Patrolator Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? ce sa inteleg: ca off road se face numai în balastiere, "exploatari" sau santiere, unde si asa se framînta noroiul sub roti si cupe de utilaje industriale tu te iei de toti membrii forumului care fac iesiri in natura. NEGATIV! Off-road înseamna înafara drumului. Off-Road-ul (ca sport sau hobby), este de mai multe feluri, în functie de ce doreste fiecare. Ceea ce ati facut voi în film, intra la categoria MUD RACE (unde fiecare se baga cum îl taie capul în noroi, punînd la încercare talent si tehnica, capatînd-u-si în acest fel, portia de adrenalina) si la asta m-am referit. Nu trebuie sa mergi pîna-n creierul muntilor pt. "noroiala si încercat simexuri". Asta se poate face si undeva pe centura, în spatele CET-ului, în "no man`s land". La "TURE", iesiri în natura, expeditii, exista niste reguli elementare pe care, normal, le stiu toti aceia care fac ture (si vor sa mai faca si altadata). Citeva exemple: -Nu te duci singur -Cînd pleci, spune cuiva care ramîne, ca pleci, unde (macar aproximativ), cînd te întorci, etc. -Cel mai încet din grup da "tempo-ul" (merge în fata) -Ai grija de masina din spatele tau. Daca nu o mai vezi, te opresti si o astepti (evtl.te întorci sa ajuti) -Daca nu exista un drum, toti merg pe urmele primului si nu în paralel (nu trebuie sa ramîna 10 rînduri de urme) -Daca întîlnesti oameni sau animale pe drum, mergi foarte încet ca sa nu-i sperii, prafuiesti (stropesti) -Respecti oamenii si natura -Nu faci gunoi (respectiv îl iei cu tine) -SA NU AI CU TINE MANELE ...si asa mai departe. Daca nu stiai aceste lucruri, dar ti-am trezit curiozitatea, exista cîteva topicuri pe aceasta tema la sectiunea OFF-ROAD, unde se pot citi (învata) pe îndelete si îti garantez ca urmatoarea iesire v-a fi mult mai placuta. Editat Iulie 4, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? Deci: nu ne mai intereseaza natura, ideea e sa nu ne vada nimeni(civilii):ha: :ha::ha: Noi toti cei de aici, in momentul in care pasim cu simexurile in afara asfaltului deja calcam boschetii, iarba, bondarii, mormolocii din balti, ramele si melcii, etc. lucruri cu care trebuie sa fim impacati pentru ca asta presupune offroadul. Daca vreti acesta este primul impact pe care-l aduce activitatea noastra mediului si cu care totii trebuie sa traim. Totusi eu consider ca natura are putere mare de refacere iar offroadul nu este atat de distructiv pentru mediu pe cat ar fi de exemplu exploatarile forestiere, miniere, poluarea marilor fabrici, etc. Civilii vad insa activitatea noastra ca fiind mult mai distructiva. Ii deranjeaza simpla noastra prezenta de exemplu, in locuri in care odinioara doar cu piciorul puteai ajunge. Tot ei civilii, fiind in majoritate pot decide soarta noastra in viitor, asa ca noi trebuie sa avem mare grija de ei sa nu-i deranjam. Crede-ma, ca daca nu am deranjat civilii, deja putem spune ca am facut ceva si pentru mediu... indirect bine-nteles. Era doar un punct de vedere expus de mine incercand sa nu par ipocrit:h5 LE: La ultima mea iesire, acum doua saptamani la Lacul Vulturilor, am dat o roata in jurul lacului si am adunat toate mizeriile. Nu au fost multe de adunat pentru ca zona era destul de curata. Nu am facut-o de complezenta, am facut-o pentru ca asa simt eu uneori ca trebuie sa fac :wink: Dar aici fiecare cum simte. Eu unu chiar iubesc natura. Editat Iulie 4, 2012 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fofiu Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Ce facem cu strainii? Eu unu aplic aceiasi metoda indiferent ca-i roman sau strain, adica daca ii serios si respectos il ajut daca ii figurant si necioplit nu-l bag in seama. Depinde de om nu de nationalitate , parerea mea. Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? cati dintre voi ati fost spre varfuri de munte si nu ati parasit drumul pietruit? Inseamna ca poate ar trebui sa schimbi gasca cu care faci iesiri. Eu unu, din gasca cu care ieseam/ies, nu cred ca a fost vreodata sa iasa careva "in decor", doar asa, pentru ca-l tine cardanu si soricu`. Da, intradevar, cand te duci sa faci offroad pe "no man`s land", in spatele casei, sau pe padurea proprietate privata, poti sa iei mlastina in toate pozitiile, dar la o iesire de grup, pe varfuri de munte sau in zone "parcuri naturale protejate", m-i se pare bataie de joc sa faci pe`a zmeul... Restul, a scris Patrolator si are perfecta dreptate. Daca ma uit bine, esti tu si inca 3 useri care-si sustin ideea, iar de partea cealalta sunt restul. Ar trebui sa-ti pui un semn de intrebare.... 1 OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? "Geniile discuta idei, mediocritatea discuta evenimente si prostii ii discuta pe altii" Asta e semnatura "colegului". Poate de aici pleaca totul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? "Geniile discuta idei, mediocritatea discuta evenimente si prostii ii discuta pe altii" Asta e semnatura "colegului". Poate de aici pleaca totul. Nu inteleg ce vrei sa spui. Te rog sa imi explici. Scuze pentru off-topic. Ne-am bagat in discutia asta ca si cu simex-urile intr-un lac de munte:wink:. Cred ca discutia asta ar trebui mutata in alta parte. Editat Iulie 4, 2012 de crt82sil An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Ce sa explic? Semnatura inseamna headline-ul tau. Te consideri geniu, mediocru sau prost? Si editeaza in profilul personal. Nimeni n-a mai scris "tirgoviste".E totusi cetatea de scaun Târgovişte Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? Ce sa explic? Semnatura inseamna headline-ul tau. Te consideri geniu, mediocru sau prost? Si editeaza in profilul personal. Nimeni n-a mai scris "tirgoviste".E totusi cetatea de scaun Târgovişte Domnule moderator, corect gramatical se scrie Tirgoviste, nu Targoviste. Nu intelegeam, pana acum, de ce sunt atat de multe greseli de ortografie pe acest forum. Se pare ca, pentru a fi moderator pe un forum, nu trebuie sa stii sa scrii corect gramatical. Va rog sa va cereri scuze ca v-ati bagat "simex-urile" in limba romana. Ma consider si geniu, si mediocru, si prost in functie de situatie. Editat Iulie 4, 2012 de crt82sil An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Colegi, in afara de faptul ca s-a intrat cu simexu-n lac, mai exista o problema: S-a intrat in topicul "ce facem cu strainii" cu o greseala pursange romaneasca. Ca sa nu se inteleaga gresit, desi pare evident, subliniez ca filmul nu implica nici un strain si demonstreaza ca ne avem si noi falitii nostri. Dar hai sa incheiem discutia asta, sau sa o lungim, eventual, undeva unde e si "mierla de apa". Multumesc! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Domnule moderator, corect gramatical se scrie Tirgoviste, nu Targoviste. Nu intelegeam, pana acum, de ce sunt atat de multe greseli de ortografie pe acest forum. Se pare ca, pentru a fi moderator pe un forum, nu trebuie sa stii sa scrii corect gramatical. Va rog sa va cereri scuze ca v-ati bagat "simex-urile" in limba romana. Ma consider si geniu, si mediocru, si prost in functie de situatie. Nu cred ca e cazul sa faci atata tam tam ... Stii ce se spune, fum fara foc nu prea iese ... Cel mai corect ar fi sa admiti ca ai gresit si data viitoare sa fi mai atent. In alta ordine de idei ar trebui sa-ti respecti putin mai mult semenii mai ales pe cei care sunt mult mai in varsta decat tine. Personal il stiu pe Zoli din Petrosani si pot sa-ti spun ca ar putea sa-ti fie tata si mai mult decat atat este un om cu un bun simt iesit din comun.... Si in ultimul rand cat timp mai esti pe aici ...respecta munca moderatorilor ptr ca ei sunt cei care "muncesc" ca noi toti se beneficiem de un forum de discutii civilizat nu de o ...varza totala. Alte cuvinte sunt de prisos. Nu pot sa-ti doresc ...decat destula minte sa intelegi atat ceea ce ti-am scris eu cat si ceea ce ti-au scris colegii de forum. Nimeni nu iti vrea raul ... acest subiect insa este sensibil si trebuie tratat cu mare grija in viitor atunci cand faci "practica"! :wink: PS ... primul semn pozitiv din partea ta (ca ai inteles ceva din discutia asta) ar fi sa-ti schimbi locatia din "tirgoviste" in "Targoviste" sau "Tirgoviste" ...cum ar fi corect de altfel ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Am auzit replici de genul: "uite ce offroad face ala ... e plin de noroi, iar tu nu ai decat doua picaturi :ha:". Sau: "iesim la o noroiala?" Se pare ca e o rusine sa faci offroad fara sa te umpli de noroi ca sa arati lumii. Am fost intrebat de ce ala e plin de noroi, iar eu nu am mai deloc? I-am zis ca eu am offsetul +38, iar ala are -20 :ha:. La o iesire in grup de acum cativa ani, la un moment dat pe langa drum am dat de un mic lac (poate era doar o balta formata de la ploaie, nu stiu sigur). Am fost singura masina care nu a intrat in el. Am fost intrebat de ce nu intru si i-am zis ca nu-i in drum si s-au uitat la mine dezaprobator. Mai tarziu, drumul trecea printr-o mlastina ce nu se putea ocolii si nu se prea mai ingramadeau sa intre . M-am numarat printre putinele masini care au iesit din acea mlastina fara asistenta (la fel si in mudpit-ul din traseul regretatului Oresti). Nu ma sperie un noroi, dar il evit pe cat se poate. Si corect gramatical este Târgovişte (in general, eu folosesc diacriticele doar la tehnoredactare, nu si pe forumuri) 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Am auzit replici de genul: "uite ce offroad face ala ... e plin de noroi, iar tu nu ai decat doua picaturi :ha:". Sau: "iesim la o noroiala?" Se pare ca e o rusine sa faci offroad fara sa te umpli de noroi ca sa arati lumii. Corect offroadul nu inseamna doar noroi daca eram prin Emirate sau mai pe aprope prin Grecia ce faceam ne umpleam de nisip si praf in loc de simexuri si mt-uri aveam ht-uri. Astfel de actiuni nu duc decat la bariere, scoabe, busteni in drum, santuri etc.Sunt multe ''drumuri '' deja facute de ''exploatarile forestiere''. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ZELWOOD Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Eu sunt soferul celei de-a treia masini care a participat la aceasta iesire si sincer nici nu sunt mandru de ce au facut colegii mei dar nici nu i-as critica atat de aspru si mai ales as incerca pe cat posibil sa evit cuvintele jicnitoare la adresa oricarui coleg. Sunteti constienti ca fiecare dintre voi la un moment dat ati "agresat" cat ati putut de mult natura chiar si fortand o urcare pe un sleau plin de clisa in conditiile in care ati fi putut ocoli linistiti prin iarba pe partea dreapta sau stanga dar asa suntem noi in general cand vedem pe cineva care a gresit nu incercam sa-l facem sa inteleaga unde e greseala ci sarim imediat sa "aruncam cu piatra". Eu personal imi cer scuze in numele colegilor desi nu mi-am incercat simexurile prin acel lac dar avand in vedere ca acel lac nu e de fapt decat o balta care se formeaza in urma topirii zapezilor si tinand cont si de faptul ca a fost o iesire in care am avut parte de doua zile toride fara macar un metru de drum umed sau de vre-o baltoaca ratacita, acordati-le si lor prezumtia de nevinovatie pentru faptul ca au facut greseala sa treaca de doua ori prin acea balta doar pentru a incerca niste amarate de simexuri (lucru pe care sunt convins ca l-ar fi facut poate 50% din membrii acestui forum). Sunt ferm convins ca si colegii mei sunt constienti ca au gresit dar chiar si daca si-ar cere scuze tot ar mai fi unii care mai au inca piatra in mana si sunt gata sa o arunce. Deasemenea sunt ferm convinsa ca cei care au citit acest topic se vor gandi de doua ori inainte de a face o greseala similara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Eu zic doar un lucru. Sa nu fim mai catolici decat papa. De aici sa inteleaga fiecare ce vrea si sa nu o dam in extreme. Nu are sens sa ne jignim intre noi aici ci sa invatam fiecare cate ceva. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Eu sunt de parere ca scopul a fost atins, mustruluiala a fost primita, scuzele au fost oferite public... ce mai vreti acum?? Sa i se taie capul... :ha: ? De acum vad ca se ajunge lucruri pur "romanisme" si va legati de tot ce se poate... @crt82sil, nu-mi place culoarea masinii tale... acum vara e cam nepotrivita si mai mult decat atat te acuz de plagiat (ca e la moda acum).. te folosesti de semnatura mea de pe alt forum si de cuvintele lui Eleanor Roosevelt: "Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, mintile reduse discuta persoane!" Treci pe la casierie, plateste dreptul de autor pt ca este un citat celebru si apoi treci la colt.. :ha3 Nu cunosc zona, dar daca acolo este o balta de la ploaie in loc de lac... sa arunce primul piatra! In cazul colegului cu juniorul mai bine sterge filmul de pe youtube si sincer, daca mai face asta, ii doresc o groapa ca a lui asfalttango!! :grin: PS. Trebuie sa-mi trec si eu locatia cu majuscula pana nu ma prinde Politia Gramaticala... :e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? LE. scuze, dublu post... greseala, cred ca a facut si calc. insolatie Editat Iulie 5, 2012 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicu22 Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? nu sunt chiar mandru de ce am facut, dar nici nu cred ca merit asemenea injurii din partea unor membrii ai forumului. nu mi-am propus de cand am plecat de acasa sa ma duc sa-mi bag simexurile in lacul acela...pur si simplu a fost un impuls de moment. cu siguranta toata activitatea mea pe acest forum nu poate fi judecata doar prin prisma acestui fapt. imi pare rau ca am facut de rusine club4x4. Pai eu cred ca omul si-a cerut scuze si a facut-o de la inceput, a recunoscut ca a gresit Acum normal cred ca ar fi sa citim si ceea ce scrie el. Il cunosc personal, am iesit o data impreuna si este un baiat foarte in regula. Doctore, in puii mei a plagiat el primu ministru, fi si tu mai intelegator:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Nu v-a injurat nimeni, nu o luati asa! Vi s-a recomandat sa retrageti filmul de pe Youtube. Faptul s-a intamplat, unii ne-am dat cu parerea, altii nu, unii dintre noi putem gresi si putem sa ne dam mai tarziu seama de asta, altii putem sa consideram ca e normal sa procedam asa. A fost doar o discutie, chiar daca un pic mai vijelioasa. Parerea aproape unanima a fost ca macar sa nu se faca publice asemenea fapte de vitejie. Motivatia recomandarii o gasiti in topicul cu mierla de apa, daca reusiti sa il gasiti. Restul e vanare de vant! Revin la observatia ca nu e nici o legatura intre "am dat cu simexu-n balta" si "ce facem cu strainii?" Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Iulie 5, 2012 Partajează Postat Iulie 5, 2012 (editat) Re: Ce facem cu strainii? ...Trebuie sa-mi trec si eu locatia cu majuscula pana nu ma prinde Politia Gramaticala... :e Nu doctore, lasa asa cat timp se refera la onestitate. Si "mitic" inseamna ceva cand pui accent pe primul i. ...Revin la observatia ca nu e nici o legatura intre "am dat cu simexu-n balta" si "ce facem cu strainii?" Oricum Zoli, topicul asta era varza. Se vede clar. Cauza este SIMEX-ul. Acest "vuiton" al offroad-ului romanesc. Si n-as vrea sa devina acest forum dorobanti-ul ofroadului. Expresii ca:"sa-mi bag simexul", "unde vrea cardanul meu", denota noua tendinta. Si, cum suna titlul unui bun topic: Offroad-ul se schimba! Eu unu imi propun, pe cat imi permite puterea financiara, sa trag dupa mine in altfel de maniera cat mai multi tineri pasionati de natura. On topic: Am mai intervenit ca sa remarc ca strainii au altfel de atitudine. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70555-Ce-facem-cu-strainii&p=787760&viewfull=1#post787760 Editat Iulie 5, 2012 de stane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Ce facem cu strainii? S-a deschis o discutie cu titlul "Ce facem cu strainii?" dar dupa cateva idei si replici, tot romanii se cearta intre ei analizand faptele altor romani :uameni Probabil s-a gresit voit sau nu ,important este sa se invete ceva din asta si in rest sa curga multa bere... Legat de straini ,tine de implicarea fiecaruia in aceasta problema.Sunt doua variante: -daca il vezi pe unul ca iti rupe gardul ,iti calca terenul fara acordul tau sau te ia la misto ,pui mana pe par si ii dai cateva pe bulevardul spatelui ca sa se invete minte alta data sa nu mai faca .Binenteles dupa corectie ii si explici de ce l-ai miruit, ca poate dupa aia pleaca cu semne de intrebare si te ia drept barbar. -ii oferi sprijin prin organizarea unor ture , binenteles il taxezi pentru absolut tot, faci o masa la final si te desparti de el cu strangeri de mana .La final nu uiti sa ii explici ca daca face de capul lui astfel de actiuni, vine bau bau de prin padure si nu ii poti garanta securitatea. Sa auzim de bine . Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Ce facem cu strainii? Probabil ca transpunerea aici a acestei actiuni nu s-a facut decat cu intentia de a evidentia celor care au gresit ca sunt straini fata de acest grup si ca actiunea lor nu are nici un numitor comun cu aceasta comunitate. Dupa reactiile celor implicati, aparent neavand nimic in comun cu acest topic , se pare ca aceasta discutie cat si dezvoltarea ei si-a atins scopul. Un detaliu interesant care care totusi induce ideea de ontopic... discutia a fost initiata de un roman stabilit in strainatate care reclama in primul rand cat de straini putem fi noi romanii uneori. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate