sierrafery Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Fiabilitate Defender si eu personal as alege Defender...dar eu nu sunt obiectiv, ca sunt fan L. R. , cu toate pacatele lui.... e totusi vorba de o inginerie care rezista din anii 40... si in traducere inflexibila(sau directa) inseamna " cercetas al pamantului":wink::grin::h5 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Fiabilitate Defender si eu personal as alege Defender...dar eu nu sunt obiectiv, ca sunt fan L. R. , cu toate pacatele lui.... e totusi vorba de o inginerie care rezista din anii 40... si in traducere inflexibila(sau directa) inseamna " cercetas al pamantului":wink::grin::h5 omul a ales deja, am vazut eu tarziu postarea :grin: alegerea a fost buna : def 90 300 TDI DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Fiabilitate Defender - si nu in ultimul rind si cel mai important criteriu : iti place au ba ? asta e cel mai important criteriu restul se rezolva/corecteaza. Eu am condus doua Defendere pana acum. Primul este al tau Cristi , si am mai mers putin cu un Defender 90 TD5. In ciuda disconfortului pe care ti-l ofera Defenderul este o masina pe care o iubesti sau NU. Daca DA nu te mai dai jos din el. LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lee99 Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Re: Fiabilitate Defender salutare,nu stiu daca mai urmareste cineva acest topic,dar sper sa vada cinva mesajul meu candva,in viitor,doresc sa iau o masina buna de teren.nu doresc sa fac offroad cu ea,dar daca totusi ies cu cativa ,,nebuni'' sa nu ma fac de rusine totusi.doresc s-o utilizez la iesit la drumetii pe drumuri fara asfalt(offroad soft),excursii cu cortul pe unde nu te poti baga cu un turism normal si bineinteles la pescuit. oscilez intre Patrol si Defender nu prea ma pricep la LR.odata era sa achizitionez un Disco 2,dar nu stiu de ce m-am razgandit si am luat un Jeep. vreau sa intreb posesorii de Defender,caci acum mi s-a cam pus pata pe acest model,care model sa aleg ca sincer nu prea le cunosc,90.....TD4....TD5.....nu le cunosc sincer. atata stiu ca as opta pt motor de 2,5l din motive financiare(nu vreau sa cotizez la stat prea mult ca nu are rost,de aceea am eliminat motoarele care se apropie de 3l).bani?nu stiu inca cat am sa pot investi,dar nu doresc o ,,coaja'' veche,dar nici de una noua nu am banuti.poate de prin 2003-2004 cel putin,nu stiu inca,dar depinde si de conditia masinii respective. cum e distributia la Defender,e pe lant?ca la Patrol stiu sigur ca e si e un lucru bun,parerea mea. am citit posturile anterioare si m-am cam speriat,eu crezand ca Defender-ul e un tanc,fara prea multe batai de cap.eu stiam ca sunt masini foarte fiabile,dar citind posturile anterioare am observat ca ar avea destul de des probleme cu grupul fata.o masina de calibrul asta cu o istorie demna ar avea astfel de probleme?bineinteles ca,conteaza si cum a fost exploatata si intretinuta,dar repet eu stiu ca sunt masini foarte ,,tari'' totusi,daca are cineva pareri pro si contra as fi recunoscator sa le aud Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Re: Fiabilitate Defender Asa cum zicea Kyk mai sus-Defenderu' are un sasiu indestructibil, stabilitate excelenta daca nu il cocoti prea mult(si nu ai portale), piese extrem de ieftine si intretinere acceptabila ca pret. Trebuie doar sa ai grija de el, sa schimbi zamurile cand trebuie, filtrele si sa nu sari cu el de pe sosea la 100km/h intr-un mal de pamant(chiar si dupa asta sasiul rezista eroic si damage-ul este mediu) VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Re: Fiabilitate Defender in afara de problemele de comfort, as spune ca defenderul e o masina buna dar care necesita intretinere mai des decit alte modele. problema mare pleaca de la faptul ca au aparut foarter multe piese aftermarket care nu se ridica la calitatea celor originale dar din cauza pretului mai mic sint folosite de multi posesori. urmarea: asa-zisa fiabilitate scazuta care in final te duce mai scump decit piesele originale( pe pielea mea: distributia completa originala costa -in NL- in jur de 300 euro, eu am pus curea de 12 si restul de inca vreo 80. rezultatul , motor demolat, cost 1200). a 2a problema ar fi ca defender-ul e conceput ca o utilitara, nicidecum ca masina normala. proprietarii care nu pricep asta incep cu modificari peste capacitatile normale ale masinii, si astfel incep sa cada una dupa alta. daca pui planetare HD normal ca se va duce diferentialul, era mult mai ieftin sa schimbi planetara. salt-o prea mult pe arcuri si cardanele vor trage de cutia de transfer pina se duce dracu. concluzia: nu-ti lua def doar de show daca-ti trebuie masina normala. daca-l iei nu-l modifica prea mult daca vrei sa te tina. daca ai grija de el va avea si el grija de tine. inainte de al lua incearca sa conduci unul in toate ipostazele, il vei iubi sau il vei uri de la inceput. dar odata ce te-ai atasat de el e ca o casnicie: oricit ar fi de greu nu poti sa-l mai lasi. eu am avut 4 lr serie si 2 def in mai mult de 15 ani. m-au dus in toata europa, ceva africa, ceva asia, islanda. m-au lasat si-n drum, dar m-au dus pe unde n-am visat si totusi, schiopatind, m-au adus si acasa de unde alte super fiabile au ramas din cauza raritatii si pretului pieselor. N.B asta e parerea mea personala si experienta mea personala. se prea poate sa ai norocul meu, sau ghinionul altora. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Defender salutare,nu stiu daca mai urmareste cineva acest topic,dar sper sa vada cinva mesajul meu candva,in viitor,doresc sa iau o masina buna de teren.nu doresc sa fac offroad cu ea,dar daca totusi ies cu cativa ,,nebuni'' sa nu ma fac de rusine totusi.doresc s-o utilizez la iesit la drumetii pe drumuri fara asfalt(offroad soft),excursii cu cortul pe unde nu te poti baga cu un turism normal si bineinteles la pescuit. oscilez intre Patrol si Defender nu prea ma pricep la LR.odata era sa achizitionez un Disco 2,dar nu stiu de ce m-am razgandit si am luat un Jeep. vreau sa intreb posesorii de Defender,caci acum mi s-a cam pus pata pe acest model,care model sa aleg ca sincer nu prea le cunosc,90.....TD4....TD5.....nu le cunosc sincer. atata stiu ca as opta pt motor de 2,5l din motive financiare(nu vreau sa cotizez la stat prea mult ca nu are rost,de aceea am eliminat motoarele care se apropie de 3l).bani?nu stiu inca cat am sa pot investi,dar nu doresc o ,,coaja'' veche,dar nici de una noua nu am banuti.poate de prin 2003-2004 cel putin,nu stiu inca,dar depinde si de conditia masinii respective. cum e distributia la Defender,e pe lant?ca la Patrol stiu sigur ca e si e un lucru bun,parerea mea. am citit posturile anterioare si m-am cam speriat,eu crezand ca Defender-ul e un tanc,fara prea multe batai de cap.eu stiam ca sunt masini foarte fiabile,dar citind posturile anterioare am observat ca ar avea destul de des probleme cu grupul fata.o masina de calibrul asta cu o istorie demna ar avea astfel de probleme?bineinteles ca,conteaza si cum a fost exploatata si intretinuta,dar repet eu stiu ca sunt masini foarte ,,tari'' totusi,daca are cineva pareri pro si contra as fi recunoscator sa le aud Ca impozit intre TD4 si TD5 nu este diferenta. Ambele, amandoua se incadreaza la acelasi impozit. Diferenta mare este insa la achizitie. TD4 a aparut din 2007 si are motorul dupa Ford Transit. In rest, ca recomandare , fa-o cu mana ta . Editat Iulie 30, 2012 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lee99 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Re: Fiabilitate Defender deci,din ceea ce am inteles eu pana acum: - distributia nu e pe lant ci pe curea? - directia e cu planetare si nu pe bila ca la Patrol sau Toyota? care motor e mai bun,fiabil?TD5-ul? nu vreau sa modific la masina mai nimic,deoarece garda la sol e mai mult decat destul fata de alte masini de teren.eventuale modificari sau tunari ar fi poate montarea unui snorkel(daca nu are),troliu,poate,izolare pe dedesubt,fabricare de portbagaj deasupra(daca nu are)(rol practic)....etc.....deci cam asa...soft.....nu vreau sa fac offroad hard cu ea,desi masina poate... in ceea ce priveste piesele aftermarket pot spune ca nu cumpar chinezarii,doar de marca.mai ales la distributie,filtre(hai ca acolo mai merge,dar mai bine nu ca oricum nu poate fi diferenta mare de pret),frane....etc Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 (editat) Re: Fiabilitate Defender Directia e cu planetara in punte si cap de planetara-care arata de afara ca o bila asa cum au si celelalte enumerate de tine. Aftermarket la LR nu sunt chinezarii ca la Jeep. Editat Iulie 31, 2012 de nick67 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Re: Fiabilitate Defender doar chestii clare spun: 1. Td5-ul e un motor foarte bun daca e intretinut... si E PE LANT 2. Vezi singur cum e transmisia axiala in poza(in nici un caz nu seamana a bila) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Re: Fiabilitate Defender deci,din ceea ce am inteles eu pana acum: - distributia nu e pe lant ci pe curea? - directia e cu planetare si nu pe bila ca la Patrol sau Toyota? care motor e mai bun,fiabil?TD5-ul? nu vreau sa modific la masina mai nimic,deoarece garda la sol e mai mult decat destul fata de alte masini de teren.eventuale modificari sau tunari ar fi poate montarea unui snorkel(daca nu are),troliu,poate,izolare pe dedesubt,fabricare de portbagaj deasupra(daca nu are)(rol practic)....etc.....deci cam asa...soft.....nu vreau sa fac offroad hard cu ea,desi masina poate... in ceea ce priveste piesele aftermarket pot spune ca nu cumpar chinezarii,doar de marca.mai ales la distributie,filtre(hai ca acolo mai merge,dar mai bine nu ca oricum nu poate fi diferenta mare de pret),frane....etc Ca o usoara concluzie : daca nu vrei sa devii mecanic si vrei sa te plimbi si sa admiri peisajele patriei, mergi pe Patrol. Vrei sa stai in garaj si pe forum, mergi pe Defender. Iar povestea cu China este o realitate ptr. toata lumea. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Re: Fiabilitate Defender ma simt jignit de aceasta afirmatie:wink:(totusi nu ma supar:grin:) ... vedeti si voi diferenta :2dr cat despre defectiuni, daca e sa se strice, defenderului ii faci reparatie capitala cu piese noi pe pretul unei piese SH de Toyota .... sunt subiectiv, stiu:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Re: Fiabilitate Defender doar chestii clare spun: 1. Td5-ul e un motor foarte bun daca e intretinut... si E PE LANT 2. Vezi singur cum e transmisia axiala in poza(in nici un caz nu seamana a bila) [ATTACH=CONFIG]146998[/ATTACH] Nu e puntea de pe Defender in poza,ce ai pus tu e de pe Disco 2. La Defender e cu 'bila' si se potriveste de la unul din anii '90 (inclusiv Disco1) pana in 2008 cel putin (aici Nick stie cel mai bine).:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Re: Fiabilitate Defender Asa cum zice Florin-am pus pe Defender TDCI 2008 punte fata de Disco 1 din 1994. Eu ziceam-ca raspuns la intrebare-de "directie cu bila" ca asa arata de afara si asa e si la Patrol. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Re: Fiabilitate Defender imi cer eu scuze... am facut eu o confuzie cu D2(fiind calat pe Td5 am confundat si puntile:al)...da, la Defender asa arata ca la Patrol NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Re: Fiabilitate Defender da, la Defender asa arata ca la Patrol Foarte gresit! La Patrol arata la fel ca la Defender, nu invers! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Re: Fiabilitate Defender @ shark - hai sa ne gasim , pentru comparatie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vliegende Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Ajutor prin niste sfaturi Salutare tuturor pasionatilor si expertilor in off road de pe acest forum.Dupa cum am scris si in prezentare ma numesc Adi am 27 de ani si traiesc in olanda, asta pentru ca nu cred ca a fost cineva interesat sa citeasca prezentarile:D Sper ca ma incadrez bine pentru postarea mea pe aceasta rubrica, o sa incerc sa fiu scurt si explicit. Am un buget de max 8000 de euro alocat masinii din care as dori sa-mi cumpar un defender diesel, din ce am vazut pe net la preturi m-as incadra pentru unul din anul 2001 max, cu acest buget Imi place defenderul de ani de zile, mai ales despre ce am citit despre el si ce am vazut, cum se comporta pe teren greu in diferite filmulete, dar si pt aspect si spatiu. Motivul pentru care il cumpar este ca urmeaza sa fac o calatorie ceva mai lunga cu inca un prieten, prin tari ceva mai ostile la capitolul drumuri. Calatoria va avea dus intors cam 40.000 de km si va trece prin tari ca uzbekistan, tadjikistan,siberia, mongolia, pana cu destinatia china. Deci drumuri oficiale exista dar sunt bombardate rau, din ce m-am documentat pana acum..asa ca planul nu este sa fac veritabil off road dar vreau totusi sa am o masina care poate face si off road dur in caz de nevoie, desi prefer sa nu fie nevoie si nevoie sa ramanem doar pe drumuri oficiale. Am fost si am vazut deja cateva modele , cele de 122 de cai diesel. Imi puteti spune cateva sfaturi, la ce sa ma uit atent cand aleg un defender, in ce conditii trebuie sa fie, si care sunt defectele des intalnite pe care sa le evit? Va multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
old school Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Fiabilitate Defender Desi o sa ti se para tentant sa cumperi un model cat mai nou, sfatul meu ar fi sa te orientezi spre un Defender 110 cu motor 300 tdi. Acesta nu contine electronica, precum generatiile mai noi si care pot crea probleme ce nu le poti remedia asa usor prin tarile mentionate de tine. Indiferent de numarul de kilometri pe care-i are masina, si fiind un model mai vechi ar trebui sa aiba cativa, trebuie sa faci o revizie masinii, schimband kit-ul de distributie al motorului, filtrele si uleiurile (motor, cutie de viteze, cutie de transfer, punti), precum si o inspectie a sistemului de franare, al trenului de rulare si cardanelor. Pentru un astfel de drum, ar fi bine sa iei cu tine mai multe piese de rezerva ce te pot scoate din necaz. Daca ai nevoie de o lista cu astfel de piese, te pot ajuta cu placere sa o faci. Am avut aproape toate modelele de Defender si am invatat care-s problemele pe care le intalnesti mai des. Land Defender 90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vliegende Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Fiabilitate Defender Salutare si mersi pt raspuns, desigur ca as vrea lista cu piese pe care sa le luam la noi, chiar vroiam sa intreb de o astfel de lista si chiar de unelte care sa ajute la schimbatul unor piese in caz de defectiuni. La reviziile normale ma gandeam si eu, filtre ulei distributie...astea cu siguranta le voi face inainte de plecare, dar foarte util mi-ar fi o lista cu piesele mai grele sa zic asa, care sunt cunoscute cauzatoare de probleme:D Daca nu te deranjeaza, imi poti lasa un mail, sau id de mess cum ti-e mai usor. Numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender Poti sa ii scrii si lui Gusteru de aici de pe forum-este tot in NL si iti poate da multe detalii, inclusiv despre expeditii. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender Pot incepe eu cu cateva probleme cunoscute la 300tdi, pe care le-am intalnit si la Defenderul meu. Le voi prezenta sub forma Problema:Detalii:Rezolvare/Piese de schimb P: Distributia este pe curea. In cazul ruperii curelei se produc pagube costisitoare la motor. D: Cureaua de distributie trebuie schimbata la intervale precise. Cureaua trebuie sa fie de calilate. Fuliile si rolele ei trebuie sa fie aliniate; La tdi-urile mai vechi nu erau aliniate si cureaua se rodea puternic pe margini. In capac erau prezente urme evidente de "span" de cauciuc. Acum insa p/n-urile au fost schimbate si toate rolele care se cumpara noi au remediata aceasta problema. R: Montarea curea noua, de calitatate, cu role noi (cea intinzatoare si cea de ghidaj) si notarea momentului schimbarii (in km) pt viitor. Pentru puristi exista si un set de roti dintate ce elimina complet cureaua, dar setul e scump si zgomotul motorului creste puternic. P: In anumite conditii de sarcina motorul se supraincalzeste D: Supraincalzirea produce in majoritatea cazurilor deformarea chiulasei ce necesita planare so schimbarea garniturii. R: Sistem de monitorizare a temperaturii suplimentar (ceasul de temperatura de la Defender e inexact si arata cu intarziere temperatura cand deje e prea tarziu). Se poate folosi un senzor normal (de ex VDO) cu ceasul aferent (tot VDO), eventual cu alarma. Senzorul poate fi amplasat in locul celui de la EGR, in partea superioara a motorului. Se verifica/inlocuieste viscocuplajul. Eventual se poate opta pentru un ventilaor electric in locul celuui viscomatic. Daca Defenderul are A/C, in sarcina grea pe caldura se opreste A/C-ul. P: Vasul de expansiune antigel original (cel negru) crapa/se fisureaza si pierde antigel. D: Din cauza caldurii plasticul imbatraneste R: Ar trebui schimbat de la inceput vasul cu unul nou. Exista si vase de plastic transparent, ce permit evaluarea cantitatii de antigel fara a scoate capacul. P: Curge baia de ulei D: Baia de ulei nu are garnitura ca alte motoare ci se etanseaza cu pasta siliconica. R: La primul schimb de ulei se da jos baia si se reface etansarea. De luat in expeditie tub de pasta siliconica pt garnituri si ulei de rezerva. P: Curge caseta de directie D: Uzura isi spune cuvantul des la caseta de directie, rezolvarea nu prea e (exista un set de garnituri de schimb dar in rere cazuri problema se rezolva usor). Rezolvarea finala este alta caseta. R: De luat in expeditie lichid servo de rezerva. P: Stergatoarele nu se mai opresc in pozitie corecta D: Lucrul asta poate fi cumplit de enervant in anumite cazuri R: Se poate comanda (separat de motor) switch-ul de stop al stergatoarelor si se schimba extrem de usor. Nu am timp sa scriu mai multe acum dar voi reveni ca mai sunt ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vliegende Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender Salutare Shark si mersi pt informatii, la distributie si role ma gandeam prima data , foarte util a fost ce mi-ai zis despre ventilator si supra incalzire, nu ma asteptam sa existe problema asta. Deci o sa schimb din start ventilatorul cu unul electric si ca sa elimin problema asta si senzorul. La caseta de directie de asta imi era frica iar defenderul fiind o masina pentru off road greu banuiesc ca e una din problemele frecvente...o sa incerc sa verific bine daca pierde ulei, dar e destul de greu, cred ca de obicei se observa la cateva zile dupa ce ai cumparat. Daca mai ai si alte sfaturi si informatii despre piese pe care sa le luam la noi le astept cu mare placere Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender salutare, poate ne vedem la fata, mai nou stau in hillegom, 20 min de tine, si la vreo 10 min de mine, in cruquius, sta tatal LR-urilor din zona noastra. da un semn cind/daca ai chef Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vliegende Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Fiabilitate Defender Salutare, id-ul meu de mess e travellerr80, da un semn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate