nissan4x4 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Dechid cutia Pandorei. Topicul se doreste un indreptar al activitatii service-urilor auto. Fara nume Fara razbunari aiurea Fara exemple concrete Numai chestii (fapte, actiuni ) ce v-au deranjat........ Cei care isi vor repara masina sa fie vigilenti Cei care repara sa fie atenti....... Cei din lumea service-urilor pot aduce, evident contrargumente.......... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? nu imi (mai) repar nici o masina/camion/utilaj in service de ceva vreme,insa ce mi-a ramas in minte neplacut indiferent ce masina ai cand ajungi la service pt orice problema incepe o discutie de genul -ce masina aveti - de aia asa si asa -oooooo super naspa, e cel mai complicat model ....o lucrare deosebit de grea trebe sa scoatem toate suruburile prin teava de esapament, trebe o scula super speciala foarte rara fabricata pe marte, si piesa iese doar printr-un procedeu secret doar de noi cunoscut dar deosebit de dificil....nu stiu ce sa zic...hai ca o facem da cu goraza...nu stiu..sa vedem ....ok o facem costa x lei si e gata in 2 ore .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? 1. e normal sa te intrebe ce masina ai ,nu? 2. de aia e asa si asa............ nasol de vorbeste, nasol de tace. Ti-ar place sa vezi direct factura fara nici o justificare? Cand te duci la doctor ....... te arunca fara o vorba pe masa de operatie si te taie? La reprezentanta e mai bine ca omul de la receptie nu are habar decat de facturi si deviz? Cred ca dialogul iti da sansa de a vedea daca omul are un demers corect al reparatiei si cine stie? Poate completezi istoricul masinii sau iti dai seama ca nu esti unde trebuie si te poti retrage elegant. Da, poti incadra treaba asta ca gargara ieftina care iti impuie capul. Foloseste din dansa numai ceea ce ai nevoie. Si noi, trebuie sa ascultam zilnic ineptii cu povesti interminabile despre defecte paranormale sau povestiri si repovestiri de cum s-a intamplat accidentul sau defectul. Asta fie live sau la telefon. Fiecare isi duce crucea in felul sau. Platim chestia asta cu bani si neuroni ce mor zilnic degeaba...... Dar e inevitabila in procesul de cunoastere client-service /reparatie a masinii 3. treaba cu scula nu o comentez. Fiecare cu trusa lui.....Dar tine cont ca producatorii au facut masinile din ce in ce mai complicate si doresc ca ele sa se repare cat mai mult in reteaua lor de dealeri. Concep chestii futuriste tocmai pt ca micile ateliere sa nu isi permita/aibe sculele necesare pt reparatii. E o masura de protectie economica. multumesc pt opinie, mai asteptam si altele Editat Aprilie 9, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ce ma deranjat cand am fost pe la unii pe la altii cu turismul sau cu ''jepul'': -imposibilitatea estimarii corecte a pretului lucrarii in conditiile in care aveau afisat tarfiul pe ora/normare (ora normare nu este ora pe ceas adica 60 minute) iar lucrarea era una comuna de ''zi cu zi'' exemplu schimbare planetare.Personal prefer sa stiu din start cu aproximatie cat costa halatul nu sa stau sa astept sa-mi fac griji ca poate nu am toti banii sa platesc. -imposibilitatea estimarii corecte a duratei in care ti masina in service (pentru ca multi meseriasi la o lucrare mai complexa gen set motor daca nu stai acolo pe capul lor dupa ce pleci lasa treaba si se ocupa de alti clienti asta probabil din lipsa de personal). cum spunea si Zep te intreaba cate unii ce masina ai si se uita ca curca in lemne cand ii raspunzi 'Serviceul-'ah buna ziua ce masina aveti? Eu-un daihatsu feroza Serviceul-un ceeeeee? Eu-un daihatsu feroza Serviceul-ce masina este asta domne' :)))) Cand aveam Pajero la fel ''aahh din ce an este din 93 ???pai nu avem soft pentru ea. Dar la ce .... iti trebuie neaparat soft?Sau va repar pompa de injectie dar nu o demontez veniti cu ea demontata :)) si exemplele pot continua. De ceva timp pe langa unele supermarketuri au aparut niste service-uri magazine auto nu spun numele sa nu le fac reclama.Este un tip de service rapid schimb uleiuri, placute de frana ,antigel,amortizoare,arcuri etc.Treaba buna a lor este ca mergi doar cu programare si sti dinainte exact cat de costa pentru ca au afisat pretul la fiecare operatiune.Eu am apelat la ei de cateva ori si am fost foarte multumit. Editat Aprilie 9, 2012 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? ma deranjeaza ca: - pun tot felul de pusti sa lucreze la montat-demontat, care isi fac mana pe masinile si banii clientilor - suruburi sau piulite rase, cleme rupte sau zgariate, masti si plastice ciobite sau zgariate - nu a fost data in care sa las masina in service si sa nu ma incalte cu becuri, desi erau bune (reprezentanta) - mi-au schimbat filtrul de aer si polen cu unele mai imbacsite (tot reprezentanta) - se pierde timpul aiurea pe langa masina sau cu diverse fuseraie si mici bacsisuri pe langa lucrarea principala - se incearca prosteala pe fata, in sensul schimbarii inutile a unor piese si subansamble (de obicei la revizii, in carte e data verificare, ei fac inlocuire), iar cand vad ca nu au succes incep sa-si bage si sa-si scoata... - era sa uit, kilometrii de smirghel folositi pentru o lucrare minora de tinichigerie. eu de cativa ani am o conditie pentru service-uri: daca masina intra la reparat, eu stau langa ea, IN service. Daca trebuie sa o las acolo de obicei marchez filtrele, stergatoarele, bateria, etc - sunt satul de smecherasi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigi_naste Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? mare dreptate are colegul u2_2 am fost la un servis cu ceva reclama pe forum si unde erau suruburi cu pas marunt am gasit suruburi normale si chinuite sa le desfaci, am ramas fara frane si altele nu-mi aduc aminte acum prosteala pe fata tre sa stai langa masina sa le mai spui ca alea nu se desfac asa ci invers si tot asa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? 1.foarte tare aia cu marcatul filtrelor, pe mine unul, nu m-ar fi dus capul la asa ceva... 2.treaba aia cu fast service langa supermarket ar trebui sa o tineti minte, in urmatorii 5 ani TOATE servicepurile vor fi ori reprezentante ori automarket. Nu trebuie sa va bucurati. Nu va fi mai bine. Cand vor detine cota de piata importanta nu vei mai gasi sa vopsesti masina sub 2000E si vor alinia pretul la cel european, adica in jur de 60-80E/ora de manopera. 3.pustii nepriceputi sunt prezenti ca urmare a necesitatii scaderii pretului pe piata reparatiilor. Nu poti lucra ieftin cu oameni platiti scump ! Adica revenim la vorba aia ca ieftin si bun nu exista .... Am incercat si eu solutia asta dar daca nu ii supraveghezi non stop risti pagube majore. M-am lipsit... 4. becuri ciordite, fuseraie, etc, etc .....mda, sunt gainarii dureroase. Astia fac meseria de ras. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? eu m-am lecuit de service-uri de firma in 2006......de atunci imi fac singur masina....ca sa nu mai injur pe nimeni...piese am de la cine sa cumpar.......asa ca daca ceva nu merge....il injur pe ala din oglinda :ha1:ha1:ha1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? 1.Tigania cu filtrele schimbate cu unele mai vechi (mai ales la alea pe garantie) si comandarea de piese ce nu trebuiesc este clasica. 2.Atata timp cat agreezi inainte un termen de executie, un pret estimativ (cu o marja de 3-5% +/-) si esti taxat pe normativ nu prea ar trebui sa te intereseze dedesubturile lucrarii sau timpii de executie atata timp cat ele sunt pe factura. 3.Faza cu marcatul componentelor de pe masina e futuristica. Daca iti e teama de un service ori cauti unul de incredere ori ti-o repari singur Ce as face eu daca as fi implicat intr-un atelier de tip service auto: 1.Deviz cu clientul langa mester sa vada exact ceea ce trebuie schimbat de pe masina si mai ales de ce (mare majoritate a mecanicilor schimba doar "efectul", "cauza" ramanand in continuare "defecta") 2.Piesele schimbate depozitate in portbagaj intr-o cutie ptr a certifica schimbarea 3.La orice modificare de plan (eventuale defecte pe care nu le vezi la prima vedere) as notifica propietarul inainte de a ii face ceva la masina (chiar si lucrarile contractate deja) 4.Explicarea verbala clara si pe intelesul clientului de preferinta in termeni atehnici a termenilor: lowcost-aftermaket- OEM / piese, conditii de garantie, conditii de utilizare, intervale de service samd 5.Consilierea corecta (atentie a nu se intelege gratuita) in vederea efectuarii acestor reparatii 6.Creerea unei rampe speciale "AUTOSELF SERVICE" dotate si asistate eventual tehnic in care clientul pe proprie raspundere respectand legea (protectia muncii, PSI, stricarea unor scule si platirea lor) sa-si poata schimba singur la masina ceea ce doreste, taxandu-l la ora de utilizare a postului de lucru respectiv 7.Creerea unui opis scriptic sau electronic (nu stiu daca asa se face in service dar asa cred ca ar fi normal) in care sa existe un istoric clar cu ceea ce s-a gasit/facut la masina de-a lungul timpului, istoric de care clientul sa poata beneficia la earere gratuit oricand Asta cred ca vrea clientul (spun asa din punctul meu de vedere ca si client). Si nerespectarea acestor puncte cred ca il deranjeaza. In ceea ce ma priveste am avut tot felul de experiente prin serviceurile prin care am trecut. De bine: Am fost foarte multumit de nea Luigi in ceea ce priveste Nissanul. Am fost foarte multumit de GTC Auto in ceea ce priveste Toyota. Indiferent cat de reclama s-ar putea considera chestia asta ...din punctul meu de vedere oricat de subiectiv as fi este aceasta este O CERTITUDINE! :h5 De mai bine: Acum ni le reparam singuri. Asta ptr ca ne place, ptr ca imi place sa-mi strang suruburile la roti cu mana mea si din considerente financiare de asemenea. Ies mult mai bine. Odata ce am imbatranit si une fire albe si-au facut aparatia mult prea devreme prefer sa las toate experientele neplacute (care au fost destule, unele foarte costisitoare) in urma, gandindu-ma ca nu strica si nu e tarziu ca la 35 sa mai stiu si eu una alta si in aceleasi timp gandind despre aceste evenimente ca fiind unele neintentionate si poate accidentale. LE - Nea Luigi poate ca iti va suna putin provocator dar ar fi interesant sa aflam din partea servicelor cam care ar fi conceptul de client perfect ... :grin: Editat Aprilie 9, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 9, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? @yonutz :ha1 Ridic manusa cu un topic ceva mai provocator .........TIPUL CLIENTULUI PROBLEMA ! Editat Aprilie 9, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? ...6.Creerea unei rampe speciale "AUTOSELF SERVICE" dotate si asistate eventual tehnic in care clientul pe proprie raspundere respectand legea (protectia muncii, PSI, stricarea unor scule si platirea lor) sa-si poata schimba singur la masina ceea ce doreste, taxandu-l la ora de utilizare a postului de lucru respectiv Asta e foarte buna. Si eu beneficiez de facilitatea asta. Poti sa crezi, daca esti mai tipicar, ca sunt chestii pe care nu le face nimeni mai bine dacat tine. In acelasi timp apreciezi munca unui mecanic cu experienta cand te depasesc niste suruburi blocate. Si-ti murdaresti mainile si hainele. Daca as lasa cheile si as pleca, sigur s-ar apuca de alta lucrare. La sfarsit negociez pe deviz partea mea de munca. Evit reprezentantele de marca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Din considerentele enumerate de colegii de mai sus nu mi-am cumparat mici-o masina noua si nici nu am de gand s-a fac.Am reparat multe masini venite de la reprezentante unde lucrarile au fost facute de mantuiala dar pe bani foarte multi. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ce vrea clientul ? Ma duc cu masina la service ptr. o" problema". Vine un mester, lucreaza o ora, doua si nu-i da de cap. Mi se face nota de plata. Corect sau nu ? Daca nu accept nota de plata devin client problema ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ha ha, manusa topicul asta... Mostenire de la taica-miu (fost profesor-maistru la grupul scolar auto) dragul de surubareala si neincrederea in mecanici. Niciodata masinile noastre nu au fost duse la service si nici nu am reparat pentru altii. Masinile de firma,pe care le-am primit de-a lungul anilor, merg la reprezentanta, nu prea ma doare capul de ele, totul e sa nu ma prosteasca sa-mi puna ceva aiurea ca iese scandal. Am un New Beetle al nevestei, si l-am dus doar la service, de nou, 7-800 Ron pe an nu e mare problema. Acum, ce nu-mi place la service-uri, e genul ala de prietenie gen Dacia-Service de pe vremuri,cand trebuia sa fii prieten cu cel de la receptie, de la piese, cu mecanicul si cu doamna de la facturare. Daca mergi de 2-3 ori la un service, gata, incep sa o faca pe prietenii tai, si brusc se bazeaza pe toleranta ta la diferite smecherii (lipsesc 1-2 suruburi sau capacele de plastic, o piesa e zgariata in urma demontarii, masina nu e si spalata desi ceri asta, piesa vopsita nu e si polishata dupa si mai sunt mici scame prin vopsea). Reprezentantele... o singura data cu Land Rover-ul la Brasov, pentru o diagnoza electronica ce a durat fix 4-5 ore si nu a gasit nimic defect si o data cu Jaguar-ul la Bucuresti unde am vrut sa-mi codeze o cheie de schimb si nu s-a uitat nimeni la mine timp de vre-o ora. In ambele cazuri am mers acolo doar pentru ca trebuia tester dedicat, dar nu sa puna mana pe vre-un surub cineva. Marea problema a acestor reprezentante, in special de prin Bucuresti, e ca la receptie sunt tipi gen absolventi de Harvard (cum sunt si ospatarii de pe la mare) care le stiu pe toate,vorbesc frumos la telefon, iar tu, fraierul cu probleme la agregat, nu-l inveti pe el, ca oricum tu esti la mana lui, daca vrea sa-ti dea un baiat sa se uite 5 minute ce ai la harb. In ultima vreme am experimentat o chestie noua, merg la o reprezentanta din oras unde platesc pentru rampa si un mecanic docil, caruia i-arat ce si cum se schimba, scot cartea masinii sau laptopul cu cifrele pentru cuplul de strangere si iese treaba buna; mai invata si ei ceva eu scap de tavalit pe sub masina, toata lumea multumita (cam greu cu cheia dinamometrica,unii o tin inchisa in dulap cu lunile). Platesc apoi la receptie in functie de cat de complexa a fost treaba (schimbat grupul si o planetara, 4-5 ore , 250 Ron). Dar sa las cheile si sa iau masina cand ma suna ei, exclus! A, si ce urasc cel mai mult, e cand pun baietii bidoanele de ulei goale si filtrele si placutele vechi in portbagaj...mama, ce-i mai injur dupa aia..(la Skoda la Buzau, aveau boala asta, si ma sfatuiau sa le arunc eu la un cos de gunoi). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? @Stane Chiar daca ar exista conceptul "AUTOSELF SERVICE" ...romanii tot nu repara... in majoritatea cazurilor in cel mai bun caz carpesc, e mai ieftin si nu in ultimul rand e mai la indemana. Asta in cazul in care nu se puturosesc si merg pe premiza ..."cu tot cu defect masina inca merge, o astept sa cada de tot si dupa vedem ..." :wink: In scurta experienta pe care o am in spate am intalnit multi astfel de "oameni"... :bleah Exista si exceptii dar acelea sunt foarte rare...:rsp In curtea atelierului nostru de hobby a intrat azi un Citroen DS '71 al unuia din grupul nostru ptr cine nu stie asta e modelul... http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/citroen-ds-1111-shutterstock.jpg ...masina care a venit pe roti din Olanda (achizitionata pe bani multi) saptamana trecuta ... Masina de colectie intr-o impecabila stare tehnica... sper sa-l prind maine sa-i trag niste poze... masina de 40 de ani dar foarte intretinuta. Fostul propietar am inteles ca s-a dezlipit cu greu de ea ... cand am auzit nu intelegeam acum ca am vazut-o AM INTELES TOT!:wink: Scuzati de offtopic ... :al Io am o vorba de zis auzita de la un mester batran: "Ba, fierul trebuie respectat si hranit la timp cu ce-i trebuie asta daca vrei ca si el sa aiba grija de tine ca altfel fierul iti bate joc de tine in toate felurile posibile!" consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ce vrea clientul ? Ma duc cu masina la service ptr. o" problema". Vine un mester, lucreaza o ora, doua si nu-i da de cap. Mi se face nota de plata. Corect sau nu ? Daca nu accept nota de plata devin client problema ? te duci la restaurant , comanzi o ciorba ......dar nu e ceaa ce crezi, nu iti place. Platesti? te duci la frizer, te tunde dar nu iti place freza, platesti? te duci la doctor, te consulta urmezi tratamentul dar tot te doare, te mai duci odata, platesti? te duci la avocat , pierzi procesul in instanata. platesti? si exemplele ar putea continua..... Nu ca ar fi corect asa. Prestarea unui serviciu e cu totul altceva decat a alege un produs de pe raftul unui supermarket. Trebuie sa casti bine okii acolo unde calci. Stii ce am constatat eu? ca cetatenii nu cauta treaba buna ci cauta treaba ieftina. Apropo!~ Matali cu ce te ocupi? Ma gandesc sa iti dau un exemplu din breasla dumitale ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? @Stane Chiar daca ar exista conceptul "AUTOSELF SERVICE" ......... Yonutz: din pacate legea romana nu permite astfel de lucruri. tocmai din prisma PSi si a protectiei muncii.....Acum vreun an am incercat asa ceva, si nu am reusit. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Prestarea unui serviciu e cu totul altceva decat a alege un produs de pe raftul unui supermarket. Platesc prima data constatarea. Dupa interventie se constata ca nu a fost corecta, dar trebuie sa platesc si prestarea. Pe langa bani mai pierzi si timp, si nu putin. Deduc ca domnia voastra sustine plata serviciului prestat indiferent de calitate. Apropos ~ cu gogosile. Daca sunt umflate bine, se vand, daca nu, nu. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Sau; Te duci la service, se face o constatare rapida. Platesti constatarea, cumperi piese de cateva mii de lei, platesti manopera ca le-ai montat pe masina, pleci cu masina si constati ca are acelasi defect. Si o tii tot asa cu cumparatul pieselor pana cand se depisteaza ca defectul este din alta parte, dar tu ai sponsorizat deja magazinul care vinde piese cu ceva bani seriosi. Pe cine strangi de gat ca ai aruncat cu banii pe fereastra? Pe tine sau pe mecanicul respectiv? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? povesti fara sfarsit, dar poate iese ceva bun; Îmi este clar ca adevarul este la MIJLOC, "caci daca n-ar fi nu s-ar mai povestí" - De regula; daca nu ceri/incerci NU PRIMESTI! - Nu-s cumparate de la noi (bavete de noroi Ford) - NU MONTAM (!) - masina a pornit la -15grade de 12 ori dar s-a oprit de fiecare data in 2 sec: "sa-i facem si un test de baterie" (?!!?) - "e pompa de injectie"; - "cum dom'le, la 50.000 km?" - in final n-a fost pompa de injectie :| - "e de la combustibil!" - "dom'le, masina asta a vazut numai motorina cea mai buna de la omv" - am luat masina de la revizie, si de la inca o interventie cu lichidul de racire mult sub minim (!): "sa stiti ca daca va puneam noi va costa mult mai mult!" (?!!?) - "e turbina defecta.. 2000 euro"; -"n-am banii astia"; -"incercam o curatare"; rezultat: turbina functioneaza f bine si dupa 1,5 ani :) etc father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? SUPERSERVICE AUTO nu exista in Romania. De service-urile de la reprezentante nu are rost sa vb. O Skoda Octavia avea un scartait pe stanga fata cand trecea peste denivelari. La reprezentanta s-au schimbat bucsile de la bara stabilizatoare, flansele de la amortizoare si degeaba. Dupa "reparatie" s-a constat ca problema era la sensorul de nivel al instalatiei xenon. O articulatie ruginise si avea nevoie de putina unsoare. O zi buna. Ps. o vorba din popor spune: "Ce isi face omul cu mana lui, lucru manual se numeste". Eu cred ca zicala este valabila pt ambele "tabere"( client, service). EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Reprezentanta: O singura data am avunt nevoie de ei si sper sa nu mai fie nevoie NEVER!!! Imi trebuia o cheie de contact. Cheia fiind cu cip, trebuia sa ma duc doar le ei. - Primul contact: Sun la B&S si zic ca am nevoie de o cheie de contact cu cip. Domnisoara de la receptie, incepe sa-mi ia datele de contact si apoi ma intreaba "Pt ce va trebuie". Ii zic ca pt un Suzuki Samurai 2002... etc Care credeti ca a fost raspunsul ei? " Mie nu-mi apare motocicleta asta in program" :ha: - Dupa ce am reusit s-o conving ca nu este motocicleta (nu ma credea), am pus-o sa caute in catalogul Auto :uameni - Dupa vreo 15 minute de stat la tel, gaseste cheia, imi zice ca o au in stoc, la 125 lei si ca pot sa ma duc dupa ea. - Cand ajung la ei (la mama dreaq pe centura) aflu ca ei imi dau cheia, dar nu o si prelucreaza. Am pierdut juma de zi, plimbandu-ma prin Pipera, Aviatiei si Baneasa sa gasesc un atelier de chei apoi, iar la B&S sa mi-o programeze. Pe programat, am mai dat vreo 60 lei. In concluzie, Reprezentanta... Never Again!!!!! Service: Ma duceam la un service unde aveam un "statut mai special" : preturi mai bune, imi mai faceam unele lucrari eu cu cate un mecanic (caruia ii pleteam direct) Totul era ok La un moment dat, aveam o vibratie naspa de tot la cutia de viteze. Nimeni nu a stiut sa-mi spuna de la ce este. M-am dus la service cu ea, au dat o tura si mi-au zis ca este rulmentul de la priza de putere. Nu am putut s-o las atunci, asa ca s-a dus taica-miu dupa vreo sapt cu ea. Stand langa ei, ma suna taica-miu si-mi zice: " Ba, nu era de la rulment. Ti-au gasit un tampon rupt la motor si unul la cutia de viteze!!" Le-au schimbat si masina mergea ca unsa. Dupa vreo 6 luni, fiind in concediu, si avand vreo 1000 km de forestiere in fata, costat ca ceva s-a rupt, iar cutia de viteze ma batea in piciorul drept :ha2 Ajung cu ea inapoi la service si ... ce sa vezi? Tamponu de la cutie rupt!!! Din vorba in vorba, aflu ca in momentul in care au schimbat cele 2 tampoane, cel de la motor nu l-au gasit decat pe dreapta (mie imi trebuia pe stanga). Asa ca au polizat un cioc de metal care alinia suportul pe caroserie. Dupa ce le-am schimbat iar, reactia mecanicului a fost " Ahaaa, d'aia nu ne pica noua cutia la suport prima data si ne-am chinuit cu levierele si cu rangi!" :uameni Asa ca am renuntat de mult la service-uri si " mi-o fac cu mana mea" :dr1 Vorba lui Marius : Daca am probleme mai bine ma injur singur. Editat Aprilie 10, 2012 de Astral Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Am fost de ambele parti ale baricadei si am intalnit mai multe decat pot sa scriu aici...La pajero nu prea am fost curios de reparat in service doar verificari si vopsitul...dar cu golful am disperat ...dupa 2 ore de cautat in papura mam dus bou si am venit vaca...asa ca am pus mana pe manuale de golf 3 si in ~cateva ore am avut asa: ''motorasul pas cu pas'' defect, filtru de ulei nu e ceea ce trebuie fiind subdimensionat,si o fisura la vasul de lichid de servo al directiei (era sa schimb pompa cu totul desi eu practic nu aveam lichid destul);mai in gluma mai in serios raspunsul respectivului mecanic din ditamai reprezentanta:da schimba dracului motoru sau mai bine masina :al...si asta in conditiile in care ii cunosc de vreo 6 ani si am platit pentru deranj... Pe de alta parte am lucrat la o reprezentanta auto unde raspundeam direct de comenzile de piese...nici nu are rost sa va spun ce am putut vedea acolo legat de piesele de origine ...vax albina...alea erau pe facturi si atat...un caz concret...vine omu' sa schimbe o bucsa la un brat pe fata...si a plecat cu brat nou (nuuuuu asta se schimba cu totul dom'nle nu vine numai bucsa;pe lista mea de cerere a aparut doar codul bucsei pe care am comandat-o si s-a inlocuit - omul a platit tot bratul)si multe alte magarii de genu asta legat de fuzete,pompe reconditionate si vandute ca noi etc...dupa 3 saptamani am demisionat. Ca si angajat nu mai vreau sa am legatura cu acest domeniu, ca si client probabil o sa mai am dea face cu service-uri...dar nu o sa mai merg nedocumentat la ei si pe cat se poate deloc...inca nu inteleg de unde reticenta de a lucra la o masina mai veche de 10 ani sau de a face si alte lucrari in afara de a schimba cateva piese care vad ca e la moda(si cu rost si fara rost ;injectorul se schimba nu se curata,caseta de directie la fel chiar daca e bulit doar un siemering,in nici un caz turbina nu se repara ea se schimba si etc...) In rest noi sa fim fericiti ...:arrow: ca de bani are cine sa ne scape Edit:referitor la ce vrea clientul...unii vor numai carpeli,altii ar plati o treaba bine facuta..majoritatea platesc halatu' la pret dublu...in general ce vrea clientu' nu e pe lista de prioritati a multor service-uri ca de' ei stiu mai bine :ha: Si da am vazut si service unde am fost tratat mai mult decat corect,la un pret super decent si calitate a lucrarii (coleg de forum) dar din pacate cam departe de mine. Editat Aprilie 10, 2012 de gnok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 10, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Platesc prima data constatarea. Dupa interventie se constata ca nu a fost corecta, dar trebuie sa platesc si prestarea. Pe langa bani mai pierzi si timp, si nu putin. Deduc ca domnia voastra sustine plata serviciului prestat indiferent de calitate. Apropos ~ cu gogosile. Daca sunt umflate bine, se vand, daca nu, nu. imi rastalmacesti vorbele. Tot nu mi-ai spus ,cu ce te ocupi.......? E secret? Sa-mi dau si eu cu parerea ...... Ce zici? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? E o simbioza perfecta intre mecanic si client. Mecanicul incearca ca sa umfle iar clientul nu apreciaza munca mecanicului. Fiecare este indreptatit sa faca asa. Mecanicul face constatarea si spune: Trebuie schimbat senzorul x. Acesta costa 200 de lei plus 150 de lei manopera plus TVA. Cliientul: Esti nebun? atatia bani ca sa schimbi un senzor. Iti aduc o bere si ajunge. Il doar fix in fund pe client ca mecanicul plateste o chirie pe garajul ala, incalzire, curent electric, taxte peste taxe, impozite peste impozite, salarii, scule, consumabile etc... Plus faptul ca mecanicul are niste cunostinte care l-au ajutat ca sa constate defectul si sa faca reparatia. Experienta si stiinta au fost dobandite cu bani grei, cu munca si sacrificii de multe ori. Toate acestea costa si e normal ca sa se reflecte in costurile pe care trebuie sa le suporte clientul. Mecanicul nu are cum sa spuna, "Ok beau o jumatate de bere iar din ce ramane, un sfert dau la angajati, 10% la stat, 15% la electrica etc... Exista si mecanici nesimtiti dar si clienti nesimtiti. De aceea ziceam ca e o simbioza. Adica se intalneste hotul cu hotul. :)) Mecanici care mint clientul spunand ca probleme e mai mare decat e in realitate. Mecanici care spun ca au schimbat o piesa dar in realitatea o curata si o pun inapoi. Garantie nu exista deoarece daca s-a stricat ceva, precis a fost o alta piesa de pe masina care a cauzat si stricarea piesei noi. Deci, mecanicii si clientii se merita unii pe altii. Chiar daca esti mecanic cu bun simt, atitudinea de rahat a unor clienti te scoate din minti si incepi sa te razbuni pe altii. Discutiile pot continua la nesfarsit. Editat Aprilie 10, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate