dansoare Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 salut! am inteles ca exista un kit Gearmaster prin care se aduce reductia de la 2.02/1 la 2.86/1. stie cineva cum se poate accesa acest kit? importa cineva de la noi? koala de pe acest forum a pus pe nissan-ul sau asa ceva,era entuziasmat initial dar pareri ulterioare nu au mai aparut. astept pareri de la cunoscatori. multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 http://www.marks4wd.com/products/gearmaster/Nissan-GQ-GU-extra-low-tc-gears.htm http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37017-Operatiunea-quot-Autobuzul-quot/page30 ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Salut, poti sa iei legatura cu Zoli (Unimog) de la Brasov. El sigur a mai montat si poate aduce astfel de kit-uri pe care sa le si monteze fara probleme. Daca ai nevoie, iti pot da numarul lui de telefon. PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 13, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 multumesc! daca ai numarul te rog sa mi-l dai! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 (editat) Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Pe Zoli il gasesti la numarul: 0730.191.466 - Kiss Zoltan. Succes si sa-mi spui si mie te rog cum este cu alt reductor. Editat Iunie 14, 2012 de Ruff Riders PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 multumesc! il voi suna si te tin la curent.salut! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 am vorbit cu zoli. el foloseste o reductie foarte mare 4/1! e o firma din ungaria,nu stiu cum se numeste,dai jos reductorul,il trimiti la ei,iti modifica reductia si-ti trimit reductorul inapoi oferind o garantie de 1 an. cost aprox 900euro. nu stiu ce sa spun,zoli spune ca merge super,nu a rupt planetare si urca cu a treia pante nasoale. a mai experimentat cineva asta,ati auzit de aceasta firma? reductia e foarte mare intr-adevar dar si rubiconul are 4 la 1.astept diverse pareri. multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 firma se numeste DIOFERR,am gasit pe net dar site-ul lor e numai in maghiara. poate ajuta cineva cu informatii mai multe! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 personal, daca ai fi in locul tau, m-as gandi de 10 ori ce sa-i fac masinii. cred ca garantia este mult mai importanta decat pretul. garantia mare=fiabilitate sigura esti dispus la noi riscuri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 mda,trebuie sa recunosc ca ai dreptate! de aceea ma framint atit,pt a face ce e mai bine pt masina si a scadea riscurile! de aceea pun atitea intrebari,vreau sa gasesc varianta optima. de facut trebuie facut ceva,masina e grea si nu ajuta in pante nasoale ca cea pe care s-a intimplat accidentul. nu ma debarasez de vina de a nu fi ocolit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 N-am vrut sa zic decat ca sunt lucruri deja testate de ani de zile si nu cred ca tu esti in masura sa mai incerci. Nu fac reclama, dar o parere avizata, neinteresata de factorul financiar, cel mai bine o ceri expertilor si nu testerilor. Pana la urma, nu platesti doar fiarele, ci si cunostintele impartasite de montator. Sa schimbi niste rapoarte e floare la ureche pentru orice service, dar un reductor de PATROL.... Parerea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Eu am mers cu o masina (Y60) cu astfel de reductor si pot sa spun ca este impresionant. Eu sunt hotarat sa pun la masina mea, dar, din pacate, trebuie sa mai astept - din considerente financiare. Te rugasem sa-mi spui si mie cum este la Y61, mergand pe ideea ca e posibil sa montezi inaintea mea. Toate bune. Eddy PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 am vorbit cu zoli,m-a invitat la brasov sa ma dau cu masina lui,eu sint aproape hotarit dar mai intreb in stinga si dreapta. in afara de zoltan mai foloseste cineva? tu cu a cui masina ai mers? majoritatea cu care am vorbit si care au patrol spun ca e prea mare reductia. dar mai sint masini cu astfel de reductie sau apropiata:rubicon 4/1,defender 3 si ceva/1,chiar si samuraiul are aproape 4. nu vad ce inconvenient are patrolul care este si cel mai solid la mecanica: grupuri,planetare etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Teoretic discutind , reductia de 1/4 e cam mare ... . O vad utilizabila doar in cazul pantelor luuungi , care sufoca motorul la prima greseala de pilotaj . Prin prisma acestui aspect , o reductie mai mare decit cea stock poate duce la ruperea aderentei , (... pe care o prefer oricind fata de pierderea de putere - in situatia descrisa mai sus ) . Sint doar citiva care au , si multi care vor sa aiba ( si mai sint restul , cei care nu recunosc ca vor ...). Adaptarea la o reductie marita ( cam... dubla ...) e unul din lucrurile pe care le-as prefera , in defavoarea unui motor mai puternic . Daca bugetul e disponibil , eu sint unul din cei care voteaza pentru .( Pentru mine as duce ideea si mai departe si desi nu-s evreu de fel sa am si aia si ailalta ... dar vreau si in rai si cu slanina in gura ..., pentru mine ar fi ideal sa am ambele reductii ( reductia stock ... pentru alea mai soft , si reductia marita pentru alea mai nasoale ) . La transmisia de Patrol ( discutind de cutia de Patrol ) e posibil , sacrificind ceva timp , neuroni si bani .Si mai modifici cardanele ...fata devine mai lunga si spatele mai scurt ( pe bune , nu-s fantezii de vara ) . Dar e cu bataie lunga ... O reductie marita la Patrol nu e o problema tehnica majora , ci mai mult una de buget . Nu e vreun prototip , ci doar o angrenare .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 ar fi interesant sa pui pe Y60 grupuri de 4,2 d pe un motor de 2,8 si sa modifici reductorul si sa pui reductie mult mai mare teoretic asta ar duce la economie de carburant pe sosea si o megacompensare in teren faptul ca ai reductie de 4 in loc de 2 cat este standard, teoretic, ar fi foarte bun e adevarat ca 1 a este acolo numai pentru ca sa te ajuti in troliere, dar a 2 a este deja o viteza foarte buna, si a 3 a este putin mai mare decat este 1 standard...deci perfecta pentru situatii mai grele cred ca este o varianta foarte tare totul este ca.... oare pe sosea, nu gafaie motorul de 2,8 cu rapoarte in punti de 4,2??? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Nu ... Nu mai esti la fel de pastrav la demaraj ...depasirile le faci daca te simpatizeaza celalat ...la consum e mai bine . Nu fantastic , dar merge ....ca vaporu' ... constant si sigur ...cu suta , fara sa urle cilindri ca la nunta .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 ce rapoarte sint la 4.2? si de ce ar trebui sa pun astfel de rapoarte inainte de reductia de 4/1? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 ce rapoarte sint la 4.2? si de ce ar trebui sa pun astfel de rapoarte inainte de reductia de 4/1? nu TREBUIE, dar iti permiti sa scazi raportul din grupuri avand o crestere in reductia din cutia de transfer deci, pe sosea sa mergi mai repede la aceeasi turatie, iar in teren... sa ai o reductie mult mai mare decat standard, si deci, faptul ca rapoartele din grupuri nu sunt grozave...nu mai conteaza, pentru ca acolo este o dscutie de x,... si la cutia de transfer se dicuta tocmai despre x.... asa ca este irelevant ca dupa virgula este mai mult sau mai putin forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 ... si un alt dezavantaj la o reductie mare pe un motor lent - vitezele mici devin foarte mici , si desi ai putere iti trebuie turatie ( si schimbi viteza in una superioara - care superioara e cam a treia ...) . La viteze mici trebuie sa turezi motorul ca sa ai putina inertie si sa schimbi in milisecunde pentru a nu se opri masina din deplasare ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Pe 4.2 s-au pus rapoarte mai mici ...adica 3.9 respectiv 4.11 ... nu prea ai ce face cu ele! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 am vorbit cu zoli,m-a invitat la brasov sa ma dau cu masina lui,eu sint aproape hotarit dar mai intreb in stinga si dreapta. in afara de zoltan mai foloseste cineva? tu cu a cui masina ai mers? majoritatea cu care am vorbit si care au patrol spun ca e prea mare reductia. dar mai sint masini cu astfel de reductie sau apropiata:rubicon 4/1,defender 3 si ceva/1,chiar si samuraiul are aproape 4. nu vad ce inconvenient are patrolul care este si cel mai solid la mecanica: grupuri,planetare etc. Eu am mers cu masina lui Zoli si iti spun foarte sincer ca nu mi s-a parut deloc "prea mare" reductia. Stim cu totii cat de puturos este motorul de 2.8 de la Patrol si cum isi da duhul imediat ce vede o panta - lucru care duce la prajirea ambreiajului sau ........ la diverse alte neplaceri. E drept ca trebuie sa schimbi treptele mai des, dar nu chiar ca un pilot de Formula 1. In concluzie eu votez pentru, iar cu toata discutia asta nu ai facut decat sa-mi pui sare pe rana pana la momentul in care voi monta si eu un astfel de reductor :h5. PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Iunie 16, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 esti cam singurul care ma sustine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Pune-ma si pe mine la aia cu bilele albe .... Cum spuneam , sint cei care ar vrea sa aiba , si cei care nu recunosc asta ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 sunt putini cei care au asa ceva ...Zoli este unul dintre ei.... pana acum Zoli nu prea a avut probleme cu cele facute de cei de la Dioferr.... exact cum ti-a recomandat el.....vino in weekend la Brasov si mergem la o tura cu masina lui....sa vezi si sa simti tu ce si cum....ca asa e cel mai bine...... in rest putem discuta teorii ...pana la iarna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Re: vreau kit de crestere a reductiei pt y61 Dan, tine cont de functionarea reductiei acesteia. Adica "ce face reductia" oriunde o pui (in grup, in reductor, etc) Ea reduce turatia si multiplica cuplul. Astfel, intr-adevar, cu o reductie de 4 vei putea invarti niste roti mult mai mari considerabil mai usor. Dar acele roti se vor invarti INCET. Ca sa facem o reducere la absurd, iata ce inseamna o reductie MARE : Adica nu vei putea sa descarci rotile de noroi decat in treptele 4 si 5 :). Diferenta intre samurai si patrol este ca samuraiul este benzinar si are mult mai multe ture (deci are de unde sa le reduca) Daca optezi pentru varianta cu gearmaster as merge clar pe varianta cu 2.86 (crestere de 40%) . Asta teoretic ti-ar permite sa invarti niste roti de 44 (31 stock * 1.4) Este imens. Cu alte cuvinte, daca mergi cu roti de 35 (si trebuie sa muncesti mult sa bagi roti mai mari sub patrolul netaiat grav) vei pierde a 1-a pe greu (for any useful purposes in afara de frana de motor PE USCAT) Iar la deal vei merge cu 3 si 4 pe greu in loc de 1 si 2 :) fiindca cu ele nu vei avea ce face, mai ales daca nici nu iti propui rockcrawling (asa cum ai scris pe alt topic ) In rest Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate