air_wolf Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Duster-ul meu Eu as zice un pic altfel, daca imi dai voie: "Te dai si de placere si de nevoie" (sa nu-i uitam pe cei care traiesc sau muncesc in zone unde nu sunt drumuri). Iar daca se intampla "sa-ti placa" si serviciul "te obliga" sa faci off-road, pentru multi e situatia ideala:grin: (sunt convins ca sunt multi in situatia asta pe aici:wink:) eu vad altfel: te dai exclusiv de placere. faptul ca muncesti si ajungi sa faci offroad nu inseamna ca te dai, pentru ca te duci unde ai treaba, nu unde vrei. da' nu conteaza. treaba era cu bentley-ul si cayenne-ul :grin: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Duster-ul meu @KAROLOKW tu faci acum aluzie la masini de teren adevarate gen: Samurai, Vitara sau Niva. Io nu despre astea vb. Astea toate au niste ingrediente ''ale masinilor de terem'' (sasiu rigid, reductor, una sau doua punti rigide si multe altle) Dusteru nostru nu se incadreaza la asa ceva..... O masina de serie ca sa poata fi considerata de vreo treaba pentru anume aplicatie ar trebui sa aiba oaresce capacitati inascute mai inainte de a fi necesar tunningul. Daca ne uitam la Duster ea nu are nimic din cele de mai sus. Se incadreaza 100% in tiparul masinii de oras. Comparatia cu Panda 4x4 sau A4 quarto mi-a cazut asa, astea fiind primele 4x4 de oras ce mi-au venit in minte. Nu vad de ce nu se poate inalta si A4 si sa I se puna troliu daca se doreste. sau poate si Panda. Intrebarea ce se ridica este : merita oare acest efort? Va fi el rasplatit de performanta ulterioara? sau nu?. P.S. : De fiecare data cand ma duc prin reprezentanta vietii Nissan-Renault-Dacia and CO acolo ruleaza mereu un film cu un Duster care merge pe iarba uda, apoi pe un drum cu praf si la urma trece printr-o balta mare, dar cu sol dur dedesubt. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 (editat) Re: Duster-ul meu Daca ne uitam la Duster ea nu are nimic din cele de mai sus. Se incadreaza 100% in tiparul masinii de oras. Comparatia cu Panda 4x4 sau A4 quarto mi-a cazut asa, astea fiind primele 4x4 de oras ce mi-au venit in minte. ma, ciuruki e un jaf, grandul ce sa mai spunem despre el. saracele, n-au sasiu... niva, mititica de ea, are un sasiu fix ca o :pt daca il gasesti, sa ni-l arati si noua. uite duster inaltat 5 cm, cu toate scuturile si cu gume 205/80 (georgechinezu) uite duster stock, fara scuturi, doar cu mt-uri 215/65 (al meu) asa ca merita si sa-l inalti si sa-i pui troliu. uite si panda 4x4: asa e ca poti avea supermasina si sa nu stii ce sa faci cu ea? deobicei, astia sint si vanitosi, si daca ii face unul cu o masina mai slaba, imediat incep sa se aprinda. :br PS: nu te mai du la reprezentanta. meri si tu la un service normal. sau iti place sa fii jecmanit? Editat Septembrie 15, 2013 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Re: Duster-ul meu Doar nu crezi ca ma duc acolo pentru mecanica :ha:. Merg prin reprezentanta cand cumpar piese pe original. De obicei le vand putin mai ieftin decat alte firme ( de obicei). Montajul e obligatoriu in alta parte. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Re: Duster-ul meu ma, ciuruki e un jaf, grandul ce sa mai spunem despre el. saracele, n-au sasiu... niva, mititica de ea, are un sasiu fix ca o :pt daca il gasesti, sa ni-l arati si noua. QUOTE] uite aici ca vad ca nu vrea nimeni sa posteze un filmulet de acolo cu utilajul meu :) asta sunt eu la volan asa ca pentru injuraturi si balacareala la mine le adresati :) acum tehnic Niva nu are sasiu e eutoportanta ca Dusterul sau ca orice alta masina in configuratia asta,diferenta e ca eu am punte rigida pe Niva Dusterul are independenta pe spate iar pe fata lafel eu am independenta varianta cu paralelogram deformabil parca asa se cheama...eu stiu numele :'double A frame suspension" sau pe romaneste brate triunghiulare suprapuse si cam atat adica similar su suspensia de la dacia veche 1300. restul motor de Lada 80 de CP benzina si un reductor care aici intradevar e marea smecherie ca Dusterul nu il are,dar are o treapta 1 foarte scurta ceea ce compenseaza cat de cat. problema la modificari de genul este ca daca nu le faci cu cap si le faci de 3 lei nu vei obtine nimic si cel mai mult si important la un Duster in noroi este cat de mult incarci transmisia si aici ma refer la cat de mari pui cauciucurile si cat de mult ii dai in gur ala ambreiaj care e de serie sau daca il modifici atunci e altceva. o modificare a gumei de la varianta standard de strada la un mt mai agresiv si la o dimensiune de genul poate genera modificari de 5-7kg pe roata care ulterior se traduc in multe :) oricum ideea e ca merge si nu e mare scofala iar fie vorba intre noi intre un samurai cu motor de 1,3 prefer un duster de 1,5 si 110 :) dar cum nu permite bugetul cea mai buna e Niva :) de 1,7 :) apropo ce trancane pe filmulet sunt planetarele mele care de 2 ani nu mai au vaselina. :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hcampian Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 (editat) Re: Duster-ul meu Voi chiar ati pus MT uri pe Duster? Troliu va zic sincer nu am vazut pe SUV-uri mari de oras cu motoare mari si puternice cum e Q7 sau X5 s i voi vreti sa puneti pe un crossover cu un motor sub 2 mii? Asa zic si eu ca si Panda sau Audi A4 quatro se inalta ii pui troliu si la noroaie cu ele cat or merge pana se sparg si apoi altele :ha:. Noi avem ceva Duster-uri la lucru venite cu troliu chiar din fabrica. Mai are si Orange unele, tot cu troliu din ala pe ele, ma gandesc ca se folosesc pentru acces la piloni care, uneori, e treaba serioasa. Ce e frumos e ca troliul e montat undeva sub bara, e mic si de-abia se observa, foarte buna chestie, eu as fi bucuros daca as avea Duster de asa o solutie. Pana la urma de troliu are mai mare nevoie o masina mai putin capabila, cu atat mai mult cu cat e folosita in scop utilitar, nu neaparat de placere si trebuie sa ajunga in anumite locuri unde, pe o ploaie mai mare sau zapada, s-ar putea sa ramana blocata din cand in cand si trebuie doar sa se traga afara dintr-un noroi ceva mai mare, dar pe care probabil o masina capabila l-ar aborda lejer. Editat Septembrie 18, 2013 de hcampian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate