Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am luat-o ! Hilux, 2006, 2,5, cabina dubla

graphiq4u

Postări Recomandate

Re: Am luat-o ! Hilux, 2006, 2,5, cabina dubla

Incet incet, incepem sa ne obisnuim unul cu celalalt.

Dupa cateva mii de km parcursi ne simtim din ce in ce mai bine. Am facut schimbul de ulei si filtre si acum ne pregatim de iarna.

Copiilor le place la nebunie, nu mai vor sa mearga decat cu toyota :grin:

Apropo: stie cineva unde se afla filtrul de polen si cum se schimba? Ca il am nou insa nu m-am lamurit ce si cum cu el.

Masina merge foarte bine atat pe asfalt cat si in afara lui.

Intreb totusi 2 lucruri: unu, cat de mult pot sa maresc dimensiunea cauciucurilor fara sa imi afecteze consumul si doi daca imi pun bara de fata arb sau copie trebuie sa imi schimb si suspensia avand in vedere greutatea acesteia?

Nu am reusit din pacate sa resetez Check Oil-ul. Nu stiu care e cauza insa cand pun contactul pe lock nu se aprinde ceasul pentru kilometraj si astfel nu pot reseta.

Insa imi place sa ma joc cu ea si pana la urma ii dau de cap.

Am mai schimbat un bec in bord la panoul cu incalzirea, si am schimbat si becurile cu xenon, insa nu prea sunt multumit de astea noi.

Bat aiurea rau de tot. Cred ca pana la urma trebuie sa pun 2 proiectoare minim.

Ma uitam zilele trecute la ceva cu LED.

Am vazut la @Patrolator niste jucarii interesante, astept discutia la topicul respectiv sa vad si daca ne spune cat a dat pe ele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo: stie cineva unde se afla filtrul de polen si cum se schimba? Ca il am nou insa nu m-am lamurit ce si cum cu el.

Se schimba foarte usor,trebuie sa scoti capacul/usa de la torpedou si aparatoarea dreptunghiulara de plastic.

Ex Toyota Hilux 2.5 D4D - 2009 - furat in 04.04.2012.

Fiat Stilo 1.9 Multijet - 2006

Link spre comentariu

Imi cer scuze insa nu m-am exprimat foarte clar. Locul unde se afla l-am gasit, insa nu reusesc sa desfac acel capac ca sa il trag afara.

Am descarcat un program de service si ma voi uita acolo sa vad ce si cum.

Link spre comentariu

Eu cred ca nici nu ai filtru de polen decat daca i s-a pus ulterior cumpararii, locul este acolo in torpedou dar trebuie decupat intai capacul ca sa-l poti monta.

Referitor la intrebarile de mai sus cu maririrea dim cauciucurilor fara sa afecteze consumul, asta nu se poate , orice modificare facuta afecteaza consumul inclusiv montarea unei bari ARB (ii modifici atat greutatea cat si aerodinamica) si da, trebuie sa o si inalti daca pui bara indiferent daca e copie sau nu, altfel va sta cu botul mai jos decat spatele. :grin:

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Se poate sa nu am filtrul respectiv pentru ca nu am gasit inca nici o modalitate de a desface acel capac. Probabil cum spuneai si tu doar daca il decupez.

Legat de bara si de cauciucuri, eu caut o combinatie cat mai potrivita intre o masina de offroad si una de familie pentru drumuri mai lungi iarna in special.

Pentru asta vreu bara fata nu pentru ca e cool sau alt motiv.

Chestia cu inaltatul nu ma incanta pentru simplul motiv ca ii va modifica tinuta de drum, stabilitate mai mica in curbe si poate alte lucruri.

Dar daca chiar trebuie sa o inalt pentru a-i pune bara o voi face.

Prefer siguranta mea si a familiei in detrimentul altor considerente.

Cauciucurile in cazul asta nu le schimb marimea. Le voi lasa pe jentile de tabla cu care a venit masina, adica cele pe 16".

Saptamana asta voi comanda cauciucurile si vroiam sa mai aflu cateva pareri inainte de asta.

Link spre comentariu

crezi ca va sari consumul de la 10% la 20% daca ii pui cauciucuri mai mari? :wtf1: ca doar nu-i pui 37"!!! vezi si tu dimensiunea maxima care intra pe stock, ia km2-uri si cam asta e...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Acum ca a venit zapada, incercam si noi sa ne pregatim de sezonul rece.

Am facut schimbul de uleiuri si filtre, ne-am incaltat cu cauciucuri noi BFG si suntem gata.

Voi cum va pregatiti Hilux-urile de iarna si mai ales cei care au experienta iarna cu Hilux, cum se descurca pe zapada masina asta?

Eu ma gandeam sa pun 2 saci de nisip in bena pentru o mai buna stabilitate, dar si pentru cazurile cand pot ramane inzapezit ma poate ajuta nisipul sa ies.

De altfel sunt curios daca voi pe drum inzapezit folositi 4x4 sau mergeti decat cu 4x2?

A fost aici pe forum un clip cu un navara care a intrat frontal intr-un tir si de atunci ma bate gandul asta, daca sa merg cuplat 4x4 pe drum inzapezit avand in vedere ca este usoara de spate si pot pati ca tipul cu Navara (D-zeu sa-l odihneasca) si sa pierd controlul volanului.

Orice alt sfat de la cei cu Hilux sau chiar alte marci asemanatoare sunt extrem de folositoare pentru cei ca mine.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Salut...eu am un Hilux din 2008,in fiecare iarna daca este zapada pe jos merg numai pe 4x4(in permanenta am in bena scule de vreo 250kg),uneori si cand este ud pe jos(asta dupa ce am tras o sperietura din cauza unor pietoni care doreau sa traverseze in graba strada m-am intors cu masina pe liniile de tramvai dupa ce am incercat sa-i evit0..acum difera si stilul de condus al fiecaruia.

Link spre comentariu

Si eu tot cu 2 saci de nisip merg in bena insa ma gandesc sa mai pun cel putin 1 ca tot mi se pare usoara, pe zapada se descurca foarte bine daca ai cauciucuri adecvate, MT-urile nu prea sunt bune pe zapada, AT-urile sunt mai bune, iar cu mersul 4x4 tot timpul....eu cred ca depinde situatie, in clipul cu navara ala avea viteza destul de mare ori noi cu 4x4 pe usor putem merge cu max. 80 km. la ora. Eu merg 4x4 numai daca imi pare nesigura treaba.

Editat de Astral

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Alyberceni, multumesc pentru raspuns.

Eu nu am inca bena inchisa, de asta optez pentru moment pentru sacii cu nisip care au dublu rol in cazul meu.

Abia astept sa imi inchid bena ca am o gramada de chestii de luat cu mine, iar cel mai mult imi pare rau ca nu pot lua Hi lift-ul, mai ales acum iarna.

Sper sa vina noul an cu banutii pentru un hardtop.

Link spre comentariu

Pretorain, ma bucur ca mai sunt si altii cu sacii de nisip in bena ca mine. Eu de maine o sa ii pun.

Mi-am pus pe masina AT-uri pentru ca am experienta de la Patrol cu ele pe timpul iernii si pot spune ca sunt ok.

Aly, am intrat pe link-ul cu inchiderea de bena cea rosie si pretul mi se pare ok.

O sa iau legatura cu omul sa vad ce si cum.

Am vazut pe net un hardtop pe la 2 mii, ceea ce mi se pare cam mult.

Am tot cautat pe la second insa nu prea dai de ele.

Link spre comentariu

In ciuda faptului ca sunt 4x4 , pick-up-urile sunt extrem de pacatoase iarna si mai ales in conditiile de rulare din Romania. Sunt pacatoase pe ud, pe gheata, pe carosabil intermitent ( uscat-gheata-polei) . DEsi ajuta, doi saci de nisip nu vor schimba dramatic tinuta de drum a masinii. Majoritatea sunt facute sa tina in spate peste 750 kg. 2 saci de nisip reprezinta putin din aceasta greutate. Eu am carat cateva ierni niste capace de canal din fonta pe care le ancorasem in bena si pana nu a trecut iarna nu le-am dat jos. Trebuie mers cu grija si nicidecum la limita aderentei. Sunt de doua ori mai pacatoase decat un BMW sau un MErcedes cu tractiune spate pentru ca sunt mult mai inalte si centrul de greutate este foarte sus. Singura schimbare pozitiva in tinuta de drum o dau anvelopele de iarna mediu cramponate ( ma refer pe sosea ). Nu all season ....ci de iarna. Am avut o experienta placuta cu niste gume cu tinte , dar le-am dat jos pentru ca paraiau groaznic pe asfalt si din cate stiu , in Romania sunt interzise pe drumurile publice.

Link spre comentariu

Am colindat multe drumuri cu zapada batatorita in 4x2 si 4x4, nu au fost probleme insa, am mers foarte circumspect.

Chiar in ziua cand am cumparat-o m-am intors la o frana pe astfalt ud (ningea) iar cu alta ocazie am facut o pirueta la un viraj mai strans pe astfalt inghetat (uscat), ambele situatii in 4x2.

Acum , dupa ce mi-am pus troliu pe spate, parca, tinuta de drum s-a mai imbunatatit.

Ca o parere generala, orice masina destinata sa transporte marfa (conduc de mult timp si un buz cu "totul in fata"), atunci cand este goala se conduce mai putin confortabil decat atunci cand este incarcata.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Ma bucur ca am adus in discutie acest subiect.

Azi am mers pentru prima data pe zapada cu Hilux-ul.

Jumate din drum am avut in bena niste cherestea, iar apoi am pus 2 saci de nisip.

Am incercat-o putin si am mai pus 2.

Va rog sa ma credeti ca e alta masina (fata de jumatea drumului cand bena era aproape goala). Deja cu 4 saci de nisip(din care 2 sunt cam jumate umpluti) se schimba radical treaba.

Tinuta de drum se schimba si masina se echilibreaza si se comporta ca orice 4x4.

Daca stai sa te uiti bena s-a lasat putin, iar acum nu mai schiteaza sa plece de fund intr-o parte sau alta.

Chiar am incercat la 30-40 km/h sa fac jaloane (imaginare) cu ea sa vad ce si cum, insa am avut surpriza placuta sa constat ca masina se comporta excelent.

De la Filiasi pana la Craiova am mers numai cu 80-90.

Si am uitat sa mentionez ceva: toate astea s-au intamplat in 4x2!

Zapada era undeva la 10 cm pe carosabil, iar pe drumul european era mazga groasa. Pana la Craiova am depasit zeci de masini fara sa schiteze la vreo depasire ceva.

Incercati sa puneti macar 2-3 saci de nisip sa vedeti ce surpriza placuta o sa aveti!

Eu am amestecat nisip cu sare pentru a ma ajuta si daca raman undeva, pentru ca altfel se intareste ca naiba in sac.

Prin sate am mers cu 40-60 km/h fara sa incerc sa ii fortez limitele. Am mers practic normal.

Link spre comentariu

Exact. Ideea e sa nu franezi ca bolovanu', sa nu accelerezi ca apucatu' si sa echilibrezi din volan cand simti ca pleaca spatele. Nu e asa tragic sa conduci pe 4x2 in zapada/polei cu un pick-up.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ma pregatesc sa schimb rulmentii spate, pe care deja i-am comandat pe net.

Poate cineva care a schimbat sa imi spuna ce mai iau in afara de rulmenti, adica ce se mai schimba uzual o data cu acestia?

Multam.

Link spre comentariu

iti mai trebuie pe langa rulmenti , semring din punte , 1 inel distantier care se taie cu flexul ( defapt sunt 2 distantiere intre ele fiind rotorul de abs , evident daca masina are asa ceva , iar dupa anul de fabricatie are sigur) deasemena mai este un deflector de praf care vine pe interior pe talerul port saboti pt a nu ajunge mizerie de la sabotii de frana la rulment.

iti recomand intai sa scoti frumos cu grija planetara spate din punte si apoi sa vezi ce ii peacolo ..:wink:

c111244e03.thumb.png.be4df32728228de013ffd51cd661092c.png

c111174e02.thumb.jpg.ac700fc61dd7c072faf56684c2a5f180.jpg

asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ...
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare