Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

gpl pt samurai motor 1.3 injectie

suzimm

Postări Recomandate

Re: gpl pt samurai motor 1.3 injectie

Scaunele din spate nu se pot muta putin mai in fata, astfel incat sa incapa o butelie de 40 - 48 l in spatele lor?

Acu depinde si pe cine vrei sa cari in spate.

La mine merg doar copiii, si solutia ar fi fezablia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu am butelie de 55l montata in locul scaunelor din spate.

am montat un scaun (format mare) de copil in fata buteliei, in gaurile originale de prindere din podea ale fostelor scaune. este montat pe mijloc, iar in stanga si in dreapta am cutii pentru bagaje. are loc suficient si pentru picioare si dpv al accesului.

copilu' are 5,5 ani si e foarte fericit de pozitie ca vede tot in fata.

in schimb daca trebuie sa iei doi copii e cam complicat ca nu mai ai spatiu deloc.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Ca tot discutam de gpl masina mea merge in acelasi timp si pe benzina si pe gpl chiar daca o mut pe gpl tot imi consuma benzina din rezervor.Ceva undeva o componenta a instalatiei nu isi face treaba cred.Aveti idee ce ar putea fi?

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Mersi mult dau o fuga cu ea la un service de gpl.

sa ne tii la curent cu problema , chiar sunt curios cum de "mananca" si benzina cand esti pe gaz

Editat de ak47apache
Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Domnilor,

ma-ti convins si pe mine. Luni la ora 9 samuraiul meu e programat pt montarea unei instalatii GPL. Pretul discutat azi este de 1.200 ron. Butelia o voi monta in spatele scaunului din dreapta fata. Revin cu detalii saptamana viitoare.

Salutare !

Am instalat-o acum 2 sapt. Merge brici. Va spun sincer, nu se observa nici o diferenta intre benzina si GPL. Acelasi cuplu, aceeasi putere, absolut nici o diferenta.

Cat despre sfaturi...hmm...nu cred ca sunt foarte multe de spus.

M-am tot gandit cum sa fac sa astrez 4 locuri, dar pana la urma mi-am dat seama ca nu prea se poate. Asa ca am pozitionat "bomba" in spatele scaunului din dreapta. In locul banchetei din spate am montat un scaun, astfel ca in momementul de fata in masina pot merge max 3 persoane...cu loc :) Am incercat sa montez butelia in spatele scaunului soferului, ca accesul in spate sa fie facut prin usa din dreapta dar cei de la montaj mi-au zis ca nu se poate din cauza unor norme care nu ii lasa sa monteze instalatia deasupra tevii de esapament care trece prin acea parte...ma rog...

Cat despre consum...Am reusit sa merg cu 11-12 litri de gaz 110 - 120 km...ceea ce e f ok. - cauciucuri resapate insa turbo dakar.

Nu stiu cat o sa-mi amortizez din investitie in conditiile in care nu prea merg cu masina zi de zi - fiind a doua masina - hobby, dar la nivel psihologic, atunci cand alimentezi este altceva .

Link spre comentariu

Stiu ca topicul este despre GPL pe injectie dar vin si eu cu doua poze pentru a arata cum am amplast eu instalatia.

Masinuta mea a primit de cateva zile instalatie GPL Tomasetto cu rezervor cilindric de 30l 80% (~24l). Montajul a fost efectuat in 2.5 ore in service autorizat, toata distractia fiind 1100 lei.

Comportamentul masinii nu s-a schimbat deloc, doar ca a mancat 21l gaz/100km... saptamana viitoare ma duc peste ei :hm

PS: ca sa incapa capacul de la "ceasul" rezervorului am fost nevoit sa decupez putin in usa portbagajului... s-a rezolvat in 2 min cu un flex :grin:... astfel am reusit sa pastrez scaunele din spate fara a le muta mai in fata.

Photo1440.thumb.jpg.0471500a35ce80f4d1c406940fa021aa.jpg

Photo1439.thumb.jpg.8060ef2f759ec3b53cc06525796af131.jpg

Link spre comentariu

1900lei este un pret foarte bun (sigur nu e second?) pentru o instalatie secventiala. Daca este clasica (pt. carburator) atunci pretul este nejustificat chiar si pt. instalatiile cu rezervor toroidal cu montare exterioara.

Link spre comentariu

Tot este mult, chiar daca este injectie, este totusi monopunc si nu se pune secventiala... deci, cred ca 1500lei cu rezervor cilindric si max 1700lei cu toroidal ar fi preturile corecte pentru instalatia ta.

Acum depinde de unde o iei si ce adaos/manopera au "baietii". Eu ti-am spus niste preturi pe care le-am gasit eu pe pe la noi in Craiova (patria gazoaselor :grin:). Daca gresesc cu ceva, rog pe cei care au injectie sa ma corecteze.

Ti-am dat mesaj privat ca sa nu facem publicitate aici.

Bafta!

Link spre comentariu

sa ne tii la curent cu problema , chiar sunt curios cum de "mananca" si benzina cand esti pe gaz

Salutare nu am ajuns inca cu ea la gpl momentan este la electrician dar din cate am inteles este vorba de o electrovalva sau un releu care in momentul trecerii pe gpl inchide alimentarea cu benzina.Instalatia seamana cu a ta din ce vad in poze.Dracia albastra de sus din stanga motorului este una dintre electrovalve.Dar tu ai instalatie noua asa ca stai linistit.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ce am observat eu este ca furtunul de la gaz care intra in capacul de la carburator (se vede in poza atasata in postul meu anterior) nu este etansat cu nimic.... pur si simplu au gaurit tabla, au bagat furtunul si gata... nu ar fi trebuit etansat cumva? si sta acolo pur si simplu, nu ar fi trebuit sa fie pozitionat undeva ca sa dea gaz exact unde trebuie?

..... numai probleme de cand am pus instalatia asta... azi nu a mai vrut sa mearga aproape deloc, da in nas mereu, merge in suturi si prinde viteza foarte greu masina.

pe cat de bine a fost facut montajul pe atat de defectuos a mers cu reglajele:fr2

Link spre comentariu

Acel furtun ar rebui sa intre etans in carcasa, daca pierde vacuum poate rezulta un mers defectuos.

Iti poti regla instalatia si singur, nu e nevoie sa apelezi la mecanici.

Pune niste poze cu vaporizatorul si iti pot da eu sfaturi cu privire la modalitatea de reglaj.

Link spre comentariu

ok, multumesc mult, o sa pun poze mai pe seara cu vaporizatorul.

cat despre furtunul acela, intra (ce-i drept destul de fix) in carcasa, dar, fara nici un fel de garnitura, silicon, mastic, sau mai stiu eu cu ce altceva ar mai trebui etansat pe acolo. si inca o chestie: cat trebuie sa intre acolo sus in carcasa? momentan este bagat destul de mult, aproape atinge clapeta inauntru.

merci, revin cu poze

Link spre comentariu

Nu conteaza cat de mult intra, sa stea fest, sa nu traga aer fals pe langa el.

Gazul este absorbit din vaporizator de către depresiunea din carburator.

Un reglaj grosier se face astfel: desfaci la maxim surubul de pe furtun, turezi motorul la aprox 3000 ture si strangi de surub pana incepe sa scada turatia. Apoi desfaci jumatate de tura sau mai mult, dupa cum vrei sa traga motorul sau sa obtii un consum mai mic.

Si pe benzina si pe gaz merge nasol?

Editat de $$ilvviu
Link spre comentariu

Nu conteaza cat de mult intra, sa stea fest, sa nu traga aer fals pe langa el.

Gazul este absorbit din vaporizator de către depresiunea din carburator.

Un reglaj grosier se face astfel: desfaci la maxim surubul de pe furtun, turezi motorul la aprox 3000 ture si strangi de surub pana incepe sa scada turatia. Apoi desfaci jumatate de tura sau mai mult, dupa cum vrei sa traga motorul sau sa obtii un consum mai mic.

Si pe benzina si pe gaz merge nasol?

Cu toate ca este topic pentru GPL pe injectie multumesc pentru sfaturi.

Iata si pozele promise:

Photo1449.thumb.jpg.effd0b2969551054c6409a206ded3546.jpgPhoto1447.thumb.jpg.702b741b4da616ad91c3c209d21352e5.jpgPhoto1450.thumb.jpg.8adb87e4a04a99cc225cc74d0d60486d.jpg

Cat despre mersul pe benzina, nu am mai mers cu alte veverite, dar, mi se pare ca merge bine, exceptand problema cu relanti-ul prea mare. In rest nu pot sa ma plang de ea.

Link spre comentariu

pentru ak47apache: eu am gpl de la dezmembrari de pe dacia montat de mine. Cand l-am montat am pus ca la tine un furtun in capac si a mers perfect. Dupa un timp s-a ivit ocazia si m-am ales cu un dispersor nou si nu a mai mers cu furtunul in capac asa ca am dat 50 lei si am pus mixer. Acum merge perfect. Daca da in nas sau trage greu ori ii mai trebuie gas ori trage aer fals ori filtru de aer prost, umezit, imbacsit. Am cumparat filtru de aer nou de la o firma buna si am avut surpriza sa nu mai traga. se auzea zgomot in filtru si era moarta

Suzuki samurai 1.6 8 valve vitara, land rover discovery 1 300 tdi
Link spre comentariu

gpl pentru injectie: am un prieten care i-am montat gpl de dacia pe carburatie pe feroza din 87 pe injectie a mers perfect am curiozitatea sa fac un test cu samurai pe injectie cu instalatia de pe masina mea daca merge atunci la dezmembrari costa 200-250 lei si o data la doi ani dai jos plamanul pentru itp:h5:ft

Suzuki samurai 1.6 8 valve vitara, land rover discovery 1 300 tdi
Link spre comentariu

Pe vaporizator ar trebui sa fie 2 suruburi: unul pt ralanti si altul pentru debit.

In poza vad doar 1, probabil cel de ralanti. Sa fie o varianta mai simpla de vaporizator?

Link spre comentariu

N-am prea putut eu sa trag de furtunele alea ca lumea ca sa fac pozele cum trebuie, dar, in locul indicat cu sageata, sub furtun, este intr-adevar inca un surub metalic.

Photo1447.thumb.jpg.fd10c760425283afd468bae74517390c.jpg

Vad ca astazi nu mi-a mai dat in nas, dar masina tot nu are putere si prinde greu viteza. Nu stiu ce sa fac... daca ii dau gaz mai mult iar o sa manance ca nesatula (22L% data trecuta). Cred totusi ca baietii aia de la service nu au habar de ce invart pe la suruburile alea (va dati seama daca la mine cu 3 suruburi nu ii dau de cap, dar la o secventiala?! ...)

Link spre comentariu

Incearca sa invarti de cele 2 suruburi. Cel negru, care se vede clar in poza, ar trebui sa fie de ralanti. Desfa jumatate de tura si vezi daca creste turatia de ralanti.

Celalalt, de sub furtun, ar trebi sa tensioneze membrana vaporizatorului. Cu cat aceasta e mai tensionata cu atat debitul de gaz e mai mic, iar masina va raspunde mai greu la accelerari. Daca il slabesti, membrana va fi mai slaba, iar raspunsul la accelerari mai prompt. Il poti desuruba 1 tura sa vezi daca se schimba mersul in sarcina. Dar asta daca ai reglat dupa cum ti-am explicat ieri din surubul de pe furtun.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare