razvanutza Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 (editat) Acum ca lucrurile s-au linistit, campionii si-au baut sampania si si-au terminat casul si cash-ul poate ne lumineaza si pe noi un oficial (arbitru, observator etc) cum a fost judecata speta prin care Florin si Tutuianu au pierdut locul 3 la Extrem. Concret, inainte de trial echipajul in cauza avea 260 de puncte inainte echipajului de pe locul 4. Deci o simpla intrare in trial le asigura locul 3. Intra in traseu si la un moment dat se rastoarna. Decid sa renunte la trial , spectatorii se bulucesc sa-i puna pe roti, ies din traseu cu gandul ca vor primi 200 de puncte de penalizare (tm+neparcurgere) si...surpriza. La sfarsit primesc 300 de puncte penalizare (cele 200 puncte+100 puncte ajutor din afara) si pierd locul 3 la cinci puncte diferenta. Ridic aceasta problema pentru ca oamenii respectivi erau vizibil suparati dupa acest mod de calcul, dar au preferat sa nu agite apele... Pun aici si partea din regulament care face referinta la Trial/Superspeciala: 6.2.3. Penalizari în Trial – Superspeciala -1 minut - 10 puncte - doborîrea jalonului - 10 puncte (se considera jalon doborat in momentul in care jalonul este cazut la pamant), decizia Comisiei Sportive. - ruperea benzii - 10 puncte - timpul maxim admis nu poate depasi 10 minute (responsabilitatea organizatorului). - ajutorul din afara in proba de trial se penalizeaza cu 100 puncte/echipaj . Pentru depasirea timpului maxim admis se prevede o penalizare suplimentara de 100 puncte, ca si în cazul probelor speciale de cuantum 4. Distanta intre jaloanele unei porti este de minim 3.5m in linie dreapta si cu raza de minim 5 m in curbe. Pentru neintrarea în proba, pe lânga penalizarile pentru depasirea timpului maxim, se adauga o penalizare de 200 de puncte. Citind cu atentie regulamentul mi-am dat seama ca lucrurile sunt interpretabile si eu nu stiu exact raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Daca vin la trial, intru si ies (fara sa parcurg tot traseul) cat e penalizarea si cum se calculeaza? 2. Daca nu parcurg tot traseul si abandonez, cat e penalizarea? 3. Daca abandonez, ce se intampla cu penalizarile de traseu (banda rupta, ajutor din afara, etc)? 4. Daca nu vin la trial, cum se calculeaza punctajul? Concret, eu stiam ca daca intri si iesi imediat primesti 100 de puncte, daca intri si nu reusesti sa termini primesti 200 de puncte, daca nu te prezinti primesti 300 de puncte. Editat Iunie 19, 2012 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Incepe distractia. Uitete la posturile asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70003-Intrebare-pentru-FRAS-si-CNOR/page2 - mai exact la punctu 14: SI http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69592-Decizia-Consiliului-Federal-al-FRAS-din-02-02-2012-privitoare-la-off-road/page3 Nu are nici o vina arbitru. A penalizat concurenti conform cu regulamentu. La Iasi eu am patit la fel, intr-o speciala am avut o penalitate care s-a adaugat la clasamentu general, chiar daca am dapasit timpu maxim de speciala. De pe 4 am picat pe 6. Puteam sa fac o contestatie la CNOR sau la Consiliu Federal. Dar ... primi vad ca se dau la Standard si se mai si bucura ca le ia "cupita" noilor veniti. Asa ca nu cred ca o sa aibe vreun efect o contestatie la CNOR. :wink: Te salut Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 (editat) Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 La Iasi eu am patit la fel, intr-o speciala am avut o penalitate care s-a adaugat la clasamentu general, chiar daca am dapasit timpu maxim de speciala. De pe 4 am picat pe 6. Puteam sa fac o contestatie la CNOR sau la Consiliu Federal. Nu pot sa-mi dau cu parerea daca e bine sau nu sa faci contestatie (fiecare face dupa cum il tine constiinta sau buzunarul) si nici nu cred ca e vorba de vina cuiva. Pe mine ma intereseaza mai mult sa inteleg cum se interpreteaza regulamentul sub care concurez si eu... Intre timp am primit cateva telefoane de la diversi colegi de competitie care au incercat sa-mi explice cum trebuie calculat, iar faptul ca nu sunt toate in consens imi intareste impresia ca ar fi bun un raspuns "oficial" de la cineva care se pricepe. In acelasi timp, daca reusim sa pastram o conversatie cat de cat normala, poate ridicam mai multe mingi la fileu in ceea ce priveste regulamentul, s-ar elimina multe interpretari personale... Editat Iunie 19, 2012 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Incepe distractia. Uitete la posturile asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70003-Intrebare-pentru-FRAS-si-CNOR/page2 - mai exact la punctu 14: Te salut Rasty Am recitit postul tau mai cu atentie si mi-am dat seama ca faceai referire la punctul 14 (explicarea sintagmei "ajutor in traseu"). Eu in graba am inteles 4 (trainuirea arbitrilor) :grin: Si eu sunt curios cum poati sa primesti la trial ajutor din afara atat timp cat publicul nu are voie in traseu... Fie esti abandon si atunci nu mai conteaza, fie esti "in traseu" iar organizatorul nu are voie sa lase pe nimeni intre benzi. Gresesc? Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 nu trebuie neaparat sa ajute publicul neparticipant pt. a se considera "ajutor din afara" daca te ajuta organizatorul, este. daca te ajuta echipa tehnica, este. daca te ajuta alti colegi de concurs, nu este (exceptie trial, unde este) uite aici spicuit din glossar-ul regulamentului: "Ajutor din afara = orice ajutor fizic, mecanic, tehnic sau logistic primit de catre Echipajul aflat intr-o proba sportiva a etapei de CN, venit din partea unor concurenti aflati la acel moment in afara competitiei, a organizatorului, arbitrilor, spectatorilor, echipei de asistenta tehnica sau oricarei alte persoane neimplicate in proba sportive respective la momentul acordarii respectivului ajutor. Nu se considera ajutor din afara situatia descrisa la capitolul Ajutorul pe Traseu din prezentul Regulament." Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 (editat) Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Fara ca sa fiu partinitor, nici eu nu inteleg penalizarea pentru ajutor din afara atat timp cat rasturnarea oricum a dus la abandonul trialului. Pentru Florin si Robert trialul a fost terminat. Faptul ca organizatorii au sarit ca sa puna masina pe roti nu trebuia sa fie penalizare pentru echipaj. Organizatorii au vrut sa elibereze traseul. Ce trebuiau sa faca Florin si Robert ca sa nu fie penalizati suplimentar? Sa lase masina rasturnata acolo si sa plece? Editat Iunie 19, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 razvane, m-ai facut sa citesc din nou dracul ala de regulament:ha: la cap. 6.2.3. "Penalizari in Trial" nefiind specificata penalizarea pt. abandon, imi permit sa cred ca s-ar aplica cea (sau cele) de la cap. 6.2.2., lit. C: "c) – abandonarea unei probe de traseu se penalizeaza cumulativ prin acordarea echipajului in cauza a urmatoarelor penalizari: - timpul echipajului care a parcurs secventa de traseu in timpul cel mai lung - 100 puncte - penalitatile aferente CP-urilor aflate pe sectiunea de traseu respectiva x 2." prin urmare - abandon 100 puncte + timpul celui mai lent concurent. si atat, ajutorul dupa abandon nu ar trebui penalizat. lacuna din regulament este ca nu se specifica dreptul echipajului, care a declarat abandon pe proba respectiva, de a primi ajutor din afara, fara penalizari (pt. ca a abandonat, da? nu mai are miza pe proba respectiva) Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Fara ca sa fiu partinitor, nici eu nu inteleg penalizarea pentru ajutor din afara atat timp cat rasturnarea oricum a dus la abandonul trialului. Pentru Florin si Robert trialul a fost terminat. Faptul ca organizatorii au sarit ca sa puna masina pe roti nu trebuia sa fie penalizare pentru echipaj. Organizatorii au vrut sa elibereze traseul. Ce trebuiau sa faca Florin si Robert ca sa nu fie penalizati suplimentar? Sa lase masina rasturnata acolo si sa plece? In continuare cred ca un raspuns din partea cuiva care stie exact cum a fost interpretata speta respectiva ar elimina multe supozitii. Deci? Un arbitru ne poate lamuri si pe noi? Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Fara ca sa fiu partinitor, nici eu nu inteleg penalizarea pentru ajutor din afara atat timp cat rasturnarea oricum a dus la abandonul trialului. Pentru Florin si Robert trialul a fost terminat. Faptul ca organizatorii au sarit ca sa puna masina pe roti nu trebuia sa fie penalizare pentru echipaj. Organizatorii au vrut sa elibereze traseul. Ce trebuiau sa faca Florin si Robert ca sa nu fie penalizati suplimentar? Sa lase masina rasturnata acolo si sa plece? ba mai mult Robert era cu cablu de la troliu spate in mana si se indrepta catre un copac in momentul in care organizatorul a inceput actiunea de "salvare" tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 (editat) Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 razvane, m-ai facut sa citesc din nou dracul ala de regulament:ha: la cap. 6.2.3. "Penalizari in Trial" nefiind specificata penalizarea pt. abandon, imi permit sa cred ca s-ar aplica cea (sau cele) de la cap. 6.2.2., lit. C: "c) – abandonarea unei probe de traseu se penalizeaza cumulativ prin acordarea echipajului in cauza a urmatoarelor penalizari: - timpul echipajului care a parcurs secventa de traseu in timpul cel mai lung - 100 puncte - penalitatile aferente CP-urilor aflate pe sectiunea de traseu respectiva x 2." prin urmare - abandon 100 puncte + timpul celui mai lent concurent. si atat, ajutorul dupa abandon nu ar trebui penalizat. lacuna din regulament este ca nu se specifica dreptul echipajului, care a declarat abandon pe proba respectiva, de a primi ajutor din afara, fara penalizari (pt. ca a abandonat, da? nu mai are miza pe proba respectiva) Comentez numai speta, fac abstractie de situatia reala discutata Abandon, se declara de : - echipaj , daca acesta o declara explicit si informeaza organizatorul despre aceasta situatie - organizator, dupa depasirea timpului limita al probei In situatia cand timpul limita al probei nu a expirat + echipajul nu declara EXPLICIT/VIZIBIL situatia de abandon + echipaj accepta/solicita ajutor din exterior fara sa se opuna, va suporta penalitatile aferente ajutorului primit pt continuarea probei. Deci, ori : 1. DECLAR ABANDON si intru pe schema de punctaj aferenta acestui fapt 2. PRIMESC AJUTOR DIN EXTERIOR , cu depunctarea aferenta, in speranta ca pot termina proba in cadrul timpului limita Este la latitudinea fiecarui echipaj ce fel de strategie alege. Editat Iunie 20, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 As zice ca pilotul legat in centuri cu capul in jos in masina si cu copilotul care alearga cu cablul de troliu spre un pom nu vor putea sa opreasca multimea de binevoitori care vin sa puna umarul la impins. Asigurarea unui traseu fara oameni in el (chiar si cand esti rasturnat) e treaba organizatorului. Asta fiindca organizatorul are N oameni la fata locului plus paza, in timp ce echipajul sunt doar 2 persoane, din care una e tintuita in masina... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihai_ct Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Eu pot sa zic ce mi sa spus mie inainte de trial din partea arbitrilor Avand fata rupta nu prea puteam parcurge traseul de open: Daca nu ma prezint la start iau TM adica 200 plus 100 ca nu am putut veni La start. Daca ma pun la start si apoi abandonez din diverse motive Iau 200 adica TM. Si asa am si facut mam pus la start mam facut ca iau startul Si imediat dupa start hopa nu merge fata, inapoi si afara. Puteam sta 10min acolo pana trecea timpul dar nu avea rost Sa blochez concursul asa ca am iesit afara 200 de puncte mai bine Decat 300 si gata. Asta a fost la mine lucru ce ar fi trebuit sa fie si dincolo Acuma cu ajutorul din afara nu stiu nu ma bag Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09 Transsylvania Offroad http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Din punctul meu de vedere e o mare porcarie faza cu ajutorul extern si chiar daca ar trebui depunctata penalizarea e mult prea mare. La iasi acum doi ani m-am rasturnat in speciala,m-au pus spectatorii pe roti si am terminat in timp ok (vreo 4 min parca) si dimineata cand ma uit pe clasament 200 puncte penalizare!!! asta inseamna nici mai mult nici mai putin de 3 ore si 20 min,daca intram in speciala si ieseam prin prima poarta rupand banda luam 100 de puncte.....deci ceva e gresit zic eu!! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crinu Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Nelamurire privind penalizarile din etapa a II-a Mures, 2012 Nu doresc sa comentez situatia " Robert Tutuianu ". Dar : 1. E clar ca actualul regulament lasa loc de interpretari in aceasta situatie ( ca si in multe altele ). In mod normal, daca echipajul declara arbitrilor abandonul in speciala( din orice motiv ), este un nonsens sa aplici penalizari pentru modul in care esti ajutat sa iesi din traseu ulterior, chiar si inainte de expirarea TM. Traseu se poate astfel elibera mai repede. La fel, daca ajutorul vine dupa expirarea TM. Daca echipajul era in interiorul TM si nu a fost clar in intentiile sale ( de a continua sau nu ), atunci arbitrul are tot dreptul sa astepte ( sau sa presupuna )continuarea probei si sa aplice penalizarile pt ajutor din afara. 2. Noul Regulament in pregatire pt 2013, care va fi lansat vara asta spre discutii si observatii la cluburi, este detaliat in acest sens. Ajutorul din afara nu este permis in timpul probei speciale sau superspecialei in interiorul TM, cu exceptia situatiei in care echipajul anunta clar unui arbitru decizia de abandon, din orice motiv. Penalizarea va fi atunci TM si penalizarea suplimentara aferenta, fara alte penalitati ( benzi, jaloane, sprijin din afara ) Adica , e cam asa: " b. proba speciala neparcursa se penalizeaza cu acordarea TM pentru acea proba inmultit cu cuantumul probei speciale (adica x2, x3 sau x4) la care se adauga o penalizare suplimentara, in functie tot de cuantumul PS, astfel: 50 puncte pentru PS cuantum x2, 75 puncte pentru PS cuantum x3 100 puncte pentru PS cuantum x4 " si "g. ajutorul primit din afara in timpul probei speciale, in interiorul TM, daca echipajul nu a declarat arbitrilor decizia de abandon, se penalizeaza cu 100 puncte pentru echipajul in cauza si considerarea probei ca neparcursa, cu penalitatile aferente. " Is offroad just a hobby ? No, it's more of a love story KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate