Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan

b80xox

Postări Recomandate

Re: Kit inaltare JK unlimited de 2 înch din poliuretan

stie cineva ce amortizor este asta,la un JK?

Rubicon Express - amortizoarele care vin in kit-ul de la Rubicon Express (probabil un BB - budget boost - kit de inaltare de 2 toli, cca 4,75 cm in realitate). Sunt niste amortizoare bune ca si comportament (destul de rigide), insa proaste ca fiabilitate (eu am asa ceva pe TJ si unul deja curge, dupa mai putin de 15.000 km, desi pare ca lucreaza inca satisfacator).

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rubicon Express este o marca buna,una chiar peste medie.

Durata de viata a mai multor repere pe masinile de off-road nu se masoara in km ci ore petrecute in teren.

Este greu chiar si pt ORI Struts sa mai fie in mintile lui dupa 15000km de off-road,doar ca acelea au kit de reparatie.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

cu Rubicon express este o intreaga poveste: ... pana in 2010 fabricau kit-uri si amortizoare foarte bune si fiabile, peste medie, din pacate insa prin primavara / vara lui 2010 au intrat in faliment si au fost preluati si restructurati, brand-ul ramanand insa, ce a adus nou aceasta preluare:

- kit-urile si elementele lor au inceput sa fie vandute si sub brand-ul MOPAR, iar la amortizoare a scazut mult calitatea , nemaifiind preoduse de Rubicon Express ci doar brandate cu logo-ul lor... din acest motiv in acest moment sunt amortizoare low fiability, si din acest motiv, mai multi distribuitori Rubicon Express au renuntat sa mai comercializeze amortizoarele lor.

constatarea am avut-o si eu pe propria-mi piele in 2010...la inceputul anului am importat, montat si vandut cca 4 kit-uri + cca 60 amortizoare.... dupa care m-au anuntat ca nu mai pot face livrari directe din USA, iar in ianuarie 2011 cand au rinceput livrarile am avut neplacuta surpriza sa constat ca amortizoarele lor sunt diferite si destul de slabe calitativ...am ajuns pana acolo incat am cerut Re-found pentru vreo 20 bucati. :(

@hdragos: nu poti compara ORI Struts cu Rubicon Express ... eventual il poti compara cu FOA , FOX sau King's ...deoarece constructiv e cu totul altceva :)

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Rubicon Express - amortizoarele care vin in kit-ul de la Rubicon Express (probabil un BB - budget boost - kit de inaltare de 2 toli, cca 4,75 cm in realitate). Sunt niste amortizoare bune ca si comportament (destul de rigide), insa proaste ca fiabilitate (eu am asa ceva pe TJ si unul deja curge, dupa mai putin de 15.000 km, desi pare ca lucreaza inca satisfacator).

Salutari

Aparitia uleiului la amortizoarele pe gaz este normala (asa spun producatorii)

ALIN

Link spre comentariu

@hdragos: nu poti compara ORI Struts cu Rubicon Express ... eventual il poti compara cu FOA , FOX sau King's ...deoarece constructiv e cu totul altceva :)

ai perfecta dreptate,nu vroiam sa fac o asemanare intre ele din punct de vedere constructiv,ci doar de durata de viata.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

exista vreo diferenta intre diferitele kituri de inaltare in privinta rigiditatii?De exemplu daca ai posibilitatea de a alege un kit cu o suspensie mai moale cu flex mai lung...?

Suzuki Jimny , Ironman suspension
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Am eu kit de 3/4 pe jk sahara scurt. e mai moale suspensia, amortizoarele lucreaza in o zona mai detensionata. Nu am probleme de geometrie. Sa punem mai mult mi se pare exagerat fara a prelungi si amortizoarele si bieletele. Wranglerul duce pana la un inch fara probleme dar peste aceasta valoare trebuie intervenit serios la toate componentele suspensiei. Kiturile de offroad de regula sunt rigide pe asfalt fiindca ele sunt destinate unor sarcini mai mari. O masina cand incruciseaza puntile sau suspenda o roata dubleaza efortul suspensiei, iar daca e si o rampa, poate chiar cvadrupla....basca mai vine si o roata cu 20 kg mai grea. . . . . Cine vrea tinuta de drum buna la garda inalta de la sol trebuie sa ia kit de rally care este altceva : are amortizoare reglabile , cu recuperatoare de gaz sau valve controlate de o centralina electronica. . .

Editat de Astral
AVENTURA INCEPE CAND NU SE MAI RESPECTA PLANUL
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am un set de roti complete pentru jk inaltat cu minim doi inch. Rotile sunt hankook mt 325/65/18. Arata bestial, sunt negre si aproape noi.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Liftarea de 4 inch este o actiune extrema facuta pentru offroad greu. Nu se prea urmareste comportamentul masinii pe strada la viteza. De aici o multime de probleme

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare