cos Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Nu e neaparat doar cureaua de vina . Daca cineva e curios , am citeva dovezi in imagini cu momente memorabile , printre care si distributie incompleta ( fara o rola deflectoare ) ...curele comandate dupa motor si anul de inmatriculare si nu dupa cel de fabricatie ...cu un devize maricele ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? ...curele comandate dupa motor si anul de inmatriculare si nu dupa cel de fabricatie ...cu un devize maricele ... Bun. Si cine-i de vina si cine plateste ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Dragule, cam asta era ideea ! Sa stim ca oriunde ne ducem, trebuie sa ne comportam corect cu cel care munceste pt noi ! Daca il tratezi de : - hotz - prost - fraier ......... doar pt ca tu ai 50 lei in buzunar pe care trebuie sa ii platesti contravaloarea serviciilor sale , nu e eficient , in primul rand pt tine ca client Nu e vb numai de mecanicul auto. Poate fi frizer, ospatar , sau gunoierul ce ne ridica tomberonul. Acum pe bune, e normal ca tu sa fii un pic pe afara (de fapt mult pe afara), vizavi de punctul de vedere al unui client de service auto, avand in vedere ca ai service de 20 de ani de acum (banuiesc ca ti-o repari la tine in service), dar crede-ne ca nu exista client ..posesor de masina ..care sa nu se fi prins ca a fost cel putin o data smecherit la service si cel putin intepat de cateva ori fara sa-si fi dat seama.INDIFERENT... service de marca sau de cartier .Crezi ca toate observatiile clientilor vin gratis fara PRECEDENT ? , Te asigur ca nu! Inca un exemplu, ma duc la service de reprezentanta la o revizie generala cu un Partner, las masina si ma suna dupa vreo ora si-mi insira un pomelnic de reparatiii ultranecesare, printre care amintesc un pivot care se schimba cu tot cu bascula pret urias, amortizoare fata .Zic pas ca nu am bani suficienti si schimb doar ulei , filtre etc. Dupa perioada necesara ma duc iar la service tot la reprezentanta dar alta locatie .Surpriza , aici , mecanicii nu mai constata pivot defect , nici amortizoare ci mici rahaturi costisitoare evident becuri , etc.In final parcurg cu masina circa 100 000 de km si nu am schimbat acel pivot si nici amortizoare nefiind necesar.Concluzii???? De mentionat ca service-urile sunt obligate ca defectiunile ce tin de siguranta rutiera sa le raporteze clientului , iar daca nu le repara sunt pusi sa semneze pe devizul de constatare.La Partner m-au pus sa semnez ca am fost informat inclusiv ca am cauciucurile uzate circa 40 % ...Altfel daca se intampla buba- accident cand ies din service sunt buni de plata!!! In concluzie daca o tot dam pe proverbe NU IESE FUM FARA FOC! Sic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sebasd Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? @astral: Esti de laudat. Sa stii ca un om stii sa-l categorisesti si dupa cum are grija de masina. Sunt unii care , dupa ce te urci in masina lor............trebuie sa faci dush.... Eu unul apreciez la modul deosebit cetatenii ce au masinile ingrijite, curate si fara tziganii (reparatii ) pe ele. Eu in locul tau nu i-as aprecia asa mult , fiindca as putea sa includ pe langa revizia pentru care vine si o spalare auto si o remediere a tziganiilor si astfel mai multi bani in cont... PS. Si eu apreciez service-urile care iti pun husa de plastic pe scaun si pe volan cand baga masina in service!!!! Lucru rar... foarte rar .Apropo ..cate service-uri fac lucrul asta????? Sa mai zic de motor plin de ulei de la schimb , urma de laba pline de ulei si vaselina pe capota, urme de surubelnitza pe plastice de pe la bord ..de pe la vreun beculetz schimbat..fiindca nu are rabdare sa se uite pe vreun manual cum se schimba un bec in board fara sa distruga capacele de plastic.A auzit cineva ca un service a schimbat sau a facut un discount pentru ce a stricat in urma demontarii??? Sincer ti s-a intamplat sa faci asta vreodata???? NU CRED!! Toate astea se traduc in banii pierduti pentru noi clientii nesimtiti, care atunci cand vrem sa vindem masina , trebuie sa scadem pretul urmare a actiunilor mai sus enumerate, ca vine potentialul cumparator si zice aici minus 50 de euro , aici 100 ca uite masina de langa nu are asa ceva ....a stai putin ca asta e adusa proaspat din Germania. Ca aia stiu sa repare o masina cu simt de raspundere si din cauza asta masini la 300 000 de km din Germania arata ca uzura de 15 000 km la noi .La aia nu se strica? Nu se schimba beculetze si macarale de geam, etc ?? Aia cum dracu le schimba? Concluziii??? Editat Aprilie 27, 2012 de sebasd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? ............ Concluziii??? Fiecare sa se puna in pielea celuilalt si sa se comporte/sa vorbeasca in consecinta ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Un lucru foarte suparator trait de mine in serice este faptul ca la fiecare demontare/montare a unor subansamble raman cate 1-3 mici surubase care unii mecanicii ti le lasa in scrumiera sau altii nici nu pomenesc de ele. Am patit la Octavia deoarece am scut trebuie demontate multe plasticuri de pe dedesupt si contra aripa ptr a scoate scutul.....la montat inapoi e probleme ptr multi mecanici, raman suruburi si cleme de rezerva:ha: Pentru unele reparatii service-urile specializate pe o marca anume sunt mai bune deoarece au facut o operatiune de zeci de ori inainte pe alte masini si stiu cum sa o faca!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? In calitate de client, la programarea masinii pentru revizie/reparatie, as vrea sa se tina cont de urmatoarele: 1. Daca solicit inlocuirea unei piese, pai piesa aia sa se inlocuiasca. Sa nu se incerce intimidarea mea cu argumente gen: "fii serios, domnule, motorul asta nu are asa ceva, ca doar nu e Dacie, ce dracu!". Si nu cerusem decat inlocuirea termostatului la biata mea Fabie. In momentul ala am devenit recalcitrant, l-am "zmuls" pe baietas de la receptie (am aflat ulterior ca e si inginer, Doamne), l-am dus la masina si i-am aratat, cu deshtu' pe piesa, care e termostatul ala pe care motorul de Skoda nu il are... Service aflat pe Biruintei. Nu m-a biruit. M-a... redirectionat mai catre Bucuresti. La altii. 2. Daca mi se indica o ora la care sa ma prezint cu masina, si mai si respect ora aia, sa nu fac anticamera alte doua ore pana cand cineva imi ia si mie cheile masinii si talonul din mana... 3. Cand nu stiu exact de unde provine zgomotul/bataia/defectiunea, dar descriu cu lux de amanunte simptomele, sa nu fiu privit si tratat ca ultimul frajer, tocmai bun de muls... Nu a patit nimeni asta? Oare? 4. Devizul si, implicit factura, sa reflecte corect ce s-a lucrat si inlocuit la masina. Faptul ca mi se arunca in portbagaj un kit de ambreiaj uzat nu inseamna nimic pentru mine. Stiu (si simt) si eu care e diferenta dintre un ambreiaj uzat si unul nou, dar nu am de unde sti daca fierotaniile din protbagaj or fi fost pe masina mea, ca doar nu le-am marcat cu oja inainte de a ma duce in service... Deocamdata atat. Daca se poate... Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 29, 2012 Partajează Postat Aprilie 29, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? foarte interesant subiectul si asteptam mai multi patroni de service-uri sa isis dea cu parerea,pt ca asta fac si pe deasupra o fac si prost cei care au facut-o pina acum. CLIENTUL NOSTRU,STAPANUL NOSTRU,CLIENTUL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE,punct incercati sa tratati cu respectul cuvenit clientii si banii lor si sa vedeti ca schimbare in bine va fi. eu cunosc multi posesori de volvo(na ca dau nume,ca nu e nici o rusine pt mine) care strabat toata tara pt o revizie sau o reparatie,lume din bucuresti si constanta care se duc la szeghed ca la noi vovlo este in stare doar sa creeze probleme la preturi de stop cardiac. dece crezi ca un client cand trece granita devine imediat mai civilizat,nu. clienti romani fata de altii sunt chiar clienti model pt mai toti vecini nostri,doar ca noi devenim clienti model atunci cand suntem tratati ca atare,adica cu respectul cuvenit pt ca noi,clienti va punem paine pe masa in fiecare zi cum si mie mi-o pun altii la randul meu. este adevarat ca unul este mai pretentios,altul mai zgarcit,altul mai nu stiu cum dar tu trebuie sa stai la cheremul lor si nu invers,asta este de cand lumea,clientul este tratat ca atare, e suveran,peste tot in lume mai putin la noi. chestiile cu patriotismele nu prea tin,ca sunt tradatori de neam si tara cei care se duc inafara tarii indiferent din ce motive,pe banii mei care ai castig din greu nu prea imi permit sa isi bata altul joc de ei chiar daca e roman ca mine,dece nu se vede problema si din partea cealalta,adica,hai sa facem in asa fel sa nu mai plece banii din tara,sa le oferim si noi aceleasi calitate,seriozitate si preturi la fel ca cei care ne fura clientii si chiar mai bine ca eiin schimb nu,este mai usor sa dai vina pe clienti. dar cand intri in service si vine managerul si te ia cu sefu' dupa care vine mecanicul si te ia cu bossulica si in sfarsit vine ucenicul care te ia cu patroane' fara sa se uite la masina doar din ce le spun eu si incepe sa se vaite,"e nosol rau,belea mare,normal nici nu se repara astea(se arunca masina cu totul si se ia alta)dar incercam,dar noi va spunem ca e posibil sa nu mearga(????wtf),fac cale intoarsa fara macar sa ai salut pt ca trebuie sa respect pt a saluta o persoana iar astia nu au respectul meu. este asa greu sa spu simplu "buna ziua domnule" in loc sa foloseasca toate superlativele din manele? "da sigur ca vom rezolva problema chiar daca este posibil sa fie o lucrare mai complicata-dificila,dar fiti linistit ca garantam rezolvarea problemei in service-ul nostru" in loc de belea mare,naspa rau sau este imposibil. trebuie doar sa ganditi ca banii sunt la noi in buzunar si vrem sa rezolvam o problema,sta in indemanarea si priceperea service-ului sa ma faca sa ai dau cu drag sau sa nu ai dau deloc,cu furtul sa cam dus,lumea se mai si desteapta si ca tot e la moda pe aici proverbele uite unul la care sa reflectati, "sa te fereasca D-zeu cand se desteapta prostul" cand veti intelege ca bani trebuiesc castigati cinstit nu prin furaciuni si pacaleli atunci chiar si un client mai intors iti va strange mana la final si va fi multumit sa te plateasca si sa te cunoasca. asa suntem noi romanii doar ca clientii romanii nu sunt romani sunt europeni si peste tot sunt tratati cu respect mai putin in romania,eu imi pot repara masina in ungaria,austria sau mai stiu eu unde dar voi nu veti putea repara masinile lor,ganditi-va putin. Editat Aprilie 29, 2012 de hdragos Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Anjin_san Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Poate un pic offtopic: ca tot zicea cineva(sau poate pe celalalt thread) ca e mai ieftin sa lucrezi la masina in germania-he he he he.Tocmai m-am intors din Austria de la un service dedicat 75% masinilor offroad-manopera 77.92 Eur fara TVA. Adevarul cred ca este undeva la mijloc-trebuie multumit si clientul -servicii de calitate cat se poate de inalta la un nivel financiar adaptat complexitatii lucrarii, insa si service-ul trebuie sa aiba un profit serios pentru a acoperi dead-months si pierderile inerente cu clienti problema si angajati. Mie ca si client nu imi convine sa fac turul service-urilor din oras ca sa invete toti pe masina mea ci prefer sa merg la unu' si bun, adica ma serveste cand am nevoie,imi cunoaste masina si e interesat sa invete mai multe despre potentialele probleme viitoare, mai vine sa ma recupereze din mlastini si are o manopera acceptabila. Ca mai pun si eu mana cateodata sau imi umblu la masina la el in service, cu sculele lui, asta e bonus si e de bun simt daca se leaga o relatie intre mine si service. De acord cu Nick67 DAR.... Mai era un post pe la pagina 6sau 7 legat de NORMAREA muncii. Jobul m-a invatat ce inseamna timp productiv ( ma ocup de un call center si calculele-mi arat ca aca agentul nu munceste X minute pe ora ies in pierdere ). Transpun modul de lucru si incerc sa-l aplic la SERVICE dar....bezna. Normarea muncii la service din punctul meu de vedere si implicit manopera la final sunt variabile imposibil de luat in calcul in momentul in care faci bugetul.Lucrez cu bugete peste 100K, fac focasturi etc.. si-mi iese.Cand incerc sa fac acelasi lucru pe forecastul de cheltuieli cu masina sunt pa.Un cunoascator, poate estima orele necesare, un om patit la fel, din experienta anterioara ( dar e relativ oricum ) dar pentru un necunoscator e ceata. Eu sustin propunerea ( era parca o propunere de lege? ) cu camerele de filmat. Instalez camera web in service, vad ca meseriasii bobicaie ceva la masina si calculez timpul. Primul service care-mi spune : Razvan sunt de acord cu propunerea ta, ma castiga de client, dar ma indoiesc serios ca o sa ridice cineva doua degete. Legat de Szeged, sunt de acord cu voi.Cat timp am locuit in Timisoara era usor si la o aruncatura de bat.Nu e o solutie totusi pentru noi cei care locuim in estul tarii din cauza distantei si transportului. Cel mai important aspect din punctul meu de vedere, il reprezinta increderea clientului in serviciile platite, implicit castigarea increderii dar si MENTINEREA increderii clientului. Din momentul in care internetul a devenit un bun de consum larg, lucrurile s-au schimbat drastic in toate domeniile.Clientul googaleste, forumeste si de abia dupa duce masina in service SAU clientul duce masina in service dupa care revine cu feedback online in comunitatea sa. In trei ani, am observat ca, clientul a devenit tot mai ''zgarcit'' si mai atent cu banii sai, cere valoare adaugata. Am fost posesor de Samurai, cumparat stock si modificat ulterior pe parcursul unui an intreg ( masina este functionala si acum in Romos judetul Hunedoara langa Orastie , incaltat cu 31''-uri si echipat acum cu un motor peugeot 1.9 diesel ).Sunt posesor de Patrol, cumparat modificat, dar la care am mai lucrat incet incet inca un an sa-l aduc intr-o forma care sa ma satisfaca atat tehnic cat si estetic. Din experienta acumulata cu aceste doua masini si evident din greselile proprii transpuse in cheltuieli fara rost, am ajuns la concluzia de mai sus : nu exista cel mai bun service auto, exista in schimb cel mai bun mecanic, cel mai bun tinichigiu, cel mai bun electrician si nu sunt toti in acelasi loc :)). Merita sa-l folositi pe cel mai bun in momentul in care expertiza sa este relevanta pentru modificarile pe care vrei sa le aduci masinii. Spor, Razvan Off road student on Patrol 260. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Constat eu ca topicul acesta e defavorabil initiatorului care mi se pare ca a avut un scop publicitar. El insusi se pare ca s-a plictisit, devreme ce nu a mai postat de aproape o luna. Directia pe care a mers el (topicul) este ca: superservice pute. (Am incercat sa ma exprim liber) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 (editat) Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ridic putin mingea la fileu : daca ar fi sa o luam logic, 80% din modificarile aduse unei masini care iese pe poarta fabricii gandita, proiectata, construita si apoi data ptr un uz sa-i zicem domestic, asta dupa mii de ore de studiu si teste , sunt cam fara rost. Adica in masina care merge, investesti in tunning 90% pentru alte motive decat ptr a face din ea o masina mai buna ptr destinatia initiala ptr care a fost ea gandita. Probabil ca stiati, dar piata de piese de schimb si tunning reprezinta in procente cam 75% din valoarea unitatilor vandute. Asta spune foarte multe. Practic, piata aceasta, de dupa poarta fabricii, e foarte vasta. De la clipsuri de plastic pana la computere avansate. Problema pe care o vad eu ... este ca una este sa fii meserias, alta este sa fii profesionist si cazurile in care te poti inscrie in ambele categorii sunt foarte rare. In aceste cazuri fericite, cand dai peste un "meserias profesionist", nu prea are timp de tine. Ca deja timpul sau este amanetat pe multe luni de acum incolo cu alti clienti. O alta problema care exista in Romania: lipsa unei "culturi tehnice" si asta tot din vina service-urilor care cred ca dezinformarea sau neinformarea le va spori veniturile. FALS! E doar un beneficiu de moment si atata tot. Ulterior aceste proceduri se vor intoarce impotriva lor. SMECHERIA este nu cum sa iei cat mai multi bani de la un nou client ci cum sa-ti pastrezi acest client (sa-i castigi increderea, asta printr-un serviciu onest si un tarif corect incadrat in "piata momentului") sa apeleze la tine ori de cate ori are nevoie. Desigur exista si cazuri unde preinformarea, comunicarea permanenta cu clientul, oferirea unui serviciu "curat cu cartile pe fata" si oferirea permanenta de alternative sunt la ele acasa. Din pacate aceste cazuri sunt izolate. Din lipsa acestor elemente clientii migreaza ...de la un service la altul. Si in putine cazuri isi gasesc meseriasul profesionist potrivit. Editat Mai 4, 2012 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ridic putin mingea la fileu: daca ar fi sa luam logic 80% din modificarile aduse unei masini care iese pe poarta fabricii gandita, proiectata, construita si apoi data ptr un uz sa-i zicem domestic, asta dupa mii de ore de studiu si teste , sunt cam fara rost.. Yoane, intrebarea este ce ne deranjeaza la service-ul unde ne reparam masina. Ca este sau nu tunata sau cu modificari offroad, asta este alta poveste, alt film. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Ce vrea clientul? Pai ce sa vrea......vrea sa-i mearga masina, vrea sa fie respectat atat el cat si masina, vrea sa nu-i injure nimeni acaretul, pentru care el a muncit si pe care-l iubeste, vrea sa fie curat, vrea sa nu bata nimeni capete de bara sau pivoti cu ciocanul, vrea sa nu i se urce nimeni in masina cu salopete jegoase, vrea transparenta la pretul pieselor, calitatea lor, vrea garantie, vrea toate suruburile inapoi, vrea aceeasi cantitate de benzina/motorina in rezervor, vrea FACTURA pe piese si manopera, eventual la sfarsit un sfat. La noi in Rominica service-urile sunt deschise pentru a face bani, si in nici un caz pentru a intretine autovehicule. Foarte multe din service-uri sunt fara nici un fel de autorizare, monitorizare si nu pentru ca ar interesa pe cineva ci pentru ca asa e la noi. Cei care au, bravo lor. Nu poti avea un mecanic extraordinar de bun cand el are 25 de ani. De altfel iar nu poti avea un mecanic extraordinar de bun chiar daca are 60 de ani, pentru ca inca nu s-a nascut nici unul sa fie doxa la toate tipurile de masini. Concluzia este ca oriunde ai merge si oricat ai platii undeva cineva te va dezamagii. Eu personal merg la reprezentanta, cu piesele si uleiurile mele, platesc manopera si stau linistit. Sunt multumit de serviciile lor si ei sunt multumiti cu ceva decat de loc. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Re: SUPERSERVICE AUTO ! Ce vrea clientul? Ce va deranjeaza cel mai mult la service-ul unde va reparati masina? Cel mai tare lucru care ma deranjeaza la service-ul care merg, e ca toate fetitele lipite pe pereti de pe calendarele unix, nu-mi repara masina... E doar un burtos cu chelie care sta pe sub elevator si se misca. De altfel, toate bune. Adevaru e ca am cautat ceva timp, un service care sa respecte un termen de livrare, pretul stabilit de la bun inceput si mai ales sa-mi faca o treaba de calitate. Service-uri sunt, meseriasi buni sunt. trebuiesc doar gasiti si apreciati. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate