iurie Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Salut, Intentionez sa montez scuturi pe un patrol Y61 stock din 2005. M-am uitat mult insa pe forum si in destul de multe poze nu am vazut scuturi la Patrol. Puteti sa-mi dati o explicatie de ce nu au toate scuturi chiar daca fac offroad? Puteti sa-mi spuneti ce fel de scuturi pot fi montate, ce trebuie protejat, ce optiuni exista pentru Patrol Y61? Mentionez ca momentan nu ma intereseaza sa montez nici o bara fata sau spate ci doar scuturi daca e musai sa nu se strice ceva pe dedesubt pe vre-un drum de munte cu bolovani. Eventual ma intereseaza sa pun si bare laterale (slidere) si despre acestea m-ar interesa ceva sugestii in legatura cu protectia masinii. Cu alte cuvinte ma intereseaza sa protejez masina stock fara sa o inalt si fara sa-i pun bare fata spate si as vrea sa stiu parerea voastra. Merci. Editat Februarie 20, 2012 de iurie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari eu zic ca cel mai bine o protejezi daca ii pui o pereche de aripi pe cuvant cand vezi ca e nasol... decolezi si numai survolezi zona :ha::ha::ha::ha::ha: daca ma gandesc inca un pic, poti pune" bare laterale " foarte solide si cand e mai riscant sa mergi numai in drift....daca nu pui bara fata si spate serioase si atunci... la ce bun sa mai pui scut? ca nu e duster si nici tuareg, sa trebuiasca sa protejezi bratele sau baia de ulei parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Pe forum sunt foarte putine informatii despre scuturi pentru Patrol si de aceea am deschis aceasta discutie, ca sa ma lamuresc. Am gasit info pe forum despre scuturi ASFIR: Nissan Patrol Y61 steering skid plate - 13 kg Nissan Patrol Y61 gear skid plate - 8 kg Nissan Patrol Y61, transfer skid plate - 10 kg Nissan Patrol Y61, front skid plate - 5 kg Nissan Patrol fuel tank skid plate - 8 kg De la Luigi am info despre faptul ca exista in plus fata de cele enumerate mai sus: Scut punte fata AFN – Trial Protectie capsula dif blocant spate Scut protectie directie AFN (pt bara originala) Scut protectie rezervor Scut protectie redactor Scut protectie carter ulei motor Iar despre slidere am gasit ceva informatii pe forum despre rolul si importanta lor. @Soimu: Scuze dar nu inteleg mesajul prea bine. Probabil ca este o exemplificare de ce nu prea sunt scuturi pe Patroale si de ce nu trebuie puse. Legat de slidere, din informatiile de pe forum, au un rol destul de insemnat (oricum nu pentru drift, dar inteleg gluma). Legat de barele fata/spate e vorba de optiune, momentan nu sunt dispus sa fac aceasta investitie, dar accept explicatii despre utilitatea lor iminenta, cu toate ca mai mult ma framanta elucidarea enigmei legata de scuturile Patrolului. Daca la Patrol nu merita puse scuturi, nu pun, dar astept opinii si justificari pentru a lua o decizie. Acesta este si motivul pentru care am deschis acest topic, caci nu m-am lamurit cum sta treaba cu scuturile la Patrol si asta uitandu-ma pe pozele de pe forum, ca informatii despre scuturi n-am prea gasit pe acest forum. Legat de utilitatea scuturilor in general, eu cred ca e bine ca orice masina care ar putea ajunge pe un drum cu bolovani e bine sa aiba scuturi. Investitia scuteste eventuale costuri cu reparatiile unor elemente scumpe. Dar poate ca Patrolu e chiar facut ca tancul si nu are nevoie de scuturi. Nu stiu, de aceea intreb. Editat Februarie 20, 2012 de iurie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari pai eu am raspuns, poate nu sa inteles scuturile la patrol sunt cam inutile este cam vulnerabila bara de directie...dar cu sau fara scut, daca iei ceva ATAT de grav incat sa o strici...oricum aia e ultima probblema, ca ai indoit-o in rest baia de ulei, sus , pozitionata deasupra puntii fata...deci foarte bine protejata punti rigide ...ultrasolide cutie de viteze pozitionata in interiorul sasiului si asezata e o traversa de otel ... care o si protejeaza si o sustine, greu de distrus (eu am mers 3 metrii taras pe traversa aia e o stanca mare, in troliere, fara urme pe ea) altceva, ce vrei sa protejezi???? la masini de domnisoara, cu suspentie fata independenta si cu grupul de aluminiu si baia de ulei expuse, da, trebuie scut la utilaj ca si patrolul TREBUIE BARA FATA DIN TABLA DE 8 MM aia e prima si cea mai importanta una spate nu strica praguri (NU BARI LATERALE) sunt bune si ele.... dar bara fata de protectie trebuie neeaparat restul e pamplezir ca se pot dubla puntile in zona diferentalului cu scuturi...posibil ca ajuta ca un ciot poate sa tinteasca cu maare precizie printre bara de directie si punte si sa iti loveasca fix baia sa o penetreze.... posibil ca poti sa treci cu puntea si ajungi cu cutia fix pe un varf de bolovan si sa o spargi...posibil dar proabilitatea e fix la fel la late probleme un butuc intra prin parbriz si iti scoate ochii cade un copac fix peste plafonul masinii cazi intr-un lac adanc cu masina...etc cand e sa ai ghinion, poti gasi cioburi ....peste tot :ha: dar patrolul are nevoie de putine protectii suplimentare, din care cea mai importanta este bara fata.... daca se doreste sa se monteze in rest sunt basme si iaurt fierbinte forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Indiscutabil , orice scut e binevenit , dar la Patrol ar trebui mai degraba niste scuturi usoare ( nu e logica ingreunarea inutila , nu la Patrol ), si doar pina la unde incepe cardanul spate . La rezervor deja e unul stock care s-a cistigat respectul cuvenit . Mult mai important ar fi scutul fata , si poate ca si cel de capsula de blocant . Data fiind amplasarea caroseriei destul de ridicata pe sasiu , sliderele ajuta dar nu sint obligatorii , sasiul preluind aceasta functie . Trebuie sa tinem cont si de faptul ca scuturile reduc racirea organelor care au nevoie de racire , si de asemenea reduc din garda la sol in zonele respective . Transmisia e bine protejata in interiorul sasiului , nu prea gasesti apendice atirnate . Cu un minim de atentie Patrolul se descurca onorabil si incaseaza multe peste bot , dar daca chiar vrei , cred ca porti sparge baia de ulei , rupe cardanul spate , indoi bara de directie sau cea de conexiune . trebuie doar abordarea 'potrivita' si repetate pina se ajunge la rezultatul final . Indiscutabil se poate si la alte masini , numai ca la Patrol muncesti mai mult . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Sustin cele zise de soimul si cos.Eu personal de cand fac off-road nu am simtit sa-i pun scuturi la patrol decat in fata in prelungirea barei fata pentru a proteja amortizorul si bara de directie pe care am indoit-o de 3 ori pana acuma.Foarte expusa este capsula de la blocant si cat de curand am sa-i fac o mica protectie.Ar merge facute scuturi de tabla pe dedesupt in ideea ca sa mearga masina sanie in sensul sa alunece obstacolele pe dedesupt fara sa se proptesaca in traversa.Am patit-o anul trecut la Bogata-Namolosa cand o ceoata de copac taiat s-a proptit in traversa cutiei de viteza de nu au putut sa es din parau desi eram tras de 2 trolii(zoli unimog pe o parte si laur-worldskape pe alta parte). Editat Februarie 20, 2012 de dulceanu ionel Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Subscriu ce a spus @soimu.Daca erau mai importante scuturile decit barile la Patrol, cu siguranta toti isi puneau intii scuturi.Personal, nu prea agreez ideea de scut, deoarece stringe o groaza de namol care tine umezeala si kg in plus care nu fac altceva decit sa sporeasca consumul.Mai degraba o protectie din citeva tevi, pozitionate srategic. Parerea mea este ca daca nu ti-e frica de distrugerea barilor pe unde o sa bagi masina, cu siguranta nu vei avea nevoie de scuturi in acele locuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Wow, Sunt de-a dreptul impresionat de utilaj si de informatiile primite. Inteleg ca pentru scutul fata in fapt se recomanda intai schimbarea barei fata? Exista vreo bara omologata care sa fie trecuta in cartea masinii/talon, sau nu ar trebui sa imi pun astfel de probleme? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari in general nu sunt probleme cu bara daca ea este facuta pentru acel tip de masina, deci, sa nu fie imporvizatie, si mai sunt probleme la proiectoare, de obicei ar fi recomandat sa ai capace opace la ele pe sosea si verificari forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Tot de la Don Luigi stim ca doar bara AFN se poate omologa pe masina.:tk Exista vreo bara omologata care sa fie trecuta in cartea masinii/talon, sau nu ar trebui sa imi pun astfel de probleme? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari poze cu scuturi produse de mine pt Y61. 1 scut frontal directie, protejeaza elementele de directie ( bara directie, amortizor de directie si mai ales levierul de comada al casetei de directie, care se mai intampla la lovitura sa produca ruperea axului casetei de directie) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari scut carter motor. Desi motorul e suficient de sus se mai intampla ca , cate o buturuga sa sparga carterul mic am motorului. Scutul inlocuieste gluma proasta de scut din tabla montat de fabrica. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Scut carcasa diferential fata. Protejeaza coroana diferentialului la lovituri directe. Tabla ce acopera din fabrica acest reper este subtire, de numai 2mm. Are degajare pt acces la busonul de ulei al puntii si posibilitate de scurgere apa/noroi in partea sa inferioara. Material, otel 5mm ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 (editat) Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari scut cutia de viteze. Are prindere pe 3 laturi ( sasiu stg+dr , traversa cutia de viteze in spate si raforsare spre fata. Are degajare speciala pt racordul flexibil al esapamentului , la modelul dupa 2005. Material ; OL 5mm striat Editat Februarie 21, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari scut reductor. Atentie, e cel mai expus la lovituri, e plasat jos ....... Trebuie confectionat cu raspundere , asta pt ca sunt situatii in care masina ramane suspendata pe acest scut. Material OL 5mm, cu multe ranforsari Prindere ferma pe 3 laturi (sasiu si traversa de cutie de viteze) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari @nissan 4x4 Nene mi-ai luat vorbele din gura ...Bara de directie este un element sensibil la Y61. In rest nu prea ai ce strica pe dedesubt. Am avut Y61 blindata cu scuturi ...inspectand-o pe dedesubt dupa ceva exploatare (nu tocmai ortodoxa) am constatat ca decat scutul de la bara de directie a fost util ...prezenta urme pe el. Restul scuturilor (diferentiale, cutie, cutie de transfer, baie de ulei ...au fost cam fier carat degeaba ... Alte elemente sensibile la Y61 sunt tendoanele spate si bara panhard spate. Tot nea Luigi (nissan4x4) are solutia ptr amandoua. Mi-am ranforsat la el aceste elemente (la inceput am forfecat un tendon spate - intai s-a cutat si dupa aia s-a rupt ca un sticks ajungand acasa cu puntea in chinga) si dupa aceea nu am mai avut probleme de nici un fel. Masina merge binemerci si astazi. Singurul minus la ranforsarea tendoanelor spate - pierzi putin la garda si o inaltare din suspensii si/sau roti in acest sens (ex: OME+5 & 35/10.5 R15-16) ar fi chiar binevenita. De asemenea sunt in asentimentul colegilor mei care spun ca barile fata-spate sunt o cheltuiala necesara, mai ales la Y61 unde elementele de caroserie si electrica (aripi, contra-aripi, capota, grila, trager, faruri, proiectoare, semnale) sunt destul de scumpe si piata sh nu prea exista ... Toate aceste solutii vin ca raspuns la urmatoarea problema: "Depinde ce ai de gand sa faci cu masina!" La mers pe strada si cateva forestiere...nu iti trebuie nimic poti folosi masina stock fara modificari ...daca intri mai adanc in padure ...atunci ...trebuie sa bagi preventiv mana in portofel ...ca sa nu faci un banking serios dupa aia ...nu mai conteaza cu cine ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari scut protectie capsula diferential blocant spate !!!! avand in vedere ca acea capsula de blocant costa vreo 600E si la mersul inapoi nu prea vezi in ce bolovan/buturuga dai ........... material oL 4mm. Prindere ferma de carcasa puntii spate ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 21, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Ma bucur ca pe forum a aparut si aceast gen de informatie pe care nu l-am gasit pe nicaieri pe acest forum. Dupa ce Luigi ne-a prezentat toate aceste scuturi si tinand cont de posturile anterioare, ar fi utile in continuare mai multe comentarii legate de faptul ca putine utilaje Patrol au scuturi si daca se justifica intr-adevar sau nu achizitia fiecarui tip de scut. Sper ca putem vorbi si despre cost vs. beneficiu, caci probabil ca la asta se reduce problema scuturilor. Sper ca un administrator ne va permite sa discutam si astfel de aspecte banesti, fara a incalca vre-un articol al regulamentului. @Astral/Admin: Se poate? Mie personal mi se pare deja fascinant acest utilaj Patrol si nu cred ca la prea multe alte autovehicule de pe acest forum majoritatea scuturilor sa fie privite de unii ca o extra protectie a 'tancului' (totusi utila uneori). Cel putin in momentul acesta eu cam cu impresia aceasta traiesc, cu toate ca initial intelegerea mea despre off-road era ca masinile trebuie sa fie cat mai protejate cu putinta, insa din fotografiile Patroalelor nu prea rezulta acest lucru cu toate ca pozele sunt clar facute in off-road. In sectiunea Toyota a acestui forum spre exemplu sunt mult mai multe informatii despre scuturi, ba chiar si despre scuturi complete am gasit informatii si din pozele cu utilajele lor eu am tras concluzia ca sunt mai protejate. Sa fie vorba tot despre cost versus beneficiu, 'tanc' vs. 'off-roader', necesitate vs. supra-protectie ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari Utilitatea scuturilor e indiscutabila , dar adevarata lor utilizare depinde de tipul de expoatare . E foarte posibil ca un blindaj integral la Patrol - scut directie + scut motor + scut cutie + scut reductor /transfer + protectie cardan fata /spate + scut blocant + scut dif fata /spate + scut rezervor ...+ slidere + protectii laterale fusta spate .... ( ma opresc aici , ca daca le enumer pe toate se deduce ca e Duster si e facuta din furculite de plastic ...) ...sa fie inutil de grele , fie si in varianta medie , nu HD . Asta duce la uzuri marite , dar si la inrautatirea capabilitatilor masinii , fapt care reduce din prezumtivele avantaje ale unei masini cu utilizare normala - deplasare de la A la B , 90% onroad si 10% ( Doamne-ajuta ...dar 10% off e cam masina de expeditie , serioasa ...) offroad mediu ( pentru off mai mult decit mediu , masina se presupune echipata si 'imbunatatita ' specific , dar si blanarita nemilos - alt film , alta discutie ). Iar o frinare mai putin eficienta datorata unei sarcini suplimentare permanente de peste 150 kg ( minim ) si de asemenea peste astea vine si troliu ( se presupune ca e indispensabil , daca tot e echipata cu scuturi care-s instalate din cauza exploatarii specifice ) cu ale lui 40 -50 kg .... Ar fi ca un Casco integral la o masina de colectie . Nu strica deloc sa-l ai , dar e posibil sa nu fie utilizat niciodata , iar daca masina nu e folosita decit pentru aplicatii soft deja e prea mult . Costurile le va putea justifica numai utilizatorul , dupa un timp oarecare , cind va sti daca investita s-a folosit sau nu . Cred ca cele mai multe costuri sint aproape inutile , stiu cu siguranta ca daca vrei sa balauresti pe la mare si pe la munte in concediu si pe la socrii ca sa ajuti la stropit livada + cules + degustat tzuica + porcul de Craciun cu zapada de 30 cm + misculat zilnic prin oras + emergency rescue la prieteni ....nu prea ai nevoie de nimic la Patrol , indiferent de model sau an de fabricatie . Poate ca la Toyota ( din pacate nu am studiat exact ca sa pot puncta la subiect ) scuturile sint chiar necesare , avind diverse apendice usor de agatat in teren si nu numai . La acest capitol Patrolul sta mai bine , treansmisia fiind protejata de sasiu si traversa de cutie . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari pt. Y61 as recomanda scutul mic la directie, un scut mai sanatos pt rezervorul de combustibil (l-am spart pe rezervorul original si l-am indoit deja si pe inlocuitor:grin:) si scutul pt. protectia capsulei vacuumatice a blocantului spate. restul (pt. baie ulei, cutii, cardane etc.) sunt frectii, iar daca vei constata ca ai fi avut nevoie de vreunul, nu patrolul era masina care ti-ar fi trebuit. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari @giorgel , din 2011 - din 17 clienti ce au plans dupa capsula de actionare a blocantului spate, numai unul avea capsula defecta, la restul se deteriorase datorita impactului cu diverse chestii . Stii si tu bine ca jucaria te costa 600E noua sau o alta punte de spate completa.- protectia costa 100E - din 5 clienti ce au venit anul trecut sa schimbe diferentialul de fata,numai unul mersese fara ulei, restul le-au lovit in fata si li s-a spart coroana. Protectia costa 110E - 3 casete de directie cu axul rupt datorita impactului in levierul de comanda. protectia costa 150E - 4 reductoare sparte ca urmare a asezarii pe bolovan .....Scutul costa 185E Scuze catre admin, preturile sunt orientative si postate strict pt un calcul economic. pe oricare din acesti cetateni, un scut costa muuuulllttt mai putin decat i-a costat reparatia. 1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iurie Postat Februarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari @nissan: Asta intr-adevar e o analiza cost-beneficiu utila pentru oricine. Totusi de ce nu pune lumea scuturi? @cei care nu au scuturi pe Patrol: De ce nu puneti scuturi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari De ce nu ? Pina acum s-au cristalizat urmatoarele dileme : - greutatea , chiar atirna destul si masina nu numai pentru teren , deci nu prea am ce scoate de pe ea in compensare ; - utilitatea , pentru ca pe sub masina mea trece usor mistretul + scoafa + puii lor ...si nu prea ma dau saptaminal ( desi cind ma scap ma bag pina la urechi , dar intodeauna ramin suspendat pe punte - am ramas si pe burta , dar numai de vreo doua ori - si am si o traversa suplimentara absolut nesimtita si lata , si bine plasata sub cutie - asta n-o luam in considerare , ca nu se incadreaza la 'normale' ) ; - in spate rezervorul e cam la nivelul ... o palma mai jos de unde incepe slitul de la pantaloni ... N-am scut la rezervor ( poate fac unul ... poate inlocuiesc rezervorul cu unul superstrong ...) . Pina atunci merg absolu fara = neglijenta nr 1 ; - in fata am scut , la directie , face parte din bara fata , care e mai ... altfel . Recomand scutul la directie , am indoit bara de directie in parcare , intr-o teava de gaz . Daca aveam scut in situatia aia , cumparam un set de gume ( am inlocuit bara , caseta ... ) de banii aia ...Acum s-au schimbat multe , caseta e avansata si teoretic inaccesibila , iar bara de directie si amortizoarele de directie aparate de daunatori sub scut , care asa cum spuneam e parte din bara , sub forma unei fuste , ranforsate . Inca o data , scutul la directie e un minim necesar si obligatoriu .Aici stau mai bine , dar mi-am invatat lectia in genunchi pe coji de nuci , cam nasol . - la diferentiale n-am scut , pen' ca-s un nemernic care constata inca o data ca a mai frecat inca o data ridichea de la punte , si cine stie ce viata mai are busonul de golire ( la puntea 'ailalta' am hitinat capacul din fata intr-un riu , la bolovani ) ...Alta neglijenta , sper sa nu mi-o iau pe cocoasa ...; la capsula de blocant iarasi nu am ( e in program , astept sa se incalzeasca putintel si cind apar mai mult de trei fuste scurte pe km liniar de bulevard inseamna ca i-a venit timpul de punere in aplicare ). Concluzia = neglijenta evolutiva , scuze moldovenesti , negarea realitatii (- 'sint inutile' , 'mie nu-mi trebuie' , 'Patrolu' e tanc bai nene '....) .Realitatea e oarecum indulcita de faptul ca am un scut la directie . In cazul meu , asta e si pentru asta semnez . Punct . Editat Februarie 22, 2012 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 (editat) Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari @nissan: Asta intr-adevar e o analiza cost-beneficiu utila pentru oricine. Totusi de ce nu pune lumea scuturi? @cei care nu au scuturi pe Patrol: De ce nu puneti scuturi? De ce nu pune lumea scuturi? Simplu! La fel ca si in accidentele grave(mortale) promotorul merge pe acelasi principiu: "Nu mi s-o intimpla tocmai mie! ".Ca si airbag-ul: mai multa nevoie au altii decit mine. Dar este genul de accesoriu(si scutul la fel) care mai bine il ai si nu il folosesti niciodata, decit sa ai nevoie si sa nu fie cind iti trebuie. Editat Februarie 22, 2012 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Re: Scuturi Patrol - sugestii si recomandari eu mi-am spus mai sus parerea: scuturi la directie, capsula blocant si eventual rezervor. nu ai sa vezi nicio masina care se da grav scutuita fata-spate. daca vrei sa te dai cu masina, iti asumi si faptul ca poti buli cate ceva. eu imi asum si mai multe scuturi nu as pune. depinde cum te dai. un berbec rupe orice, oricate scuturi isi pune. 1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate