Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cati Wati '' suporta intrerupatorul de mers inapoi , Pajero V60 Automat 2004

Marianw8

Postări Recomandate

Cati Wati '' suporta intrerupatorul de mers inapoi , Pajero V60 Automat ?!

Ma gandesc sa pun un proiector de mers inapoi , legat pe instalatia becurilor de marsarier .

Cine comanda luminile de mers inapoi ? (cutie automata ), la cea manuala e o sonda in cutie dar la automata sa fie tot intrerupatorul de la schimbator care suporta tensiunea' pentru consumatori ? sau este doar o comanda de curent mic' care e data mai departe la cutia' cu maimute ,relee, calculator de comfort etc. ?! ; asa cum se intampla cu cu comenzile blocului de lumini ;

Temerea mea este sa nu prajesc ' acel switch care probabil e facut sa tina doar un anumit Wataj' .

Multumesc

Marian

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cati Wati '' suporta intrerupatorul de mers inapoi , Pajero V60 Automat 2004

Oricum o dai, tot la releu ajungi. Chiar daca switch-ul din cutie "tine" puterea ta, n-o sa tina sarma care alimenteaza luminile de marsarier. Parerea mea...

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Re: Cati Wati '' suporta intrerupatorul de mers inapoi , Pajero V60 Automat 2004

E , ma gandeam la un proiector de pana la 100W nici decum la vreunu' de 1000 W , la o putere mare nu mai intrebam montam releu direct' , dar totusi poate stie cineva daca deranjez ' ceva prin instalatie :) , pe moment duce ' dar in timp contactul se prajeste' , deci e ceva intre comanda de mers inapoi si consumatori la modelul dat ?!

Merci

Marian

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Cumpara un proiector cu slot H1 si pui o lampa cu led consum 5W, 7000k si nu mai ai nevoie de multe modificari, sau daca ai deja proiectorul, vezi ce slot are si cumpara un bec led pt. slotul respectiv.

Editat de dorin4x4
Link spre comentariu

teoretic intrerupatorul nu trebuie sa suporte mai mult curent, pentru ca intrerupatorul transmite semnalul la un releu, si numai releul alimenteaza apoi sau nu un consumator mare.

100 de wati este un consumator mare, la o instalatie de 12 volti ai nevoie de 8.34 amperi. P=U * I => 100=12 * I => I=100/12=8.34

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Cumpara un proiector cu slot H1 si pui o lampa cu led consum 5W, 7000k si nu mai ai nevoie de multe modificari, sau daca ai deja proiectorul, vezi ce slot are si cumpara un bec led pt. slotul respectiv.

7000k nu este intensitatea luminoasa ci temperatura de culoare. Llumen sau candel masoara intensitatea luminii, kelvin masoara temperatura. 7000k este aproape de albastru-violet, nu da prea multa lumina in spectrul vizibil. Mai degraba ceva intre 4000-5500k.

Link spre comentariu

Ai idee ce intensitate luminoasa ( cati lumeni ) are un bec halogen de 55w ?

Multumesc anticipat

7000k nu este intensitatea luminoasa ci temperatura de culoare. Llumen sau candel masoara intensitatea luminii, kelvin masoara temperatura. 7000k este aproape de albastru-violet, nu da prea multa lumina in spectrul vizibil. Mai degraba ceva intre 4000-5500k.
Link spre comentariu

Releul e singura optiune din punctul meu de vedere. INDIFERENT de cat consuma proiectorul respectiv.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Corect , fara releu nu merita riscul .

Poti cabla o data si bine un singur fir de + de la baterie , cu siguranta separata . In cazul in care e de 6mmp , poate duce si o priza de 12v mai solida , si un releu pentru proiectoare spate ( sus , jos , lateral ...) si alti consumatori care mai apar in timp .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ai idee ce intensitate luminoasa ( cati lumeni ) are un bec halogen de 55w ?

Multumesc anticipat

in cazul halogenului randamentul este undeva la maxim 30 lumeni/ wat.

Link spre comentariu

nu exista halogen (putem discuta de grupa 17). randament este impropriu spus, el este adimensional si se exprima im procente. conversia intre lumen si watt ... eu nu stiu ce sa zic ... (adica stiu, nu se poate face) sau trebuie facuta la o lungime de unda specifica a luminii altfel ... este o discutie foarte larga... intra in ecuatie ochiul omului, senzorul care percepe "lumina" (si "lumina" sunt si infrared pe care nu le vedem)... complicata poveste...

general vorbind se pot considera ca fiind adevarate:

lumina incandescenta:5-22lm (mult mai mult la cele cu vapori de Na, a caror culoare ajunge la temperaturi inalte)

lumina led:30-100lm

Link spre comentariu

Pana la urma cum legi acel "bec" si ce schema folosesti?

Ce fel de releu este nevoie?

Vreau sa pun si eu la Cherokee si la Delica asa ceva!

As pune sa fie separat pe un intrerupator din interior nu pe intrerupatorul de mers inapoi......asta e parerea mea!!!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Ms :x:x:x

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare