andreiporosanu Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Problema la homocinetica Saptamana trecuta am spart diferentialul spate. Cateva ore demontarea, vreo 2 ore montarea si multa bere:)) Cred ca ma dotez cu cateva zeci de doze (pt curaj) si o sa ma apuc si de puntea fata. Acum am observat ca un MRL merge in gol (cel original al masinii) iar o planetara imi bate. Deci distractia o sa fie maxima (si pt buzunar). Singurul lucru (pe care nu pot sa.l improvizez) e cheia dinamometrica (cum avea spartanul rus in clip) dar cred ca merg stranse suruburile si 'dupa ochi' sau feeling... Prietenii mei off-road-eri imi spun ca sunt nebun si sa las planetara sa bata, MRL-ul sa.si vada de treaba lui iar in punte sa bag niste valvolina pt ca e mai groasa si nu mai curge. Dar, cum sunt eu mai maniac si nu pot sa dorm cand stiu ca ceva nu merge si refuz sa mai intru cu masina in teren, o sa ma apuc de treaba cand strang piesele. Never look down on anyone unless you're helping them up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Daca le lasi asa nu-i mare lucru , altul decat ca vei avea cheltuieli mai mari . Cum spunea cineva , daca scapi masina din mana se duce de rapa si nu mai e masina ci o droaga ... 'Valvolina' nu combate jocurile si curge la fel de fericita ca se incalzeste , MRL-ul ala se va rupe - daca cumva mai conteaza ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andreiporosanu Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Exact asta gandesc si eu. Februarie e luna cadourilor pt 'tractorul meu' :) Never look down on anyone unless you're helping them up Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dizzy Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Re: Problema la homocinetica ? de cati Nm iti trebuie cheia dinamometrica? o poti improviza dintr-un brat de lungime cunoscuta si un cantar de mana cum era ala de piata. un brat de 50 cm si indicatia conform M=fxb. forta f e masa x10. adica 1 kg tras de1 m = 10Nm. sau 1 kg tras de 0,5 m dau 5Nm. si tot asa Editat Aprilie 23, 2015 de dizzy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Buna improvizatia asta, nu m-am gandit la ea, dar eu am luat din Tm din piata o dinamometrica Vorel parca cu 100 de lei. Nu ma stiu exact cat e scala oricum undeva de la cateva zeci la 2-300 de Nm. Si am mai luat din Practiker cu brat si cu scala da pe aia nu am folosit-o niciodata, e la un loc cu alte investitii care inca colecteza praf la mine :grin: Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Iunie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Postarile din perioada de tranzitie: 15 iunie 2015 @ impero: Buna @Cos - daca te rog frumos si poti sa ne dai codurile pe original pentru toate piesele din kitul de reparatie... Am constatat faptul ca si mie imi curge pe o parte ulei de la 'bila' si vreau sa schimb totul pe original Daca te rog de asemenea sa pui un link de manual la y60 Multumesc mult 16 iunie 2015 @ cos: Link ?? Manual ?? ... ... vise taica , mi-s io doar un modest tamplar cu tamplaria mea , care si-a facut el in nebunia lui toate utilajele custom ... ca sunt zgarcit si nu sunt nepotu' cui trebuie , deci doar solutia sta o aveam ( no , si mi-a placut enorm provocarea ) .. Mecanica de la Patrol si altele e incomparabil de simpla in comparatie cu alte aplicatii . De la bun inceput am facut-o fara manual ... pe forumul vechi este ( sau ... era .. ) o discutie ce/cum/ cat/ la Nissan care avea un link spre un manual surprinzator de util pe partea de mecanica la Y60 . Scotoceste , dezgroapa , poate esti mai norocos ca mine . Pentru inceput iti recomand din toata inima sa alegi un kit de reparatie ( la Y60 parca e SH13 , la Y61 e SH 14 ... sau cam asa ceva ...) . vandut de GTC sau alt vanzator autorizat , e chiar mai ieftin decat piesele cumparate separat , si contin piese originale ( rulmenti Koyo dar fara rulmentii meri de roata , simeringuri originale complete mai putin unul ... cred ... cel mare de fuzeta ... chiar daca kitul e facut pentru australieni si ei au alt sistem de blocare la piulita de fuzeta ... piulita hexagonala cu siguranta de tabla , vs varianta europeana cu piulita inelara plata cu asigurare cu saiba perforata cu doua suruburi M4 restul se potrivesc si e OK ) - nu gasesti decat foarte greu rulmenti AJR de la pivoti , simeringurile sunt scumpe .. ar renta doar daca ai cumpara piese putine , adica doar simeringul de planetara si ... cam atat . mai mult , incepe spirala mortii ma-sii cu cheltuielile ... cei patru rulmenti pivot 30304 pe SKF .. si cei patru rulmenti de butuc au fost 900 ron ... doar astia ... Trecand peste aceasta recomandare , codurile pentru piesele originale sunt : set simering raclor sfere - 4057901J00 , sau mai simplu 40579-VB00 . Vine fara tablele de retinere , acestea se recupereaza , se curata cu atentie , eventual se vopsesc cu ceva rezistent la rugina si ( tot eventual ) se stropesc cu putina aghiazma ca nu prea se aduc ca piese de schimb si nu sunt in kit . simering interior fuzeta ( cel mic pe capul planetarei care ramane pe fuzeta la demontare , nu lasa vaselina sa iasa din sfera si sa treaca prin fuzeta spre MRL ) = 4023201j00 sau 40232-01j00 . Simeringul pe butuc sub discul de frana . ( simeringul mare peste rulmentul mare ) = 40227C8200 . In echiparea originala de fabrica pe butuc este un simering NOK AS2 , cu cotele 65x88x18 ) . Simeringul mare pe suportul ambutisat cu sase gauri = 4022801J00 . Simeringul mic de planetara ( cel care nu lasa uleiul sa treaca din punte spre sfera . ) = 40533-01J00 ( sau ... 44x33x10 ) . Se gasesc si altele mai ieftine , pot fi cumparate dupa cote , se vehiculeaza ideea ca cele originale sunt cele mai bune desi sunt scumpe de te ustura la gauri ... un pic de adevar este , originalele sunt mai corect facute , discutia de 'ala vs altii' e scurta dar nu o bagam acum . Rulmentul pivot , echipare OE - Koyo Hi-Cap 30304 AJ RRS . Rulmentul mare de roata ( OE ) = NSK HR 33110 Rulmentul mic de roata ( OE) = NSK LM 501349 cu inelul exterior LM 501310 , sau Timken KLM501349/LM501310 - intreg codul e un rulment doar ca prima parte e inelul interior cu colivia cu role conice si dupa bara e inelul exterior ( ... atentie , inelul interior 501349 se poate combina si cu un inel exterior de diametru mai mare rezultand un alt ansamblu rulment , cu diametrul exterior mai mare ) . Colivia cu ace de la planetara - HK 3516 ... nimeni nu mi-a adus-o pe original ci doar o echivalenta a sa ( si asta dupa asteptari lungi si confirmari si rasconfirmari implacabile ca o doresc si nu vreau banii inapoi si voi astepta o vara si doua ierni pana vine de pe alta planeta unde e pe stoc la niste fiinte necunoscute ... ) , dupa parerea mea nepotrivita fiind mai ingusta la calea activa si deci la jumatatea eficientei preconizate initial la echiparea originala . Daca nu e total ciufulita ar trebui lasata cea veche , desi ar fi foarte recomandata schimbarea sa pentru ca fara aceasta ghidare se distruge relativ rapid simeringul de planetara . Vaselina normala de rulmenti , curatenie exemplara ( un sac de carpe care sa fie si mari , 3 litri de benzina , pensule , perii ) , extractor mic de rulmenti la rulmentii pivoti , dorn lung de 10 mm diametru la rulmentii mari ... nu-i mult de muncit , doar mult de curatat . Daca nu ar fi de curatat mie mi-ar lua la ambele parti ale puntii cam o ora , cu tot cu bataie ... facand abstractie de faptul ca acum le stiu bine , tot n-are ce te incurca la revizie . Daca rulmentii si raclorii+ simeringurile sunt in buna stare pierderea de ulei se rezolva doar cu inlocuirea simeringului de planetara . @teddybear: Topicul cu pricina: ce unde cat la Y60 16 iunie 2015 @ cos: Da , asta e ... dar cu problema devenita clasica la 'noua platforma' de foraj ... linkul vechi duce aproape invariariabil la inceputul discutiei in care e inserat el ( linkul ) . @ Irod: nu se vede nici o poza :( @ impero: Stimati colegi (@cos si @irod) - va multumesc mult Pfoai ce detaliat mi-ai dat codurile - clar nu esti intreg la cap (esti de-al meu) Apreciez din ce in ce mai mult ajutorul dat de colegii de forum care din umila lor experienta ajuta cu mult mai mult decat unii mecanici de prin service-urile cica autorizate. Ca idee un kit de y60 cam cat uce (in jurul a cati bani ?) sa stiu sa ma pregatesc sufleteste. Clar o sa desfac macar pe fiecare parte sa curatz tot - recomandarea lui cos Cine ma cunoaste stie ca sunt cu capu' si ca eu cheltui o groaza de bani si timp pe masinile care au fost in proprietatea mea. Clar voi merge pe original - iar daca nu gasesc nou prefer sa iau sh din dezmembrari decat sa iau tampenii. Deocamdata as cumpara kitul - sper insa sa fie doar simeringul de planetara care face sa curga uleiul pe la sfera. Din ceea ce imi rezulta mie la o cautare rapida pe net producatorul kitului sh13 ar fi Terrain Tamer. Drumuri....forestiere tuturor @opinion: Pozele nu se mai vad ca sunt dinainte de modificari si asa cu m zicea Max intr-un post conversia era la momentul acela in derulare. CXredite si multumiri autorilor originali. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Ca de obicei nenea Cos ne da raspunsuri mura in gura. Multumesc mult pentru info si sincer cum am spus si in raspunsul precedent inainte sa fie pierdut ca urmare a indexarii " multumesc mult colegilor de forum pentru amabilitatea si rabdarea de care dau dovada in ajutarea unor colegi mai incepatori" Clar a fost de mare ajutor raspunsul. Sanatate , noroc si bani ca restu le cumperi tu nenea Cos ! Drumuri ... forestiere tuturor :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 Re: Problema la homocinetica ? E mare pacat sa tii informatia la catastif sub pat daca cineva are nevoie , in special cand chiar nu te costa nimic si ce dai e doar bunavointa ... pana cand sa devenim poetici sub poiata , nenea sa-i zici lu' mos-tu , ca esti mai vechi decat mine , eu ar trebui sa-ti zic ... eu am doar 29 de toti anii , d-aia ma alearga toate babele , sunt prospatura ... Restul de vechime nu se pune , se considera ca n-a fost implicat si creierul , deci nu conteaza ... Deci 29 , am zis !! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 (editat) Re: Problema la homocinetica ? Da da... ideea e ca asa putina experienta de viatza cata ai tu ...e comprimata si e heavy duty. Pur si simplu te ceri sa fii abuzat ...atata experienta ai , asa ca noi restul ...ce vrei sa facem...nah...te abuzam ;) Bah nenea bine ca avem pe cine intreba ca daca il intreb pe omul de la service X imi zice : nah nu se poate sau in cel mai bun caz schimbam tot si va costa mai mult decat masina.... Deci folosim tot ce stii si multumim in avans ca ai rabdare cu noi! Cat priveste prospaturile...si eu am ceva salata verde proaspata...de vreo 2 ani in frigider...o las sa vad cand apare ceva ce misca pe ea..... Drumuri... forestiere tuturor! Editat Iunie 26, 2015 de impero :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariustudor Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Buna ziua, Am un atelaj modificat, adica Ford Ranger combinat cu punti de Nissan Patrol Y60. Am tot avut probleme cu puntea fata (zgomote, batai si trepidatii). M-am apucat si am demontat-o, am luat un kit de reparatie dar la montaj am constatat ca planetara stanga fata (cea lunga) are joc, nu in grup ci pe trompa (la miscarea sus-jos). As vrea sa montez o bucsa de bronz grafitat ca sa-i "iau" din miscarea planetarei. Sfaturi? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Acolo sta doar simeringul , in rest planetara se sustine si ghideaza pe rulmentul cu ace din fuzeta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariustudor Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Re: Problema la homocinetica ? Acolo sta doar simeringul , in rest planetara se sustine si ghideaza pe rulmentul cu ace din fuzeta . Ok, o sa-l montez si vedem dupa. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate