Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor! A cumparat cineva masina din Italia?

koais
 Share

Recommended Posts

Re: Ajutor! A cumparat cineva masina din Italia?

Nu m-am dus orbeste, am vb cu omul de nenumarate ori. Masina era acolo...alte lucruri au intervenit

Nissan Patrol Gr Y60 1997 75.000 km reali, blocant, A/C, trapa s.a.m.d. pret: 3500 la telefon. Vis

Nemo me impune lacessit !

Re: Multumesc mult pentru ajutor!

Proprietarul a fost arestat acum 2 zile pentru furt electronic.

Zi merci si mai cauta.

daca tot esti acolo cred ca vei gasi in maxim 3-4 zile.

Vei avea de alergat mult in Italia, vei da de toti mincinosii pamantului, dar sunt sanse mari sa gesesti masina ok acolo.

Succes

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford

Bafta la cautari. Vezi ca prin Italia gasesti multe Discovery.

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Timpul pentru cautat in Italia s-a terminat, din pacate, continui in tara.

Multumesc pentru gandurile bune!

Sa ne tii la curent sa ne zici ce ai luat pana la urma...

Macar ai apucat sa si vizitezi ceva daca tot ai fost in Italia?

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Nu am fost "lucrat", a fost pur si simplu ghinion. Masina era ok, actele erau ok, seria era cum trebuie... n-a fost sa fie.

daca erau ok, avea curaj sa le trimita scanate in mail...

Sunt profund impresionat de atentia pe care o acorzi acestui topic si mai ales cazului meu.

Din pura dorinta a statisfacerii curiozitatii tale:

Masina a fost testata acum 2 sapt. ocazie cu care au fost vazute si actele.

E satisfacator raspunsul meu? Dc mai ai intrebari, ne putem vedea saptamana viitoare in Buc. si putem dezbate fir-a-par cazul, cu detalii concrete, poze, facturi, traseu urmat, km, cine, unde si la ce ora s-a intalnit cu cine... iti voi sta la dispozitie cu orice detaliu. Dar hai sa nu ne mai plictisim colegii si sa ramana aici doar info utile pentru colegii ce vor avea nevoie de ele in viitor.

n-am intrat pe subiectul asta ca sa fac glume deplasate pe seama ta, nu vad rostul,incercam doar sa te ajut, ca atare te rog sa te comporti adecvat.

incercam doar sa-mi lamuresc modalitatea in care ai "verificat" actele, atat.

faptul ca ai testat tehnic masina si a fost ok, nu are nimic in comun cu starea de legalitate a documentelor.

in fine, cum s-ar zice p'acolo prin zona, "aqua sotto ponte"...

Cred ca o iau pe urmele colegului @Koais si plec in Italia pentru un Land Cruiser KJ90 D4D.

Am 2 alternative,care credeti ca e mai avantajoasa financiar !?

1.O inmatriculez pe numele unui var rezident si vin pe roti

2.Platesc o platforma sa mi-o aduca .

As mai avea o rugaminte pentru cei care au fost in Italia (eu nu am ajuns niciodata acolo) , intentionez sa plec cu autoturismul propriu,avand in vedere aversiunea unor italieni fata de noi,exista riscul sa imi gasesc masina parcata cu zgarieturi sau distrugeri ? Ma aflu in siguranta eu si familia daca conduc masina inmatriculata RO in Italia ?

Multumesc anticipat pentru eventualul ajutor si ideile constructive.

Edited by emanoeladrian
adaugire
RAV 4 Model Luxury 2018.

Probleme nu vei avea, nu ai dece sa-ti faci griji. Daca nu faci vre-o traznaie, vei trece neobservat. Sper ca stii italiana, engleza nu prea stie multa lume in italia.

De preferat pe platforma, mai putine griji.

Cred ca o iau pe urmele colegului @Koais si plec in Italia pentru un Land Cruiser KJ90 D4D.

As mai avea o rugaminte pentru cei care au fost in Italia (eu nu am ajuns niciodata acolo) , intentionez sa plec cu autoturismul propriu,avand in vedere aversiunea unor italieni fata de noi,exista riscul sa imi gasesc masina parcata cu zgarieturi sau distrugeri ? Ma aflu in siguranta eu si familia daca conduc masina inmatriculata RO in Italia ?

Radiata pentru export si pentru platforma. Cati bani dai pe pasajul de propietate pe numele unui rezident si asigurarea obligatorie platesti platforma si iti mai raman bani. Fara sa mai socotim combustibilul pe care l-ai cheltui daca ai aduce masina pe roti. Am uitat si banii de autostrada.

Nu ar trebui sa fie probleme cu masina cu numar romanesc. Sunt foarte multe care circula in Italia.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.

Simplu , sigur , ieftin si fara bataie de cap ar fi suitul pe platforma, cat despre aversiune nu ai de ce sa-ti faci griji,am facut miscarea cu cumparatul masinii si adusul cu platforma acum 2 luni si cred ca am obtinut minim de pret, nervi si griji.

Nu o sa vorbesc de rau niciodata o Toyota, dar e o masina necunoscuta, noua tie, si sa risti sa ramai cu ea pe te miri unde,sau mai nasol, pentru un defect minor sa-i provoci ditamai paguba, parerea mea e ca mai sanatos e sa o aduci pe sus si odata ajunsa acasa sa o studiezi in amanunt.

Radierea pentru export in alta tara UE dureaza juma' de ora si costa vreo saptezecisinustiucat de euro.

Bafta la achizitie

Va foarte multumesc tuturor !!:tk:tk

Dar mai am o problema ...! Platforma ! Exista de inchiriat , stiti pe cineva care are si care face drumuri Italia-Romania ?

Sincer nici nu am cautat pe 'Goagal' dar ma bazez pe experienta voastra ! Deci de unde fac rost de platforma ?

Multumesc inca odata pentru ajutor.

RAV 4 Model Luxury 2018.

Daca vrei sa conduci in Italia trebuie sa iei un pumn de calmante , cel putin aici unde sunt eu acum , astia au un stil aparte de a conduce , ies din parcare fara sa se asigure (pentru ei e normal sa-i dai prioritate daca iese din parcare , nici nu se uita sa vada daca vine vre-o masina) , pietonii merg pe strada dupa bunul lor plac , atentie mare la scutere , astia merg printre masini , pe contrasens, o sa vezi oameni care circula cu masina cu 40 km/h in zone unde limita e de 70 sau 80 , in spatele lor se formeaza coloana de masini si nu ii intereseaza asta , ai sa vezi pe autostrada sau pe superstrada masini care circula cu oglinzile laterale inchise , ei parcheaza in fata ta in mijlocul drumului si nu ii intereseaza ca blocheaza circulatia.Atentie mare la parcari la depasirea timpului de parcare.Foarte greu te poti intelege cu ei in alta limba decat cea italiana.Nu prea stiu cine are prioritate in sensul giratoriu.

Am rezolvat-0 !!:banana

Iau Patrolul asta din Germania ! Ciao...Ciao Italia :h5

http://home.mobile.de/4X4FARM#des_165441138

Multumesc tuturor pentru sfaturi , poate intr-o buna zi am sa vizitez si eu Italia , cred insa ca o sa ajung acolo cu aeroplanul :grin:

RAV 4 Model Luxury 2018.

Hmm!!!!Auto din Italia??Nu se merita!Nu sunt rezident,deci nu pot cumpara nimic de aici cu contract de vanzare-cumparare,nr provizoriii,etc.Caz concret:in luna februarie sotia a primit cadou de la o persoana italiana un Opel Corsa,an 2003,multe optiuni,etc.Ideea era ca acea masina sa fie radiata de pe vechiul propietar si inscrisa pe sotie,dar aici au aparut problemele pentru ca neavand carte de identitate italiana, nici ea nici eu a trebuit pur si simplu sa o radiem pentru export.Nimic rau,insa la radierea pentru export(costa 110euro)am solicitat si incheierea unui contract de vanzare cumparare ,ceea ce nu a fost posibil.In plus ti se iau numerele,iar aici e interzis ca o masina fara numere sa stea pe strada,chiar si radiata.Problema e ca din momentul in care depui actele pentru radiere pana sunt gata trec minim 5 zile lucratoare,timp in care daca nu ai unde sa lasi masina(garaj)risti sa iti fie confiscata,iar contract legal nu poti face,se poate in schimb face un tip de contract de cesiune,prin care propietarul iti cedeaza masina,dar este doar o hartie intre voi doi,iar pentru a oficializa cat de cat te duci la orice tutungerie si cumperi un timbru fiscal de 14 euro si il lipesti pe hartia aia,ca sa ti-o recunoasca politia romana,dupa care pui masina pe platforma si via Romania.Cel putin asa am procedat eu,dar nu as mai face a doua oara aceeasi treaba,multa bataie de cap si timp pierdut.Sper ca nu am plictisit!Stima!!

Se poate face contract de vanzare cumparare unde se specifica seria si marca masinii dar si pretul.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.

Da,dar daca ai documente(carte de identitate si codice fiscal)italiene si costa 182 euro.Fara astea nici A.C.I si nici un notar nu pot incheia un contract de vanzare cumparare LEGAL.Oricum acel contract nu intereseaza pe nimeni pana ajungi in Romania pentru a inmatricula masina.

P.S-eu circul cu masina cu numere de Ro in Italia si probleme sunt,in sensul ca poti gasi oricand masina lovita,sunt cazuri in care efctiv nu iti acorda prioritate chiar daca ai dreptul,mi-am gasit fosta masina(Terrano)pe jante toate 4 roti,si ultima gogorita ieri am primit rest la o bancnota de 50 euro in monede de 1 si 2 euro(parcarea costa2 euro),deci exista probleme.Apropos,locuiesc in Roma,si am serviciul in centru,chiar langa Vatican,deci nu se trateaza de cine stie ce satuc uitat de lume.Cei de buna credinta si seriosi platim pentru restul gunoaielor care polueaza lumea.Asta e......

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use