opinion Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) si acum o intrebare pentru cunoscatori, e ceva defect aici in stanga la roata? Aici pare a curge ulei sau e vaselina? [ATTACH=CONFIG]137042[/ATTACH] In partea dreapta totul e mult mai uscat [ATTACH=CONFIG]137043[/ATTACH] Editat Aprilie 14, 2012 de Astral Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Problema la omocinetica ? E uleiul din diff , care spala vaselina de la planetara . Deci curge ...ce-a mai ramas , sa speram ca nu e apa . Oricum , n-arata bine . Inlocuieste simeringurile de planetara , dar nu fara o revizie completa - pivoti etc.... Alege originalul , ca altfel iti dai mina la mecanica , un set de simeringuri la fiecare schimb de ulei la motor . Editat Aprilie 14, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Problema la omocinetica ? Aici pare a curge ulei sau e vaselina? As zice ca e ulei. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Problema la omocinetica ? semeringurile de la planetare in mod sigur daca tot desfaci ar fi bine sa schimbi si bucsele de centrare de la planetare,alea din bronz,de obicei cind sunt uzate se strica semeringul,varianta ideala un kit complet Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Aprilie 14, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Problema la homocinetica ? exista vre-un cod pentru kitul ala de garnituri semeringuri sau ce or fi @cos de ce spui ca la fiecare schimb de ulei de motor? eu am zis sa nu fac schimbul la uleiul din punte pentru ca ma gandesc ca acolo e pierderea, nu vad legatura cu uleiul de motor :hl Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? Spuneam sa alegi originalul - cu referire la simeringurile de planetara . Cele aftermarket ( cel putin alea de le-am incercat ) tin fix ...un ...pix ... Cam un schimb de ulei la motor ( asta doar pentru comparatie ) . Daca tot nu schimbi uleiul in punte , cel putin completeteaza-l in cazul in care ai ginduri de utilizare a tractiunii fata . Bucsa de centrare planetara la Y60 e de fapt un rulment cu ace .In cazul uzurii acestui rulment , simeringul e primul afectat , reducind drastic durata de viata ( a simeringului ). Acelasi efect il are si uzura rulmentilor pivoti . Editat Aprilie 14, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Aprilie 14, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Problema la homocinetica ? mersi, acum sunt mai luminat (ca tot e perioada propice :wink: ). O sa ma uit prin manualele care le am sa vad ca ce piese exista pe acolo si o sa le iau pe toate. Anul trecut inainte sa iau masina a avut aceiasi problema daca imi aduc aminte bine. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? Arata tare rau. Ptr ca bilele sunt ruginite, pare si ceva apa acolo... eu as desface si diff-ul si as curata si corpul puntii (la curatat foloseste spray de frane si o carpa care sa nu lase scame si eventual un pistol de aer sa sufli ce mizerie ai pe acolo) si eventual as verifica etanseitatea lui si aerisitorul puntii sa nu fie imbatranit sau crapat (un furtun ce se duce undeva in masina)... nu e o operatiune complicata daca ai o rampa sau un elevator ...si chiar si fara... Pierderile uzuale de ulei la diferential si facilitarea accesului apei se fac pe la oringul de cupru al busonului de golire sau prin proasta etanseitate a lui. In egala masura si pe la aerisitorul puntii. Ptr a etanseiza corpul puntii/diff foloseste silicon negru nu inainte de a curata foarte bine cu smirghel fin (nu cu granulatie mare ptr ca se zgarie) in prealabil suprafetele (difful si corpul puntii). Simeringul ia-l NUMAI pe original. Ai mare grija cum pui simeringul si scoti/bagi rulmentii pivoti. De obicei la pusul si scosul camasilor rulmentilor precum si la bagatul simeringului de planetara se foloseste o scula (nu cheie tubulara cum fac toti, asa risti sa distrugi corpul bilei si sa bagi simeringul stramb), scula pe care ti-o poate face orice strungar ...adica un fel de moneda mai groasa cat rulmentul respectiv simeringul (putin mai mica)....gaurita pe mijloc unde se adauga un baston de metal (arata ca o ciuperca cu palaria plata). Unii schimba doar rulmentii si nu si camasile lor care sunt fixate in bila (din comoditate si poate nestiinta). Operatiune care este GRESITA. Verifica de asemenea si corpul presorului - miezul (presorul este piesa care se prinde cu 4 piulite/4 prezoane peste rulmentul pivot) sa nu fie "ciupit". Degeaba pui rulment nou daca corpul presorului e belit. Jocul va exista in continuare. Daca miezul presorului e belit ...SCHIMBA presorul nu incerca sa-l incarci cu sudura sau alte combinatii ... Acolo sunt niste forte destul de mari si nu va tine nici o "inginerie". Doua aspecte importante: -strangerea rulmentilor pivoti -strangerea rulmentului central Ptr primul foloseste dinamometrica (vezi ca ai in manual valorile de strangere). Si pune pe suruburi putin locktite. Daca le strangi prea putin piulitele se slabesc, daca le strangi prea tare prezoanele se rup. Si asta nu se intampla la montaj ci la foarte scurt timp dupa aia. Curata bine bila cu smirghel fin si dupa aia, dupa montarea elementelor de omocinetica, cu degetul, pune-i foarte putin ulei de motor (sa fie grasa nu uda - sper sa intelegi ideea) nu vaselina asta ca sa culiseze usor pe garnituri. Cum se pune ulei punte. Ideal este sa ai o pompa. Sau bidonul de ulei vine cu o "putza" care iese prin dop) Daca n-ai taie o sticla de 2 litri si punei prin dop un furtun care se duce direct la gaura de umplere. Agata sticla undeva sus.Umplerea se termina atunci cand uleiul iti da afara pe la busonul de umplere. Intra 5 litri de ulei din cate imi aduc eu aminte. In rest ...da-i inainte ...esti pe drumul cel bun ... PS ... Daca n-ai manual sa-mi zici ...ca iti trimit eu! :h5 Editat Aprilie 14, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Aprilie 14, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Problema la homocinetica ? Mersi Yonutz, amabil si bine intentionat ca intotdeauna. O sa incerc sa ma uit prin manual ce piese sa imi iau si dupa o sa imi fac curaj sa deschid si sa curat tot. Odata si odata tot trebuia sa o fac :). Imi fac curaj, caut piesele (sper sa nu coste o avere) si ma pun si schimb cam ce e pe acolo. Am si pompa de ulei :banana Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? Simeringul costa in jur de 70 de lei +/- depinde unde il achizitionezi. Setul de omocinetica stanga/dreapta care include de obicei si simeringul de planetara costa in jur de 70-100 ron/parte pe aftermaket (daia se ia simeringul separat) sau in jur de 200 ron/parte pe original. Pe rulmenti o sa gasesti mai multe variante. Nu folosi rulmenti tehnici de echivalenta (un rulment tehnic costa 10-30 de lei) . Ci rulmenti speciali pivoti. Un rulment costa intre 100-300 lei depinde de unde il achizitionezi. Unii colegi folosesc rulmenti tehnici dar acestia nu rezista. Iti spun asta din experienta. Fa-ti curaj. E greu pana o faci prima data. Dupa aia e doar muzica si poezie. O sa incerc sa revin si cu ceva coduri. Editat Aprilie 14, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? Salutare Deoarece nu prea am mai folosit masina, am neglijat repararea scurgerii care exista pe partea stanga, dar dupa iesirea de saptamana trecuta am zis ca trebuie sa o fac si pe asta ... Readuc in actualitate topicul deoarece mai am nevoie de niste sfaturi: - nu stiu cum se numeste bara aia care face legatura intre roti (in spatele puntii cum ne uitam din fata la masina parca Tie rod da habar n-am cum e in romana), bara care se termina in ambele capete cu cate un pivot. Aici am prima problema, am bulit garnitura aia de guma cand am pus presa de pivoti sa il depresez si as vrea sa stiu daca se gaseste de cumparat separat. Vad ca pivotul ala e cam teapan, nu s-a miscat cand am incercat sa il misc cu mana. E normal sa se miste foarte greu? Am vazut ca are si un surub care pare de gresaj - poate cineva sa imi spuna daca asta se greseaza? - ulei mai era in cutie cand am desfacut MRL a inceput sa curga (de fapt curgea si prin mrl). Atunci am observat ca eu nu am siguranta pusa pe planetara. Daca am MRL manual mai trebuie siguranta pe planetara si daca pe care sant se pune? Pe ala din exterior sau pe ala mai aproape de fuzeta. Si asta se poate cumpara de undeva? Promit sa pun poze cand reasamblez tot, nu de alta da am mai vazut niste tutoriale pe net numa ca aia nu stiau ca exista si de "prosti" ca mine care vor totul mura-n gura ... Multam de ajutor PS cand am dat roata jos am vazut ca am telescoape d'alea galbene de scrie numele strutului pe ele :grin: . O sa pun main o poza deoarece cred ca am si o problema legata de arcuri - asa cum zicea si Kato cand am luat masina - parca nu ar fi arcuri de Patrol. Tare mie frica sa nu fie de Toyota :hl Editat Iunie 24, 2012 de opinion Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Problema la homocinetica ? La bara 'aia' eu o numesc 'bara de conexiune' , si apoi explic = cea dintre roti , nu aia de la caseta la roata . Ca sa nu fie nici o neintelegere ... Pivotii e bine sa fie 'tari' , cind s-au muiat e deja timpul pentu altii . La surubul ala ( daca nu e cumva gresorul ) se poate infileta un gresor , si gresa cu vaselina ( nu grafitata ) . Burdufe de pivoti cred ca ai sa gasesti doar de Dacie , care-s absolut de rahat . Daca cumva gasesti unii mai buni calitativ , impartaseste-ne si noua , si eu iti multumesc anticipat . MRL-ul ar trebui sa aiba siguranta . Merge si fara , da' nu-i corect . Se gasesc sigurante , am cumparat noi , si SH . Se monteaza dupa MRL ( pe exterior , pe capatul planetarei ). Daca curge ulei si prin MRL , deja e de schimbat toate simeringurile . Vaselina e cam spalata de ulei dupa un timp , si fara vaselina se lasa cu multa munca dupa aia , si e chiar pacat sa se intimple asa . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Problema la homocinetica ? @cos, mersi de sfaturi ieri am apucat sa desfac tot, mai am de desfacut cele 6 suruburi din spatele fuzetei, dupa scot fuzeta, ce o mai firamas din semering si o sa incerc sa vad ce si cum cu rulmentul ala cu ace de care zicea Yonutz intr-un post mai devreme. O sa revin cu poze. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Problema la homocinetica ? mai o intrebare legata mai putin de topic - tablitele alea de la placutele de frana se gasesc undeva de cumparat? Pe partea stranga zdrangane ceva in draci si acum cand am desfacut am vazut ca respectivele placute nu prea isi mai fac treaba. multam :cl Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Problema la homocinetica ? Io scriu, ma gandesc ca o sa ii fie cuiva de folos ce pun eu pe aici. Am gasit o modalitate de rezolvare intresanta aici la colegii din Franta. Tot acolo am mai primit si niste indicatii spre posibile mansoane de la alte masini - stie cineva e bun diametrul de 33mm pentru acest manson. Cand ma hotarasc sa comand dau de stire poate mai vrea careva si facem un singur pachet. S-aveti o seara faina. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? deseara sper sa am timp sa rezolv si cu partea murdara - spalatul pieselor, pana atunci ma mai documentez sa vad ce si cum. Am gasit o informatie utila pe un toic de la Suzuki postat de nissan4x4: "- in homocinetica este un altfel de frecare care are nevoie de vaselina rezistenta la frecare, cu alunecare pe plane de separatie , proprietate conferita de grafitul introdus in vaselina. Vaselinele de homocinetice sunt intodeauna negre, datorita continutului ff mare de grafit ." azi cand plec acasa ma duc sa imi cumpar, inca nu stiu 2 chestii: - cata vaselina trebuie bagata - unde sa pun (pe care din cele doua santuri) inelul de siguranta de la planetara. La demontare am vazut ca nu aveam si nici nu stiu exact care e rolul lor. Poate cineva ma lumineaza si cu asta Mersi LE la puctul 2 am mai gasit ceva intr-un topic de Frontera - spunea @stelea acolo: "Planetara de Frontera, ca si de Isuzu de altfel, are doua canale de siguranta functie de tipul de MRL pe care il are masina. Daca are automat, se foloseste siguranta pe capatul planetarei, daca este manual, se foloseste cea de pe caneluri. Cand a trecut pe AVM, mecanicul nu a schimbat siguranta, a lasat-o tot pe aceea pe capatul planetarei, lasandu-i astfel un joc de aproape 20 mm, care in final a condus la iesirea planetarei de pe MRL" poate cineva sa confirme/infirme cele zise mai sus? Editat Iunie 27, 2012 de opinion Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 (editat) Re: Problema la homocinetica ? - Vaselina de rulmenti , de utilizari generale - LiCa , nu grafitata . Cum trebuie sfera sa fie aproape plina ( aprox 80% ) , doua galetuse de cite un litru fiecare ar trebui sa ai gata pregatite . Economia nu e un factor calculabil . Bagi vaselina , impingi planetara la locul ei , cu grija sa nu deteriorezi simeringul din punte ( cel din gitul sferei ...nu lasa tija planetarei sa se frece pe simering la introbagare , ca-l cam juleste pe zona de etansare ...) Daca ai MRL manual , siguranta sta pe canalul exterior , pe capatul planetarei . In acest caz nu se aplica situatia citata mai sus . In cazul puntii de Patrol de care discutam planetara nu are cum sa iasa din MRL , in nici o situatie . Din acest caz , siguranta lipsa nu aduce nici un prejudiciu bunei functionari in general , ci doar permite un mic joc axial ,care eventual uzeaza canelurile ( din diff , MRL in bucsa canelata int/ext ) si zapaceste prematur simeringurile . Daca activitatea din zona e bine unsa cu ce trebuie si are apa lipsa , defectele mentionate sint intirziate , mai ales daca MRL-ul e manual . Editat Iunie 27, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: Problema la homocinetica ? Salut, Am gasit un film pe Youtube pe tema. E in rusa, dar va prindeti voi. Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreiporosanu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Foarte folositor clipul rusesc chiar daca nu e intr-o limba uzuala, e usor de inteles. Si eu am cam acceasi problema la Y60. Ma gandeam sa cumpar KITUL REPARATIE SH13 PUNTE FATA NISSAN PATROL Y60 de la Terrain Tamer. Are cineva experiente cu el? Si daca ar mai trebui ceva la el sau e kitul complet. Never look down on anyone unless you're helping them up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Nu are si rulmentii de roata ( in rest are toate simeringurile si chiar si colivia cu ace de la planetara ) , dar pot fi gasiti usor la orice magazin de piese auto , sau mai bine si mai ieftin la un magazin de rulmenti . Daca rumentii respectivi nu prezinta semne de uzura pot fi mentinuti in continuare . Cumparate separat costa mai mult decat kitul . Am incercat si nu merita , in special ca rulmentii pivot ( Koyo AJR sunt greu spre foarte greu de gasit , inlocuirea lor cu rulmetii clasici nu rezolva problema chiar daca se reuseste recuperarea garniturii de protectie AJR de pe rulmentii initiali de pe masina ) . Nu contine e asemenea tablele semiluna de inchiderere de peste simeringurile racloare de la sfere . Demontate si curatate /vopsite cu grija ( nu cu spray ...) va fi OK. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreiporosanu Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Multumesc pt. sfaturi. Sper ca luna asta sa comand kitul si sa apuc sa il mondez. As vrea sa fac operatia asta singur desi nu am mai incercat pana acum. Never look down on anyone unless you're helping them up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Multumesc pt. sfaturi. Sper ca luna asta sa comand kitul si sa apuc sa il mondez. As vrea sa fac operatia asta singur desi nu am mai incercat pana acum. Andrei, nu e asa de greu. Cu atentie o faci, dar sa ai ceva scule (eventual manualul de service). Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Sa ai grija cand strangi semicercurile alea de metal peste garnitura de cauciuc. Sa te asiguri ca garnitura de cauciuc e pe pozitie, eu am reusit din a 3-a incercare :). Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Daca esti atent la ce demontezi , le pui la loc pe aceasi pozitie pe cele noi si cam asta ar fi tot . Ca si scule nu ai nevoie decat de un imbus hex de 8 mm dar ceva mai bun sa nu belesti capurile suruburulor de la MRL ...un minim de chei inelare 10-12-13-14 ... si restul nu sunt obligatorii si sunt usor de gasit in orice bucatarie sub chiuveta - surubelnita , strecuratoarea de paste , spuniera de dulceata ... daca este ...alte alea ... ceva carpe de sters ... Clestele de sigurante poate lipsi , cheia cu doi pini pentru fuzeta de asemenea ( desi e foarte recomandata , in cazuri extreme in caz de dotare minimalista poate fi inlocuita cu un simplu cleste cu falci lungi ... mai importanta e atentia si peria de sarma . Eu am toate sculele cat pentru cinci moduri diferite de lucru la subiectul discutat , insa am ajuns sa pretuiesc cel mai mult pensula pentru spalare si si rola gigant de servete de hartie in combinatie cu pistoletul de suflare cu aer comprimat ... care nu e ( inca o data ) obligatoriu . Intrebare putin offtopic pentru @opinion - cu ceva timp in urma scriai pe undeva ca ai avut o problema cu o fuzeta ... ' s-a spart fuzeta ' ... sau cam asa ceva . Daca poti detalia putin iti multumesc ... daca cumva am incurcat eu amintirile imi cer scuze . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Salutare cos Nu am scris eu asta :grin:. Poate era altundeva, si poate nu era rozeta, aaa ... fuzeta :ha: Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate