Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor! A cumparat cineva masina din Italia?

koais

Postări Recomandate

Salutare!

Am urgenta nevoie de ajutor. Am gasit o masina in Italia, cineva vrea sa ma ajute sa o iau si am niste nelamuriri.

Va rog sa imi dati un nr. va sun eu.

E urgenta treaba, luni plec in Italia.

Multumesc anticipat!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor! A cumparat cineva masina din Italia?

Din cate am inteles am nevoie de : TARGA + CERTIFICAT DE PROPRIETATE + CONTRACT VANZARE-CUMPARARE

Dar, persoana cu care ma duc are rezidenta in Italia si spune ca este complicat si costisitor sa ii fac nr. si asigurare pe numele meu.

Imi propune ca acel contract de vanzare-cumparare sa fie facut pe numele lui si inca unul pe numele meu (aici nu inteleg cum poate fi vanduta o masina la 2 persoane), el o inmatriculeaza provizoriu pe numele lui, fiind rezident si la intrare in ro anuleaza contractul lui, ramanand valabil doar al meu.

EU am cumparat doar de la firme masini si mi s-a dat factura, lucru sfant. Dar de la pers fizica mi se intocmeste doar act de vanzare-cumparare?

Care ar fi cheltuielile si cat de greu ar fi s-o inmatriculez pe numele meu?

Link spre comentariu

E nasol in Italia cu numerele provizorii, in 2007 practic nu exista posibilitate de a cumpara numere provizorii valabile inafara teritoriului Italiei, ca sa nu mai vorbesc de asigurare... Poate s-o fi schimbat in acesti 5 ani care au trecut (nu mai sunt la curent), insa in 2007 mie mi-a convenit sa radiez masina acolo, pentru export, si s-o incarc pe un camion. Ar mai fi posibilitatea intelegerii cu proprietarul de a aduce masina in tara si sa faca pe urma radierea pentru export.

Ca si costuri, transcrierea de pe un proprietar pe altul se invartea in jurul cifrei de 250 EUR, dar asta depinde un pic si de regiune, in sensul ca in nord e mai scump, in sud mai ieftin... Radierea pentru export a costat mai putin, in jurul a 80 de EUR, insa trebuiesc predate placutele de inmatriculare.

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Are dreptate.

La ei numerele "provizorii" dureaza si pana la 3 zile pana le elibereaza in functie de zona si de ziua saptamanii :), si de fapt sunt niste cartoane, nu cum esti obisnuit cu table in alte tari.

In plus asigurarea nu o poti face decat pe minim 3 luni. La un Grand cu motor 2,5TD era vre-o 300 Euro. Cu alte cuvinte, ca sa pot pleca cu ea pe numele meu trebuia sa astept 3 zile si ma costa vre-o 400 Euro. Asta ca sa plec cu niste cartoane in locul numerelor. E imbacsit sistemul lor.

Eu am luat-o pe numele unui rezident italian, actele au costat 250 Euro si el imediat mi-a facut contract pe numele meu. Foarte important este sa-i trimiti numerele si toate actele inapoi ca sa o poata radia de acolo, altfel ii va veni impozit la ea toata viata.

Mai ai si posibilitatea sa pleci cu masina pe numele italianului, dar sa ii trimiti toate actele inapoi, impreuna cu numerele cand ajungi acasa. Mie asa mi-a propus cel de la care am luat-o, dar mi-a cerut o garantie de 500 Euro. Nu am avut incredere ca imi recuperez garantia si nu am facut-o. Dar am aflat pe urma ca de fapt pe el il costa mai mult de 500 Euro daca nu-i dadeam actele si placile de numere inapoi.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Multumesc mult de ajutor. Am discutat cu Yonutz pana pe la 3 dimineata :)

Din cate am inteles, daca masina are nr. valabile, pot pleca cu ele si platesc doar asigurarea. Se poate lua pe o luna si e undeva intre 200 si 250 eur.

Daca are si asigurare valabila, pot pleca si cu nr. si cu asigurarea lui.

Daca nu are nr. sau nu vrea sa ma lase sa plec cu ele, se complica si trebuie sa se interpuna a 3-a persoana, ca intermediar.

Daca nu are ITP valabil, iara se complica lucrurile.

Sper sa-i dau de capat pana la urma.

Daca mai aveti sfaturi, sunt bine primite!

Link spre comentariu

1 , din ce oras vrei sa cumperi masina ?

2 , ai primit scanari COMPLETE cu talonul si certificatul de proprietate ca sa poti fi sigur ca masina e libera la vanzare si vanzatorul e si proprietarul ???

3 , ai facut o estimare a tuturor cheltuielilor "door to door "???

Link spre comentariu

In Italia se poate radia masina pentru export, costa pana in 100 de euro dar ramane fara numere. Proprietarul primeste un certificat de proprietate in care scrie ca e radiata pentru export. Apoi iti face un contract de vanzare cumparare si poti sa o pui pe platforma. Ca sa vii cu ea din Italia pe roti cel mai simplu e sa o radieze de acolo si sa o aduci cu numere provizorii de Germania. Sau daca vrei sa o treci pe numele tau se face pasajul de proprietate si te costa undeva la 500 de euro plus asigurarea .

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

1 , Erba e intr-o zona buna, civilizata, dar, nu-i regula...

2 , daca nu-ti da "vanzatorul" pe mail copii bune/complete cu actele, e ceva delicat...cred eu...e doar o opinie...

3 , de curiozitate, cat ai estimat costul total pt drumul asta ?

Link spre comentariu

Multzam baghi!

Dar un lucru nu il leg. Cum pot inmatricula o masina radiata in italia, in Germania? Din Italia pana in Germania, nu trebuie sa aibe nr.?

laforza cam 33% din valoarea masinii.

Link spre comentariu

Nici un italian intreg la cap nu o sa-ti dea masina lui cu actele pe numele lui urmand ca tu sa-i trimiti actele inapoi cand ajungi in Romania.Pasajul de proprietate costa minim 500 euro iar asigurarea cam inca atat daca nu chiar mai mult pe 6 luni.Astia nu-ti dau numere provizorii , dealerii precum si cei care detin parcuri auto de vanzari masini sh au numere pe numele lor , numere care pot fi puse de catre ei pe orice masina dar care nu sunt valabile decat daca proprietarul numarului conduce acea masina.Este foarte costisitor sa-ti cumperi masina din italia , plus ca la astia 80% din masini sunt indoite.

Link spre comentariu

Stiu de la cineva care aducea masini ca lua numere din Germania. Le trimitea prin curier si intr-o zi ajungeau apoi veneau cu ele pe masina in tara. Bineinteles numerele de toll facute pe actele masini cumparata din Italia. Nu stiu mai multe detalii din pacate.

Link spre comentariu

Toata lumea foloseste in UE numerele "galbene" din Germania. Atentie mare in Ungaria, insa, deoarece s-au intensificat controalele si daca numerele nu sunt insotite si de asigurare (se pot cumpara si fara) si de ITP (TUV, MOT, etc.) Politia maghiara confisca numerele s.a.m.d.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Nu trecem prin Ungaria, ne intoarcem "pe jos".

Nu prea gasesc o solutie viabila pt nr. de Germania. O sa incercam prin colegul care vine cu mine si are rezidenta, desi mi se pare alambicat.

Daca printr-o minune posesorul se invoieste sa ne-o dea cu nr. atunci ar fi perfect.

Link spre comentariu

Stiu de la cineva care aducea masini ca lua numere din Germania. Le trimitea prin curier si intr-o zi ajungeau apoi veneau cu ele pe masina in tara. Bineinteles numerele de toll facute pe actele masini cumparata din Italia. Nu stiu mai multe detalii din pacate.

Cum faci numere de toll (dealea rosii 1 luna/2/3) doar pe baza de acte fara masina? Sunt si eu interesat de procedeu.

Nr dealea galbene de 5 zile ...iei cu buletinul ... dar timpul e scurt sa le trimit D-IT si sa vii dupa aia cu masina. Pe de alta parte, la ridicarea acestora din urma, nemtzalaii te pun sa dai o declaratie (sau au trecut chiar pe cerere un paragraf) ca iesi cu ele din D ...doar pe raspunderea ta.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cum faci numere de toll (dealea rosii 1 luna/2/3) doar pe baza de acte fara masina? Sunt si eu interesat de procedeu.

Nr dealea galbene de 5 zile ...iei cu buletinul ... dar timpul e scurt sa le trimit D-IT si sa vii dupa aia cu masina. Pe de alta parte, la ridicarea acestora din urma, nemtzalaii te pun sa dai o declaratie (sau au trecut chiar pe cerere un paragraf) ca iesi cu ele din D ...doar pe raspunderea ta.

Nu stiu de care faceau pentru ca nu m-am interesat. Tipii aduceau masini din Italia si unul din ei mi-a explicat care era procedura.

La momentul respectiv nu am intrebat pentru ca nu m-au interesat. Numerele ajund in maxim doua zile cu dhl-ul si nu e foarte scump. Nu stiu nici cat e de legala toata procedura. Cel mai simplu dupa parerea mea ca sa aduci o masina din Italia e sa o radieze acolo, faci contract si o pui pe platforma. Eu asa am facut si a fost cel mai simplu.

Link spre comentariu

" Ai un contact al firmei care ti-a adus-o? " = de asta te intrebasem daca ai estimat TOATE costurile door 2 door, poate-ti ofeream o alta solutie mai simpla...insa, repet, nu cred ca un transportator serios pleaca la drum daca nu e sigur ca masina e in regula cu documentele...

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru ajutor!

Nu mai e cazul.

Am avut ieri parte de ghinionul si surpriza vietii mele. Pur si simplu am ramas fara replica.

Stateam in fata casei omului si nu aveam replica, nu putea sa mi se inample mie.

Proprietarul a fost arestat acum 2 zile pentru furt electronic.

De ce eu!?

Stateam ca boul cu banii in mana si nu puteam sa o cumpar.

Sunt inca in Italia si sunt deprimat.

Link spre comentariu

Nu fi deprimat ...asa a fost sa fie... poate ca a fost mai bine asa! Acum poate te aflai in birourile carabinierilor sa dai declaratii ca n-ai nici o legatura cu infractorul... Gandeste pozitiv si cauta in continuare ...O sa vezi, vei gasi ceea ce cauti ...in drumul tau! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu esti nici primul, nu vei fi nici ultimul. Fii fericit ca ai banii in buzunar, poate cine stie ca tzeapa ti-ar fi tras.... Pacat de timpul si banii aruncati pe drum.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Nu am fost "lucrat", a fost pur si simplu ghinion. Masina era ok, actele erau ok, seria era cum trebuie... n-a fost sa fie.

Link spre comentariu

De curiozitate ce masina a meritat atata bataie de cap? Si la ce bani era de te-ai dus asa "blind" dupa ea?

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare