Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ATENTIE MARE!!! VREMEA: 03-05.02.2012 in zona de sud a Romaniei

Yonutz

Postări Recomandate

In urma unor discutii avute cu mai multi oameni din interiorul mai multor autoritati de stat se pare ca incepand din noaptea asta pana duminica noapte vor urma doua zile de caderi masive de zapada colaborate cu viscol puternic si temperaturi joase ptr toata zona de sud a Romaniei.

Ptr ca pe zona de sud exista un parteneriat in acest sens ...am fost anuntat sa stau prin preajma ptr a ajuta in situatii critice ce pot aparea in urmatoarea perioada de timp.

Mesajul a fost cam asa: "ce a fost pana acum a fost mizilic sa vezi ce va fi in urmatoarele zile!" ...suna putin apocaliptic dar sa vedem ce va urma ...

Autoritatile se pare ca vor intra de azi in "COD ROSU" dar nu s-au facut nici un fel de anunturi ptr a nu speria populatia.

Ptr urmatoarea perioada va recomand:

-sa nu calatoriti pe toata zona de sud a Romaniei in afara orasului in care domiciliati decat daca este neaparat necesar mai ales cu 2x4 sau masini neechipate corespunzator;

-daca totusi iesiti din oras in urmatoarea perioada faceti in masina proviziile necesare infruntarii unor conditii meteo potrivnice(lopata, haine groase de schimb, rezerve de apa, combustibil si hrana);

-sa va aprovizionati cu tot ce e necesar ptr a evita iesitul din casa;

-sa va anuntati in topicul "situatii de urgenta" disponibilitatea ptr a participa la eventuale actiuni de recovery.

Sper din toata inima ca acest zvon (de care stiu mai multi oameni) sa nu devina realitate si sa isi pastreze statutul de zvon. Vorbim dupa cateva zile sa vedem daca aceste atentionari sunt reale sau nu...

Multa bafta si aveti grija pe unde umblati ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 119
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: ATENTIE MARE!!! VREMEA: 03-05.02.2012 in zona de sud a Romaniei

Iwa ...situatia se pare ca va fi mult mai rea decat cea prezentata de MMP-ANM ...

Cod rosu inseamna:

-posibilitatea intreruperii curentului electric

-blocarea totala a drumurilor

-posibilitatea intreruperii alimentarii cu apa

+multe alte chestii ...

Link spre comentariu

citat dintr-un articol:

Ministrul de Interne, Traian Igas, a dezvaluit ca autoritatile se pregatesc pentru ce e mai rau, adica ninsori abundente si conditii meteorologice extreme.

"Da, s-a anticipat ca vor fi nameti mai mari ca in 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta din subordinea Ministerului de Interne. Incercam sa ne pregatim pentru zilele care vor urma. Aseara, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezerva pentru cheltuieli de benzina, motorina, apa si ce mai este necesar", a declarat ministrul de Interne Traian Igas pentru Evenimentul Zilei.

Meteorologii au emis joi o atentionare de cod galben de ninsori abundente si viscol valabila incepand de vineri dimineata si pana duminica la ora 20.00. Vantul va bate cu putere, chiar si cu pana la 80 de km/h.

Premierul Emil Boc a anuntat pentru joi o videoconferinta cu prefectii, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a convocat, miercuri seara, de urgenta, pe drumari si le-a pus in vedere sa suplimenteze numarul de utilaje si sa fie pregatiti pentru vremea rea. Si prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a solicitat primarilor de sectoare sa se pregateasca pentru a reactiona rapid.

In asemenea situatii, autoritatile recomanda populatiei sa-si faca provizii si sa nu plece la drum.

Presa vremii scrie ca in dimineata zilei de 3 februarie 1954 bucurestenii s-au trezit cu geamurile acoperite de troiene. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in acele zile s-a inregistrat cel mai puternic viscol din secolul XX, vantul atingand o viteza record in Capitala: 126 km/ora.

Pentru ca nametii depaseau inaltimea de un metru, orasul a fost aproape blocat (foto). Militarii au folosit sanii trase de cai, iar tancurile armatei au iesit pe strazile Capitalei si au facut tuneluri. Cei ramasi fara apa, dezghetau turturi sau topeau zapada. In sudul tarii au fost troiene de 2-5 m.

Link spre comentariu

Vedeti sa nu fie vreo gogoasa de reporteri si fantasme depolitiieni PDl-isti.

Daca nu aveti incredere in INMH puteti sa va utati pe alte site de vreme internationale ca sa va dati seama de fronturi atmosferice si directia de miscare a lor.

Iar asta cu nu declaram cod rosu e cea mai mare prostie din cate am auzit.....cand stii ce vine tu stai sa zici nu declaram ca intra romanul in panica si se calca pe picioare in magazine hahahahahaahh deja la ora 12 erau pline magazinele si nu se cumpara decat alimente de baza si conderve ahahahahah, de cand s-a inventat internetul romanul verificca informatia si citeste printre randuri....si ia cea mai potrivita alegere pentru el.....

Bafta ...si nu neglijati productia aducatoare de venituri ......

Editat de Astral

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Din ce inteleg lucrurile vor evolua intr-o directie usor diferita, dar nu fericita.

Nu as vrea sa vad Romania intr-un sloi de gheata, cum a fost Canada acum ceva vreme.

Revenind la declaratii, sper ca imbecilii nu profita pentru a poza ei in organizati si eficienti...

Link spre comentariu

O gogoasa mare cat zapada anunata, am auzit si eu prostia asta dar n-am pus botul. Ma rog, botanisti se gasesc imediat, la membrii acestui forum am insa pretentii...

Nici macar nu mai ninge....

previziunea este valabila de maine dimineata ora 10....mai vedem....

eu mi-am pregatit patrolul de azi, just in case.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

posibil sa se fi speriat grav de propria incompetenta si or fi zis ca mai bine fac UUUUUAAAAA inainte de a fi nevoie

http://www.accuweather.com/en/ro/romania-weather

http://www.wunderground.com/

acestea sunt siturile pe care eu urmaresc vremea

anul acesta, la noi in arad, nu am reusit sa limb copilul cu sania... sa topit pana la ora 11 .

nu spun, o fi rau, dar nu tragedie, eu cred ca in fapt, bau baul se face tocmai pentru ca sa sperie putin populatia

parerea mea

oricum suedia si norvegia, cred ca sunt in cod rosu 8 luni pe an

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Pot sa va mentionez si eu ca am 2 amici din 2 companii multinationale diferite carora li s-a dat liber fortat pana la noi ordine.

Ma cam mir ca acele companii ar da liber la peste 500 de angajati, doar din cauza unor zovonuri.

Link spre comentariu

Exista multe zvonuri/discutii...si eu am cateva informatii potrivit carora pe langa cantitatile de zapada care ar putea fi (nu exista certitudine 100%), dar se pare ca cel putin intrarile si iesirile din Bucuresti vor fi blocate pentru a nu mai exista problemele cu blocatul zeci de ore in zapada.

So....provizii/motoria in acaret si stat acasa.

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Pai ce e mai simplu in aceste zile decat sa zica stati acasa nu v-a mai plimbati atat sa putem sta si noi si sa numai cheltuim cu dezapezitul...............cam asta ee mentalitatea pdl-ista. .hahaahah nu poti sa inchizi un oras decat decretand stare de urgenta hahahaha cina dracului a spus asta ca nu mai poti iesi din oras?

in rest zvonistica ee in floare si v-a indemn sa vizitati site-uri de meteo in amanunt si cu harti de meteorologie mai aprofundate inclusiv harta vanturilor ///spun asta desi ma uit frecvent pe aceste site-uri inca nu am vazut ceva iesit din comun vi-sa-vi de zvonistica care caractreizeaza romanul si romaniaca....

Sa auzim de bine.Si nu uitati suntem in iarna ee normal sa ninga.Se face graul se mai pune de un curent la hidroelectrica,,etc....e bine sa ninga.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Maine vreau sa ajung din Oradea pana la Borsa (MM) si vreau sa ma reintorc duminica. As avea doua variante sa ajung acolo :

Oradea - Satu Mare - Baia Mare - Borsa

Oradea - Cluj - Dej - Borsa

Aveti idee care varianta este mai buna ? O alta neclaritate, ar fi o optiune un C-class tractiune spate cu gume de iarna noi + lanturi sau mai bine ma duc mai incet dar cu G-ul cu simex-uri ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Intrebarea e pe bune? Propulsie vs 4x4? Saptamana trecuta am scos din rahat (zapada) 2 bucati BMW si un E Class pe langa bariera Domnesti.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Maine vreau sa ajung din Oradea pana la Borsa (MM) si vreau sa ma reintorc duminica. As avea doua variante sa ajung acolo :

Oradea - Satu Mare - Baia Mare - Borsa

Oradea - Cluj - Dej - Borsa

Aveti idee care varianta este mai buna ? O alta neclaritate, ar fi o optiune un C-class tractiune spate cu gume de iarna noi + lanturi sau mai bine ma duc mai incet dar cu G-ul cu simex-uri ?

c klass cu simex

Pajero
Link spre comentariu

Intrebarea e pe bune? Propulsie vs 4x4? Saptamana trecuta am scos din rahat (zapada) 2 bucati BMW si un E Class pe langa bariera Domnesti.

Atentionarea din cate am intales e pentru sud-ul tarii, nu nord. M-am gandit totusi ca drumurile principale in caz de ceva ninsoare vor fi curatate. Chestia ii ca plec in jur de 12 , iar 350 de km cu G-ul nu cred ca le fac in 7 ore ....

P.s. Mi-a placut asta cu simex-uri pe c-clas :tk

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

O gogoasa mare cat zapada anunata, am auzit si eu prostia asta dar n-am pus botul. Ma rog, botanisti se gasesc imediat, la membrii acestui forum am insa pretentii...

Nici macar nu mai ninge....

Stimabile,

Orice om normal care sta de vorba cu oficiali din mai multe institutii ar fi IDIOT (botanist e putin spus) sa nu ia in calcul aceaste avertizari.

Daca astea se adeveresc atunci inseamna ca singurii care sunt idioti sunt cei care nu au luat in calcul aceste avertizari.

Sigur, si eu multe pretentii de la membrii acestui forum ...si in egala masura mai putin de la ...tine! Singura diferenta intre inconstientii cu BMW-urile de care i-am scos saptamana trecuta si tine este marca de masina DAR ATAT!... :wink:

Este evident ca nimeni nu doreste ca urmatoarele zile sa fie unele de cosmar. Am spus la inceput: nu stiu cat de reale sunt toate avertizarile astea dar e normal ca informatia asta sa o avem si sa o luam in calcul.

Drumurile se pot dezapezi in urmatoarele conditii: sa nu fie viscol.

Chiar daca nu ninge acum ca s-a oprit ...cerul este foarte incarcat ...si e posibil ca in cateva ore sa o puna serios...

Vom vedea maine ce va fi...

Link spre comentariu

Aseara (la un coniac ) am aflat ca ieri a fost convocat comandamentul de situatii de urgenta si ca li s-a adus la cunostiinta ca urmeaza un sfarsit de saptamana foarte greu , ca ar fi trebuit sa se declare cod rosu dar nu se face asta pentru a nu panica populatia , ca au primit avertizari de la institutul de meteorologie ca vor veni , in Bucuresti cel putin , precipitatii in cantitate de 100cm/m2.Acum na...ce sa zic...va spun voua ceea ce mi-a spus si mie cineva din "interior".

Link spre comentariu

Aseara (la un coniac ) am aflat ca ieri a fost convocat comandamentul de situatii de urgenta si ca li s-a adus la cunostiinta ca urmeaza un sfarsit de saptamana foarte greu , ca ar fi trebuit sa se declare cod rosu dar nu se face asta pentru a nu panica populatia , ca au primit avertizari de la institutul de meteorologie ca vor veni , in Bucuresti cel putin , precipitatii in cantitate de 100cm/m2.Acum na...ce sa zic...va spun voua ceea ce mi-a spus si mie cineva din "interior".

Partea buna e ca precipitatiile vor fi in majoritate sub forma de lapovita si ploaie. Partea proasta e ca la sol temperaturile vor fi tot negative. Asa ca distractia se presupune ca va fi maxima! (Aveti patine?)

PS - asta e aflata de la un meteorolog de meserie... dupa ce mi-a spus chestia asta nu stia cum sa isi faca mai repede rost de un concediu medical... sa poata sta acasa vreo 4-5 zile.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Yonutz stie ceva , eu stiu ceva de la cineva de la primaria capitalei , Teddybear stie si el ceva , toti trei stim cam acelasi lucru , oare toate cele trei surse sa fie proaste? ori ceilalti nu sunt bine informati?Vom trai si vom vedea.

Link spre comentariu

O scurta interventie in acest topic:

a) daca chiar este cod rosu, nu vad pentru ce motiv nu se atentioneaza si restul populatiei ? Nu ar fi normal ca fiecare familie sa-si poata asigura proviziile necesare ?

Nu consider ca s-ar fi creat panica in randul cetatenilor, pentru simplul motiv ca populatia a devenit aproape indiferenta la ceea ce se petrece in viata de zi cu zi. Strict in ceea ce ma priveste, daca s-ar fi emis un astfel de cod, mi-as fi cumparat niste apa, mi-as fi luat d-ale gurii si cele necesare in casa. Ca mine ar mai fi facut inca 20 de oameni din 100 (cel mult). Merg mai departe si adopt si ideea ca romanii s-ar fi panicat. Haos...etc. Ca sa evite situatii neplacute, s-a adoptat tacerea sau cel putin ascunderea adevarului. Si ma intreb oare cum se asteapta maretul nostru comitet pentru situatii de urgenta sa supravietuim in conditiile in care o zapada de 20-30-50cm (cum a fost in Craiova) a paralizat de-a dreptul orasul si imprejurimile ?? Banuiesc ca o zapada de 1-2m cu troiene de 5m (daca am retinut corect informatia) ne-ar decima de-a dreptul.

b) nu am putut sa nu remarc (si nu vreau sa fiu considerat carcotas, departe de mine lucrul acesta) sursele. "unii oficiali", "la un cognac" etc. Din punctul meu de vedere (strict) asemenea surse nu le consider de incredere.

Nu as vrea sa fiu inteles gresit, si imi cer scuze daca jignesc pe cineva, insa personal am indoieli in ceea ce priveste continutul informatiilor prezentate. Eu sunt mai sceptic de felul meu. Nu ascund insa faptul ca maine intentionez sa-mi completez rezervorul masinii, precum si ceva provizii de stricta necesitate - o fac insa pentru picioare si spatele imi trimit coduri de avertizare (nu foarte roze, insa nici atat de apocaliptice).

Sa ne auzim sanatosi ! Numai bine !

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Exista www.meteoalarm.eu site valabil pentru toata Europa. Este un serviciu EUMETNET ( reteaua europeana de meteorologie). Daca va uitati toata Europa e galbena, portocalie, ba chiar rosie. Fenomenele de intensitate mare nu pot fi prezise cu mult timp inainte ( a se vedea cum urmaresc americanii uraganele sa vada daca lovesc sau nu coasta). Ma uit in jurul nostru Bulgaria-galben, Serbia-Portocaliu--Upsss ( se pare ca frontul de aer cald vine dinspre Adriatica)

Prognoza Serbia:

en: Formation / increase in snow cover≥ 10cm within 12-hour period

IMPACT: Serious problems in traffic, transport and other forms of communication. Makes already existing dangerous security situations more complicated (serious difficulties in the rescue action). The risk of breaking branches off trees. Potential danger of destruction of roofs on buildings. Seriously loading transmission lines and other facilities.

E viscol dar nu cu 5 m de zapada.

E iarna, in Baragan bate viscolul de pe vremea Dacilor si eu personal nu cred ca se poate sa ai un drum curat atata timp cat bate vantul, orice fel de utilaje ai avea.

Avertizarile se dau pentru a preveni si evita cat se poate iesirea. Toti care ies o fac pe propria raspundere. Intotdeauna sunt 24h de la avertizare la inceperea fenomenelor extreme, tocmai pentru a avea timp sa iti aranjezi lucrurile. Exceptie fac cazurile de urgenta medicala la care este chiar nasol de intervenit pe viscol. De ce nu incearca transportatori (TIR, camioane, etc...) sa refuze transporturile in zona cu probleme?? De ce lumea pleaca cu masina pe cele mai nenorocite drumuri pe timpul iernii? Si fara rezervoare pline ca nah e aproape 6 lei litrul!!! Toti filmeaza DN-urile, sa vedeti judetenele prin Calarasi!! Acum 2 ani dupa 3 zile de la oprirea viscolului au curatat drumul pe o banda decat. Nimeni nu a fost prins in masina pentru ca lumea stie ca zona e periculoasa raman acasa, suna la servici, la scoala, etc...

Eu zic ca mai bine mai refuzi o comanda de transport, mai stai pe acasa, bei un vin fiert, te uiti pe geam decat sa risti sa ramai in camp si sa astepti sa te scoata Armata!

Pentru exemplificare atasez si vreo 2 poze, sunt facute sambata la 15 km de Bucuresti, in Plataresti.

Este zapada cat casa?? Las' sa ninga sa se faca graul cat tancul sa avem crestere economica si la anul !!!

Succes celor care au drumuri de facut!

IMG_2483.JPG.f0d6468b256764e942cd650aec49c4cd.JPG

IMG_2484.JPG.0f8d2488de9f56a536bcac37422dd1c4.JPG

IMG_2485.JPG.119afed30d6da2ac7fade3fcc22ad7e2.JPG

Link spre comentariu

a nins axact ca in prognoza dar sa nu alertezi cu cod osu popultia mi se pare josnic si nu vb doar pentru oameni maturi aici ..avem batrani printre noi care au nevoie de mdicamente si nu cunosc siituatai...sepot intrerupe cursurile si anumite activitati ,etc , e mult mai bine asa decat sa staicu capul in nisip ssi sa zici ...eu vad in shimb ca februarie pe 5-7 temperaturile se arata a fii poitive e iua daca ninge a aa pardon ploua hahahah vb cuiva patine de unde luampatine ca nu se gsesc cred c a despre atsa ee vb numai se gasesc paatine e a intrat lumea in panica si se va ajunge la jafuri .....:ha::ha:madam trensporturi cred ca tremura sa ......vezi ce da ea gheata la oparte de pe drumuri......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

stai asa putin ca nu inteleg sensul de bataie,cine e botanist in aceste cazuri.

unul care se lasa manipulat de prostiile pdl-ului si isi face planul de bataie si sta linistit in barlog la gura centralei cu cana de vin in mana si carnatii in tigaie?ala da ca e un adevarat botanist,ai drptate.

in schimb cei care nu sunt botanisti cum au fost multi acum cateva zile care nu pleaca urechea la toate prostiile si au fost adevarati temerari eroici doar pt ca el trebuia sa faca acel drum pt ca nu mai avea marfa in la vanzare in coioaba din cuca macaii,sau ca venea varul "de la italia"cu avionul si trebuia sa il ia sau mai stiu eu ce bazaconii,si au ramas incotopeniti cu zecile de ore in timpe ce se cacau pe ei de frica si frig si comentau la adresa autoritatilor,in schimb ei erau pe susea cu masinile incaltate cu opinci,5litri in rezervor si 10 lei in buzunar.

asti da barabti care au o coloana vertebrala si nu pun botul la nimic,nici nu a fost nevoie sa puna botul pt ca si-a luat-o peste bot oricum.

ca un zvon este adevart sau nu atata timp cat nu ai urgente medicale(zic eu)stai naibi acasa ca nu faci altceva decat sa te caci pe tine inzapzit pe undeva,si nu de alta dar e asa frumoasa zapada de un alb imaculat,dece trebuie sa o muradersti tu?

Editat de hdragos
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Hai ca in Ct ninge de ceva timp, cred ca sunt mai bine de 5 cm de zapada depusi. Am luat cota zapezii din masina ca unii au grija sa mai si traga de usi pe timpul noptii si sa faca pagube F..tui in gat ... :uameni :dr3

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare