soimu Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 ma intereseaza sa protejez o marca la OSIM, denumire si logo bicolor, dar, am citit putin situl lor si am ramas socat de cat se poate scrie fara sa fie clar si limpede ce trebuie sa faci, presupunand ca ai banii de taxele lor. Daca exista un coleg pe forum care a reusit sa faca o inregistrare la ei si care cunoaste procedura, rog sa ma ajute, fie cu informatii fie (contra cost) cu intocmirea si depunerea actelor multumesc anticipat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suparici Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? Soimule, incerc sa-ti explic eu, sper sa ma fac inteles. 1. In primul rand trebuie sa stii pentru ce tip de produse vrei sa protejezi marca. Produsele sunt impartite pe categorii, clase li se zice. Clasele sunt de la 1 la 45 dupa un standard international. Aici gasesti rezumatul clasificarilor http://www.osim.ro/marci/ROEuronice.pdf iar aici gasesti glasificare detailata pe produse http://www.osim.ro/marci/Nisa9/NISA9_1_si_2.pdf Sa luam un exemplu: Vrei sa inregistrezi un brand pentru cutite, denumit "Cutite Soimu" Firmele mari inregistreza toate clasele, astfel incat sa nu produca alticineva sosete sau detergent denumit "Cutite Soimu". Dar ca sa inregistrezi toate clasele inseamna un cost de 8460 lei, asa ca, in cazul de fata pentru prosusul dat ca si expemlu, recomand Clasa 8 : " Scule si instrumente de mana actionate manual; cutite, furculite si linguri; arme albe; aparate de ras." aici intre si cutitele. Primul pas l-am lamurit. Avem nevoie de prectie pe marca pt clasa 8. 2. Taxele. Inainte de a completa si trimite cererea trebuie sa platesti cateva taxe. Trebuie sa le platesti inainte pentru ca trebuie sa treci numarul de referinta al platii pe cerere. Primele taxe care trebuie platite sunt de 3 feluri.: - Taxa de inregistrare cerere 36 lei - Taxa de publicare cerere 108 lei - Taxa examinare cerere 504 lei Total OP: 648 lei pe care scrii Taxa inregistrare, publicare, examinare cerere Aceste taxe se pot plati si separat, prima cand depui cererea, a doua cred ca in decurs de o luna si a treia cred ca in decurs a 3 luni dupa publicarea cererii. Eu recomand sa le platesti toate la inceput ca sa ecomenosesti din timp, mailuri, telefoane, confirmari plati etc. oricum daca vrei sa ducu inregistrarea pana la final va trebui sa le platesti pe toate. Recomandari pentru plata. Daca plata o faci prin internet banking trebuie sa mergi la banca sa scoti o copie a ordinului de plata electronic care sa fie stampilat de banca si sa atasezi o copie cererii pe care o depui. Daca platesti cu op direct de la banca trebuie sa faci o copie op-ului si sa-l pui in plicul cu cererea. Plata se face catre: CONTUL O.S.I.M. (lei): RO89TREZ7005025XXX000278, Direcţia de Trezorerie si Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti (DTCPMB); cod fiscal: 4266081. 3. Cererea. Formularul de care ai nevoie de gaseste aici. http://www.osim.ro/formulare/formular_inreg_marca.pdf La sfarsitul formularului sunt indicatii pentru fiecare punct care trebuie completat. nu e foarte greu. Recomandari: Marca pe care am dat-o eu ca si exemplu este Individuala pentru ca o inregistrezi doar tu si "combinata" pentru ca are in combinatie un logo si un slogan "Cutite Soimu" La rubrica 10 pentru marca data ca exemplu trebuie sa scrii: Clasa 8, Cutite, cod produs: C 1542 Sa completezi 2 cereri si sa le trimiti la osim. ei iti trimit una inregistrata inapoi. Sa trimiti cererea cu prioripost-ul si sa pastrezi chitanta. Adresa OSIM: str. Ion Ghica nr. 5, Sector 3, Bucureşti, cod 030044. Dupa ce ai trimis cererea, la scurt timp vei primi un exemplar inregistrat inapoi, apoi dupa o vreme un document ca au publicat cererea iar ala final ca ti-au aprobat cererea si sa platesti o taxa pentru eliberere certificatului. Alte informatii gasesti si in ghidul lor de inregistrare marca: http://www.osim.ro/marci/ghid_marci.htm Si calculator taxe: http://www.osim.ro/marci/calc_taxe_marci_c.htm Nu lucrez in domeniu, ti-am scris din experienta. Sper sa-ti fie de folos. Cele bune' Gabi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted June 24, 2012 Share Posted June 24, 2012 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? Salut Soimule, Cornelia are experienta in acest domeniu. Daca nu te descurci singur cu informatiile primite, poate sa se ocupe ea de la A la Z. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted June 24, 2012 Author Share Posted June 24, 2012 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? oau, ce de informatii, exact in ordinea in care vroiam eu da, vreau sa imi protejez marca, pentru ca au aparut cutite hand made cu sigla foarte asemanatoare..... am sa iau pasii asa cum sa spus daca nu ma descurc, am sa mai intreb multumesc tare tare mult pentru cele scrise si saptamana viitoare am sa incep cu ...platile forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbadea2002 Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? Salutare, am o cunostinta care cu asta se ocupa - inregistrare de marci la OSIM. daca esti interesat, da un semn. Cu stima, Mircea take care of your "yota" and your "yota" will take care of you .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted January 3, 2013 Author Share Posted January 3, 2013 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? Salutare, am o cunostinta care cu asta se ocupa - inregistrare de marci la OSIM. daca esti interesat, da un semn. Cu stima, Mircea multumesc, ajutorul lui gabi a fost suficient cat sa ma descurc singur pe aceasta cale ii multumesc inca o data forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
The supplier Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? multumesc, ajutorul lui gabi a fost suficient cat sa ma descurc singur pe aceasta cale ii multumesc inca o data Salutare Soimu, Doresc si eu sa inregistrez o marca la OSIM. Poti sa ne spui, poate sunt si altii interesati, daca ai facut totul de unul singur, cum a decurs procedura de inregistrare si daca ai avut ceva probleme? Merci Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? ... in completare: de vazut si legislatia europeana care primeaza in fata OSIM, daca o marca se inregistreaza pt toata europa si altcineva in romania, primeaza cea inregistrata pt EU ( parca biroul este in spania ).... iar cea inregistrata in RO devine nula....stiu ca un client de-al nostru s-a lovit de asa ceva cu o marca inregistrata in RO si ulterior fostul lui asociat a inregistrat-o la nivel European si "i-a suflat-o". am gasit ceva si pe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_mark_law_of_the_European_Union Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
The supplier Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? ... in completare: de vazut si legislatia europeana care primeaza in fata OSIM, daca o marca se inregistreaza pt toata europa si altcineva in romania, primeaza cea inregistrata pt EU ( parca biroul este in spania ).... iar cea inregistrata in RO devine nula....stiu ca un client de-al nostru s-a lovit de asa ceva cu o marca inregistrata in RO si ulterior fostul lui asociat a inregistrat-o la nivel European si "i-a suflat-o". am gasit ceva si pe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Trade_mark_law_of_the_European_Union Da de acord cu tine o marca comunitara este mult mai buna decat una nationala, DAR trebuie facuta o mica clarificare pentru a nu induce alti colegi in deruta: are castig de cauza marca inregistrata la nivel comunitar (cea nationala fiind anulata) cu existenta unei singure exceptii, cand marca nationala este inregistrata inainte de aparitia celei comunitare. Astfel marca nationala reuseste sa supravietuiasca doar la nivel national, fara posibilitatea de a se “promova” in afara tarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? ceva de genul asta stiu si eu..acum mai departe cred ca ar trebui consultat cineva care face asta si poate sa ne dea o parere exacta.... cica Cornelia stie despre ce este vb. in mare se platesc niste bani ( care nu sunt putini ) si e bine sa se faca ca la carte. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
The supplier Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Re: avem un coleg care stie sa inregistreze o marca la OSIM? Am gasit un articol care din punctul meu de vedere lamureste problema legata de diferentele intre marcile nationale si cele comunitare. Merita citit pana la capat : http://businessage.ro/articole_details/19/57/Dreptul_asupra_marcilor_nationale_si_comunitare_in_contextul_aderarii.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts