omoroka Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Salutare oameni buni. Vreau sa aduc atentiei si dezbaterii voastre un subiect care ma macina de ceva vreme incoace si nu imi da pace: ce facem cu strainii care vor sa vina la noi in tara sa practice offroad pe cont propriu? Sincer pana nu de mult eram tentat sa sar imediat cu informatii sau sa ma pun "pe tava" la dispozitia lor de fiecare data cand un suedez sau neamt isi facea cont pe forumul nostru si cerea sfaturi sau ajutor in vederea organizarii unui concediu de vis in tara noastra unde inca se mai poat bate coclaurile cu masina. Mai nou am avut niste revelatii si parca i-as cam baga in pzda ma-sii pe toti care vor sa vina pe la noi in acest scop. Ideea, subiectiva de altfel, e ca atata timp cat ei nu se bucura ca noi mergem pe la ei si ne fac tigani si nu stiu cum sa mai scape de noi, noi de ce ne-am bucura ca ei sa ne viziteze? Alt motiv, obiectiv de data asta, si care ar trebui sa ne dea de gandit, este ca suntem din ce in ce mai invadati de ei. Nu ca ar lasa mizerie in urma, ca sunt mai curati decat noi, asta se stie, dar ne-am putea trezi la un moment dat noi raiul offroadului in europa, lucru care mai departe ar conduce la diverse legi si restrictii din partea autoritatilor Romane. Castiguri semnificative Udrea oricum nu trage de pe urma lor, pentru ca la offroad cam vii cu mancare la pachet si toate cele trebuitoare si dormi in cort asa ca mare lucru n-o sa cumpere de pe la noi. As vrea sa aud si parerile voastre pe aceasta tema, iar daca s-a mai deschis o astfel de discutie pana acuma va rog sa ma scuzati. :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Le luam banii si le dam track-uri pe sosele.......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? pai ce sa facem cu ei... ii tratam cu respect si demnitate. sper ca am trecut de faza in care ii intampinam cu paine si sare si ne faceam pres in fata lor, precum aztecii la margelele lui Cortez... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 20, 2012 Autor Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Le luam banii si le dam track-uri pe sosele.......:ha: Sa stii ca nu este o idee rea. Le dam trackuri cu Transfagarasanul si Transalpina, excelenta idee :h5 Auzi? Dar o sa ma banezi daca eu voi incerca sa le explic ca Romania e o tara periculoasa, cu multi tigani, hoti de buzunare si violatori si mai bine sa se duca in alta parte? :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Poti sa le spui ca prin paduri sunt dementi cu 4x4 care sunt haiduci si le confisca masinile sau le dezmembreaza noaptea ......:ha: pai ce sa facem cu ei... ii tratam cu respect si demnitate. sper ca am trecut de faza in care ii intampinam cu paine si sare si ne faceam pres in fata lor, precum aztecii la margelele lui Cortez... Doar cu stima....cu multa stima......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Doar cu stima....cu multa stima......:ha: nope, nu ai citit corect: ii punem la respect si ne vedem de ale noastre cu demnitate ! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Gata, am gasit ! Avem noi, romanii, vorba aia : "Apa, paie si bataie !" :ha::ha::ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? astia vin undercover sa ne f...ta femeile. pe de alta parte majoritatea persoanelor pasionate de natura si offroad sunt civilizate si de bun simt,nu acelasi lucru se poate spune de toate jigodiile care vin la vanatoare la noi nsi se cred buricul pamantului, care te privesc de sus la tine acasa si asteapta sa le multumesti si ta te inclini in fata lor pt ca te baga in seama. ias lega de pom in padure mai ales in perioada asta ca iese ursul din barlog. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Re: Ce facem cu strainii? astia vin undercover sa ne f...ta femeile. pe de alta parte majoritatea persoanelor pasionate de natura si offroad sunt civilizate si de bun simt,nu acelasi lucru se poate spune de toate jigodiile care vin la vanatoare la noi nsi se cred buricul pamantului, care te privesc de sus la tine acasa si asteapta sa le multumesti si ta te inclini in fata lor pt ca te baga in seama. ias lega de pom in padure mai ales in perioada asta ca iese ursul din barlog. Da,da,da,le-as face la fel,insa mai intai i-as umili cu vasta cultura pe care o avem,comparativ cu unii dintre ei,aia care ne 'privesc de sus'; Cat despre partea cu femeile,eu zic,ca fara pastile nu sunt buni de nimic;si apoi ale noastre (unele)nu sunt proaste,doar putin c.... profitoare vreau sa zic! Si mai apoi au si ei destule din astea! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Asa e cel mai bine...ii dam dracului...ii lasam sa mearga singuri pe unde ii taie capul...dupa care ii acuzam ca au intrat prin rezervatii si proprietati private...ii bubuim bine ca si-au facut de cap prin munti,hranim 1-2 ursi cu ei,le luam masinile (daca tot iau papat ursii)...si ne rugam eventual de guvernanti sa interzica offroadul si circulatia cu numere straine in Ro ca sa nu mai vina si altii sa rupa garduri si pomisori in Ro... Nicidecum si sub nici o forma nu trebuie indrumati omeneste pe trasee corespunzatoare,eventual insotiti ca cele de mai sus sa nu aibe loc... Acuma serios...decat lasati de capul lor si sa faca te miri ce incursiuni aiurea mai bine sa fie ajutati si eventual insotiti...pt guvern oricum nu conteaza daca neamtu sau francezu rupe dealu'...o sa aibe un motiv in plus sa puna o taxa la nivel ''european'' de mers pe munte :ha:(ca doar nu-s nebuni sa interzica offroadul cand pot sa il taxeze):$ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Salutam ! Domnilor , eu vad lucrurile mai simplu , legislatie exista si este chiar bunicica (din pacate sau din fericire noi ca romani descurcareti am invatat sa o evitam), si asa cum este poate sa tina de Bau Bau pentru cine nu cunoaste. Cred ca in avantajul si al nostru si al lor este sa incercam sa ii organizam sau sa ii tinem pe linga noi indiferent cum , si cind spun indiferent cum , ma gindesc ca ii putem insoti fie ca amici fie ca si clienti si nu vad ceva rau in a dezvolta relatii cu ei. Daca intradevar sunt 3-5 familii , prieteni care vor sa vada Romania nu cred ca este o problema sa ii ajutam si chiar sa ne implicam , dar daca sunt indivizi car vor sa faca un dil din a aduce grupuri sa faca offroad atuncea putem sa fim mai bagareti , sau mai zgirciti in a le da informatii sau in a le da informatii ca la carte (cind spun asta ma refer ca la lege) . Din experiente va spun ca strainii sunt ingeneral cu mult bun simt si nu vor sa deranjeze , de cei care intra in contact cu ei depinde sa le formeze o imagine sa zicem benefica interesului offrod-ului pe care il iubim si pe care vrem sa il facem cit mai mult timp. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Pe aia buni ni-i facem prieteni. P-aia rai ii lasam pe mana tiganilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? nu stiu daca trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. eu personal am dat niste harti unui suedez stiind cit de atenti sint cu natura- la ei bei apa din orice lac fara probleme. pe de alta parte sint contactat foarte des de colegi de club si nu numai pentru informatii sau aranjamente de offroa in RO. cu putine exceptii multi nu merita nici sa vada asfaltul. pe coperta revistei 4x4 magazine apare o reclama la transilvania offroad bla bla.. un popa , o baba cu ochii bulbucati care se repede la tine cu o secera si un batrin cu un topor plin de singe in mina. asta ca sa va faceti idee de cum sintem vazuti. in articol printre alte magarii se advizeaza participantii sa aiba hiirtii de 5 si 10 euro care sa poata fi date in caz de probleme cu bastinasii ( da, asta e cuvintul folosit) mentionind ca 10 euro inchide gura oricui chiar daca-i calci fineata. cind dau de revista o sa scanez poza. pentru majoritatea acestor oameni am un raspuns standard. nimeni in RO nu mai e bucuros de oaspeti west europeni si mai ales cu olandezi dupa cite ne-au facut si ne fac in continuare si nu e safe sa te duci acolo ca strain, nu-s locuri de campare, tigani, drumuri proaste etc. cu cit ii tinem mai departe cu atit mai bine. asta nu inseamna sa-i luam cu pietre cind ii intilnim. cred ca o raceala evidenta dar si o mina de ajutor data la necaz ne va pune usor usor in alta pozitie decit cea de acum la tirgul anual de vacanta si la vacanta 4x4 la RO nu sint decit citiva olandezi care organizeaza ture ( multi au fost o data si acum cu info de pe teren iau banii la rindul lor la altii) si alte activitati in RO toate vazute prin prisma lor aroganta de cuceritor -colonialist. ma intreb de ce nu apare nimeni din RO cind pina si georgia si uzbechistanul au reprezentanti? Editat Martie 21, 2012 de gusteru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Ii turnam la SRI ca-s spioni si numara copacii ca sa stie ungurii in ce hal mai e Ardealul... Topicul asta e chiar pe bune? Initiatorul se simte bine? Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Martie 21, 2012 Autor Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Ii turnam la SRI ca-s spioni si numara copacii ca sa stie ungurii in ce hal mai e Ardealul... Topicul asta e chiar pe bune? Initiatorul se simte bine? Topicul e pe bune, si de ce nu ar fi? Initiatorul se simte bine si el, multumesc de intrebare. Dar tu? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Eu m-am simtit ca inainte de '89... Securitatea n-o muritu', numa' un pic s-o hodinitu'... :ha: Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? Topicul e OK, intrebarea e legitima, tema s-a mai discutat in alta lumina legat de Superkarpata si alte "competitii" care ne stricau noua imaginea. Personal am "receptionat" cateva asemenea intrebari la sectiunea internationala. Am considerat ca e bine sa raspund rezervat, cu cateva generalitati, pana sa apucam sa vedem ce are omul in cap. Experienta ne arata ca nici unul din cei 3-4 interesati nu a mai aprofundat tema la noi pe forum, deci fie s-au razgandit fie au gasit informatii in alte surse. Pe de alta parte stiu cel putin un coleg de forum care a dat sprijin unor grupuri de doritori, dar erau amici ai lui si i-a insotit pe tot parcursul si astfel si-a cam asumat o mare parte din responsabilitatea si riscurile traseului. Poate asta e raspunsul: cu noi sau de capul vostru, alegeti! Cotizo, s-au intalnit cazuri destule cand grupuri de offroaderi au ramat paduri si pasuni si "plata" au incasat-o altii de la proprietarii padurilor sau pasunilor in cauza. Nu neaparat erau straini, dar daca citesti topicul celalalt o sa vezi ca Superkarpata a lasat amintiri neplacute. In acel caz e si mai misto ca organizatorul a luat bani frumosi pentru concurentii livrati noua. Editat Martie 21, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Omoroka, problema e mai veche si a avut ca tema Super-Karpata : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?47160-Superkarpata-discutie-generala&highlight=super+karpata REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Poate ca sunt cativa "vandali", dar nu cred ca pe chestia asta ar trebui noi sa ne transformam intr-un fel de "vigilantes". Daca vedeti tiganii de-astea si mergeti sa reclamati la politia locala sau padurari, s-ar putea sa observati ca nu are nimeni chef sa faca nimic. Stiti cum e zicala aia cu "facerea de bine"... In plus, cred ca vandalii ce mai redutabili raman tot manelistii grataristi de weekend - pe care noua lege cu picnicul nu cred ca ii va descuraja, ci poate ii va transforma in offroaderi sui-generis. Nu zic ca n-ar trebui sa facem ceva cu cretinopatii astia, dar suntem aici pentru un hobby, o pasiune, sa ne simtim bine in natura si intr-un anume simt al camaraderiei, nu ca sa fim militia forestiera. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? pe coperta revistei 4x4 magazine apare o reclama la transilvania offroad bla bla.. un popa , o baba cu ochii bulbucati care se repede la tine cu o secera si un batrin cu un topor plin de singe in mina. asta ca sa va faceti idee de cum sintem vazuti. in articol printre alte magarii se advizeaza participantii sa aiba hiirtii de 5 si 10 euro care sa poata fi date in caz de probleme cu bastinasii ( da, asta e cuvintul folosit) mentionind ca 10 euro inchide gura oricui chiar daca-i calci fineata. cind dau de revista o sa scanez poza. Aia, adica asta este reclama la TAT facuta de (fostii) organizatori romani, asadar nu e viziunea strainilor ci materialul nostru de promovare :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Salutam! pt. Cotizo , nu cred ca rolul discutiei se axeaza pe a face sau nu militie forestiera , ci mai degraba a ne implica constructiv in pastrarea unor limite care sa ne permita sa ne mai bucuram de offroad cit om mai putea (atentie!) . Tine de cei care cunosc legislatia , activeaza in silvicultura sau in alte institutii conexe mediului pentru a informa si sa zicem a ajuta in pastrarea unui climat de bun simt in ce priveste fenomenul descris de initiatorul discutiei . Daca o data ai drum pe la Cugir pot sa ma intilnesc cu tine si putem discuta mai multe referitor la amploarea fenomenului . Sa nu crezi ca va dura mult pina cind se vor trezi ai nostri conducatori sa ne dea ceva legi mai aspre si atunci ne vom aduce aminte de discutia asta (vezi legea gratarelor la iarba verde). Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? citatul era altfel, "orice intrus, va fi tratat cu o raceala...demna, astfel incat sa inteleaga si cel mai nesimtit ca prezenta lui este inoportuna " operatiunea monstrul . regulamentul expeditiei :ha: 1 forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Legi aspre exista deja in tari pe care le consideram foarte civilizate din cauza noii obsesii la moda cu protejarea naturii. In Romania astfel de legi se vor adopta inevitabil pentru ca le preluam de dragul de a ne lauda ca ne aliniem regulilor UE; politicienii nostrii corupti vor baga mai degraba legi care nu-i afecteaza decat chestii mai serioase. Aplicarea lor va fi o combinatie de Kafka cu Caragiale creativ-mioritica. Eu ma mir ca mai aveti inca acest entuziasm civic si chiar va admir... Are si Don Quijote farmecul lui livresc. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BALAUR Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Oameni buni, la intrebarea "ce facem cu strainii?" va sugerez sa raspundem: Nimic! Ce dracu' sa facem cu ei? Sa ii lasam sa traiasca. Hai sa fim seriosi, avem treaba. Balauru T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Re: Ce facem cu strainii? nu trebuiesc lasati de capul lor,trebuiesc insotiti de catre oragnizatori romani si taxati,nu e nimic rau sa te plimbi dar iti spun eu pe unde si costa ceva,si la ei e la fel. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate