Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

patrol y61 lista reparatii din 2000 pana astazi

qumatru

Postări Recomandate

Salut,

M-am gandit sa pun aici o lista cu tot ce am schimbat la patrol pana acum. Avantajul e ca masina a avut (pe langa tata timp de cativa ani) doar un singur proprietar si stiu tot ce am patit la ea.

Inainte sa ma apuc sa scriu, tin sa spun ca acum tot patrol mi-as lua. Adica ori il fac tzipla pe al meu ori caut unul mai nou(2005-2010) de care se gasesc destul de rar si costa foarte mult.

Prima concluzie pe care am tras-o: daca n-ai doctor de patrol in orasul tau, fa doar reparatii minore iar cand ai o problema serioasa du-te la cineva care stie, eu stiu doua persoane care stiu masina asta: Zoltan si Luigi(la luigi n-am fost, dar sper sa ajung dupa concediu)

Asadar, daca faci offroad pentru vanatoare sa te astepti sa schimbi un ambreiaj la 2-4 ani, aici vb. desigur de ambreiajul stock.

1) pompa de injectie reconditionata o data, acum s-a defectat iar si amestecul este bogat dar masina merge

2) chiulasa schimbata

3) turbosuflanta reconditionata o singura data in 220.000km si merge perfect

4) furtun turbina(se sparge la cativa ani)

5) intercooler spart de 2 ori inlocuit(luigi are second hand, zoltan are posibilitatea sa-l remanufactureze pe baza celui original; pret 400e la luigi, 300e la zoltan)

6) masina mea a fost rechemata la cca 50.000km si i s-a inlocuit motorul in garantie(e bine de urmarit acest aspect daca ai masina din aceeasi perioada)

7) se strica sistemul de decuplare a barei stabilizatoare(zoltan a dat ca solutie sudarea unui capat fix in locul articulatiei defectuoase)

8) butonul de idle nu mai functioneaza

9) masina nu este facuta sa mearga subturat/la consum, daca vrei sa consumi putin nu-ti lua masina de offroad ca eu nu stiu nici un offroader veritabil care consuma putin in afara de jimny care e un compromis; distractiv dar compromis in orice caz

10) au cedat o singura data simeringurile de la rotile fata si rulmentii

11) nu am umplut niciodata cu freon si tot da rece climatizarea, insa caldura nu da decat daca setez de la 28 de grade in sus

12) se duc pielea de pe volan si schimbator, dar plasticul de sub ele nu se duce nicaieri

13) diverse zgomote apar la haion si in general masina devine in timp destul de zgomotoasa pe drumuri proaste; haionul se lasa in timp sau incepe sa se miste, in cazul meu clipoceste lumina din portbagaj la denivelari/ drumuri mai proaste; insa nu scartaie nimic in bord sau portiere dupa 12 ani ceea ce nu pot spune despre nici una din celelalte masini ale mele printre care si un bmw 335xi 2008 cu 37.000km facuti

14) *** OFF-TOPIC !

Edited by Astral

15) dupa iarna trecuta mi s-au gripat multe prezoane cand am schimbat rotile de iarna cu cele de vara si am luat decizia de a le inlocui pe absolut toate pentru siguranta

Nu am pus in calcul consumabilele ca nu are rost.

mai editez pe parcurs ce-mi mai aduc aminte

Editat de Astral
Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: patrol y61 lista reparatii din 2000 pana astazi

14) nu va luati jeep wrangler :)

Asta da. Nu va luati la Patrol un Wrangler ca nu tine. :ha:

Era interesant sa incepi cu inceputul. Adica ce masina ai, ce motor, cati km. si ce a facut masina asta.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

y61 din 2000 3.0 common rail luat de nou, dar am scris la prezentare si voi pune si la semnatura

am wrangler unlimited 2,8crdi din 2008. FIX OR REPAIR DAILY

Editat de qumatru
Link spre comentariu

y61 din 2000 3.0 common rail luat de nou, dar am scris la prezentare si voi pune si la semnatura

am wrangler unlimited 2,8crdi din 2008. FIX OR REPAIR DAILY

FIX OR REPAIR DAILY = FORD :grin:

Revenind la topic, are motorul de 3.0 si cati km?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Mi se pare foarte util topicul tau.E drept a ar trebui sa mai posteze si alti posesori de Y61 care au tinut un istoric al reparatiilor, ca sa ne putem face o idee.Defectiunile difera de la masina la masina in functie de utilizator, cit de ingrijita a fost masina, etc.Dar macar ai deschis subiectul si sa speram ca o sa posteze cit mai multi.

Eu unul, acum sint in cautarea unui Patrol si am ceva dileme.Motorul de 2.8 sau de 3.0?Cutie automata sau manuala? Oricum, stiu ca o sa fie scurt si cu AC. :grin:

FIX OR REPAIR DAILY = FORD :grin:

Revenind la topic, are motorul de 3.0 si cati km?

Imi permit sa raspund eu in locul lui: 220.000. Sau asa am inteles din puctul 3, cel cu reconditionarea turbinei.

Editat de Astral
Link spre comentariu

am incercat sa incep o discutie cu dl. Luigi, dar n-a fost deloc prietenos;

in momentul de fata am o lista destul de lunga de reparatii pe care trebuie sa le fac la masina sa o fac bec, insa ma gandesc daca nu e mai bine sa o vand si sa iau una de dupa 2005. nu stiu pe cine sa intreb, are cineva un patrol ultimul model(cel din 2010 nu-l consider patrol) si imi poate spune daca:

1) este stricacioasa/mai stricacioasa decat modelele anterioare

2) este mai buna antifonarea si mai comoda tinuta de drum(obosesc la drum lung cu a mea pentru ca e cam zgomotoasa mai ales daca e drum prost)

Imi permit sa raspund eu in locul lui: 220.000. Sau asa am inteles din puctul 3, cel cu reconditionarea turbinei.

da, corect. multumesc

ca sa raspund la o intrebare anterioara cu masina asta merg la vanatoare si pescuit si car barca cu ea. la vanatoare a vazut ce se poate mai rau in ale offroad-ului si noroaielor exceptie facand rock crawling de care n-am facut. eu nu am pasiunea off-road-ului in sine ci doar dorinta de a ajunge in locuri foarte izolate pentru vanatoare/pescuit si in general iubesc patrolul pentru ca in viata lui m-a lasat de 2 ori, o data cand am mers prea mult cu ambreiajul bulit inainte sa-l schimb si nu mai cupla deloc si o data cand mi-a picat cablul de la ambreiaj si nu mai intra in viteza. in rest orice problema am avut masina a ajuns pe rotile ei pana la service

Editat de Astral
Link spre comentariu

...

2) este mai buna antifonarea si mai comoda tinuta de drum(obosesc la drum lung cu a mea pentru ca e cam zgomotoasa mai ales daca e drum prost)

Imi cer scuze ca ma bag (nu ma pricep la Patrol), dar, de cand umblu cu 4x4, am invatat o chestie: pe masura ce, in urma unui face-lift sau a unei versiuni mai noi, creste gradul de confort al masinii, scad abilitatile ei in off-road. E posibil ca Patrolul sa faca exceptie de la regula asta... dar m-ar cam mira.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

da, corect. multumesc

ca sa raspund la o intrebare anterioara cu masina asta merg la vanatoare si pescuit si car barca cu ea. la vanatoare a vazut ce se poate mai rau in ale offroad-ului si noroaielor exceptie facand rock crawling de care n-am facut. eu nu am pasiunea off-road-ului in sine ci doar dorinta de a ajunge in locuri foarte izolate pentru vanatoare/pescuit si in general iubesc patrolul pentru ca in viata lui m-a lasat de 2 ori, o data cand am mers prea mult cu ambreiajul bulit inainte sa-l schimb si nu mai cupla deloc si o data cand mi-a picat cablul de la ambreiaj si nu mai intra in viteza. in rest orice problema am avut masina a ajuns pe rotile ei pana la service

Asta eu lucru important de mentionat.Ca ai ajuns cu ea inapoi pe roti in aproape orice situatie.

Link spre comentariu

lista actuala de probleme:

Tampon Motor Stanga

Pompa injectie

Pivoti bara directie secundara si primara

Reparatie decuplare bara stabilizatoare

Tripla + Stop frana + rama spoturi de inlocuit

Prag stanga de inlocuit

Ornament aluminiu spate mijloc de inlocuit

Joc balama haion

buton idle nefunctional

cheder capota

reparat instalatie spalare faruri(inlocuit furtune/cap picurator)

Clipsuri grila fata

Cablu airbag scaun sofer(mi l-a rupt cainele si trebuie reparat/inlocuit)

Verificat aeroterma + a/c(baga rece dar nu prea baga cald)

Verificat pozitie marsarier(uneori nu intra in marsarier si mai trebuie sa rulez masina cativa cm)

Amortizoare capota

Verificat cablaj proiectoare(uneori merg, alteori nu)

Ineficienta franare dreapta spate

Verificat frana de mana

Schimbat fluide: cutie, reductor, servo, antigel, ambreiaj

kit suspensie +5cm cu amortizor de directie(mi s-a rupt un arc si mai bine pun direct suspensie offroad)

anvelope cooper stt 33"(pana acum am avut timp de cca 7 ani un set de 31" resapate malatesta, au fost foarte bune dar unul a facut pana si s-a rupt, mai am 3 si le voi inlocui pe toate cu 33")

senzor lumina haion clipeste si haionul scartaie

buton reglaj electric scaun pasager lipsa

centurile de siguranta nu functioneaza corespunzator(blocheaza prea des, nu se mai ridica singure)

Link spre comentariu

salut, uite cateva idei pentru lista ta de probleme:

- clipsuri grila fata : baga-i piulite trase, si apoi suruburi scurte, cu cap hexagon sau pt surubelnita

- ineficienta franare pe o parte pe spate : potential culisante etrier cu probleme. Verifica si garniturile de la piston, un kit de reparatie nu este o avare. Eu le-as face pe ambele parti, macar sa stii o treaba

- decuplare / cuplare bara stabi spate : si la mine se aprinde din cand in cand in bord becul ala, dau de buton o data de doua ori si isi revine. Cred ca e mai degraba un contact imperfect decat bara care se decupleaza de nebuna.

- joc balama hayon : eu mi-am refacut bolturile la toate usile (inclusiv haion), la strungarie, si acum nu mai am belele din cauza asta. rebuie doar atentie la reglajul usilor dupa ce pui balamalele la loc cu bolturile noi. (se demonteaza usile de pe masina, se scot balamalele de pe usi, se duc la un strungar priceput si binevoitor, si stie el ce are de facut)

- nu neglija tamponul de motor, pt ca iti induce vibratii si poate sa duca la alte probleme dup-aia

Daca mai ai intrebari, nu ezita ;)

Link spre comentariu

Daca nu ai probleme cu rugina , primul meu sfat este sa pastrezi masina si s-o aduci in stare tehnica buna - e cea mai sigura optiune . Toate cele enumerate mai sus se pot regasi si la una cu facelift . Mare diferenta intre ele nu este , alta decit faceliftul ( daca aspectul conteaza atit de mult ...) .

Intre riscul de a schimba o masina cu istoric cert , si una fugarita ( gen 'masina sotiei , nu s-a mers cu ea decit in concedii , a fost a unui doctor batrin' ...etc ) , ...mai bine cu diavolul pe care il cunosti .

Odata rezolvate micile bube ( absolut normale - orice argumente aduc fanaticii altor marci care nu se apleca 5 minute sa analizeze lucid - nu-s multe marci care sa egaleze Patrolul la raportul timp/costuri totale de intretinere si reparatie ) mai merge cel putin inca pe-atita .

Bine'nteles ca Patrolu - orice model - nu e ideea de masina aratoasa ( desi frumusetea e in ochiu' privitorului ) , nu rupe asfaltul sub roti , nu e mare campioan la confort , nu e blingoasa.... dar totusi .... nu rupe cardane , planetare , transmisii , directii , alte alea ... ...nu se hitina fara speranta in doi ani de off ...

Toy ? , Da , iarasi bine'nteles , da' cu alte costuri totale . De fapt totul e pina la costuri ...si aici sta bine Patrolu .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

- decuplare / cuplare bara stabi spate : si la mine se aprinde din cand in cand in bord becul ala, dau de buton o data de doua ori si isi revine. Cred ca e mai degraba un contact imperfect decat bara care se decupleaza de nebuna.

la fel si la mine, dar desfacand cutia cu maimute care comanda tigania din spate, am constatat ca e dusa o bobina mica ce o comanda . asa ca am sa apelez la Luigi... dar mai tarziu, ca m-am obisnuit cu megacomfortul vaporului plutitor...

asadar: - am luat masina din Belgia in noiembrie 2011, si m-am apucat de reparat la greu !

Y 61 , scurt 3.0 ZD , 2001, autoutilitara

- disc ambreiaj (cea mai mare prostie - trebuia sa schimb tot kit-ul ! )

- 4 gume noi Cooper

- mici modificari la instalatia electrica : trecut claxonul prin contact si stopul pe frana la fel ( vanatorii stiu de ce ! )

- sudat esapament

- schimbat rezervorul spart (multumesc Luigi ! )

- tinichigerie praguri ( varza ambele )

- bucse caster++

- montat cu speranta si demontat cu dezamagire set xenon china...

- montat troliu

- set placute frana noi

- schimbat toate fluidele ( cu exceptia seminalului ! )

- la test compresie imi arat ca la cil / piston / injector nr 1 , nu se intampla prea multe, asa ca ma gandec la o revizie chiulasa

- Dumnezeu mai stie cate alte maruntisuri...

la inceput credeam ca mi-am cam luat o .uie cu masina asta, dar se pare ca tot ce am schimbat eu sau urmeaza sa schimb e la ordinea zilei la patroale.

oricum imi place masivitatea, stabilitatea si spatiul interior la masina asta.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Y61 - 3l - Di. Anno Domini 2000.

Nu stiu foarte multe despre trecut, in privinta reparatiilor. Se pare ca nici nu au fost. Masina a apartinut unui arab, cand in urma cu 3 ani a vandut-o unui sofer de-al sau. La 200.000km masina a ramas fara turbina. Asa a ramas pana cand am luat-o eu la 258.000km.

Acum are aproape 278.000km - 20.000km facuti de mine intr-un an.

Ce i-am facut eu:

a) schimbat turbina cu una noua

b) schimat pompa de apa

c) schimbat curea accesorii + role intinzatoare

d) schimbat throttle body, vechiul nu mai functiona si cand opreai masina ziceai ca opresti un tanc asa de tare zguduia

e) schimbat suspensie complet si inaltata cu 5cm

f) schimbat bucsi bara stabi fata + spate

g) schimbat bielete antiruliu fata (din prostia mea)

h) schimbat termostat

i) cum blocantul pe spate nu mergea, dupa cateva consultari telefonice cu Giorgel si un spray de contacte + 1 burete mic i-am dat de cap

Dupa care au venit bombonicile:

a) marit diametru priza de aer de pe capota

b) montat a doua priza de aer pe capota

c) blocat valva EGR, dupa care curatat cat s-a putut intercoolerul + restul de furtune

d) montat separator aer ulei

e) anulat boost controlul oferit de ECU si montare valve si furtune pentru boost control manual, boost-ul este controlabil din interior

f) montat ceas boost

h) montat ventilator 9'' peste intercooler

i) instalat sistem de pulverizare apa peste intercooler

j) instalat sistem de injectie apa + metanol, cu debit variabil, complet personalizabil in functie de boost

k) jenti Dakar Dotz Et-20 + BFG KM1 pe 33''

l) prelungire bari Panhard (maestru de ceremonii a fost Zoly Unimog)

m) instalare interfata diagnoza + computer de bord (EcuTalk) pentru monitorizare diversi parametri in timp real

n) instalare snorkel

Ar mai fi de facut:

a) o inspectie/revizie punte fata - in viitor

b) montarea unui ceas pentru EGT (gazele de evacuare). Am ceasul insa nu gasesc mester pentru montare - operatie mai dificila se pare.

c) sa gasesc un circuit pentru reglarea dinamica a tensiunii pe debitmetrul de aer.

d) instalare troliu

e) instalare niste proiectoare.

Dar cred ca anul asta o sa iau o pauza....din motive financiare :)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Y61 - 3l - Di. Anno Domini 2000.

Nu stiu foarte multe despre trecut, in privinta reparatiilor. Se pare ca nici nu au fost. Masina a apartinut unui arab, cand in urma cu 3 ani a vandut-o unui sofer de-al sau. La 200.000km masina a ramas fara turbina. Asa a ramas pana cand am luat-o eu la 258.000km.

Acum are aproape 278.000km - 20.000km facuti de mine intr-un an.

Ce i-am facut eu:

a) schimbat turbina cu una noua

b) schimat pompa de apa

c) schimbat curea accesorii + role intinzatoare

d) schimbat throttle body, vechiul nu mai functiona si cand opreai masina ziceai ca opresti un tanc asa de tare zguduia

e) schimbat suspensie complet si inaltata cu 5cm

f) schimbat bucsi bara stabi fata + spate

g) schimbat bielete antiruliu fata (din prostia mea)

h) schimbat termostat

i) cum blocantul pe spate nu mergea, dupa cateva consultari telefonice cu Giorgel si un spray de contacte + 1 burete mic i-am dat de cap

Dupa care au venit bombonicile:

a) marit diametru priza de aer de pe capota

b) montat a doua priza de aer pe capota

c) blocat valva EGR, dupa care curatat cat s-a putut intercoolerul + restul de furtune

d) montat separator aer ulei

e) anulat boost controlul oferit de ECU si montare valve si furtune pentru boost control manual, boost-ul este controlabil din interior

f) montat ceas boost

h) montat ventilator 9'' peste intercooler

i) instalat sistem de pulverizare apa peste intercooler

j) instalat sistem de injectie apa + metanol, cu debit variabil, complet personalizabil in functie de boost

k) jenti Dakar Dotz Et-20 + BFG KM1 pe 33''

l) prelungire bari Panhard (maestru de ceremonii a fost Zoly Unimog)

m) instalare interfata diagnoza + computer de bord (EcuTalk) pentru monitorizare diversi parametri in timp real

n) instalare snorkel

Ar mai fi de facut:

a) o inspectie/revizie punte fata - in viitor

b) montarea unui ceas pentru EGT (gazele de evacuare). Am ceasul insa nu gasesc mester pentru montare - operatie mai dificila se pare.

c) sa gasesc un circuit pentru reglarea dinamica a tensiunii pe debitmetrul de aer.

d) instalare troliu

e) instalare niste proiectoare.

Dar cred ca anul asta o sa iau o pauza....din motive financiare :)

te-ai bagat tare in motor si sper ca asta nu va duce la probleme de fiabilitate pentru ca in acest caz masina ar deveni inutila. din punctul de vedere al cuiva care intelege ce inseamna turbo foarte bine, ai preparat masina cu exact ce este nevoie pentru liniutze(daca as pune upgrade-urile astea pe bmw-ul meu spre exemplu m-as duce probabil spre 600cai si ar pocni ceva la fiecare cursa, probabil cel mai des grupul si tampoanele la cutie si motor, apoi chiulasa poate si vreun piston daca nu-s forjate), nu ma pricep daca si in teren functioneaza toate acestea, dar presupun ca intr-o oarecare masura da altfel n-ar avea cei mai multi din concursuri v8-uri.

Link spre comentariu

am ras putin la ideea de xenon pe patrol.

Multumesc frumos, da sunt multumit.

Ca noutate mi-am cautat cazare in Brasov o saptamana si plec la reparat patrolul + echitatie. Voi rezolva lista curenta de probleme postata mai sus + suspensia OME +5cm

Toate cele bune, abia astept sa-mi mearga bine patrolul, de vreo 5-6 ani gafaie saracul. Nu stiu daca voi mai avea bani si de anvelope. Sper sa am :)

Link spre comentariu

Cam sigur o sa ai , pentru ca o sa ai nevoie . Fara gume e cam aiurea .

Pina la noi vesti ( speram ca ilustrate color ) iti doresc o iapa 'nalta si balana .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cam sigur o sa ai , pentru ca o sa ai nevoie . Fara gume e cam aiurea .

Pina la noi vesti ( speram ca ilustrate color ) iti doresc o iapa 'nalta si balana .

fotografii nu vad rostul sa pun pentru ca vizual nu fac nimic la masina pana n-o incalt. adica presupun ca patrol inaltat 5cm s-a mai vazut. ceea ce trebuie sa fac e sa vand anvelopele pe care le am si probabil si un set de jante ca nu voi mai avea nevoie de 2 seturi

Link spre comentariu

Puntea data jos, suspensia noua in curs de montare, miercuri sau joi vin anvelopele, cooper stt 305 r16, pompa injectie trebuie inlocuita de tot ca sare de 1000 e reparatia. Cam atat. Poze nu pot pune de pe telefon.

Link spre comentariu

Eu mi-as dori o poza cu tine ...asa ... din curiozitate ...

Tactica folosita in cazul tau vad ca da si roade ... In rest, dai inainte cu tupeu...ca "zici" bine ... :wink:

Daca mai adaugi si niste poze DIY ...deja ii pun "mark" si il mut la topicuri interesante ...

Question: de ce ai dat jos puntea? :4079862908:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare