

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

am dus intr-un final masina la service o dat jos ird-u.. (respectivu mecanic ii zice grupu.) si mi-o zis ca sunt 2 pinioane rupte. aveti vreo idee, le-as putea lua separat sau trebuie sa iau toata chestia...? daca nu le pot lua separat as cauta la dezmembrari.. aveti vreo idee de un pret aproximativ? multumesc.

Link spre comentariu

am dus intr-un final masina la service o dat jos ird-u.. (respectivu mecanic ii zice grupu.) si mi-o zis ca sunt 2 pinioane rupte. aveti vreo idee, le-as putea lua separat sau trebuie sa iau toata chestia...? daca nu le pot lua separat as cauta la dezmembrari.. aveti vreo idee de un pret aproximativ? multumesc.

IRD-ul este foarte scump si nu stiu sa se vanda piese sau kit de reparatie pentru el (sper sa ma insel). Poti cauta si tu dupa codul TAG100030. Cel mai bun pret l-am gasit aici: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=71.

Ia legatura si cu cei de la LandAtelier, in mod cert au mai multe informatii.

Varianta cu dezmembrarile e riscanta: poti gasi aceleasi piese defecte in el.

Link spre comentariu

Este la LandAtelier kit de reparatie IRD :grin:

Never stop exploring
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare