poiuy Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Salut, Vreau sa schimb vitara pe care o am de doi ani si jumatate, si acum oscilez intre un Defender TD5 si o Toyota Land Cruiser din '95. Eu as vrea sa iau Defenderul, dar toti carora le spun ca vreau Defender incep sa imi povesteasca de slaba fiabilitate a acestuia. Din experientele voastre puteti sa imi spuneti ceva despre fiabilitatea Defenderului? Cam cum e tractiunea in offroad avand in vedere ca poti bloca doar diferentialul central? Multumesc, Ovidiu Land Rover Defender 90 '97 BMW 320d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Fiabilitate Defender Asta cu fiabilitatea slaba Land Rover e deja o placa consacrata,toata lumea isi da cu parerea,de cele mai multe ori in necunostiinta de cauza,doar pe baza de zvonistica.Toate troacele au problemele lor specifice,important e sa le cunosti si sa ti le asumi.Cat despre legenda fiabilitatii supreme a unor marci - are un sambure de adevar,dar e totusi o legenda. Ia legatura cu Sky (vad ca esti din Oradea) sa-ti spuna mai multe despre Defender,are unul de referinta.:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
poiuy Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Fiabilitate Defender L-am vazut prin oras, unul albastru cu nori parca.. foarte frumos.. am sa iau legatura si cu el sa vad ce sfaturi imi da Land Rover Defender 90 '97 BMW 320d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Fiabilitate Defender Defender cu nori?????:ang1 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: Fiabilitate Defender http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57328-Land-Rover-Defender-Urban-Digital-Camo Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
poiuy Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Fiabilitate Defender Ok, am vazut-o doar din masina in mers... parea un cer inorat :grin: Land Rover Defender 90 '97 BMW 320d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Re: Fiabilitate Defender depinde pt ce vrei masina. td5 e teoretic ok, plus ca gasesti piese ieftine in uk, toyota mai fiabila, dar repet depinde pt ce vrei mai mult masina. dar avand avand in vedere anul care il cauti depinde TOTUL de masina care o iei, nu de generalitatile marcii. adica la anii aceia trebuie sa fii sigur ca gasesti o masina care a fost si este ok din pct de vedere tehnic. in rest cel mai bine este sa dai o tura cu amandoua inainte sa te hotarasti. defender mai mult off-road, pt sosea=aro toyota pt sosea=lux fata de def, off road-sub defender (depinde si de cel care calca pedalele...soferul) isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender Daca intrebi mecanicii din Oradea o sa iti spuna ca nu e bun pt ca oricum nu stiu cu nce se mananca. Un mecanic bun de Defender este cel al lui Sky si te poate invata multe. Cand o sa gasesti masina la care farurile noi costa 11 Eur sau telescoape noi 29 Eur atunci poti sa o iei pe aia, pana atunci.......... DEFENDER. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
poiuy Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Dar, cam care ar fi cele mai frecvente probleme la Defender? Land Rover Defender 90 '97 BMW 320d Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Eu nu pot sa iti zic pentru ca nu am avut probleme care ar putea aparea si la td5. Daca o lasi stock e OK, daca incepi sa modifici nu mai termini cu adaugarea a tot felul de accesorii. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Nu am Defender si nu vreau sa supar pe proprietarii de Defender.Raspund strict la intrebarea ta despre fiabilitate cu urmatoarele argumente: Savamont Gorj detine doua Defendere ,unul din 2008 si celalalt din 2010 la ambele schimbindu-se grupurile de fata pina in prezent.Este posibil ca si exploatarea sa-si lase amprenta asupra acestui fapt, masinile fiind conduse de foarte multe persoane. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Nu ne suparam, insa un Defender nu poate fi condus de toti neavenitii, fara un cat de cat bun simt in exploatare. Fiabilitatea nu poate fi determinata corect cand exploatarea este defectuoasa. Asa s-a intamplat si cu masinile de la Graniceri-Massif sau Jeep sau Nissan-erau conduse de toata lumea si pe urma au sarit ca is proaste. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Nu am Defender si nu vreau sa supar pe proprietarii de Defender.Raspund strict la intrebarea ta despre fiabilitate cu urmatoarele argumente: Savamont Gorj detine doua Defendere ,unul din 2008 si celalalt din 2010 la ambele schimbindu-se grupurile de fata pina in prezent.Este posibil ca si exploatarea sa-si lase amprenta asupra acestui fapt, masinile fiind conduse de foarte multe persoane. @TÂLVETE Nici eu nu am Defender, doar am mers cu vreo cateva. Dar iti propun un exercitiu de logica: in general, in ce conditii "se duce" diferentialul din puntea unei masini (indiferent de marca)? dupa cat timp (si cati soferi) s-au dus grupurile la cele doua masini? dupa schimbarea grupurilor, s-a mai stricat din nou acelasi lucru? ce alte defectiuni au mai avut masinile? Te las pe tine sa raspunzi la intrebari si dupa aia sa tragi concluziile care se impun. Personal as judeca in felul urmator: "daca in mai multi ani de exploatare, de catre mai multi soferi, masina (masinile) au avut numai acest defect, modelul sta foarte bine la capitolul fiabilitate! @poiuy Legat de subiectul topicului: strict la motorizarea Td5, au aparut ceva probleme legate de electronica motorului, respectiv de proasta amplasare (din proiectare) a ECM-ului. Din cate stiu, problemele sunt cunoscute si dezbatute pe multe forumuri LR si s-au gasit si solutii de reamplasare a ECM-ului cu pricina. Mai mult, LR a pus la dispozitie si kit-ul de cable necesar acestei operatii. Cat despre defecte mecanice... cele datorate proastei intretineri si exploatari in general. Nu am cunostinta sa fie vreo lista de "defecte specifice" la Defender, (poate ma insel eu). Asa cum au spus mai sus @nick67 si @sean70, ai la dispozitie, in Oradea, cel putin doua persoane foarte documentate: Sky si mecanicul lui! Cel mai simplu ar fi sa incerci sa aranjezi o intalnire cu ei si, fii sigur, intr-o ora sau doua de discutie cu "agregatul" in fata, ai afla mult mai multe amanunte decat in 10 pagini de replay-uri aici pe forum. O zi buna It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sky Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Electronica este cea care face probleme la Defenderul meu. S-a intamplat o chestie stranie la TD5-ul meu. ECU -Engine Control Unit- (ca romaneste nu stiu cum i-o fi zicand) are un defect de fabricatie recunoscut de aproape toti posesorii de TD5. Prin nenorocita aia de mufa intra ulei de la motor si prin cablaje - adica printre izolatie si firul de cupru- uleiul este impins pana la calculator, inundandu-i practic toate punctele de contact. Ca urmare: fum negru si mult, pedala de acceleratie capricioasa si 50% mai putina putere. http://www.web-rover.co.uk/nav.php?p=td5kb/oilharness Calculatorul este amplasat sub scaunul pasagerului din dreapta si pare imposibil ca uleiul sa ajunga la el. Cand am verificat conexiunea cu cablajul ce vine de la motor am descoperit ca baltea uleiul. Spalat bine, sters, uscat si motorul mergea ca nou. Lucru de cinci minute de stii ce cauti. De cateva zile EGR – Exhaust Gas Recirculation Valve face figuri. Pe asta am sa o elimin cu totul http://www.td5alive.com/docs/EGR%20bypass%20kit.pdf Mai trage vantul pe ici pe colo, mai picura putin ulei, dar cand ai o masina cu aspectul spartan al Defenderului nu e voie sa te plangi de maruntisuri. poiuy suna la 0720157785 si te duc la o plimbare, daca recunosti ca aia nu sunt nori pictati pe masina mea. Ce dreaqu ma frate!! Norisori pe Defender?? In your dream Sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Sara buna! @sky Asa cum am spus mai sus, din cate stiu s-a gasit solutie pentru problema ECM-ului: relocarea acestuia undeva mai sus (am inteles ca pe undeva prin bord, dar nu sunt tocmai sigur) si prelungirea cablului cu un tronson de cablu. Cablu respectiv stiu ca exista la distribuitorii de piese LR, ca si kit-ul de anulare al EGR. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sky Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Da, teddybear multumesc. Am gasit si noi o solutie ,,mai romaneasca". Pare simpla si definitiva. Electricienii folosesc cleme sir din bronz cu izolatia din plastic http://www.magazin.euro1.ro/img/p/116-368-large.jpg La 2.5 Ron pretul clemelor si o ora de lucru se interpun acele cleme pe circuit. Uleiul se va prelinge pe cleme inainte de a ajunge la calculator, datorita gravitatiei. Asa scap definitiv de ulei in calculatorul masinii. Probabil ca am sa o fac, intr-o zi mai insorita. Acum ne cam strange frigul asa ca am sa ma ocup doar de urgente, adica de EGR. Sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Cablajul respectiv se afla practic in motor. Prelungirea cablului dupa ce iese din motor se pune pt. traversari prin apa. Cred ca mai problematica este pompa de motorina din rezervor la TD5. Dar exista suficiente piese la noi, la englezi, americani, etc...Cineva zicea inainte sa ma apuc sa mai modific pe la masina " problema o sa fie de unde mai iei fiare sa pui pe ea" !!:ha: Daca masina iti place o iei si gata ( e ca nevasta-- La bine si la rau).:ih Si din acelasi ciclu " omu' se mai cearta cu nevasta ! " http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Ca sa scapi de problema EGR-ului, scoti furtunasul de vacuum (acela mic, de 2-3 mm diametru) din corpul valvei EGR si-l blochezi cu un surub, sa nu traga aer fals. Daca vacuum-ul nu mai actioneaza supapa ce lasa sa intre gazele din evacuare in admisie, ai rezolvat problema. Am facut asta la 2 masini si a mers. Cablajul de la injectoare se schimba, preventiv, costa putin si nu mai ajunge ulei in "calculator". Mai sensibil e surubul de la pompa de ulei(trebuie dat cu Loctite si montat la loc), pe care eu l-as remedia a doua zi daca mi-as lua un td5 acum. Sint masini bune,depinde de unde le cumperi,cine a asigurat service-ul,etc. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender Td 4-adica modelul dupa 2008 euro 4 este alta masina fata de td5, pre 2008. td4 are probleme mai mari si nepermise pt o masina noua la acest pret (ma rog cel putin acum a mai scazut), si vine din schimbare motorului si a cutie din cel de bmv fiabil si incercat in timp in cel de 2,4 de la ford tranzit. nu inteleg de ce unii ascund defectele care apar si gasesc tot felul de scuze, de parca sunt injurati de mama.... si eu iubesc si mi-a placut extrem de mult masina dar asta nu inseamna ca sunt orb si ma fac ca ploua. si ca sa dau exemple clare nu vorbe: td5-problema de miscarea specifica a directiei,rotilor nu stiu cum sa ii zic altfel, de care am incercat sa prin schimbarea a TOT ce se putea schimba in materie de bucsii,pivoti,panhard, etc. de fapt nu se putea repara total , dar am aflat prea tarziu....si dupa multa munca dar macar bani putini( piese uk) in rest nimic anormal. condus vreo 3 ani regim normal. td4 cumparat la zero km- 6000km dus pompa vacum, 12.000km dus pompa vacum. 23000km dus disc ambreiaj(defect fabricatie). 23001km-masina vanduta. condus 1 an. (apropo si la cea noua din magazin se simtea vibratia din volan/ roti...am crezut ca mor de ciuda) asta e experienta proprie si fiecare trage concluziile singur, ca cel putin informatii despre defender sunt destule. asa ca cititi cat mai mult despre probleme bafta la alegere. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Re: Fiabilitate Defender In primul rand TD5 nu este facut de BMW ci de Land Rover. TD4 este o motorizare BMW folosit la Freelander. Pe Defender nou este o motorizare FORD. http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Fiabilitate Defender Omu' a zis clar ca vrea TD5 sau Toyota, nu TDCI-e o diferenta mare de pret de achizitie, fiabilitate, mod utilizare, costuri intretinere,etc. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Fiabilitate Defender Parerea mea e ca e greu sa compari Defender cu Land Cruiser. Defenderul era de comparat cu Patrol GR, iat Cruiserul trebuia comparat cu Discovery, conteaza mult ce vrei sa faci... parerea mea. Cat despre fiabilitate, s-a mai spus... toate au metehnele lor, macar Defenderul e precis muuuuult mai ieftin de intretinut/reparat decat una japoneza. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Fiabilitate Defender Parerea mea e ca e greu sa compari Defender cu Land Cruiser. Defenderul era de comparat cu Patrol GR, iat Cruiserul trebuia comparat cu Discovery, conteaza mult ce vrei sa faci... parerea mea. Cat despre fiabilitate, s-a mai spus... toate au metehnele lor, macar Defenderul e precis muuuuult mai ieftin de intretinut/reparat decat una japoneza. Cat despre costuri, s-ar mai putea face o comparatie: preturile (in Romania sau pe net) pentru diverse piese de schimb (stock sau HD) ale celor doua modele. Chiar in zilele astea, in alt topic, se spune ca o caseta de directie Toyota e undeva la 1500 euro, in vreme ce una pentru Defender e undeva la 500-600 euro. Si comparatia poate continua cu: planetare, grupuri...chiar si injectoare si alte piese de pe la motor. Ca sa nu mai aduc vorba si despre cat de larga este oferta pieselor (OEM sau aftermaket) la toate modelele LR fata de Toyota. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sky Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Defender Astazi am scos EGR-ul la TD5- ul meu. Bata-l vina, chiar el era vinovat de pierderea de putere si fumul negru. Dar sa vedeti patanie (sau coincidenta tampita). Dupa ce am montat totul la loc, am iesit din atelier sa- i dau cateva pedale de acceleratie pentru a vedea daca mai fumega. Nu fumega, insa la un moment dat am auzit un :tac, tac, tac, tac si sunetul frumos si rotund al motorului se schimba dramatic. Opresc speriat motorul si ne miram ca tampitii, intrebandu- ne cum de-am reusit sa stricam motorul. Dupa ce i- am scos capacul am observat ca arcul injectorului nr.2 (numarat dinspre lant) era blocat in pozitia comprimat http://www.lrseries.com/shop/product/listing/7916/MSC000040-INJECTOR-SENSOR-TD5.html Am sunat LandAtelier crezand ca eliminarea EGR- ului ar fi putut provoca blocarea si am cerut informatii legate de pretul injectorului. Eugen a facut mai mult decat atat spunandu-mi ca si el a scos EGR-ul de pe Discovery si ca nu a mai auzit de o asemenea problema aparuta la TD5 apoi mi-a sugerat sa schimb mai des filtrul de motorina (pe viitor). Am incalzit niste motorina (pe soba!!!) spalat injectorul, pus totul la loc am schimbat filtrul de motorina si motorul merge acum PERFECT. P.S. Eugen multumesc pentru informatii Editat Februarie 8, 2012 de Sky Sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Fiabilitate Defender la obiect - in cunostinta de cauza : am avut Toyo LC 70 si Defender 90. comparatia se poate face din 4 puncte de vedere in ce ma priveste : - fiabilitate : dupa cum o exploatezi, in conditii similare de exploatare o toyota este mai fiabila. Insa daca ti se rupe ceva costul este cu 50% minim mai mare decat la Defender - confort : Toyota 70 are 5 clase peste Defender - siguranta : la ce am folosit eu Toyota, mi-a fost frica permanent de inclinatii laterale si manevrabilitate. Defenderul are un sasiu indestructibil un centru de greutate si o stabilitate exceptionale. - si nu in ultimul rind si cel mai important criteriu : iti place au ba ? asta e cel mai important criteriu restul se rezolva/corecteaza. cauta un 200 sau 300 TDI sint indestructibile, pling pe toate partile dar sint motoare fiabile si nu te lasa electronica la ele :grin: stima DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate