Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pompa motorina rezervor - indica aiurea nivelul motorinei

andrei.giurgiu

Postări Recomandate

Salut,

In timpul mersului mi s a aprins martorul Rezerva motorina si acul mi a cazut pe minim desi rezervorul era cam jumate. (motor 2.0 TD4 an 2004). De atunci nu mai imi indica deloc cata motorina am si martorul acela e mereu aprins.

Am fost la un tester si mi a zis ca e pompa de motorina din rezervor...probabil plutitorul acela e spart.

Ieri m am pus ai am desfacut si am scos pompa din rezervor...pare se ca e OK (nu ma pricep f bine ). Plutitorul nu e spart, se ridica (am incercat intr o galeata cu apa), am curatat pompa si am montat-o la loc. Initial cred ca mi a aratat nivelul ok (mi s a stins martorul de pe bord si s a ridicat acul) dar a doua zi mi a indicat rezervorul plin. Cateodata pare ca indica ok, altadata arata ori plin ori gol (cu martorul aprins pe bord cand indica gol). Ceva sugestii? A mai patit cineva ceva de genu? Parerea mea e ca sonda aceea sau cum ii zice de pe pompa de motorina nu indica bine. Se poate verifica cumva?

Trebuie sa schimb pompa pentru asta? Nu i chiar ieftina :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pompa motorina rezervor - indica aiurea nivelul motorinei

Salut, in primul rand citeste aici http://www.myfreelander.co.uk/Electrical/elecprobs7.htm acolo unde scrie "symptom c" ...cu toate ca e vorba de modele pana in 2002 s-ar putea sa ai noroc si sa fie aceeasi problema, poti masura niste rezistente ca ai tabelul ala

"senderul" care controleaza indicatorul/martorul de benzina e un potentiometru de fapt... s-a uzat si nu mai trimite impulsurile cum trebuie, din pacate nu e ca la Td5 sa se gaseasca si piesa asta separat:

"A float operated potentiometer is also located on the pump and provides a variable resistance to earth for an output from the fuel gauge in the instrument pack. The potentiometer float moves with the fuel level in the tank and the resultant resistance is interpreted by the gauge for the level of remaining fuel."

eu nu am avut in mana pompa de Td4 dar incearca sa vezi daca nu poti cumva sa desfaci potentiometrul si sa cureti contactele eventual.... totodata asigura-te ca mufa face contact bine la pompa .... daca nu reusesti atunci din pacate tre sa schimbi toata pompa(urat din partea lor:ce)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salut, in primul rand citeste aici http://www.myfreelander.co.uk/Electrical/elecprobs7.htm acolo unde scrie "symptom c" ...cu toate ca e vorba de modele pana in 2002 s-ar putea sa ai noroc si sa fie aceeasi problema, poti masura niste rezistente ca ai tabelul ala

"senderul" care controleaza indicatorul/martorul de benzina e un potentiometru de fapt... s-a uzat si nu mai trimite impulsurile cum trebuie, din pacate nu e ca la Td5 sa se gaseasca si piesa asta separat:

"A float operated potentiometer is also located on the pump and provides a variable resistance to earth for an output from the fuel gauge in the instrument pack. The potentiometer float moves with the fuel level in the tank and the resultant resistance is interpreted by the gauge for the level of remaining fuel."

eu nu am avut in mana pompa de Td4 dar incearca sa vezi daca nu poti cumva sa desfaci potentiometrul si sa cureti contactele eventual.... totodata asigura-te ca mufa face contact bine la pompa .... daca nu reusesti atunci din pacate tre sa schimbi toata pompa(urat din partea lor:ce)

Salut,

Da, pare-se ca i problema mea in linkul trimis- am vazut toate 3 simptomele descrise de ei *a b si c). O sa incerc ce zic ei la Symptom C in weekend, sa incerc sa masor rezistenta si sa i curat contactele. Legat de potentiometru...eu totsi sper ca pot sa l schimb doar acela si nu toata pompa pentru o chestie minora... S ar putea sa l pot detasa, dar nu s sigur...avea ceva cleme dar era destul de aiurea sa l scot (nu stiu sigur daca se poate si mi a fost frica sa nu l rup). Mersi fain de informatie

Link spre comentariu

Se poate scoate potentiometrul cu tot cu indicatorul de nivel, dar cu putina atentie. Totusi verifica si lamele de contact, poate sunt prea oxidate.

15082012425.thumb.jpg.e6347b030afba61c72472f169fa5bf1d.jpg

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Se poate scoate potentiometrul cu tot cu indicatorul de nivel, dar cu putina atentie. Totusi verifica si lamele de contact, poate sunt prea oxidate.

bun. Mersi fain

Link spre comentariu

La prima vedere e identic cu ala Siemens care e pe Peugeot HDI. Daca-ti trebuie altul, da-mi un semn.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

La prima vedere e identic cu ala Siemens care e pe Peugeot HDI. Daca-ti trebuie altul, da-mi un semn.

O sa l dau jos, ii fac si o poza si ii iau dimensiunile. Probabil ca mi va trebui altul si am sa te contactez. Multumesc

Link spre comentariu

Am rezolvat problema

Era dezlipit un fir de pe potentiometru...cred ca mai facea contact cand si cand. Cand am pus mana pe el s a dezlipit de tot. L-am lipit la loc, n-am mai dat cu nici un spray de contact si merge perfect.

Am masurat si rezistenta la potentiometru daca tot l-am dat jos, insa valorile nu prea corespund cu cele din linku-ul de la sierrafrey. http://www.myfreelander.co.uk/Electrical/elecprobs7.htm

Important e ca merge :)

cu plutitorul jos (rezervor gol) - 51 Ohmi

cu plutitorul sus la maxim (rezervor plin) - 739 Ohmi

Multumesc pentru ajutor !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare