Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tire fitment guide Discovery...

Mugur
 Share

Recommended Posts

Guest spatar ovidiu

Re: Tire fitment guide Discovery...

In primavara vreau sa iau anvelope si nu ma pot hotari asupra dimensiunii lor.Ma gandesc la una din aceste variante:

-225/75/16 am citit aici intr-un post ca ar fi cea mai mare dimensiune care nu afecteaza nimic

-245/70/16 are un prieten si am observat si eu ca loveste in tiranti dar se pare ca e rezolvabil atreaba

-235/75/16 245/75/16 aici nu imi dau seama exact cum sta treaba ?In ce conditii se pot pune acete ultime doua dimensiuni?

@fly multumesc pt raspuns!

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred ca 225/75 ar fi OK sau daca vrei sa o ridici ceva mai mult incearca 245/75 dar trebuie taiat ceva din pasajul rotii. Vezi la linkul asta, respectiv poza;ai noroc ca mai toti dau datele pentru Disco 1.Eu trebuie sa caut ceva mai mult.

http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/what-t ... 43706.html

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Guest spatar ovidiu

Se pare ca se poate pune si 245/75/16 cu o mica taietura la aripa din spate.Sa fie suficient doar atat pt o masina stock?In ce fel poate afecta negativ aceasta dimensiune transmisia,franarea,etc.

Guest spatar ovidiu

Legat de dimensiunea folosita la Camel Trophy 215/85/16 poate cineva sa imi spuna ceva?Acele masini aveau ceva modificari pt aceste dimensiuni ale rotii?

• 1 month later...

Tot am cautat sa vad ce gume pot intra pe Disco2 fara sa tai din ea si am ajuns la urmatoarea concluzie, care poate ajuta pe cei ce doresc sa inalte putin masina fara a baga flexul in spoilere,aripi si altele: 245/75/16 este OK, si doritorilor le pun la dispozitie o poza unde se poate vedea diferenta intre 255/55/18(spate) si 245/75/16(fata-Kumho KL71-MT).

Adevarul e ca am si schimbat arcurile cu Bearmach Heavy-Duty dar asta nu a influentat prea mult potrivirea lor pe orizontala.

Jaguar XJ8 2002

Te rog verifica daca cu 245/75/16 atinge la incrucisarea puntilor si spune-mi si mie.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Am suit-o pe rampe de 25-30 cm si nu atinge;de retinut totusi ca am arcuri HD care sint mai tari.

Jaguar XJ8 2002

• 7 months later...
  • 1 year later...

Tire fitment guide:

Discovery 1

235/70-16: Stock tire size.

205/80-16: Stock size in many other countries. same height as 235/70-16.

255/65-16: same height as stock

225/75-16: little taller than stock

245/70-16: little taller and wider than the stock size. reportedly, no need for lift, just minor trimming to fit those tires.

245/75-16: popular size for OME suspension lifted vehicles. require slight trimming on the rear wheel well fender, and may also call for adjustment on the steering bumpstops.

215/85-16: same height as 245/75-16. but narrower. seems to be preferred for the snow and mud.

265/70-16: about as tall as 245/75-16, but wider. will require more trimming and steering bump stops adjustments along with taller bump stops over the rear axle.

265/75-16: almost 32" tall. Same as stock NAS D90 tires. Will require even more trimming.

235/85-16: same height as 265/75-16 but narrower. And seems to be the most popular size with OME lift.

255/85-16: about 33" tall...very few people have fitted this size. Lots of butchering for this one.

285/75-16: about 33" also... but very very wide.

Discovery Series II

255/65-16: Stock tire size.

255/70-16: Just a bit taller than stock.

265/75-16: Taller and wider than stock, possible to fit without lift. minor rubbing. Looks real balanced with mild OME lift.

285/75-16: even taller than 265/75-16, r requires a bit more lift than the regular OME lift. some have fitted OME751 from Discovery series I, and changed SLS sensor in the rear to achieve almost 3 inches. Gearing and shaft strenght become issues.

255/85-16: a bit taller than 285/75-15 but narrower. Gearing and shaft strenght become issues.

Tocmai am mi-am inaltat LR Disco2 (kit +2") si ii caut cauciucuri. Am facut un test (cei drept doar pe o roata fata) cu 265/70-R16. Din ce am observat nu ar trebui sa frece. Intrebarea este daca este de pus o asemenea dimensiune fara sa am probleme ulterior?

Edited by mariusg

Tocmai am mi-am inaltat LR Disco2 (kit +2") si ii caut cauciucuri. Am facut un test (cei drept doar pe o roata fata) cu 265/70-R16. Din ce am observat nu ar trebui sa frece. Intrebarea este daca este de pus o asemenea dimensiune fara sa am probleme ulterior?

Am rugamintea mai intii sa citesti regualmentul si sa-ti faci o prezentare aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page54

Multumesc

www.lroc.ro

• 5 months later...

buna

Ma intereseaza si pe mine daca pot sa pun 31x10.5x15 pe disco1 fara lift

Multumesc frumos

Eu am pus 31/10,5/15 insa cu lift de 2'' si tot a trebuit sa tai putin partea din spate jos a aripii din spate conform " tyre fitment guide". Cu toate astea la flexari intense tot imi atinge un pic la contra aripa din spate ( piesa aia din tabla care mascheaza cotul de la alimentare rezervor).

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Eu am pus 31/10,5/15 insa cu lift de 2'' si tot a trebuit sa tai putin partea din spate jos a aripii din spate conform " tyre fitment guide". Cu toate astea la flexari intense tot imi atinge un pic la contra aripa din spate ( piesa aia din tabla care mascheaza cotul de la alimentare rezervor).

Multumesc frumos

In cazul acesta trebuie sa ma gandesc la un lift.

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "

Cu placere.Vezi ca a parut un Disco ca al tau in Timisoara care este pregatit cu roti cu lift cu tot.Il gasesti si pe forum.:h5

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Multumesc frumos pentru link

E intradevar o restaurare foarte frumoasa

Felicitari celui care a facut-o

Si iertare daca am deranjat prea mult prin faptul ca am cerut un link si o informatie despre roti dar nu cred ca e nevoie sa fim sarcastici. Pute-ai pur si simplu sa nu raspunzi (nick67)

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "

Si iertare daca am deranjat prea mult prin faptul ca am cerut un link si o informatie despre roti dar nu cred ca e nevoie sa fim sarcastici. Pute-ai pur si simplu sa nu raspunzi (nick67)

Mai usurel cu reprosurile. Mai bine incerci sa te intilnesti cu Nick si incerci sa afli mai multe.

A si sa nu uit...... mai multa lectura pe forum inainte de a cere ceva. Multumesc.

www.lroc.ro

Masina este restaurata de sean70.

Ti s-a parut ca am fost sarcastic raspunzand la cererea ta disperata de link?

Consider ca nu are rost sa traduc in lb romana ce am vrut sa zic prin" No' ni măi"-daca si asta e sarcasm.............

Edited by nick67

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Nick,de ce esti modest si nu spui ca restaurarea continua sub bagheta ta acum?:wink: (oricum restaurarea unui LR e un proces continuu,dar asta e frumusetea marcii,poti face dintr-o epava masina adevarata cu conditia sa te obisnuiesti cu pierderile de ulei datorate simeringurilor si garniturilor fabricate din kkt uscat si presat).:ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Eeeeee... Sa vedem noi cand incepe prima modificare la Disco4.

http://www.autoevolution.com/news/project-kahn-targets-the-land-rover-discovery-4-36411.html

Sau macar niste baloane de guma mai cramponate.

Sau arcuri+telescoape +5"

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Pai a inceput,i-am comandat praguri si sigur ii fac niste scuturi de Dural,ma documentez deocamdata.

Ca ala din link nu o sa-l fac vreodata,nu imi beau cafeaua pe Dorobanti!

Am mai gasit niste chestii interesante care il fac sa se ridice mai mult,sa caut si sa-ti trimit link-ul,merg si la D3,asa ca...

Caucioace da,dupa ce mai mi se vindeca ranile financiare.:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

• 11 months later...

in rpimul post se spune ca dimensiunea 255/65/16 au aceeasi inaltime ca stock-ul. a avut cineva aceasta dimensiune pe un disco 1 fara a modifica ceva? nu atinge in aripa ? nici macar la viraje?

multumesc

Edited by Astral

• 7 months later...

Salutare tuturor,

Sunt destul de nou in aceasta comunitate, ma documentez la toate capitolele, si acum am ajuns la capitolul pneuri ( am o intrebare pt voi cei cu mai multa experienta in off-road) : care din aceaste doua dimensiuni se comporta mai bine in teren umed / noroi 235/70/R16 sau 205/80/R16 binenteles profilul mud terain .

Precizez ca am un Land Rover Discovery, 300 tdi, an 98, masina inca nu are nici un fel de up-graduri tehnice.

Multumesc anticipat !

Salutare tuturor,

Sunt destul de nou in aceasta comunitate, ma documentez la toate capitolele, si acum am ajuns la capitolul pneuri ( am o intrebare pt voi cei cu mai multa experienta in off-road) : care din aceaste doua dimensiuni se comporta mai bine in teren umed / noroi 235/70/R16 sau 205/80/R16 binenteles profilul mud terain .

Precizez ca am un Land Rover Discovery, 300 tdi, an 98, masina inca nu are nici un fel de up-graduri tehnice.

Multumesc anticipat !

245/75/16.....:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use