omoroka Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 S-a intamplat urmatorul fenomen ce a condus la ceva daune si bani de reparatii. Intr-o dimineata vrand s-o duc la service, culmea... pentru a schimba sabotii si placutele, masina n-a mai vrut sa se miste din loc, semnele fiind evidente de frana blocata. Se intampla acum 3 saptamani dupa multe zile de ploaie. Am zis initial ca deh, e de la rugina, asa ca am fortat-o un pic. N-a vrut sa-si miste curul motiv pentru care pana la urma m-am enervat, am cuplat LowRange si am calcat-o rau. Masina a trosnit din toate cele si asa se face ca am dus-o la service pe avarie. Ce se intamplase defapt? Un sabot la roata dreapta spate ramasese blocat motiv pentru care absolut tot ce insemna frana dreapta spate s-a mucificat instantaneu iar planetara s-a facut tirbuson dar n-a cedat. Prin urmare a trebuit sa schimb tot ce insemna frana pe spate, respectiv: - conducte (primul service la care am dus-o s-a gandit, fara sa-mi ceara parerea, ca pentru siguranta mea ar fi bine sa-mi blindeze conductele... ambele) :uameni - taler de la dezmembrari - cilindrii (ambii, ca sa stiu o treaba) - set fixare saboti (arcurile alea) - axul cu roata dintata de autoreglare (prin bunavointa lui cipak care avea unu in plus) Tot cu aceasta ocazie, am aflat ca un set complet de frane spate pentru Samuraiul Santana se poate cumpara doar pe comanda, cu asteptare minim o saptamana si costa cam 800RON, asa ca mare grija! Problemele insa nu s-au oprit aici, si defapt aceasta este situatia despre care vreau sa discutam in acest topic. Problema care a urmat a fost data de pompa centrala de frana care in ciuda faptului ca i-am schimbat garniturile nu a mai vrut sa functioneze in parametri normali. In ciuda faptului ca instalatia a fost aerisita corespunzator - rotile si pompa - in momentul franarii pedala cobora incet la capat de cursa, se auzea un pârţâit in instalatie iar in vas se putea vedea lichidul involburandu-se. Nu putea fi vorba de aer in instalatie si nici de scurgeri de lichid. Pur si simplu pompa parea ca nu tine presiunea iar lichidul revenea in vas pe la piston. Garniturile v-am spus, erau noi si adecvate dimensiunii pompei. Atentie si aici ca Samuraiul Santana este echipat in special cu pompe de 20,6mm in timp ce Japonezele au pompe de 22,2mm. Suntem 3 persoane posesoare de Samurai care au aceasta problema acuma :grin: Este posibil ca interiorul pompei sa fie uzat iar garniturile sa nu mai etanseze? S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Cum ati rezolvat-o? Asteptam parerile voastre :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bayetas Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Daca lichidul se intoarce inapoi in borcanas este foarte posibil ca interiorul pompei sa fie uzat dar aceasta uzura se poate verifica . Mai ramane de verificat si calitatea garniturilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Iti propun o solutie care nu e chiar o solutie rapida problemei tale dar cu siguranta este una de mare angajament. Eu am renuntat la franele pe tamburi si cu efort minim, atat financiar cat si fizic, am trecut la discuri. Discuri si etriere fata de Vitara - de la dezmembrari, placute noi, furtunele de frana le poti folosi pe cele scurte de pe fata de la Samurai (daca le-ai inlocuit intre timp cu unele lungi de Tico) port etrieri custom made si in cateva ore te vei bucura de o frana cum nu a avut Samuraiul niciodata. Solutia este bolt-on. In ceea ce priveste kitul de reparatii constand in garnituri, aproape niciodata nu rezolvi mare lucru, corpul pompei fiind deja uzat. Asa ca solutia cea mai buna este inlocuirea pompei sau daca bugetul nu permite, poti incerca o adaptare de pompa de la ceva mai ieftin. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Salutare, Exact aceasi problema o am si eu acum. La rece cand franez imi bolboroseste in borcan si apoi imi iese aer pe la filtru(am ciuperca). Incerc sa-mi dau seama daca i pompa sau membrana de la oala. Legat de discuri spate asta-i urmatorul pas ce-l voi face insa trebuie sa gasesc o solutie pana atunci cu pompa sau membrana. Editat Iunie 11, 2012 de Giani KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Iti propun o solutie care nu e chiar o solutie rapida problemei tale dar cu siguranta este una de mare angajament. Eu am renuntat la franele pe tamburi si cu efort minim, atat financiar cat si fizic, am trecut la discuri. Discuri si etriere fata de Vitara - de la dezmembrari, placute noi, furtunele de frana le poti folosi pe cele scurte de pe fata de la Samurai (daca le-ai inlocuit intre timp cu unele lungi de Tico) port etrieri custom made si in cateva ore te vei bucura de o frana cum nu a avut Samuraiul niciodata. Solutia este bolt-on. In ceea ce priveste kitul de reparatii constand in garnituri, aproape niciodata nu rezolvi mare lucru, corpul pompei fiind deja uzat. Asa ca solutia cea mai buna este inlocuirea pompei sau daca bugetul nu permite, poti incerca o adaptare de pompa de la ceva mai ieftin. La solutia cu frana pe discuri probabil ca voi recurge si eu la un moment dat. Ce ma tine in loc este insa frana de mana aici. Tu cum ai rezolvat problema asta? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana iar eu sunt al treilea :ha: la mine fenomenul a aparut dupa ce am trecut la frane disc pe spate. timeline: franele merg perfect, pedala de frana la jumatatea cursei se oprea, frana functiona bine (din punct de vedere al unui samruai). dau jos tamburii si montez discuri de samurai, cu etrieri de vw cu mecanism de frana de mana. diferenta de diametru intre pistonasul de cilindru si de la etrier este de la 24 la 38mm. aerisesc instalatia si fenomenul apare. pedala moale, chiar daca se intareste la a doua, nu tine presiunea. in rezervorul de la pompa, lichidul se intoarce vajaind. am inlocuit garniturile dar fenomenul continua. si am mai frecat-o fara folos juma de zi. imi bag **** in ea de frana ca eram dupa 3 zile de "tuning" si o las asa. merg cu ea asa de 1 an. chiar si asa, franeaza foarte foarte bine. ieri dupa ce am mai bagat niste munca de cercetare, am descoperit ca pompa de frana lucas care s-a montat pe samuraiele spaniole (si pe cele diesel) este de 20,6mm nu de 22,2mm cum este cea aisin. asa ca eu functionez cu garnituri de 22,2mm in pompa de 20,6mm.:grin: pe forumurile de la americani am aflat ca ei monteza pompe de subaru si de mazda, pe samuraiele care au trecut la frane disc pe spate. astea au 1 si 1/16 inch fata de 7/8 inch cea de samurai aisin. dar astea se potrivesc doar pe servo pentru aisin. distanta dintre gaurile de montaj al pompei lucas pe servo lucas LSC-38 (26760-49143) este de 100mm. ce pompa de frana se potriveste plug-and-play pe servo de lucas si are diametru mai mare de 22mm? Editat Iunie 12, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana La solutia cu frana pe discuri probabil ca voi recurge si eu la un moment dat. Ce ma tine in loc este insa frana de mana aici. Tu cum ai rezolvat problema asta? Pai am rezolvat mai ciudat un pic, dar si pentru ca imi placea ideea de asa ceva si chiar s-a dovedit in concurs ca a meritat. Eram si satul de scos crengi si lemne dintre cablurile de frana de mana si punte cand ti-era lumea mai draga. Am facut un "blocantul saracului", frana de mana hidraulica, independenta stanga-dreapta, din doua pompe de frana de Dacie, simplu circuit, amplasate in locul franei de mana. Problema e ca e usor dificil de blocat manetele permanent asa ca saptamana viitoare ii plantez si o frana de mana "civila" pe cardan. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana ca Samuraiul Santana este echipat in special cu pompe de 20,6mm in timp ce Japonezele au pompe de 22,2mm. Suntem 3 persoane posesoare de Samurai care au aceasta problema acuma :grin: Este posibil ca interiorul pompei sa fie uzat iar garniturile sa nu mai etanseze? S-a mai lovit cineva de aceasta problema? Cum ati rezolvat-o? Asteptam parerile voastre :h5 Din practica: Corpul pompelor de frana este construit din aliaje de metal nu prea dure, din cauza duratei de utilizare, a modului de intretinere s.a. cilindrul interior, pe care freaca garniturile de cauciuc ale pistonului, se ovalizeaza fapt care determina fenomenele aparute. Problema se rezolva numai cu alta pompa. Nu are nici o legatura ca pe spate ai frana pe tamburi sau discuri.:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Aceasta pompa se gaseste de cumparat pe undeva? Si cam cat ar costa. Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cj01Fiz Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Salut. si eu am patit ceva asemanator. la mine problema a fost burduful de la pompa ( rotundul care vine prins pe caroserie ). Dupa multe zile de cautare fara nici un rezoltat... rezolvarea a venit de la dezmembrari... unde am mers cu pompa cu burduf cu tot... si d-ul de acolo mi-a dat sistem complet... putin mai diferit... mai mare ... si totul este perfect acuma.. frana prinde mai bine ca inainte. Omu zicea ca nu stie de pe ce suzuki ii pompa... el s-a trezit cu ea acolo si scria suzuki pe ea. Drept urmare... daca careva aveti nevoie de pompa... cu mare drag... facem poze...analizam si rezolvam cu mare drag :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Ati rezolvat problema? Cine ma poate ajuta cu un cod pentru pompa de frana? Am sunat la mag. de piese si nu gasesc deloc pompa Lucas cu 20,6 mm si spun ca nu se mai fabrica. Merge cea de 22 de la Aisin pusa pe pompa de servo de la Lucas? KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Merge cea de 22 de la Aisin pusa pe pompa de servo de la Lucas? din cite stiu eu nu. aisin si lucas au alta distanta intre axele suruburilor de prindere pe servo. la aisin este 80mm iar la lucas 100mm. am gasit la unix pompa de frana de 22mm care este bolt-on pe servo lucas. in program apare ca ar fi fost folosita la unele generatii de samuraie. are codul J3108039. Editat Iulie 1, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana O sa incerc codul asta. Stiind ca merg multe piese de la Tico am vazut ca pompa centrala de la Tico are garnituri de reparatie de 20,6 ca cele ce nu le gasim pentru Lucas.Oare sunt bune? Ai idee de pret ptr pompa de la Unix? Editat Iulie 1, 2012 de Giani KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Ati rezolvat problema? Cine ma poate ajuta cu un cod pentru pompa de frana? Am sunat la mag. de piese si nu gasesc deloc pompa Lucas cu 20,6 mm si spun ca nu se mai fabrica. Merge cea de 22 de la Aisin pusa pe pompa de servo de la Lucas? eu sunt inca cu frana de matiz pe samurai. astept sa instaleze minitehnicus pompa asta de si-a luat-o (J3108039) sa vad si eu cat de bolt-on este dupa care o comand si eu... daca s-o mai gasi :grin: Eu am intrebat prim mai multe locuri de cea originala TRW PMF107 dar nu exista. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana O sa incerc codul asta. Stiind ca merg multe piese de la Tico am vazut ca pompa centrala de la Tico are garnituri de reparatie de 20,6 ca cele ce nu le gasim pentru Lucas.Oare sunt bune? Ai idee de pret ptr pompa de la Unix? Nu e suficient sa fie de 20.6 ca sa se potriveasca. Trebuie sa se pupe flansa la suruburi pe servo, flansa sa fie inclinata la 45 de grade (altfel curge lichidul din rezervor), sa aiba prizele de conducte orientate spre motor, sa se potriveasca si inauntru in servo cu parghia ce o actioneaza, dar nu in ultimul rand tebuie sa faca presiunea corecta pentru o franare eficienta. La mine asta de matiz sau tico... ce-o fi ca nu stim sigur ce e... nu face presiune suficienta, asa ca pedala tine jos de tot... eventual trebuie sa o calc de doua ori. Deci criteriile sunt mai multe din pacate pentru o potrivire adecvata. O sa ma uit pe codul de la a mea sa vad exact de la ce masina provine. Dar nu e treaba cu ea pt ca a trebuit sa o modificam destul de mult ca sa se potriveasca chiar si asa. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iulie 1, 2012 Partajează Postat Iulie 1, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Nu e suficient sa fie de 20.6 ca sa se potriveasca. Trebuie sa se pupe flansa la suruburi pe servo, flansa sa fie inclinata la 45 de grade (altfel curge lichidul din rezervor), sa aiba prizele de conducte orientate spre motor, sa se potriveasca si inauntru in servo cu parghia ce o actioneaza, dar nu in ultimul rand tebuie sa faca presiunea corecta pentru o franare eficienta. La mine asta de matiz sau tico... ce-o fi ca nu stim sigur ce e... nu face presiune suficienta, asa ca pedala tine jos de tot... eventual trebuie sa o calc de doua ori. Deci criteriile sunt mai multe din pacate pentru o potrivire adecvata. O sa ma uit pe codul de la a mea sa vad exact de la ce masina provine. Dar nu e treaba cu ea pt ca a trebuit sa o modificam destul de mult ca sa se potriveasca chiar si asa. Eu ma gandeam numai la setul de reparatie de garnituri sa le pun pe pompa mea.Cu toate ca sunt sanse mici sa tina la o pompa deja uzata. KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Eu ma gandeam numai la setul de reparatie de garnituri sa le pun pe pompa mea.Cu toate ca sunt sanse mici sa tina la o pompa deja uzata. Eu zic ca e bine sa incerci asta inainte de toate. Setul de reparatie costa in jur de 30ron si nu e paguba mare daca nu-ti reuseste. Codul ni-l spune minitehnicus ca el e enciclopedia noastra aici pe samuraie. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana din cite stiu eu nu. aisin si lucas au alta distanta intre axele suruburilor de prindere pe servo. la aisin este 80mm iar la lucas 100mm. am gasit la unix pompa de frana de 22mm care este bolt-on pe servo lucas. in program apare ca ar fi fost folosita la unele generatii de samuraie. are codul J3108039. Pompa asta nu se mai gaseste nicaieri, nici macar pe comanda. Singura varianta pe care am gasito este pompa originala trw PMF107 la seekpart24 in germania cu comanda in 2 saptamani care costa pe la vereo 190eur cu tot cu transport. Cred ca ar fi bine sa ne gandim la adaptarea unei servofrane de la o alta masina. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iulie 8, 2012 Partajează Postat Iulie 8, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Pompa asta nu se mai gaseste nicaieri, nici macar pe comanda. Singura varianta pe care am gasito este pompa originala trw PMF107 la seekpart24 in germania cu comanda in 2 saptamani care costa pe la vereo 190eur cu tot cu transport. Cred ca ar fi bine sa ne gandim la adaptarea unei servofrane de la o alta masina. Trimite si tu un mail la producatorul masinii cu toate urarile de bine:uameni astia sunt seriosi:f1 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 20, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Fratilor, a bagat frane J3108039 la unix :ha::ha::ha: Asadar, am remediat problema ajutat de minitehnicus si taica-miu dupa ce am cumparat aftermarketul Jakoparts - Herth+Buss cu codul de mai sus (aproximativ 300ron). Aceasta pompa de frana mi se pare mai eficienta si mai robusta decat cea originala insa nu a fost foarte simplu de montat intrucat nu s-a potrivit 100% pe conserva servo. A trebuit in primul rand sa construim doua prelungiri pentru conductele de frana fiindca fitingurile se prind sub pompa servo ci nu pe lateral spre motor asa cum se intampla la pompa originala. Apoi a trebuit sa indepartam o margine ambutisata care se afla pe interiorul gaurii tulumbei servo pentru ca altfel pompa asta de la Jakoparts nu intra inauntru. Dupa ce am facut cele doua corectii de mai sus pompa a fost montata cu usurinta iar dupa aerisirea conductelor rezultatul a fost foarte bun. Case close :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Omoroka ai ceva poze cu pompa noua? KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Salutare, readuc in discutie topicul, am ajuns la capitolul reconditionare pompa centrala, am cumparat in urma cu ceva timp un set de reparatie pentru pompa Aisin 7/8, setul are diametrul 22,2 mm. Pana aici, din tot ce stiam, trebuia sa fie in regula. Dupa demonterea pompei de pe masina vad ca ce am cumparat eu e mult mai mic decat ce-mi trebuie. De exemplu garnitura care vine pe pompa si in care intra piciorusele de la bidonas are 22 mm, iar cea originala de pe pompa are 28 de mm. Ma poate ajuta cineva cu un cod, sau informatii, ce naiba de pompa am eu pe masina. Dupa ce am rascolit tot netul am ajuns la concluzia ca sunt doar doua modele, spaniole cu 20 mm si japoneze cu 22 mm, a mea ce este? Chineza? Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Dupa ce am rascolit tot netul am ajuns la concluzia ca sunt doar doua modele, spaniole cu 20 mm si japoneze cu 22 mm, a mea ce este? Chineza? pune o poza sa de dam cu parerea 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Dupa cum se vede e Aisin, si setul de reparatie e cel bun... ma rog, trebuia sa fie. In poza 3 si 4 se vede diferenta dintre cele doua garnituri de la bidonas, in plus la pompa asta am un o-ring mare (se vede in poza) pe corpul pompei si doua mai mici pe pistonul din ea, la setul de reparatie am primit doar doua o-ringuri care se potrivesc doaar pe exterior, cele de la piston nu sunt in set.E posibil sa fi incurcat cei de la unix piesele, cutia avand codul corect? Editat Aprilie 3, 2015 de corrad Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 6, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Dupa cum se vede e Aisin, si setul de reparatie e cel bun... ma rog, trebuia sa fie. [ATTACH=CONFIG]241233[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]241234[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]241235[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]241236[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]241237[/ATTACH] In poza 3 si 4 se vede diferenta dintre cele doua garnituri de la bidonas, in plus la pompa asta am un o-ring mare (se vede in poza) pe corpul pompei si doua mai mici pe pistonul din ea, la setul de reparatie am primit doar doua o-ringuri care se potrivesc doaar pe exterior, cele de la piston nu sunt in set.E posibil sa fi incurcat cei de la unix piesele, cutia avand codul corect? Din ce an e masina ta? E modelul spaniol sau japonez? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate