Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cherokee 2.5 L - PROIECT NOU

alin-jeep

Postări Recomandate

Re: Cherokee 2.5 L - PROIECT NOU

Buna seara !

Binenteles ca am idei, doar am studiat acest aspect cand inca nu aveam D60 si GM14BFF.

Pune mana si studiaza:

http://www.downeastoffroad.com/HTML/dana300flipkit.htm

http://www.downeastoffroad.com/HTML/Flipkitinstruc.htm

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=975785, cu patru pozitii de clocking.

http://www.novak-adapt.com/catalog/kit_153.htm, standard, flipped si alt input shaft, la nevoie.

Actionarea se poate face si pe baza de cabluri, nu numai cu leviere. Vezi aici:

http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=420933

Eu am convertit Dana 300 la twin stick, si arata asa:

[ATTACH=CONFIG]136393[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]136394[/ATTACH]

Stima,

Dragos

Buna seara

Din când in când mai recitesc posturile ,nu de alta dar sunt mai greu de cap si observ cum unii se dau mari deseori si ne conving cu forța ca au dreptate.

Exemplu:discuția era despre montarea cutii de transfer DANA 300 pe XJ .Dana 300 are ieșirea in fata pe partea dreapta.

XJ-ul are diferentialul pe partea stânga

Deci ori se modifica putea ori se întoarce cutia de transfer ,caz care cineva spune ca a făcut o anume conversie si pune poze cu lucrarea... Si noi nu îl contrazicem pentru ca nu ne permitem .

Din poze reiese ca ,,cutare" nu înțelege despre ce este vorba .In poze ieșirea este tot pe partea dreapta deci nu merge la XJ cu punte stok.

ALIN::h5

P.S.

Rog un administrator ,dacă se poate, sa reafiseze postarile sterse pentru ca discuția mea sa aiba un sens.

Multumesc

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua !

Iar n-ai citit atent...

...cand inca nu aveam D60 si GM14BFF.

Dana 60 a mea (punte fata) are grupul pe dreapta...

Alte intrebari ?

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

Iar n-ai citit atent...

Alte intrebari ?

Dragos

Poate nu ai observat ca discuția era despre puntea mea

sau poate ai vrut sa mă faci invidios ,ca tu ai D60 si eu nu am .Ai reușit.

Mi-ar face o mare plăcere ca tu sa fii de acord sa facem PACE pentru ca discuțiile trecute nu fac deloc bine Forumului:cl

Cu respect ALIN:h5

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu

Bah, invidios, mai sunt si altii care au D60 si GM14BFF. Stiu eu cel putin doi, aici pe forum.

Si eu sunt invidios. Tu ai elevator la dispozitie, eu ma rog de unul si de altul sa ma lase sa urc masinile pe elevatorul lui. Deocamdata, vreau sa zic...

Undeva mai sus am scris ca daca vrei sa folosesti D300 fara s-o intorci, se poate. Cu puntea D30, adica. Dar asta doar daca esti dispus sa faci sacrificii. In sensul ca va trebui s-o tai, s-o sudezi, etc. E mult de munca, si o D30 nu merita. Dar se poate, daca chiar vrei.

Stiu o D60HP care venise cu grupul pe stanga, si care a fost convertita la "grup pe dreapta". Din aceeasi miscare au fost schimbate si "C"-urile stock (ca venea de pe Ford F250, cu pivoti clasici), cu "C"-uri de Chevrolet, care accepta king pin (spring sau springless). Puntea asta este imperecheata cu o D70 (spate), cu un ATLAS II si TH400HD convertita la full manual, plus un V8 de 8.4 litri si vreo 700 - 800CP. Si tine.

Se poate si intoarce D300, dar asta implica mai mult chestii, clocking sa iasa cum vrei tu, rezolvarea problemelor de gresare, etc. Despre comanda unei D300 cu cable shifters am vorbit deja.

Personal eu zic ca D30 si D35 nu merita o D300 intre ele. De-aia eu nici nu o s-o folosesc in combinatia respectiva, si nici cu motorasul meu de Renault.

Referitor la PACE, pana ma contrazici fara argumente tehnice, sigur n-o sa se intample. Discutiile trecute nu fac bine nimanui, dar pana informatia curge intr-un singur sens, forumul are doar de castigat, dar nu si eu. Asa ca, o sa ma limitez in a fi user mai putin activ, lucrand pe masinile mele.

Si daca o sa fac vreodata poze de la proiectele mele, nu aici se vor vedea.

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

Iar n-ai citit atent...

Alte intrebari ?

Dragos

Ce-as vrea sa vad eu cu ochii mei puntile alea,dar tare mi-e teama ca sunt doar vise.

ALIN

Link spre comentariu

Buna ziua !

Intre acele punti si Jeep-ul meu, parcat in fata blocului, e distanta de vreo doi kilometri... Le-au vazut cativa membri ai acestui forum, de altfel, iar istoria achizitionarii lor am prezentat-o cu alta ocazie, poze inclusiv. Iar ce crezi tu, e neimportant.

Ca idee, pe langa kit-ul complet de king-pin-uri noi, am adus un Detroit Locker-ul pentru puntea fata, ca puntea spate il avea deja. Iar un kit de conversie la discuri a puntii spate este si el prezent, plus un kit de frana de parcare hidraulica cu pompa centrala Wilwood si setul de rulmenti necesar noilor rapoarte. Care rapoarte, inca nu m-am hotarat ce valoare vor avea.

Mai sunt prezenti patru etrieri noi, completi cu placute. Pana si cinci roti complete de Hummer H1 sunt alaturi de tot pachetul asta. Si la astea am pus pe undeva poze, dupa sablare si vopsit. Recunosc, momentan n-am la ele decat patru insert-uri de beadlock, dar va urma si al cincilea.

Cateva poze, la repezeala, ca sa ai o duminica linistita:

1631526457_D60siGM14BFF.jpg.c8978a832ceec26660c39fdaf16afa6c.jpg 1670738479_Gumede37inch.jpg.fba117be5504c5260e98f9250be1f7fa.jpg 1723012332_Jantadinprofil2.JPG.27e0d23e5f4120ea6e6b9bf56f7775c2.JPG

Poate e cazul sa te preocupe doar proiectele tale...

Dragos

Link spre comentariu

@Heavy D.-ce previzibil ești,iar te-am scos din ,,gaoace":ha::ha::ha:

Revenind la acest proiect al meu ,

- in curând urmează sa înlocuiesc lantul si intinzatorul de la distribuție.

Momentan motorul suna ca o mașina de cusut Ileana

-am primit snorkelul si amortizorul direcției :tk @macfero ,care sper săptămâna asta sa le montez

Pentru cei interesați de consum : la ultima iesire am fost ,,pregătit" cu un plin +25 l rezerva .Am ajuns acasă cu 1/4 din rezervor si toată rezerva .

ALIN:h5

Link spre comentariu

Ce sa zic, de cate ori vei vorbi prostii la adresa mea, sa te astepti sa ai de-a face, intr-un fel sau altul, cu mine. Nu m-am ascuns niciunde, sunt tot aici, doar ca nu voi mai impartasi din informatii. Nici n-am avut intentia sa devin imprevizibil, n-am nimic de castigat din toata treaba.

Chiar nu poti sa-ti vezi de treburile tale ? Nu te priveste ce si cum fac, nici cand si de cate ori. Asa cum pe mine nu ma intereseaza nimic din ce faci tu, as prefera reciproca din partea ta. Daca te poti abtine, binenteles...

Dragos

Link spre comentariu

Ce sa zic, de cate ori vei vorbi prostii la adresa mea, sa te astepti sa ai de-a face, intr-un fel sau altul, cu mine. Nu m-am ascuns niciunde, sunt tot aici, doar ca nu voi mai impartasi din informatii. Nici n-am avut intentia sa devin imprevizibil, n-am nimic de castigat din toata treaba.

Chiar nu poti sa-ti vezi de treburile tale ? Nu te priveste ce si cum fac, nici cand si de cate ori. Asa cum pe mine nu ma intereseaza nimic din ce faci tu, as prefera reciproca din partea ta. Daca te poti abtine, binenteles...

Dragos

Off-topic

ALIN

Link spre comentariu

HeavyD si AlinJeep, sunteti oameni maturi. Chiar nu puteti sa incetati cu disputele astea copilaresti gen " a mea e mai mare " ?

Link spre comentariu

Max, eu vreau doar sa fiu lasat in pace. E chiar atat de greu de inteles ? Binenteles ca n-o sa stau inert cand cineva insinueaza neadevaruri la adresa mea, cine ar face-o, de altfel ? Tu sigur nu, e normal sa te aperi...

Nu m-am implicat in vreun fel in proiectele nimanui, si nici n-o s-o fac. Nu este treaba mea ce si cum face cineva, si nici n-o sa comentez in vreun fel sau altul, pentru ca nu ma (mai) intereseaza.

"Cat de mare" este una sau alta, e strict problema mea, si asta este valabil pentru toata lumea. Cu alte cuvinte, vede-ti-va de treburile voastre.

Dragos

Link spre comentariu

Salut baieti, eu va admir pe amandoi, pe alin-jeep pentru ca este foarte hotarat si pune in practica foarte multe lucruri, iar pe dragos pentru vastele cunostinte pe care le are si le impartaseste cu membrii forumului, gratuit ( intr-o lume in care informatia costa). Voi impreuna ca si pasionati ai marci jeep, daca v-ati uni fortele, ar iesi o echipa foarte puternica , poate cei mai buni preparatori de jeep. Pacat ca nu va intelegeti.

Alin sper sa iti iasa masina exact asa cum ti-ai propus-o tu!

Va salut cu respect pe amandoi!

Link spre comentariu

Alin te rog pe viitor sa nu mai tai din filmulete cea ce te dezavantajaza pe tine si sa pui numai partile bune ale marci jeep.Spun asta nu pentru ca am jeep in curte ci pentru ca oamenii trebuie sa stiu adevaruri despre marca asta nu cea ce vrei tu sa se stie.Acum pune te rog filmultul needitat cu incercarile tuturor reusite si nereusite petru ca poate cineva isi face o parere eronata despre incercarile unora de a urca respectiva panta si incercarea ta care dupa filmulet a iesit din prima.MS Al tau prieten Cristian(posesor de Wrangler).

PS: Patrolul visiniu (ultimul)a urcat usor panta dar nu si dupa filmuletul tau :grin:

Link spre comentariu

Vrei sa spui ca am trucat filmările ?Intr-adevăr unele au fost editate pentr-u ca erau plictisitoare .Exista filmari făcute si de alții si pe alea le-am editat eu ?

Tu vrei sa mă convingi ca nu am dreptate ? De ce ai vândut Patrolul si ai rămas cu TJ-ul după ieșirea asta ?:ha::ha::ha:

Zici ca n-am urcat ,,din prima" ?Poate n-ai observat ca am urcat acea panta de doua ori si-am coborât-o o data .Cine a mai urcat-o de doua ori ?nu ca nu ar fi putut.

Acolo au fost multe persoane ,eu nu mi-as permite sa vorbesc prostii așa cum faci tu.

ALIN :h5

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu

Eu unul chiar nu inteleg de ce nu se sterg discutiile offtopic ?

Chiar si asta a mea trebuie stearsa !

Eu am acest model si sunt interesat de discutii tehnice aici nu de 'adevarul despre aceasta marca'....

ce patetic !

Putem noi ca oameni sa stim adevarul ? :ha:

@Alin , go for it ! si pune detalii aici pt ce faci . Apoi ne dam si noi cu parerea - tehnic vorbind

Numai bine..

Editat de danciucu
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Momentan am pus-o la vanzare (parca imi doresc sa n-o pot vinde pentru a continua proiectul)

ALIN:h5

Salut Alin ! Am vorbit la telefon acum 5 min. despre motorul de 2.5 crd ( Teleorman ) . Ti-am si scris pentru a avea datele proaspete in memorie . Scuze de off-topic .

Mugur

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Se pare ca maine se inchide acest capitol .Se vinde.Imi place masina si acum .S-a descurcat minunat in probele pe care le-am facut impreuna cu reprezentantul cumparatorului (a fost nevoie si de un tractor pentru a reveni in plan orizontal :grin:)

Maine ultimele poze ,o vizita la RAR pentru identificare ,tot maine ITP nou iar Duminica la drum :JIBOU-BUCURESTI ,ocazie cu care o sa aflam si consumul la drum intins cu rotile normale ,celelalte o sa fie in masina .

Eu ca fost detinator de XJ cu motor de 2.5 benzina ,recomand oricui acest tip de masina .

ALIN :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare