pantzerrow Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Apoi printr-un noroc imens,cum orbecaiam noi prin noapte si prin ploaie, ajungem sus unde gasim niste baieti care erau deja instalati in zona.Aflam ca am ajuns fix la 50 m de cele doua pesteri .Nici ca se putea mai perfect. Seara s-a incheiat cu un gulas oferit de acesti baieti la schimb cu fripturile noastre ,am adaugat putin din "spiritul lui Zamolxe"si povesti despre istoria locului mai ales ca 2 dintre ei erau arheologi din zona Sebesului :grin: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Dimineata i-am urmat pe acestia pana la pestera Ponor (peste deal ,adica in zona unde ajunsesem data trecuta) .Acestia ,avand pe langa istorie o alta pasiune respectiv Speologia au intrat in pestera Ponor si au mers pe sub 2 versanti si au iesit in pestera Cioclovina umeda. Desi au insistat sa mergem cu ei ,chiar daca ne-au oferit pana si echipament,am refuzat politicos si ne-am intors pe acel drum dacic gasit data trecuta in padure . De la acesti baieti aflasem seara precedenta ca acest "drum" era de fapt linia de fortificatie ce apara cetatea Piatra Rosie si ca in caldarea Ponor au fost cele mai tari lupte in drumul romanilor spre celelalte cetati ... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Am mers apoi pe sus pe creasta ,am gasit un castru roman de care tot acesti baieti ne-au povestit ,ne-am intalnit cu 2 masini care se jucau prin padure si apoi am facut cale intoarsa spre locul de campare. De acolo cu masina la cetatea Piatra Rosie -Petrosani-Transalpina -Bucuresti. Momentul culminant a fost pe Transalpina deoarece ne intalnisem cu 2 masini care s-au intors caci nu au putut sa treaca Pasul Urdele din cauza cetii. Rupti de oboseala ,am riscat si am trecut dar cu o portiune de 20 km sus pe care am traversat-o cu maxim 10 km/h deoarece nu se vedea nimic Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 (editat) Re: Pe urmele dacilor... foarte frumoasa incursiunea pe taramul dacilor... parca timpul a stat in loc in acea padure, frumos tare! PS: legat de ceata de pe transalpina: welcome to Parang! :grin:... Editat Septembrie 17, 2012 de ak47apache Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Pai domnule Panzerrow, unde naiba am avut ochii de nu te-am vazut? Fi-mi-ar ochelarii de ras! Sa trec eu pe langa tine si sa nu iti strang mana!? Mi-e necaz! Unde ne-am intersectat? Sincer, era normal sa nu ne vedem prea mult in traseu, voi, saracii, aveati de parcurs mult pana in zona Hateg, mie mi-a luat maxim 15 minute sa intru in teren la Petros, la intrare in Baru Mare. Nu am organizat eu traseul, am fost invitat la randul meu, altfel ma temporizam in asa fel incat sa facem gasca mare. Dar nu au intrat zilele in sac :) Ati fost castigati cu cei doi arheologi, v-au dat niste informatii valoroase. Am trecut si noi prin poiana in care ati campat, am urcat si mai sus pana intr-un punct , de unde am facut retur din cauza cetii. Nu stiam unde ne duce traseul, un cioban ne zisese ca e o trecere de maxim 1.5m undeva pe parcursul lui, asa ca nu am riscat sa ne prinda intunericul in munte. Oricum, am avut parte de bucatica noastra de distractie pe o urcare de la Sarmisegetuza Regia pana pe platoul Tarsa. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Septembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Pai ne-am intalnit undeva la iesire din Petrosani pe asfalt si am vorbit putin pe canalul 22. Baietii cu care am campat ,ne-au zis de voi ca ati trecut pe acolo. :wink: Legat de drumul pe care ati urcat voi mai sus ,tot de la baietii astia arheologi ,am aflat ca inconjoara masivul ala si iese deasupra la pestera Ponor (am pus eu poze din prima iesire) apoi coboara jos in valea unde ne-am ratacit noi la prima iesire sau in Pui (varianta cu Pui nu stiu inca ce e pe acolo). Are si parti dificile dar ca o curiozitate ala este de fapt fundatia de la mocanita cu care transportau austro-ungarii rezervele de guam catre Pui de la pestera Ciclovina :uameni Baietii spuneau ca pana prin anii '90 se mai vedeau traversele de la linie.... Din vale unde se vad casele si capitele de fan, continua fie prin dreapta pe drum de taf spre stana de la Poiana Omului si se coboara in Bosorod sau daca masina este mai echipata se urca spre alta stana si apoi se coboara prin padure in spate pe la Cetatea Costesti (la fel ca in varianta Pui ,inca nu l-am testat) . Dar lasa ca ne vedem noi cu prima ocazie :x :2dr Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 (editat) Re: Pe urmele dacilor... Trebuie sa ne punem traseele cap la cap, ca ambele grupuri avem variante diverse si foarte interesante. Eu am incropit pe Google Earth o schita a traseului nostru, dar astept trackul unui Garmin care ne-a ghidat de fapt sambata. Pana atunci o sa postez "poza" Google Earth ca sa se vada pe unde am bantuit noi. Astept si de la voi macar o schita. Intrebare: topicul asta nu ar sta mai bine la zona Ardeal? Mi-a luat ceva munca sa il gasesc cand nu era in "Mesaje noi". Stiu ca participantii au plecat de la Bucuresti, dar traseul e foarte ardelean :) Editat Septembrie 17, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Pun "fotografia" promisa cu schita iesirii de sambata, varianta noastra. Cand am track, promit sa il pun si pe acela. Bucata cea mai faina a fost urcarea de langa Gradiste pana pe platoul Prihodiste. Albie de parau, o serpentina intensa datorita santurilor de TAF si a apei scurse, plus un fag cazut peste drum care a trebui, musai, taiat. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rxn Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Frumoase imagini. Pe transalpina am prins si eu ceata si vreme urata cand am urcat prima data. Mi-am luat inima in dinti si am continuat in prima viteza pana sus, unde dintr-o data..am avut surpriza sa dau de soare si vreme exceptionala. Eram prea singur pe creste, asa ca am sunat la Salvamont si le-am zis sa dea verde si altora, ca e frumos. Dupa aproximativ o ora...tot treceau masini. Pe atunci nu era asfaltat. Acum fiind si asfalt, daca tot ajungeti in zona...nu va lasati descurajati si incercati sa continuati drumul incet. S-ar putea sa aveti parte de surprize placute cand ajungeti sus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Ceva mai proaspete :) Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Si continuarea... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Multumim de poze! Foarte faina zona! Ceva puncte de reper din traseu (track?)! 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Track nu am pt ca s-a stricat "chinezaria" dar ca si reper poti folosi orice drum dintre Petrosani si Hateg ce face dreapta in munte (eu le-am batut mai pe toate :grin:) .Fiecare are ceva special. Binenteles exista apoi varianta sa gasesti cate un drum de taf si sa incerci sa urci pe acolo . Eu asa am gasit cele mai frumoase trasee...la ghici si am urcat cat mai sus. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Si bonus un mic filmulet E drept e mai "light" fata de ce faceti majoritatea pasionatilor de aici dar atat imi permit cu dotarile actuale :grin: http://www.youtube.com/watch?v=5dV0vXF5HJU&feature=youtu.be Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Re: Pe urmele dacilor... Stai linistit colegu', ca nu toti ne dam de-a dura pe coclauri, suntem destui care ne plimbam de placere. Oricum, ai compensat cu muzica, ce nu prea era light, parca ma asteptam sa apara niste romani de dupa colt si sa te fugareasca! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Salut. Eram si eu curios sa vad filmuletul de pe youtube, dar nu merge linkul. Poti sa il mai pui odata?! Mersi. M-ar interesa si pe mine zona. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Gata, am vazut clipul. Ti-am gasit invitatia de pe alt topic la reluarea turei. Super. Sper sa iti anunti din timp data stabilita, clar ma bag daca am timp liber. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Si eu ma bag. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: Pe urmele dacilor... vineri dimineata intram si noi "pe urmele dacilor", romanilor turcilor si TAf-urilor:banana Hateg Santamaria Orlea Balomir Ursici Pastravaria Piatra Rosie Alun Prihodiste Sarmizegetusa Regia ..... Iezerul Sureanu Luncile prigoanei Oasa (transalpina) /...../ Cainenii Mari(valea oltului) asa in linii mari arata traseul nostru. in functie de timp si teren, ne hotaram unde iesim din traseu. revin cu informatii din teren... ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Transalpina era inchisa acum o saptamana...... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Transalpina era inchisa acum o saptamana...... Vorbesti de Pasul Urdele sau de portiunea intre Obarsia Lotrului si Sebes? Din ce vad eu traseul postat mai sus, de la Obarsia Lotrului colegul vrea s-o ia spre Voineasa-Valea Oltului... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Vorbesti de Pasul Urdele sau de portiunea intre Obarsia Lotrului si Sebes? Din ce vad eu traseul postat mai sus, de la Obarsia Lotrului colegul vrea s-o ia spre Voineasa-Valea Oltului... De la Ranca in sus, @f_zoltan a incercat acum o saptamana sa treaca mai departe si nexam....din partea cealalta...nu as putea sa va zic. Cititi aici NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 15, 2013 Partajează Postat Octombrie 15, 2013 Re: Pe urmele dacilor... Spre Voineasa nu poate fi decat OK. In mod normal se circula aproape toata iarna. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Octombrie 16, 2013 Partajează Postat Octombrie 16, 2013 Re: Pe urmele dacilor... dorim sa continuam traseul de la Oasa spre valea oltului tot offroad. varianta cu obarsia lotrului - voineaza - brezoi sa ramana de escape. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate