Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 LWB RD28T - "Tanculetul"

dude

Postări Recomandate

Re: Y60 LWB RD28T - "Tanculetul"

:ha: :ha: :ha:

Maestre, esti de belea...

Redevenind seriosi, aia care mai pot dupa ce citesc postul de mai sus, e posibil ca datorita jocului radial mare turbina sa fie descentrata la turatii mai mici si sa se auto-centreze la turatii mari, odata cu centrarea disparand si zornaitul metalic...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana acu ceva vreme, care misca. Acu', care tace.:ha::ha:

La 16-19 sunt si peste 18, la cele sub 18 nu ne uitam :grin: (ma rog, de cos nu stiu, eu nu ma uit intentionat, doar mi se mai izbeste raza cautand cu privirea perechea noastra:ha:). Mai ales la samba.

5-7 mm joc radial este enorm.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Domnilor, sunteti de belea... Cand o sa fiu mare vreau sa fiu ca voi. :banana

Venind acum spre casa am remarcat ca zgomotul devine din ce in ce mai puternic si se mentine si la presiuni joase ale turbinei. La presiuni mai mari zgomotul dispare.

Deci, ma paste una dintre cele 3 optiuni, reconditionat turbina asta, turbina sh, turbina noua...

Editat de dude
Link spre comentariu

Enorm , adica de fapt e cam clopotul bisericii , si nu mai duce mult ( carcasa idem ) .

... io ma uit in special la categoria la care concureaza dansatoarea mea , fac multe comparatii ( putere vs kg , cuplu , flex , simex vs mt etc - in special la latino ) . In vremuri de mult apuse eram cumva in bransa accesoriilor decorative pentru haine mici ( un fel de-a spune ) , deci e mult de barfit si despre tinutele de spectacol de pe dansatori ... ( croitoreasa fibrileaza cand ma vede ...) . Bottom line - copii frumosi care danseaza pro ...

Daca tot s-a manifestat turbina asa ... poate ca e timpul pentru un upgrade - sau la bal , sau la spital ... De Y61 ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

De Y61 inseamna si galerie de evacuare de Y61. Si daca tot iau de evacuare de Y61 ar merge si una de admisie. Si daca tot iau una care are intrare pe sus ar merge si un IC, nu? :)

Lasand gluma la o parte, dati-mi 2 sfaturi:

1. galerie de Y60 modificata pentru IC sau galerie de Y61 stock? Oricare dintre ele urmeaza sa fie portata, iar cea de Y60 adaptata pentru IC.

2. ce IC? De Mitsu 2.8 cu tot cu ventilator sau aftermarcket. Ma tenteaza asa ceva: http://img534.imageshack.us/img534/6696/b0pbqw2kkgrhqmokikeb5nf.jpg

Mai sunt si alte modele aici: http://www.srz.ro/pagini/Kituri%20intercoolere%20complete.htm

Link spre comentariu

Salut,

Eu as pune intercoolerul sus pe motor si as alege unul de Y61 dupa ce in prealabil as pune pe capota o gura de admisie de aer. Cu cat mai mare gura de aerisire cu atat mai bine. Asta din considerentul de a nu optura radiatorul.

Ptr operatiunea asta ochiometric trebuie sa faci ceva modificari la bride ... adica sa le cobori putin ...vedem ce iese la mine in practica si iti spun.

Pe evacuare ...as pastra evacuarea normala (daca este buna), doar ca as mari putin grosimea tevii care iese din "saxofon", as pune un racord flexibil tapan, as elimina toba de mijloc si as merge pe o singura toba finala cilindrica.

In legatura cu evacuarea mai am eu niste fluturi in cap pe care sper sa-i "impaiez" si sa-i pun la insectar in maxim o saptamana ...nu mi-au venit inca toate materialele sa ma apuc de evacuare... :wr

Iar materialele ...INOX, daca se poate, cel putin asa fac eu la mine.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc pt sfaturi. Evacuarea nu am mai adus-o în discuţie pentru că e subiect clar pentru mine: inox, 70, dusă până în spate (multumesc cos), fără nici o tobă.

Legat de IC, cel de 3.0 Di pare mai mare decat cel de 2.8. Cele din linkul postat de mine sunt si mai mari, dar si mai scumpe. :)

Editat de dude
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru sfaturi.

Se observa ca unele pale ale turbinei nu mai sunt intregi ci au fost "barbierite":

turbo.jpg.5d13fdc1ae265206c56abb2456450152.jpg

Initial, desi zgomotul era prezent, turbina facea 0.8 - 0.9 bar. Dupa 3-400 de km de mers am ajuns la maxim 0.5 - 0.6, pe masura ce se micsorau palele turbinei.

Editat de dude
Link spre comentariu

Sincer să fiu, după ce le-am văzut pe amândouă, cred că miezul are aceeasi dimensiune şi diferă doar geometria intrării şi a ieşirii.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Cu multumirile de rigoare lui Cos si Giorgel care m-au sfatuit de-a lungul timpului si lui Costin si Ionut de la DojoMotorsports care au pus in practica intr-un mod extraordinar de profesionist ideile, mai jos sunt cateva poze cu ce a iesit. Pana la urma am reusit sa imi fac damblaua si acum am turbina cu geometrie variabila.

p1.jpg.d6685abe78c846eef9c7b95f7ec0be29.jpg

p2.jpg.c3a3f781bf5914ec6901d5407c54df78.jpg

[ATTACH=CONFIG]187794[/ATTACH]

evacuare.jpg.ae4387e501d971be594c47e4ad463814.jpg

Link spre comentariu

Foarte bine arata, si cred ca si trage pe masura.Felicitari!

De mult timp tanjesc si eu dupa o evacuare ca si cea din imagine si un intercooler...someday....

Sa te bucuri de el!

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

Multumesc frumos. Acum trebuie sa strang buget pentru niste cauciucuri de "scandal". Inca oscilez intre Insa Turbo Special Track 285/75/16 si Silverstone Xterme 33/10.5/16. Sau al doilea set de lanturi pentru puntea fata. Oricum mai am ceva de oscilat pana strang bugetul.

Link spre comentariu

Radu,nu fi rau,nu ma mai fierbe,hai odata cu feedbeck-ul ala:zi-ne cum merge dupa modificari,care sunt primele impresii?

Pe principiul : no, ... ,nu fi chitra! :h5

ps. Ioi,ce-mi place!Esti aproape de visul meu umed,evacuarea de 3 inch(7,62 cm)!

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Abia ieri am luat-o de la garaj. Am mers putin pe sosea si "m-am abatut" putin si la groapa la Glina pentru un scurt test.

Pe strada diferenta nu este atat de mare pe cat te-ai astepta in schimb in teren e cu totul si cu totul alta masina. Rezerva de putere e enorma si daca inainte trebuia sa retrogradez acum doar accelerez mai puternic si gata. :)

Un feedback adecvat o sa pot sa dau dupa prima iesire la munte. Dupa aia o sa pot sa compar configuratia actuala a masinii cu cea dinainte de a crapa vechea turbina.

Pentru evacuare, dupa ce am tot citit pe la australieni si m-am consultat cu Maestrul Cos si Costin am ales sa merg pe varianta 70 mm (2 3/4 inch).

Link spre comentariu

Super tare. Tzuparii s-au specializat in upgrade de genul pt y60.Am vazut doua pt campionat ,acum tu....

Sfat daca vrei sa-l primesti. Ia totul incetul cu incetul,din ce am vazut eu intimplator in ultimul timp y60 cu upgrade la Tupari si un Toy 80 cu upgrade adus Australia,diferentele sunt mult mai mari fata de ce spui tu aici.

In cazul tau, cred eu ca totul este sa nu te plictisesti inainte sa reglezi perfect turbina.

PS : trebuie sa se vada diferenta si pe asfalt,sa stii.Asta dupa reglaje.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat. Orice sfat e binevenit. Cu siguranta ca mai trebuie facute reglaje fine si asta e urmatorul pas. Practic configuratia in care e masina mea acum e diferita, la nivel de detalii, fata de masinile pe care le-au facut pana acum.

Mai mult decat atat impresiile prezentate mai sus sunt dupa o folosire minimala a masinii - cca 25 de km. O parere mai aproape de realitate o sa pot sa exprim dupa 4-500 de km de sosea si 50-100 km de teren. Pe care sper sa ii fac cat de curand....

Este clara diferenta intre ce a fost inainte si cum e masina acum. Doar ca atunci cand auzi de turbina cu geometrie variabila toata lumea se asteapta ca masina sa fie o racheta. Ea poate fi facuta o racheta, dar cerinta mea expresa a fost ca masina sa ramana usor de condus pe sosea, sa pastreze un consum decent, dar sa fie mai "sportiva" in teren. Una din temerile mele a fost ca odata facute aceste modificari, si crescuta presiune in turbina, motorul care are o anumita varsta o sa inceapa sa scuipe piese pe esapamanent. :)

Am avut placerea sa conduc Y60-ul rosu inainte sa il taie si diferenta intre acea masina si masina mea e enorma atat din punct de vedere performante cat si din punct de vedere investitie. Se putea face si masina mea asa, dar consumul si efortul de a conduce masina pe sosea ar fi fost mult mai mari si as fi avut de suferit si la capitolul fiabilitate. Si nu am vrut asta. Baietii au facut exact ce i-am rugat si eu unul sunt foarte multumit de ceea ce a iesit.

Pe viitor mai am in minte cateva mici modificari, dar grosul asta a fost. :)

Editat de dude
Link spre comentariu

Pentru evacuare, dupa ce am tot citit pe la australieni si m-am consultat cu Maestrul Cos si Costin am ales sa merg pe varianta 70 mm (2 3/4 inch).

Cum suna cu actuala evacuare? :wink:

Daca poti,exemplifica de unde te-ai inspirat de la australieni (site-uri).Multumesc.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Azi am dat jos furtunele care merg/vin de la filtrul de ulei spre radiatorul de ulei deoarece au inceput sa curga serios si au nevoie de o resertizare. Curgeau ele de cand am luat masina, dar acum a devenit treaba serioasa, cu picaturi sub masina si tot ce trebuie.

Fiind sub masina am descoperit inca 2 probleme cu care va cer ajutorul.

1. Din electrovalva din poza de mai jos ies 2 furtune: unul merge la pompa de motorina si unul (cel care merge spre dreapta) atarna sub masina. Capatul de sub masina are un diamentru mai mare semn ca a fost infipt undeva.

Intrebarile sunt, ce rol are aceasta electrovalva si unde ar trebui sa conectez capatul care atarna sub masina?

electroceva.jpg.15ea2a658c00feb4e5d3e47f491f11a5.jpg

2. Am descoperit ca aerisitorul de la diferentialul fata a ruginit in timp si s-a rupt. De unde as putea sa gasesc un inlocuitor? Cand am indreptat furtunul de la aerisitor in jos a inceput sa curga apa murdara. Banuiala mea e ca ar cam trebui sa dau jos uleiul din diferentialul fata sa vad cum arata.

aerisitor.jpg.cfd5e3188918d16c82a4cf11a0f651ac.jpg

Link spre comentariu

Este electrovalva de la AC ( mareste turatia de relanti cand se cupleaza AC-ul ) - , furtunul liber trebuie cuplat la un racord de vacuum ( alternatorul are racordul pregatit , sper ca nu-i liber la atmosfera )...

Aerisitorul ...de la dezmembrari , sau improvizezi . Cu uleiul din diff , nu prea ai ce improviza , fa ce trebuie sa faci ( daca ai apa in diff sta la partea de jos si corodeaza cu mult succes coroana , iar ueiul se face in mers o maioneza cu slabe calitati de ungere - si de aici vin alte 'bucurii' ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Pentru ca se aduna destul de mult ulei in "catch-can" am decis sa improvizez un sistem de golire fara a mai demonta tot sistemul. Cam asa a iesit:

checichen.jpg.e017a66158227066a2121cbe4eaaeae2.jpg

Probleme e ca am reusit sa rup aceasta piesa:

piesa.jpg.8996a473ca3b5dc45036656fdccfe999.jpg

Link spre comentariu

Deoarece una dintre crucile cardanice de la cardanul spate avea gresorul rupt in interioarul ei, iar gresorul celeilalte nu mai tinea vasalina am apelat la colegii de la CSG Auto pentru o verificare si concluzia a fost ca acele cruci nu mai aveau viata lunga, deci le-am inlocuit. Totul foarte profesionist. Desi trebuia schimbate doar crucile, asa arata cardanul cand l-am luat inapoi:

cardan.jpg.ff5e13ede87837b9c65294341e1ac4dc.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare