Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 LWB RD28T - "Tanculetul"

dude

Postări Recomandate

• Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...

Re: Y60 LWB RD28T - "Tanculetul"

Plecand de la exemplul lui @giorgel si de la disconfortul a de lucra cu telecomanda troliului care este destul de masiva, am montat in masina comanda pentru troliu, pastrand ca backup telecomanda originala. Am folosit un buton "ordinar" cu 3 pozitii si revenire. Am testat in weekend si solutia functioneaza. Probabil ca va urma contact general pe "+"-ul troliului. Ramane sa studiez ce curent trebuie sa suporte acest contact.

Conexiunea in cutia cu solenoidul:

cutie_solenoid.jpg.6d5526b3547fcbd4bcb48071fb65b907.jpg

Butonul de pe consola din mijloc:

phpRlNWDdAM.jpg.f6fdc0e10244a7e2412f3fd1f95ed50b.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am urmarit cu atentie deplina subiectul ,scuze ... e de la primavara , ies fetele si ma emotioneaza ... dar eu as mai pune in circuit si un buton de siguranta care sa taie plusul de la butonul de comanda .Asa nu pot avea actionari accidentale ( s-a blocat butonul pe tras / scos - din varii motive ... actionare nedorita sau din necunostinta de cauza ...etc ) .

De asemenea , inclin sa cred ca nimeni nu s-a gandit ca e relativ incomod sa te troliezi fara sa poti folosi ambele maini pentru volan sau/si schimbatorul de viteze . Eu lucrez cu telecomanda radio in mana , dar de obicei mana e pe volan sau mai scarpin vitezele ... si deja e incomod ( ... sau poate nu-s eu competent ...) .

Personal am preferat sa folosesc butonul original de la antena motorizata ( pe'n ca-i natural de p-acolo de de felul lui ... ) . Antena ... nu mi-a mai trebuit ( am pus lautari in masina dupa aprox doi ani , la insistentele prietenilor de am ma face propietar pe diverse marci de cantatoare , all-inclusive ..gratis ... nu prea-l folosesc , ma incomodeaza ca nu pot auzi inima sixcamerala a lu' japonezu ) .

...un alt backup la backup e o mufa ( pentru telecomanda cu cablu ) in interior ...

Si ... ma bucur sa vaz ca ( inca ) nu te lasi de masina ....respectele mele .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Iti multumesc mult pentru aprecieri. Inseamna mult pentru mine. Mai fac cate ceva la masina pentru ca sunt necesare. Daca erau gata facute nu le mai facem. :P

La un astfel de buton de siguranta m-am gandit si eu, dar din lipsa de spatiu pe consola dintre scaune am ales sa nu il mai montez. Dar mi-a venit o idee cum sa il montez pe consola centrala, in locul scrumierei pe care oricum nu o folosesc. Deci, trecem butonul pe "to do list". :) Nu sunt multumit nici cu butonul asta, dar a fost tot ce am gasit la momentul respectiv. Nu se potriveste pe dimensiunea locasului din consola, deci am "adaptat" cu pila un blank care acoperea actualul lacas al butonului.

Eu nu am buton de actionare al antenei... Chiar eu de ce nu am buton de actionare a antenei? :ha:

In alta ordine de idei, plecand de la discutiile noastre si de la exemplul lui Giorgel, am rezolvat problema barii stabilizatoare decuplabile: am dat-o jos. :ha: Dupa circa 3000 de km de mers cu ea decuplata pe sosea am ajuns la concluzia ca pot sa traiesc si fara ea, deci am dat-o jos. Urmeaza in scurt timp testul cu bara fata decuplata.

Link spre comentariu

N-ai buton de antena pentru ca nu ti-ai facut rost de unul ...

Ca sa fie clar - bara stabi ajuta , incontestabil . Insa ajuta tocmai acolo unde Patrolul nu exceleaza - pe asfalt si la viteza . Ca sa te poti adapta la stilul de condus fara bare stabi trebuie sa renunti la viteza (... in caz de alergi cu vagonu' ... ) . Am trait personal si de asemenea am fost martor la situatii in care barele stabi au avut un mare aport ( esential chiar ) la mentinerea masinii pe asfalt in timpul unor manevre disperate de evitare ( testu' elanului e o comparatie minora la cateva dintre ele , una a fost incredibil de la limita , as fi pariat 1000% ca o tavaleste ) , fapt care ma face sa imi frec neuronu' in favoarea barei stabi decuplabile manual ( fata + spate ) , pentru simplul motiv ca pentru o juma de ora de offroad fara bare stabi mergi pe asfalt ore fara numar ...

Eu nu am nici una ( dar totusi comparatia suspensiilor si masinilor nu e tocmai potrivita ),in consecinta merg linistit si anticipativ ( adica asa cum ar face toti ... ) . Cred ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Daca ai antena pe stalp ...atunci este cu comanda "ad labam" adica dai comanda ..."iesi antena" iesi din masina tragi de mot ...dai comanda "pasol na turbinca antena" iesi din masina apesi pe mot...

Cele care ies din aripa au asemenea comanda undeva pe mijlocul consolei ...

Barile stabi? Hmmm ...Ale mele sunt undeva prin magazie (cred ca am vreo doua seturi)...m-am gandit la un moment dat ...la un sistem, asa cum zicea Cos ... dar mi-am adus aminte ca mi-am strofocat creierii sa mai barbieresc una-alta din/de pe fier ... sa fac loc nehalitelor de bari ... tip "sina de tren" ...asa ca ...stau bine acolosea in cutie ...si acolo or sa ramana :ha:

Barile stabi te ajuta doar pe asfalt ... cum dai cu masina mai tare in teren ... bieletele incep sa zdrangane (se indoaie, se strica pivotii, se strica bucsile, se rup saibele metalice etc) ...si vei invata atunci sa desfaci toate cele 8 suruburi + cele 4 bielete intr-un timp record, uitand ...ca vei avea vreodata nevoie de ele... :grin:

Un rol importanta in toata povestea asta joaca si setarea suspensiei ...

Condusul defensiv ...si in egala masura anticipativ cum zice Cos E SOLUTIA de backup la barile stabi!...Nu dai in ala din fata decat daca e neaparat necesar sau nu pui frana brusca decat daca te-a enervat rau de tot ala din spate si ii aduni dupa aia cioburile si mucii de pe puntea din spate ...constatand ca bara ta nu are decat vreo doua-trei zgarieturi ... si masina lui e pilaf ...Soarta, nu? Cin' l-a pus sa iti citeasca raportul de pe punte? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi. Lucrez la implementarea lor.

In alta ordine de idei deoarece vreo 10 zile pot sa trag masina pe dreapta, am inceput sa lucrez pe 2 fronturi: montarea unui ceas de presiune turbo si inspectia galeriei de admisie si a turbinei (wastegate-ul pare sa fie blocat).

Pe masura ce am demontat panoul de bord am constat o mataraie de nedescris, deci se contureaza urmatorul proiect, montarea cate unui contact general atat pe consumatorii din masina cat si pe troliu (ambele pe "+"). Cel mai probabil voi merge pe varianta:

http://www.racingnick.ro/rn/items/2202/Contact_General_Heavy_Duty.html

Urmeaza sa aranjez putin mataraia care s-a dovedit a fi de la casetofon:

mate_1.jpg.0ef784ddfec20a87a0042fc211e9a0a4.jpg

Problema mare e ca e mult ulei pe conducta dintre filtrul de aer si intrarea in turbina, deci probabil ca va urma celebrul catch-can:

galerie_1.jpg.fcf8e800a8a5da23fd9cd5ee9d2cf259.jpg

turbo_1.jpg.7cecd24b25de913fb503858afd844950.jpg

Pe de alta parte nu am reusit sa demontez galeria de admisie deoarece desi am desfacut toate cele 7 suruburi de sus ea nu se departeaza. Suspectez ca mai e prinsa si dedesubt dar nu am nici cea mai vaga idee cum sa ajung la acele suruburi. Orice sugestie e binevenita si va multumesc anticipat pentru ea...

Maine mai continuam sa "dezmembram". :)

Link spre comentariu

Are mai multe suruburi in partea de jos. Uite aici o poza cu un rd28t pentru a localiza mai bine suruburile. Daca vrei sa dai jos numai galeria de admisie, trebuie sa mai desfaci inca cinci (cele comune cu galeria de evacuare)

Cele incercuite cu albastru presupun ca le-ai dat deja jos. Mai trebuiesc demontate cele incercuite cu galben.

motor_rd28t.thumb.jpg.0da5fbea5ef1cadef35348c586c3e1b0.jpg

motor_rd28t.thumb.jpg.507ecac371708166af9298c61cf50727.jpg

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Trebuie slabite si cele de jos , cu tubulara de paispe ( lunga si scurta cu cardan , e mai usor daca ai avea posibilitatea sa utilizezi tubulare pe 3/8" , cele de 1/2" sunt un pic cam incomode ) . Aproape sigur vei avea unele prezoane lipsa , asa ca pensularea usoara pe fetele de etansare ale galeriei cu silicon de etansare poate fi o solutie de moment ( bineinteles cu timpul corespunzator pentru formarea peliculei superficiale - recomand depasirea timpului , aproape de intarirea completa - oricum nu se intareste complet - ai nevoie de pelicula mai rezistenta la asamblare cata vreme motorul e greu accesibil in zona ) .

Incearca ( si reuseste ) sa nu belesti si sa nu rupi garnitura ( lucreaza delicat ca la preludiu , nu-i nici un motiv sa fii brutal ca iese relativ usor nu hatana de nebun galeria ca nu-i nevoie ) .

La remontare lucreaza curat si corect , in caz contrar sunt mari sanse sa sufle presiunea din admisie ( si sa ai simptomul de turbina-cal-mort-la-deal ) .

Link spre comentariu

Ptr a te ajuta ...sa o hatani ...mai putin sa nu ametesca ...da cu putin vedeu ... pe soruburi ...da nu mult ...doar cat sa se umezeasca ... :grin:

@cos

Ba nene ...m-ai spart cu asta ... "turbina-cal-mort-la-deal" ... :h5:ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi. O sa fiu gentil, desi gentiletea nu e punctul meu forte. :grin:

Am vazut ca galeria de evacuare are o protectie termica. Aia trebuie data jos sau ar trebui sa pot desface suruburile fara sa o dau jos?

Legat de "silicon de etansare", de care sa folosesc; adica ce marca si ce tip. Stiu ca existau unele de la 2+2 si erau unele rosii si unele negre.

Editat de dude
Link spre comentariu

Reinzosil ( siliconul de la Victor Reinz - dublu , triplu la pret , dar si la calitate ) .

Link spre comentariu

Sustin si eu ce zice @COS in privinta siliconului, este excelent cel de la Victor Reinz.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Multumesc domnilor. Îl caut şi îl achizitionez spre folosire. Acest silicon se aplică atât inree garnitură şi chiulasa cât şi între garnitură şi galeria de admisie, nu?

Link spre comentariu

Cam .. da , insa pentru ambele fete ale garniturii ar trebui sa demontezi si galeria de evacuare ... si daca ajungi aici deja trebuie inlocuita garnitura .

In mod normal garnitura respectiva ( care e unica admisie + evacuare ) ar trebui inlocuita la fiecare demontare ( in ideea ca nu se poate reamplasa galeria exact pe acelasi loc si la remontare etansarea are sanse mari sa fie compromisa ) . Cu siliconul de etansare situatia se imbunatateste , fara a fi o rezolvare corecta 100% , dar ajuta mult la compensarea neplanitatii garniturii la remontarea galeriei de admisie ( unele zone de pe garnitura raman amprentate de la stangerea anterioara deci mai subtiri , nu mult - doar atat cat sa poata compensa siliconul ) .

Link spre comentariu

O garnitura noua costa mai putin de 50 RON (REINZ), chiar merita efortul cu siliconul? Parerea mea ca nu.

@Dude, daca vrei un link de unde poti sa iei garnitura la pretul asta, da-mi un PM sau telefon.

Link spre comentariu

Daca se demonteaza doar admisia , da , merita .

Daca se buleste garnitura , adio - si alta noua , cu demontarea de rigoare si a evacuarii .

Link spre comentariu

Scopul meu e sa vad cat de murdara e galeria si sa demontez turbina sa vad daca reusesc sa deblochez wastegate-ul. Totodata vreau sa scap de teava care face legatura intre EGR si galeria de evacuare. EGR-ul e blocat.

Abordarea mea a fost pe sus. Din de am vazut as putea sa demontez turbina si pe dedesubt si sa aman inspectia galeriei de admisie deoarece urmatorul pas este achzitionarea unei admisii de Y61 2.8 si montarea unui intercooler top-mount. Am gasit ceva cu dimensiunea 60 x28 x8 cm aici:

http://www.srz.ro/pagini/Kituri%20intercoolere%20complete.htm

Link spre comentariu

60x28x8 cm e cam mare pt top mount, parerea mea. Ar fi de preferat unul cat mai patrat pentru a putea monta si un ventilator sub el ca sa te ajute la viteze mici. Iti dau PM cu un magazin unde am vazut eu unul de 42x30x75 la aproape jumatate din pretul celui vazut de tine. Eu am luat unul de Pajero sub care am montat un ventilator mai mare si mai puternic decat cel original si urmeaza sa il montez cand voi avea ceva timp pentru ca trebuie sa fac si o flansa adaptoare pe galeria de admisie + gaura in capota. Inca nu sunt hotarat daca ventilatorul sa fie actionat manual (buton in bord) sau sa montez un termostat digital reglabil.

Editat de wolfman

Link spre comentariu

Azi am incercat sa continui demontaream, dar pentru a ajunge la suruburile comune celor 2 galerii e nevoie sa demontezi protectia termica a galerie de evacuare. Cand am inceput sa slabesc suruburile au inceput sa se rupa. Nici piulitele de la galeria de evacuare si turbina nu vor sa se desfaca si risc sa le rup. Am inceput un tratament cu WD40 si mai incerc sa le desfac dupa ce se mia inmoaie. Intre timp am inceput sa montez la loc suruburile de sus deoarece la cum merge treaba nu termin pana la la sfarsitul saptamanii viitoare cum mi-am propus.

Asa cum a prezis @cos am gasit desfacut un surub din partea de jos a galeriei. Din fericire era cel dinspre habitaclu si am avut acces la el sa il strang. Poate pierdea presiune pe aici si acum o sa traga mai bine masina. :P

Va multumesc pentru sfaturi. O sa imi replanific operatiile si cred ca le leg cu montarea intercoolerului.

Link spre comentariu

Salutare,am citit topicul tau de la inceput si vreau sa-ti fac o invitatie sa incerci un Patrol 2.8 ca al tau cu ceva modificari la motor.

O sa fac si un topic cu aceste modificari dar rezultatele sunt impresionante!!

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare