Pleampa Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 (editat) Concediul din acest an l-am inceput cu un drum spre Rezervatia Iezerul Latoritei, trecand de la Polovragi la Galbenu si urmand ca de acolo sa facem excursii in zona. Datorita defisarilor si exploatarii lemnului in zona, am renuntat la excursii si la alte activitati din zona si am plecat cu 2 zile mai devreme decat ne propusesem initial. Din acest motiv am renuntat si la a mai merge pe Strategica de la Ciungetu catre Saua Stefanu Iata cum arata drumul dintre Polovragi catre Galbenu. Sunt multe portiuni cu pietris proaspat pus si cei cu motocicletele trebuie sa fie f.atenti deoarece se aluneca tare pe acel pat de pietris. Se pare ca in curand si acest drum va fi asfaltat. :cr3 Editat August 23, 2012 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Polovragi - Galbenu Exact de taierile astea ma plangeam si eu pe topicul cu Transalpina. E o ciuma! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Polovragi - Galbenu Am mai intilnit drumuri care aparent se reparau total ilogic , adica se terasau si se facea un frumos pat de criblura , compactat si facut dupa toate regulile . Am intrebat si eu ca tot prostu' de ce se amenajeaza , iar raspunsul a fost scurt - pentru exploatare forestiera . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Re: Polovragi - Galbenu In comparatie cu alti ani, acum am vazut o efervescenta a exploatarii lemnului peste tot pe unde am umblat, fara exceptie si fara sa conteze daca era rezervatie sau nu. In Apuseni am vazut insa cele mai mari exploatari si cele mai multe distrugeri datorate taierilor dar mai ales datorita aruncarii rumegusului pe pasuni si lasarea capetelor taiate la locul de incarcare. Am si un film, inca neincarcat pe youtube, in care astept sa incarce un camion si se poate vedea cum se taie lemnul inainte de a fi incarcat. Din punctul meu de vedere, taietorii de lemne si exploatarea haotica a lemnului distruge natura si ecosistemul mai mult decat turistii. La Fantanele se transporta lemnul inclusiv pe luciul apei prin formarea de plute din trunchiuri, fasonate chiar pe malul apei. Din pacate nimeni nu face nimic sa opreasca aceste distrugeri. Oare ce fac cei de la Mediu sau ecologistii ? S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Polovragi - Galbenu ... probabil umfla buzunarele .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Re: Polovragi - Galbenu Foarte trist ce se intampla in zona aia.Polovragi -Galbenu este un traseu pe care vreau sa-l fac si eu.Anul trecut intr-o sambata am fost la pestera Polovragi o gramada de turisti cu masini parcate cum este normal.Nesimtitii cu camioane pline de lemne veneau de sus prafuiau tot si treceau la milimetru cu tupeu pa langa masini si oameni.... Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 (editat) Re: Polovragi - Galbenu Furam si noi cu familionul prin zona Galbenu si duminica colac peste pupaza cand siestam mai bine ne-am trezit in ceafa cu ditai incendiul de padure declansat de niste cretini neglijenti. Mai multe poze poze aci: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.513694815313381.132763.100000186015157&type=3&l=d962d29b79 Trist in ce hal se degradeaza zonele astea care le stiam mai putin umblate! :ang3 Din presa am inteles ca s-a intervenit insa intre 15;30 cand am anuntat incendiul si pana la 17;30 cand am plecat din brezoi nici urma de pompieri iar vantul se intetise deja! Editat August 28, 2012 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pleampa Postat August 28, 2012 Autor Partajează Postat August 28, 2012 (editat) Re: Polovragi - Galbenu Nu stiu daca acea panta nu era aproape defrisata din cauza ca brazii se uscasera si cadeau singuri la vale. Am auzit la TV ca ar fi vorba de niste daunatori care ataca pinii (sau molizii) si intrand sub scoarta opresc circulatia sevei si astfel acestia se usuca in picioare. Inainte de '89 se mai stropeau padurile cu insecticid, am aflat de la un localnic, insa acum ne interzic cei din UE si singura modalitate de stopare este taierea acestor pini infestati si utilizarea lor doar ca lemn de foc. Scoarta trebuie arsa neaparat. Aceasta era panta care a luat foc ? Posibil ca focul sa fi fost pus intentionat pentru a arde resturile si apoi o fi scapat de sub control. P.S. Din linkul postat de Ionut cu articolul din Adevarul, am extras urmatoarele: „În momentul sosirii pompierilor la locul intervenţiei, flăcările se manifestau violent la nivelul coronamentului. Până la lăsarea întunericului, a fost afectată o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare de plantaţie de răşinoase, litieră de pădure şi coronament. Suprafeţele afectate se află în proprietatea obştiilor Belceşti-Vlădoi din Novaci, aflată în administrarea Ocolului Silvic Privat Obârşia Lotrului. Pentru stingerea incendiul s-a acţionat cu 27 de cadre ale inspectoratului şi 15 lucrători silvici aceştia lucrând cu mijloace de primă intervenţie, în condiţii de teren foarte accidentat, cu înclinaţie foarte mare. S-a lucrat până la lăsarea întunericului, intervenţia fiind reluată în această dimineaţă (de 27 august, n.r.) la ora 07.00", "In urma cercetărilor s-a apreciat că incendiile s-au datorat folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor, acesta scăpând de sub control. " Editat August 28, 2012 de Pleampa S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate