dansoare Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 salutare! toata lumea care are y61 stie ca e grea,submotorizata si in teren fara reductie esti mincat! toti vor cauciucuri mai mari si normal ca modifica rapoartele in punti. eu am 33 si raportul stock(nu stiu care e,cred ca 4,88-sa ma corecteze cineva daca gresesc). intrebare: daca maresc rapoartele in punti DAR PASTREZ ACELEASI CAUCIUCURI cum se modifica comportamentul in off-road si pe sosea?? va TRAGE mai bine? multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: rapoarte punti,marime cauciucuri si comportament din cate stiu eu, si sa ma corecteze cineva daca gresesc: 1. scade viteza maxima 2. creste cuplul la roata 3. turatia pentru o viteza data va fi mai mare decat in cazul rapoartelor originale 4. va creste consumul in conditii identice ca la bicicleta, cand pui pe pinionul mare :grin: dai la pedale mai usor la deal, dar si mult mai repede. Sau, ca si cand ai avea tot timpul un fel de reductor cuplat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Consumul cred ca va scadea in conditii identice, fiind exact ca la bicicleta, dai mai usor din pedale ca sa treci aceeasi rampa... ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime cauciucuri si comportament din cate stiu eu, si sa ma corecteze cineva daca gresesc: 1. scade viteza maxima 2. creste cuplul la roata 3. turatia pentru o viteza data va fi mai mare decat in cazul rapoartelor originale 4. va creste consumul in conditii identice ca la bicicleta, cand pui pe pinionul mare :grin: dai la pedale mai usor la deal, dar si mult mai repede. Sau, ca si cand ai avea tot timpul un fel de reductor cuplat. De acord colegu o singura mentiune masina va deveni mai scurta la schimbatul treptelor de viteza deoarece creste in ture ceva mai rapid! Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Consumul cred ca va scadea in conditii identice, fiind exact ca la bicicleta, dai mai usor din pedale ca sa treci aceeasi rampa... ia mai gandeste-te, daca creste turatia nu cumva se umplu si cilindri mai des? (nu se aplica la frana de motor, acolo rotile invart motorul, nu invers). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament rectific,raportul stock pe motorul de 2.8 e de 4,625-de la domnu luigi citire. exista rapoarte de 4,88 5,1 5.4. cauciucurile stock pe patrol sint 31-uri-265/70/16. eu acum am 33-uri-285/75/16, fara sa am modificate rapoartele in punti! conform calculelor, pt ca masina sa se comporte LA FEL ca inainte ar trebui sa am rapoarte de 4,95! eu masina am luat-o cu 33-uri,nu stiu cum mergea cu 31-uri dar nu-mi place deloc cum se misca in teren,pe pante accentuate,lipsa aderenta etc. sigur ca e grea si are si cai putini dar nu cumva comportamentul ei este influentat si de rapoartele inadecvate marimii cauciucurilor?? si inca o intrebare: daca pun rapoarte de 5,1 cit de mult va scadea viteza maxima? si eu cred ca va creste consumul pt ca mai tot timpul va fi mai turata pt o viteza data. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Un topic mai complet despre tot ce inseamna anvelope, jante, comportament on- si off-road, dedicat exclusiv Y61, nu este altul ca si cel de pe link-ul de mai jos : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70556-anvelope-MT-si-JANTE-pentru-Y61-LWB-sfaturi-si-recomandari REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament ...cauciucurile stock pe patrol sint 31-uri-265/70/16. eu acum am 33-uri-285/75/16, fara sa am modificate rapoartele in punti! conform calculelor, pt ca masina sa se comporte LA FEL ca inainte ar trebui sa am rapoarte de 4,95! ...daca pun rapoarte de 5,1 cit de mult va scadea viteza maxima? Presupunand ca viteza maxima este atinsa de fiecare data la turatia maxima, va scadea cu 5.1/4.95=3.03%. Nu numai marimea rotilor influenteaza comportamentul, ci si greutatea masinii (bullbar, troliu, cauciucuri mai grele, scuturi, etc.) Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament salut! chiar nu a schimbat nici un coleg cu nissan patrol raportul in punti odata cu rotile mai mari pe care SIGUR le-ati montat? ma intereseaza daca se schimba vizibil comportamentul on si off-road. nu stiu ce sa fac,nu stiu daca merita investitia(costa ceva)! cresterea diametrului rotilor la mine nu e dramatica,am 33-uri iar stock sint 31-uri. totusi,conform calculelor mi-ar trebui in punti 4,95,acum am 4,625. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament salut! chiar nu a schimbat nici un coleg cu nissan patrol raportul in punti odata cu rotile mai mari pe care SIGUR le-ati montat? ma intereseaza daca se schimba vizibil comportamentul on si off-road. nu stiu ce sa fac,nu stiu daca merita investitia(costa ceva)! cresterea diametrului rotilor la mine nu e dramatica,am 33-uri iar stock sint 31-uri. totusi,conform calculelor mi-ar trebui in punti 4,95,acum am 4,625. Eu am pus pe un Patrol GU 3.0L care avea rapoarte standard in punti 4.375. Am pus rapoarte de 4.88 - cu gume de 35 merge ok. Daca ar fi sa fac din nou modificarea as pune rapoarte de 5.12. °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Raspunsul este ca pentru a urca de la 31 la 33 nimeni de pe forum nu a modificat rapoartele din punti :) Rapoartele de 5.11 sunt fie aftermarket (deci nu Nissan) fie de pe nissanuri vechi spaniole de armata (lipoveanu stie in mod deosebit cum sa faca rost de ele :) ) Fiindca puntea de nissan e foarte smechera in sinea ei, nu umbla nimeni la rapoarte pentru a compensa 31-33. Ca sa iti invarta 33urile bine ai urmatoarele chestii de facut: 1) sa alegi 33 uri cat mai usoare (silverstone / siemx nu resapate) 2) sa usurezi restul masinii (banchete, mocheta, un milion de rahaturi pe care le cari acum in afara de cric, ciocan, chei si 2 sufe si 1 ochet :) 3) sa mai umbli la pompa (debit, avans, etc) 4) in general sa mergi mai turat 5) sa tii cont ca in configuratia patrol stock (chiar si cu putina pompa) si roti mari nu mai mergi cu a 2-a la dealuri mari. Daca ai patit sa iti moara a-1a inseamna ca fie trebuie curatat motorul fie erai subturat la inceput... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament multumesc! 1. am BFG KM2 2.e grea a naibii: bara fata,troliu,bara spate,praguri,scuturi 3.pompa e electrica,nu cred ca se poate umbla la debit,avans etc 4.in general merg turat cu ea,am constatat ca se simte foarte bine pe la 2500-3500 5.intr-adevar pe rampe grele nu are nici un sens sa te gindesti la a doua,viteza 1-a e sfinta ps de aceea m-ar tenta o reductie mai mare-2,86/1-a doua ar deveni utilizabila chiar pe rampe mai nasoale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 (editat) Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Raspunsul este ca pentru a urca de la 31 la 33 nimeni de pe forum nu a modificat rapoartele din punti :) Rapoartele de 5.11 sunt fie aftermarket (deci nu Nissan) fie de pe nissanuri vechi spaniole de armata (lipoveanu stie in mod deosebit cum sa faca rost de ele :) ) Fiindca puntea de nissan e foarte smechera in sinea ei, nu umbla nimeni la rapoarte pentru a compensa 31-33. Corect, pentru 33 - uri nu se justifica sa schimbi. Daca pui 35-uri sau 37 e indicat sa schimbi rapoartele. Rapoartele 5.12 si 5.43 sunt aftermarket. Cele 4.88 stiu ca erau pe nissanurile spaniole. Cand se schimba coroana si pinionul se schimba si chestiile astea: "drive pinion height adjustment washers" si "drive pinion bearing adjusting washer" si inca vreo 4 rulmenti si ceva garnituri. Daca ai sa vrei vreodata sa pui roti mai mari ( 35 -37 ) si sa schimbi rapoartele cu unele aftermarket poti sa o faci linistit, fara nici o grija, nu sant facute din plastilina :ha: Editat Iunie 25, 2012 de camargue °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament multumesc! deocamdata nu ma gindesc nici macar la 35-uri,cu atit mai putin 37. deci sa stau calm cu rapoartele stock si 33-uri. cam toti spuneti la fel asa incit trebuie sa ascult. dar reductia aia mai mare tot imi face cu ochiul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: rapoarte punti,marime anvelope si comportament Eu am montat 5.43 in punti si cu cauciucuri de 44" inca nu s-au rupt ( de vreun an) Insa pentru offroad exista raport 4:1 la reductor este bestial urci cu a 3-a la relantin pante care inainte abordam doar cu 1-a span 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate