corrad Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Din ce an e masina ta? E modelul spaniol sau japonez? Din "87, e japonez, astazi a venit alt set de reparatie, am dat comanda de altul in speranta ca au fost incurcate piesele in cutie, dar este identic cu primul set. Adica e altul mai mic. Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Din "87, e japonez, astazi a venit alt set de reparatie, am dat comanda de altul in speranta ca au fost incurcate piesele in cutie, dar este identic cu primul set. Adica e altul mai mic. La Sami din 87 frana parca nu are servo, din cate imi aduc eu aminte. Mi se pare normal deci ca pistonul sa aiba diametru mai mare. Eu cred ca trebuie sa insisti si sa cauti exact setul de piese de care ai nevoie. tot ce ai cumparat tu pana acuma cred ca sunt seturi de reparatii pentru pompe cu servo. Editat Aprilie 8, 2015 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Aprilie 8, 2015 Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Se pare ca diametrele scrise pe fiecare set de reparatie se refera la diametrele pistoanelor de la fiecare model de pompa. Pana acum gasisem de 19 virgula ceva, 22 mm si am mai gasit un model de pompa centrala care are 35 mm diametrul pistonului. Se pare ca eu aceasta pompa o am (chiar ma miram mereu ce frane bune are samuraiul), dar la nici un magazin de piese nu am gasit pana acum un set pentru aceasta pompa, doar pompa intreaga. In lipsa unui cod original sau aftermarket slabe sanse, e marfa rara. Studiez problema, pentru cateva "lacrimi" de lichid poate o las asa, dar trebuie sa vad ce se poate face pe viitor. Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Sper ca postez unde trebuie. Dupa ce am desfacut azi puntea fata la samurai am descoperit ca placutele de frana nu sunt tocite uniform. Ba mai mult decat atat o placuta este mult mai uzata decat cealalta (cea din interior). Recent am schimbat garniturile la etrier si am curatat temenic cilindrul. Parca si atunci mi s-a parut diferenta la placute, dar era putin intuneric si n-am bagat de seama. Am atasat si 2 poze. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Sper sa nu ma insel dar in kitul de placute sunt 2 cu arc si 2 fara (sau 4 fara arc). in cazul asta cele cu arc ar trebui puse la piston. e posibil ca arcul sa o fi blocat din miscare pe cea de exterior Altfel, in afara de inlocuirea garniturilor si a pistonului nu prea ai ce sa faci. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adiv6 Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 (editat) Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Sper sa nu ma insel dar in kitul de placute sunt 2 cu arc si 2 fara (sau 4 fara arc). in cazul asta cele cu arc ar trebui puse la piston. e posibil ca arcul sa o fi blocat din miscare pe cea de exterior Altfel, in afara de inlocuirea garniturilor si a pistonului nu prea ai ce sa faci. la etrierii spanioli toate placutele au arcuri. la cei japonezi nu au arcuri se uzeaza neuniform cind sunt culisantele blocate. Editat Aprilie 14, 2015 de adiv6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana E clar ca culisantele sunt blocate...si eu am avut culisantele blocate si la fel imi uza placutele, ba mai mult la un etrier era blocat doar o culisanta si placuta era uzata in fata mai mult ca in spate....culisantele mele au fost asa uzate ca doar cu ciocanu am reusit sa le scot afara....toate astea din cauza garniturilor de la culisante care erau sparte si mizeria a intrat acolo si in timp s-a blocat.....am curatat totul am pus garnituri la culisante noi si totul este ok acuma... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Probleme cu franele la Suzuki Samurai Santana - pompa centrala de frana Culisantele le pot împinge cu ușurință pana la capăt de cursa. La ele m-am gândit și eu prima oara, dar sunt în stare foarte buna. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate