b80xox Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 (editat) Buna seara ! Deschid acest topic pentru ca am găsit pe un site de specialitate un kit de inaltare pentru Jeep de 2 inch ca niste adaosuri la arcuri, sau ceva similar din poliuretan. As dori sa știu daca exista cineva care a folosit așa ceva si ce părere are. Mai este nevoie de modificări suplimentare ? Se instaleaza greu ? Menționat ca nu folosesc masina la extrem ci doar pentru plimbare. Un pic inaltata ar arată mai bine si ar ajuta si la zăpadă mai mare :) Multumesc ! Editat Ianuarie 30, 2012 de Heavy D. Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 (editat) Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan si cu amortizoarele ce faci ? cel mai bine e sa cumperi un kit complet cu arcuri si amortizoare. oricum pretul e altul pt un kit complet. sunt kituri doar cu distantiere arcururi, distantiere arcuri si amortizoare si kituri complete. preturile pleaca undeva de la 1500 lei TVA inclus in sus. Editat Ianuarie 30, 2012 de macfero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan pai ce sa faca cu amortizoarele?le face niste prelungitoare si a rezolvat problema,daca nu folosesti masina in plimbari mai extreme parerea mea personala este ca nu merita cheltuiala unui kit fie el si semicomplet decat daca simti o placere deosebita cand iti bati joc de bani. daca dai de un strungar priceput cu caiteva sute de lei iti faci inaltatoare de arcuri si prelungitoare la amortizoare si toata cheltuiala te duce cat un sprit mai nabadaios la o carciuma.:x ce faci cand ai amortizoarele inca bune pe masina?le arunci si iti iei kit de min.sute €,sau te chiniu sa le vinzi pe cele vechi sa iti iei pe ele 2 beri si tu sa dai banii cu sacul pe kit? repet depinde de cat de bine te simti cand iti bati jos de bani sau de incercarile la care vrei sa supui masina. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 inch din poliuretan Buna ziua ! Orice modificare pe partea de suspensie atrage cu sine efecte asupra altor componente, precum si asupra tinutei de drum. Cum in cazul masinii tale, 2" in sus inseamna si ceva deplasari ale puntilor intr-o parte si in alta, din motive de Panhard-uri prea scurte, precum si o mica descentrare a volanului de pe pozitia "drept inainte", ramane de stabilit daca te impaci cu aceasta noua situatie. Pentru plimbari pe un forestier poate nu e cazul sa schimbi si amortizoarele sau furtunele de frana, dar cel mai elegant este un kit complet care sa includa tot pachetul necesar. La instalarea unor inalțatoare peste arc, banuiesc ca este clar ca arcul in cauza trebuie demontat, ceea ce implica si demontarea amortizorului respectiv de la un capat, daca puntea nu coboara cat e nevoie pentru ca arcul sa se "descalțe" de pe scaunul sau. In plus, ar trebui prelungite si bieletele stabilizatoare tot cu inaltimea liftului, pentru a menține barile stabilizatoare (antiruliu) in poziția ideala de lucru. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna seara ! si ar ajuta si la zăpadă mai mare :) Cu ce sa te ajute ? Nu se inalta toata masina. Diferentialele, care sunt cele mai joase puncte, raman pe loc.Doar daca pui roti mai mari, atunci ridici cu totul cativa centimetri. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna seara ! Deschid acest topic pentru ca am găsit pe un site de specialitate un kit de inaltare pentru Jeep de 2 inch ca niste adaosuri la arcuri, sau ceva similar din poliuretan. As dori sa știu daca exista cineva care a folosit așa ceva si ce părere are. Mai este nevoie de modificări suplimentare ? Se instaleaza greu ? Menționat ca nu folosesc masina la extrem ci doar pentru plimbare. Un pic inaltata ar arată mai bine si ar ajuta si la zăpadă mai mare :) Multumesc ! Eu am ceva de genul asta pe TJ (distantiere, amortizoare si extensii pentru tampoanele de pe spate - kit Rubicon Express) si sunt multumit de raportul bani/rezultate. E drept ca pe fata i-am pus, ulterior, arcuri de Grand Cherokee de 5.2. Incap roti mai mari, flexeaza mai mult (i-am montat si bielete deconectabile pe fata), iar la inaltimea asta (cca 5 cm) deplasarea laterala a puntilor nu este foarte mare, pentru corectarea pozitiei volanului este suficient sa-i fac geometria, nu este nevoie de conducte de frana mai lungi si nici de SYE, etc. Este cea mai simpla si ieftina modalitate de a obtine ceva mai mult de la masina. Cat despre zapada, se comporta mai bine doar daca-i pui roti mai mari (unul dintre motivele pentru care lumea-si monteaza un astfel de kit) si, atunci, iti creste garda la sol. Altfel, puntile tale vor sta la acelasi nivel ca si inainte si, daca zapada este mare si bine indesata, se creaza efectul de plug - vei impinge zapada cu puntea si, la un moment dat, masina nu va mai putea inainta. Dstantierele pe poti face (la o strungarie, din poliuretan - sunt multi oameni pe forum care fac asta), la fel si distantierele pentru tampoanele de pe spate, iar amortizolarele le poti cumpara (trebuie sa verifici sa fie amortizoare pentru o inaltare de 2 toli). “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan un astfel de KIT complet include distantiere de poliuretan + distantiere bumbstop + relocation trackbar + arcuri , ce iti recomand insa este un kit de 2.5" cu arcuri noi, amortizoare, bielete si relocation kit pt trackbar...care este undeva in jur de 3000 ron, si este un KIT serios....trebuie sa ai in vedere ca arcurile masinii sunt mai subtiri decat arcurile din KIT si risti sa dai banii degeaba, mai bine cu arcuri noi mai groase. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan un astfel de KIT complet include distantiere de poliuretan + distantiere bumbstop + relocation trackbar + arcuri Laur voia sa zica, cred, "distantiere de poliuretan + distantiere bumbstop + relocation trackbar + amortizoare" :wink: “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Februarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Treaba devine pentru mine si mai neclara, Ca sa formulez asa - am vazut un kit de 2 inch dela AEV care cuprinde distantierele de arc, opritoarele, prelungitoare pentru amortizoare, prelungiri bara stabilizatoare parca si un kit relocare conducte frana. Intrebarea este daca este ok pentru ce il utilizez eu si eventual cum sa fac pentru a evita deplasarea puntilor. Vreau o geometrie perfecta. Altfel renunt la el! Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna ziua ! Daca in kit-ul ala nu se regasesc ceva piese pentru relocat prinderea Panhard-urilor, sau alte Panhard-uri mai lungi (reglabile sau nu), geometria nu va fi cea corecta. Si banuiesc ca te-ai referit la prelungiri bielete stabilzatoare, nu bari stabilizatoare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiank Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna ,eu am montat pe masina un kit skyjaker 4' luat de la laur si pot sa iti spun ca sunt destul de multumit de el.E adevarat ca arcurile sunt mai solide dar si scutura mai tare si atentie la telescoape sa iti iei pe gaz ,cele pe hidro scutura rau.Masina are tendinta de a oscila stanga dreapta in curbe dar tine de obisnuinta pana cand nu mai observii.numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna ,eu am montat pe masina un kit skyjaker 4' luat de la laur si pot sa iti spun ca sunt destul de multumit de el.E adevarat ca arcurile sunt mai solide dar si scutura mai tare si atentie la telescoape sa iti iei pe gaz ,cele pe hidro scutura rau.Masina are tendinta de a oscila stanga dreapta in curbe dar tine de obisnuinta pana cand nu mai observii.numai bine Pe ce masina ai montat kit-ul de 4" si ce modificari ai mai facut ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna seara ! @cristiank: Un arc mai "solid" va scutura intotdeauna mai tare. Si daca poti, nu alege telescoape pe gaz, nu se compara cu cele hidraulice, mai ales daca poti sa alegi si valving-ul dupa cum are masina nevoie. Dupa liftare, masina nu are voie sa "oscileze" in curbe, ca nu-i de capul ei, iar faptul ca te "obisnuiesti" si "nu mai observi" nu face problema sa dispara. La masina in cauza mai este de lucru... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiank Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Tin sa precizez ca ,kitul respectiv a fost montat intrun atelier specializat si este un kit complet cu inclusiv brate+bucsaraie.Acuma sigur ca la masina mai trebuie lucrat numai ca eu ma ocup cu altveva si cand am timp mai ma dau cu masina nu o repar sau o ajustez tot timpul. :x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Tin sa precizez ca ,kitul respectiv a fost montat intrun atelier specializat si este un kit complet cu inclusiv brate+bucsaraie.Acuma sigur ca la masina mai trebuie lucrat numai ca eu ma ocup cu altveva si cand am timp mai ma dau cu masina nu o repar sau o ajustez tot timpul. :x Scuze ! Am intrebat ca nu stiam ce JK ai. Am citit postarile si ... sa te bucuri de masina ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Kit inaltare JK Unlimited de 2 inch din poliuretan Buna seara ! @cristiank: Kit-ul nu inseamna doar brate si bucsaraie... Si, dupa cum scriam anterior, daca nu s-a facut nimic la Panhard-uri, atelierul ala nu e chiar atat de specializat pe cat se crede sau se afirma. In alta ordine de idei, reparatiile se fac doar cand ceva se strica, dar anumite chestii se pot preveni. Iar "ajustarile" nu se fac "tot timpul", ci odata si bine. Si toti ne ocupam si cu altceva... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Kit inaltare JK Unlimited de 2 inch din poliuretan Buna seara ! @cristiank: Kit-ul nu inseamna doar brate si bucsaraie... Si, dupa cum scriam anterior, daca nu s-a facut nimic la Panhard-uri, atelierul ala nu e chiar atat de specializat pe cat se crede sau se afirma. In alta ordine de idei, reparatiile se fac doar cand ceva se strica, dar anumite chestii se pot preveni. Iar "ajustarile" nu se fac "tot timpul", ci odata si bine. Si toti ne ocupam si cu altceva... Stima, Dragos HeavyD...kit-ul respectiv daca a fost montat conform instructiunilor este bine, deoarece contine si kit-urile de relocare pt panhard si track bar-ul spate.... mentionez inca odata, DACA s-au respectat instructiunile de montaj !!! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Bună seara ! @worldscape: Să sperăm că s-au montat corect elementele kit-ului, pentru că multi văd, dar puțini pricep... Stimă, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Februarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Un kit de spacers de 3/4 înch nu ar trebui sa afecteze geometria in nici un fel, nu Dragos? Pe mine mă ucide ideea asta de a o descentra de buna voie.... Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Un kit de spacers de 3/4 înch nu ar trebui sa afecteze geometria in nici un fel, nu Dragos? Pe mine mă ucide ideea asta de a o descentra de buna voie.... La ce-ti foloseste acest kit ? Cu cat se inalta masina ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 (editat) Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna seara ! Mircea, ăia 19mm nu se cheama liftare. Ca idee, incearca sa-ti imaginezi treaba cu descentrarea in felul urmator: - priveste masina din fata si genereaza-ti un triunghi dreptunghic a carui ipotenuza este bara Panhard. In desen, Panhard-ul este BC (sau a). - cateta mică (latura mica a triunghiului, ca să nu ma injuri) este perpendiculară pe sol și se intinde din punctul de ancorare la lonjeron al Panhard-ului pană la punte. In desen este AB (sau c). - cateta mare (latura mare a triunghiului...) este paralelă cu solul, și se intinde din punctul de ancorare la punte al Panhard-ului pană unde se intersectează cu cateta mică, la nivelul puntii. In desen este AC (sau b). La liftare, cateta mică se va prelungi cu inăltimea liftului, in cazul tău, cu 3/4". Pentru ca triunghiul să ramana dreptunghic, va trebui umblat la Panhard. Lungimea in plus e usor de calculat, că e geometrie de-a opta, cred. Doar Pitagora n-a murit degeaba... Cateta mare rămane neschimbată ca valoare, cea mică e mai lungă cu 3/4". Ipotenuza, adica Panhard-ul tău, va fi calculat după formula clasică: N-am extractor de rădăcină pătrată, dar sunt sigur ca te vei descurca. Si banuiesc că ti-e clar ca treaba se face de două ori, doar spatele e diferit de față... In ecuatii se folosesc aceleasi unitati de masura, ca daca nu, in loc de Jeep, poate iese asta: Si o sa ai mari probleme cu vecinii... Stima, Dragos Editat Februarie 15, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 (editat) Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Kitul de care pomenea Mircea este acesta http://www.aev-conversions.com/shop/shop-by-category/suspension/jk-dualsport-xt-suspension-2-5.html si are tot ce-i trebuie pentru a mentine o geometrie perfecta. Adevarul este ca cel putin in Bucuresti eu am gasit greu pe cineva care sa regleze ca la carte unghiurile geometriei unui JK. Spor! Ionut Editat Februarie 18, 2012 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna ziua ! @ipampu: In link-ul dat de tine vad un kit de liftare care nu face nici o referire la bara Panhard din fata, ca aia de spate o are complet noua, si probabil la lungimea la care trebuie. Plus tower-ul ala, care complica si el treaba acolo. Cat despre bracket-urile de relocare a bieletelor stabilziatoare fata, acestea exista, dar oare pe spate nu exista bara stabilizatoare ? Nu afecteaza geometria directiei, doar usor comportamentul masinii la inclinari laterale. Din punctul meu de vedere, acesta nu este un kit complet. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiank Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan kit-ul skyjaker de 4" pe care l-am montat pe masina are panhard spate nou si pe fata se specifica relocare a lui cu (nu mai stiu exact dar cred)2 cm spre interiorul masini (vezi teorema lui pitagora in triunghiul cu un unghi drept)si asa a iesit o geometrie ok .ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 (editat) Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan Buna ziua ! @ipampu: In link-ul dat de tine vad un kit de liftare care nu face nici o referire la bara Panhard din fata, ca aia de spate o are complet noua, si probabil la lungimea la care trebuie. Plus tower-ul ala, care complica si el treaba acolo. Cat despre bracket-urile de relocare a bieletelor stabilziatoare fata, acestea exista, dar oare pe spate nu exista bara stabilizatoare ? Nu afecteaza geometria directiei, doar usor comportamentul masinii la inclinari laterale. Din punctul meu de vedere, acesta nu este un kit complet. Stima, Dragos Dragos ai dreptate pe langa kitul AEV 2,5" http://www.aev-conversions.com/shop/shop-by-category/suspension/jk-dualsport-xt-suspension-2-5.html e musai pentru o geometrie corecta la JK si de astea http://www.aev-conversions.com/shop/jk-geometry-correction-brackets-frt.html daca vrei sa ai liniste! Si acest fapt e confirmat si de Dave proprietarul AEV chiar pe forumul lor! Ionut Editat Martie 1, 2012 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate