Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fiabilitate Defender

poiuy

Postări Recomandate

Re: Fiabilitate Defender

din cauza curvelor virtuale specifice olandei nu mai am mess. da un pm (ti-am trimis si email-ul meu pe pm) cind vrei sa ne vedem, in principiu in weekend sint in jurul casei pe sub masina

in principiu as urma sfatul amicului old school, m-as duce chiar la seriepentru ce vrei matale. plus ca locuind in nl daca tractorul are peste 25 ani e fara taxe, altfel ajind in vedere ca stai in leiden te va costa un def 206 euro lunar numai in taxe.

dar o sa discutam live ca digital imi da dureri la maini

Editat de gusteru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din cauza curvelor virtuale specifice olandei nu mai am mess. da un pm (ti-am trimis si email-ul meu pe pm) cind vrei sa ne vedem, in principiu in weekend sint in jurul casei pe sub masina

in principiu as urma sfatul amicului old school, m-as duce chiar la seriepentru ce vrei matale. plus ca locuind in nl daca tractorul are peste 25 ani e fara taxe, altfel ajind in vedere ca stai in leiden te va costa un def 206 euro lunar numai in taxe.

dar o sa discutam live ca digital imi da dureri la maini

N-as cumpara o masina sa aiba un motor diesel mai vechi de generatia 200tdi. 2.5 si 2.5 td sunt prea slabe si daca ai un 110 plin cu tot felul de acareturi, o sa regreti toti cei 40.000 km ca n-ai luat o masina cu un motor putin mai puternic. Nu mai vorbesc de 2.25 de pe serie. In schimb, cel pe benzina in 4 cilindri, 2.25, cu un carburator nou si o aprindere electronica, se descurca bine pentru o batrinica.

Land Defender 90
Link spre comentariu

Mersi oldschool, deci modelul de 122 de cai diesel nu ar fi recomandat? din cei aproape 8 mii de euro disponibili pentru defender, as vrea sa pun deoparte cam 1000 pentru revizii si consumabile recomandate inainte de plecare.

Ma gandeam ca un model pe benzina e ca un rezervor spart:d la consum...nu ar fi neaparat o problema dar vor fi drumuri de sute de km fara benzinarii ..e drept exista canistre dar....e diferenta mare intre modelul pe benzina si cel diesel de 122 de cai? ma refer ca putere de incarcare la drum

Link spre comentariu

Mersi oldschool, deci modelul de 122 de cai diesel nu ar fi recomandat? din cei aproape 8 mii de euro disponibili pentru defender, as vrea sa pun deoparte cam 1000 pentru revizii si consumabile recomandate inainte de plecare.

Ma gandeam ca un model pe benzina e ca un rezervor spart:d la consum...nu ar fi neaparat o problema dar vor fi drumuri de sute de km fara benzinarii ..e drept exista canistre dar....e diferenta mare intre modelul pe benzina si cel diesel de 122 de cai? ma refer ca putere de incarcare la drum

Motorul pe benzina la care faceam referire a fost montat pe Land Rover Serie, in cazul in care acesta e o optiune pentru tine. Personal iti recomand Defenderul pentru confortul dat de suspensia elicoidala franele mai bune si servodirectie, daca are. Se poate si fara, dar modelele 200 tdi (107 CP) si 300tdi (111 CP) au avut servo. Avantajul lui 300 tdi e ca are asociata o cutie de viteze mai zdravana (R 380), ceea ce nu e de neglijat.

Land Defender 90
Link spre comentariu

un serie cu arcuri parabolice bune, nu orice facaturi, articuleaza aproape la fel de bine ca un def. motoarele vechi sint intr-adevar innebunitor de incete dar MERG FARA PROBLEME. am avut 2,5 d montat pe 109. cam la limita, pe un 88 merge perfect, am mesterit unul pentru un amic. 2,5 turbo e cel mai putin fiabil, probleme cu presiunea de ulei la viteze mari - ptr.LR viteza mare=85-90.

s-o scurtam, as lua un serie cu 2,25 benzina sau 2,5 d scurt, sau 200tdi daca e 109, cu cutie s2 cu primele 2 nesincronizate si punte sallsbury pe spate. atentie insa, la serie dotati-va cu casti antifon pe autostrada mai ales daca are overdrive. in teren e insa perfect.

din def-uri cea mai buna combinatie ar fi 200tdi + cutia r380, L77 le maninci pe piine. 200tdi maninca orice rahat de motorina si e mai reziztent ca 300tdi, dar mai slab si piesele ceva mai scumpe.

ca final, aceasta e parerea mea personala bazata pe experienta mea si a citorva amici de haladuiala. asta nu inseamna ca avem dreptate si fiecare tre' sa-si aranjeze fierul personal in functie de cerintele traseului si preferinte

Link spre comentariu

domnilor ,cel care a deschis acest topic@poiuy nu mai este printre noi.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!Inmormintarea a avut loc azi 7 noiembrie.dupa o suferinta de un an a fost ridicat la cer fara sa se bucure de Defenderul pe care si l-a luat Numele lui a fost Dr FODOR OVIDIU CRISTIAN Dumnezeu sa-l primeasca la El pentru ca chiar merita!

LE :

Topicul pentru exprimarea condoleantelor se afla pe link-ul de mai jos :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74793-A-mai-plecat-un-offroader

Editat de Astral
pastrati curatenia pe trasee!!!
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din ce am inteles, td5 nu e bun si td4 e bun. sau invers...in fine. ce ma intereseaza pe mine este asa: un defender 2012 cu motor de 2.2 diesel, 3 usi, merita sau ma apuca spumele cu el? are putere morotul ala sa invarta 35-uri? merge asa un offroad de calitate sau trebuie imbunatatit mult precum Jeepul ca sa nu l aduni din padure?1

Link spre comentariu

Din ce am inteles, td5 nu e bun si td4 e bun. sau invers

Nici vorba... amandoua sunt bune :wink:...cat despre gume de 35:oo ...dupa parerea mea sunt mult prea mari pentru un fender standard...si chiar cu modificarile de adaptare a acelor gume oricare din motoarele astea ar fi cam lenes

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Nici vorba... amandoua sunt bune :wink:...cat despre gume de 35:oo ...dupa parerea mea sunt mult prea mari pentru un fender standard...si chiar cu modificarile de adaptare a acelor gume oricare din motoarele astea ar fi cam lenes

Este un Defender 90, 3 usi cu patru locuri. zice ca la 2.2 are 122 CP/min??!?! Asa saracie de motor de 122 de cai in 2012????????? sau CP/min e vreo jmekerie de care nu m-am prins eu si e de fapt 200HP?:D Tot nu inteleg: toyota mea din 95 arunca 35-urile de nu te vezi si are 3000 vai mortii lor la 508.000 de kilometri. Concluzia ar fi: sa mi iau un Defender 90 din 2012 sau sa raman cu toyota ca LR-ul e puturos si ma-nervez?!

Link spre comentariu

Este un Defender 90, 3 usi cu patru locuri. zice ca la 2.2 are 122 CP/min??!?! Asa saracie de motor de 122 de cai in 2012????????? sau CP/min e vreo jmekerie de care nu m-am prins eu si e de fapt 200HP?:D Tot nu inteleg: toyota mea din 95 arunca 35-urile de nu te vezi si are 3000 vai mortii lor la 508.000 de kilometri. Concluzia ar fi: sa mi iau un Defender 90 din 2012 sau sa raman cu toyota ca LR-ul e puturos si ma-nervez?!

Mergi si probeaza-l, vezi daca te impaci cu pozitia la volan. Si daca te intereseaza baloane/cortine... alea, alea... nu prea are.

Restul se pot rezolva, cu bani.

Si mai vezi la cit ajunge versiunea de echiparea dorita de tine, ca versiunea de baza, e chiar de baza, cam are caroserie, volan, motor si roti. Restul sunt optionale.

Motorul de 2.2 este de origine ford. Este pus si pe noul ranger.

Link spre comentariu

Mergi si probeaza-l, vezi daca te impaci cu pozitia la volan. Si daca te intereseaza baloane/cortine... alea, alea... nu prea are.

Restul se pot rezolva, cu bani.

Si mai vezi la cit ajunge versiunea de echiparea dorita de tine, ca versiunea de baza, e chiar de baza, cam are caroserie, volan, motor si roti. Restul sunt optionale.

Motorul de 2.2 este de origine ford. Este pus si pe noul ranger.

Dragule, n-am nevoie decat de motor, transmisie buna, 4 roti si un scaun. De oras am alta masina. Am intrat la ei pe site si scriu l laie despre modelul asta. cica e 4x4 permanent si blocant central. atat. Ma gandeam ca are vreunul sau a condus prin mocirla ceva asemanator cu motorul asta de ford de 2.2. Blocant spate are?

Link spre comentariu

Si fostul motor de 2.4 tot 122 cai avea. Daca pretul nu face spume, merita sa incerci.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Land_Rover_Defender_concept_--_2012_NYIAS.JPG/800px-Land_Rover_Defender_concept_--_2012_NYIAS.JPG

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Nenea Petru, ala nu e Discovery? Ca eu vreau defenderul!

Link spre comentariu

Cu planetarele/grupurile standard 33" nici nu se simt.Nu ating nici fara lift.Eu nu am pus inca 35'' dar ma incanta ideea si o sa incerc in vara.

Acu depinde ce 35" vrei sa pui ca exista unele pe care scrie 35 si au diametru tot de 83cm ca si 33" de la BFG.

Al meu e 2.4 din 2008, tot 122 CP- l-am adus la 155 CP si 430NM cu PowerBox.Viteza maxima obtinuta 145km/h (in carte 125). Daca mai pui si intercooler de Allisport ajungi pe la 175-180CP.

Diferential central, 4x4 permanent, TC. Blocarea centralului nu e necesara decat in situatii super dificile, in rest TC te scoate de aproape peste tot.

Cel mai bine, cum s-a mai recomandat, fa un drive test, mai ales ca acum ai teren de joaca.

Exista mii de siteuri cu upgrade-uri la preturi superdecente-portale, chiptunning,etc.

La Defender ai doar 2 solutii: iti place cand mergi cu ea sau nu iti place.Ori incapi in ea ori trebuie sa slabesti(daca Dorin de la Oradea incape in el cred ca ai si tu loc).:ha:

Se pare ca in Romania nu se vor mai importa pentru ca iese din productie curand. Pretul de vanzare la un Defender de 12-15 ani nu scade sub 12k.

Daca te decizi te asteptam si la noi pe forum: http://www.lroc.ro.

Succes.

Editat de nick67

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nenea Petru, ala nu e Discovery? Ca eu vreau defenderul!

Este Defender, Defender Concept 100, iar motorizarile vor fi 2,7 l, V6 si 5,o l, V8. La 5 litri sper sa poata roti 35-ul . Standard vine cu 33. Ramane sa alegi culoarea, care va avea o paleta foarte diversificata fata de actualele modele. Bafta !

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Nea' Bullbar... te stiam om serios... ce-ti veni cu Defender-ul? Daca-l vrei de oras, de plimbari pe pajisti si plaja... da... dar cred ca-i mai fain un Rubicon...

acuma la modul serios... daca intre timp englezii nu au reinventat otelul iti spun ca o sa rupi planetarele si diferentialele f f f repede...

Puntile sunt aceleasi de mai bine de 20 de ani... cu aceleasi bube... daca vrei diff fata spate, planetare HD mai pune deoparte aprox. 4.500 euro...

p.s. iti spune astea un om care a avut curtea plina de LR...

bafta

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

Nea' Bullbar... te stiam om serios... ce-ti veni cu Defender-ul? Daca-l vrei de oras, de plimbari pe pajisti si plaja... da... dar cred ca-i mai fain un Rubicon...

acuma la modul serios... daca intre timp englezii nu au reinventat otelul iti spun ca o sa rupi planetarele si diferentialele f f f repede...

Puntile sunt aceleasi de mai bine de 20 de ani... cu aceleasi bube... daca vrei diff fata spate, planetare HD mai pune deoparte aprox. 4.500 euro...

p.s. iti spune astea un om care a avut curtea plina de LR...

bafta

Ashcroft iti vinde un set de planetare HD cu 5 ani garantie intre 245 si 300 pounds perechea, iar un kit HD ring & pinion cu 195 pounds. Tu de unde le cumparai?

Land Defender 90
Link spre comentariu

Ashcroft iti vinde un set de planetare HD cu 5 ani garantie intre 245 si 300 pounds perechea, iar un kit HD ring & pinion cu 195 pounds. Tu de unde le cumparai?

Am folosti si KAM si Ashcroft.

Cand m-am referit la transmisie am inclus tot: planetare fata - spate HD / CV joints, blocant fata - spate, compresor, kit complet rulmenti, set coroana si pinion, hub-uri, manopera.... cam pe acolo te duce... (inclusiv transport sau/si TVA daca este cazul).

iar manopera este cat se poate de importanta... nu stiu multe diff arb montante pe Defender care sa tina presiunea :)

Range Rover Classic V8

The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine

Link spre comentariu

cel mai probabil vina este impartita intre LR si ARB, mici diferente de cote... cine a montat asa ceva stie despre ce este vorba...

sunt si alte variante (LSD-ul de la KAM, nu mai stiu daca si Ashcroft a scos asa ceva, trutrak, sau orice tip de autoblocant etc.)... depinde ce vrei sa faci cu masina... de ce ARB? mie mi-a placut pentru ca raspunde prompt la actionare si iti permite sa mergi cu masine pe orice tip de teren... subliniez faptul ca este o parere personala...

Range Rover Classic V8

Link spre comentariu

Subscriu si eu la ideea cu ARB. Raspunde prompt, am avut G si raspunsul era.....dupa ceva timp , si daca totul este pus cum trebuie si ce trebuie, nu ai probleme- mai putin gaura din buzunar:ha1:ha1:ha1. Si nu se rupe...:banana:banana:banana

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare