Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Land Rover

Alexey86

Postări Recomandate

Salut,

Ma numesc ALEX si sunt nou, doresc sa imi achizitionez o masina pentru vanatoare, pescuit si de ce nu pentru off-road.

M-am tot uitat pe internet si as vrea sa optez intre un Land Rover Discovery 97-99 sau Land Rover Discovery 2000-2002.

Ce parere aveti?Care este mai bun?Care este diferenta intre cele doua modele?

Sau aveti vreo recomandare.

Va doresc o zi minunata si astept cateva pareri.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie Land Rover

Salut,

Ma numesc ALEX si sunt nou, doresc sa imi achizitionez o masina pentru vanatoare, pescuit si de ce nu pentru off-road.

M-am tot uitat pe internet si as vrea sa optez intre un Land Rover Discovery 97-99 sau Land Rover Discovery 2000-2002.

Ce parere aveti?Care este mai bun?Care este diferenta intre cele doua modele?

Sau aveti vreo recomandare.

Va doresc o zi minunata si astept cateva pareri.

Salut!

Cel mai bine ar fi sa incerci sa-ti faci timp intr-o joi dupa-amiaza si sa vii la una din intalnirile noastre: acolo poti vedea "pe viu" ambele modele si sa discuti cu proprietarii lor. (gasesti in sectiunea "Club Land Rover" un topic cu indicatiile necesare)

Pana atunci, poate reusesti sa citesti si topicurile astea:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53509-Sfat-achizitie-Land-Rover&highlight=Sfat+achizitie+Land+Rover

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60438-sfat-achizitie-Discovery-1&highlight=Sfat+achizitie+Land+Rover

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48688-sfat-achizitie&highlight=Sfat+achizitie+Land+Rover

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71267-Sfat-achizitie-Cred-ca-trebuie-sa-imi-iau-si-eu-Discovery-2&highlight=Sfat+achizitie+Land+Rover

Gasesti in ele multe raspunsuri la intrebarile tale.

Spor la citit!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Diferentele intre 97-98 si 00-02 ar fi ca sunt 2 masini toatal diferite. Prima este DIsco I masina preponderenta mecanica al doilea Disco II masina cu destul de multa electronica(care se mai strica - de obicei trebuie sa iti cam cumperi testerul tau si sa inveti sa il folosesti eficient).

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat, eu am tot cautat pe net dar ce am gasit sunt masini din 91,93 care arata destul de rau estetic si cu km peste 250000, din 97-98 nu prea am gasit inmatriculate. In schimb am gasit cateva din 00-02 care arata destul de ok si km rezonabili si la pret ok.

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

pentru pescuit, vanatoare si offroad, din 97 varianta scurta (90)stare impecabila :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73157-Vand-Defender-90&highlight=vand+defender

Multumesc pentru varianta, dar ce ai tu depaseste bugetul meu. O zi buna.

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

Toate land rover de la noi sunt hartanite.cu multe mii d ekm la bord.Unele au avut stapani mai buni si le-au intretinut altele nu.

Cu tinichigii la fel. De mecanici numai spun . Daca vrei sa fie inmatriculata la noi umbla atent si fara graba.Cea din prima serie de Discovery este far elctronica, si super ieftina la intretinere.Un set de filtre aer ,motorina ,ulei este maxim 10 lire un Uk.Daca ai timp uite-te si pe topicuri in sectiune Land river si citeste acolo de unde iti poti lua piese...anticipezi un pic si le iei mai ieftin decat piese de dacia.

Cruciile cardanice , placute de frana si kitul de distributie care la Uk este fantastica suma de max.60 de lire.......iara aici ajunge sau bate 8-10 mil......deci faci niste investiti odat la 6 luni si aduci un transport care nu te costa ca valoare 15 lire......si ai 30kg de piese la poarta.[fara valaorea pieselor ].

Defenderul este mai din topor fara pic de confort dar are potential in teren ,discoveru un plus de confort, iar range-ul Plus +plus confort.

Generatiile de dupa 1999 sunt mai scumpe .

Defenderul se mentine la bani chiar si cu trecerea anilor.Dar asta cred ca ai constata deja.

Defenderele si discovery din prima generatie mai sgomotoase, incepand cu motorizare a TD5 sa ameliorat zgomotul si are un anumit confort......Daca nu ai prin preajma un atelier de land rover si iti alegi unul cu electronica ...esti mancat, asta daca nu iti iei singur un tester si ai scapat de grijio.

Bafta la alegere.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

disco 1 97-98 e cel mai bun pt ceea ce vrei dumneata.e simplu ,fara electronica,motoare rezistente,preturi rezonabile la intretinere...

esteti diferentele dintre cele doua modele sunt mici,dar mecanic sunt mari,chiar total diferite. cel mai bine ar fi ,cum spunea un coleg mai sus,sa mergi la o intalnire de a lor si sa discutii cu proprietarii ambelor modele.

toate cele bune.

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

disco 1 97-98 e cel mai bun pt ceea ce vrei dumneata.e simplu ,fara electronica,motoare rezistente,preturi rezonabile la intretinere...

esteti diferentele dintre cele doua modele sunt mici,dar mecanic sunt mari,chiar total diferite. cel mai bine ar fi ,cum spunea un coleg mai sus,sa mergi la o intalnire de a lor si sa discutii cu proprietarii ambelor modele.

toate cele bune.

Multumesc pentru raspuns, si eu tot la un Discovery di 97-99 m-am gandit, problema este k nu prea am gasit pe piata interna inmatriculat . O sa mai caut sa vedem ce gasesc sp pe piata externa, poate un disco autoutilitar. O zi buna.

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

Toate land rover de la noi sunt hartanite.cu multe mii d ekm la bord.Unele au avut stapani mai buni si le-au intretinut altele nu.

Cu tinichigii la fel. De mecanici numai spun . Daca vrei sa fie inmatriculata la noi umbla atent si fara graba.Cea din prima serie de Discovery este far elctronica, si super ieftina la intretinere.Un set de filtre aer ,motorina ,ulei este maxim 10 lire un Uk.Daca ai timp uite-te si pe topicuri in sectiune Land river si citeste acolo de unde iti poti lua piese...anticipezi un pic si le iei mai ieftin decat piese de dacia.

Cruciile cardanice , placute de frana si kitul de distributie care la Uk este fantastica suma de max.60 de lire.......iara aici ajunge sau bate 8-10 mil......deci faci niste investiti odat la 6 luni si aduci un transport care nu te costa ca valoare 15 lire......si ai 30kg de piese la poarta.[fara valaorea pieselor ].

Defenderul este mai din topor fara pic de confort dar are potential in teren ,discoveru un plus de confort, iar range-ul Plus +plus confort.

Generatiile de dupa 1999 sunt mai scumpe .

Defenderul se mentine la bani chiar si cu trecerea anilor.Dar asta cred ca ai constata deja.

Defenderele si discovery din prima generatie mai sgomotoase, incepand cu motorizare a TD5 sa ameliorat zgomotul si are un anumit confort......Daca nu ai prin preajma un atelier de land rover si iti alegi unul cu electronica ...esti mancat, asta daca nu iti iei singur un tester si ai scapat de grijio.

Bafta la alegere.

Salut, incerc sa nu ma grabesc, tot am cautat cu atentie , cam toate parerile indica Disco de pana in 99 . Oricum multam de sfat si daca sti pecineva care are un exemplar de vanzare da de veste. O zi buna

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

Multumesc pentru varianta, dar ce ai tu depaseste bugetul meu. O zi buna.

:grin:asta cu bugetul stii cum e, e categoria in care bagi si tot bagi si tot mai ai de bagat si nu termini niciodata.

indiferent de decizia ta sfatul meu e sa nu iei o masina cheala (doamne fereste si cu hibe) si sa iei totul de la 0.

ca sa pui pe ea strictul necesar aloca-ti un buget de 3000 €. daca mai ai si de reparat pe sub ea... afli bugetul cand e deja tarziu.

eu as calcula asa : 4-5.000 achizitie + reparatii/consumabile/kit distributie (neaparat ca nu stii ce iei) = 6000€

suspensie,roti, bari, troliu si alte accesorii off road (ca le vei vrea) inca 3000€ si te apropii de 10.000. nu stii asta in aceasta faza dar cam asa va fi.

mai bine iei una in mintile ei, deja echipata (accesorii la care vanzatorul pierde cel mai mult) la 7-8.000€ si bagi in buzunar diferenta sau faci un concediu de vis.

DEFENDER 110 Pickup

Link spre comentariu

Parerea mea (poti sa o asculti, sa o citesti sau sa sari la postul urmator) :

- daca vrei masina doar pentru pescuit, vanatoare si offroad, o varianta mai buna cred ca este Disco 1 din 1994-1998 - neaparat cu aer conditionat.

Nu cred ca trebuie sa te cramponezi de "inmatriculat ro" daca mergi asa putin cu ea, varianta BG (eventual pe firma) cred ca e suficient, probabil salvezi ceva bani.

- daca vrei o masina mai puternica si pentru alte drumuri (autostrada, oras, mers la tara etc) dar ceva mai pretentioasa la combustibil si la intretinere, un Disco 2 TD5 dupa 1998 cred ca e mai indicata. Aici, inmatricularea pe Ro cred ca e necesara.

Intr-adevar, e mai pretentioasa la intretinere (consumabile si piese mai scumpe, nu functioneaza cu ulei Bunica - doar cu motorina buna, service de calitate etc) dar in nici un caz nu iti trebuie tester asa cum gresit (cred ca) te-au sfatuit unii colegi care au vazut TD5 doar pe strada sau in poze pe forum.

Incerc sa redau motto-ul unui coleg.... "unii fac offroad cu 30 lei/luna, atat ii costa abonamentul la internet"

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

- daca vrei o masina mai puternica si pentru alte drumuri (autostrada, oras, mers la tara etc) dar ceva mai pretentioasa la combustibil si la intretinere, un Disco 2 TD5 dupa 1998 cred ca e mai indicata. Aici, inmatricularea pe Ro cred ca e necesara.

Intr-adevar, e mai pretentioasa la intretinere (consumabile si piese mai scumpe, nu functioneaza cu ulei Bunica - doar cu motorina buna, service de calitate etc) dar in nici un caz nu iti trebuie tester asa cum gresit (cred ca) te-au sfatuit unii colegi care au vazut TD5 doar pe strada sau in poze pe forum.

Incerc sa redau motto-ul unui coleg.... "unii fac offroad cu 30 lei/luna, atat ii costa abonamentul la internet"

george aici te contrazic ......cel mai ghinionist baiat de aici de pe forum DEADNOISE al e cel mai indicat sa si dea cu parerea in legatura cu disco 2 nu cred ca exista un defect care el sa nu l fi patit acu o ia de la capat cu un p38 ...tot respectul pt el ca se incapataneaza sa tina masinile alea pe strada

eu unul as casca bine de tot la achizitionarea unui disco 2 si cu siguranta as include in buget un tester dedicat ....

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Salut Nae,

Desigur, exista si exceptii, sunt unele masini cu probleme mari dar nu stiu daca putem generaliza.

Eu am o experienta foarte limitata cu TD5, dar iti spun ca am 2 vecini de pe strada care merg zilnic cu acest model, de cativa ani buni.

Am stat de vorba de mai multe ori cu ei , sunt total a-tehnici si nici unul nu s-a plans de chestii grave. Si-au cumparat masinile acum 4-5 ani (cand strada nu era asfaltata) ca sa iasa de pe coclaurile noastre mai ales cand ploua sau pe ninsoare. Nici vorba sa-si cumpere vre-unul tester.

Ca or fi el prea norocosi, ca o fi colegul nostru prea ghinionist, asta nu am de unde sa stiu.

Dar parerea mea e ca daca masina ar fi atat de proasta cum se spune, pretul pentru un TD5 din 1998 ar trebui sa fie mai mic decat un 300Tdi din 1998.

Dar diferenta e dubla in favoarea Td5.

De asta e bun forumul asta tehnic, mai aflam si alte pareri, ne mai consultam.

Poate ne ajuta un coleg care are experienta pe ambele modele.

Si cel mai important, discutiile noastre sa-l ajute pe Alex sa-si cumpere masina potrivita.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

eu am avut doua Disco 1 si un Disco 2 ; Disco 2 e o masina mai evoluata, mai virila si mai confortabila.

in afara de "3 amigos" si de servodirectie nu am avut niciodata probleme + ca avea arcuri spate din fabrica.

o aveam si acum daca nu-mi lua foc :grin: - tot ceva electric a fost de vina dar e povestea prea lunga.

am cumparat de curand al treilea Disco 1 - 300TDI pentru simplitatea si anduranta lui, comfort (am un defender:grin:) si pt ca ... imi place masina asta, m-a scos mereu din incurcaturi si a fost usor de exploatat +ca e un catar ieftin de intretinut cu un motor trainic fara electronica.

pina la urma cel mai important e sa-ti lamuresti la ce vei folosi masina si ce expectative sa ai, inj fct de asta alegi.

si inca ceva, cel mai important criteriu, iti place au ba :grin:

la o masina te bucuri maxim de 2 ori, cand o cumperi si cand o vinzi, ce e in mijloc se numeste COST

DEFENDER 110 Pickup

Link spre comentariu

....disco 2 este o masina decenta confortabila bla bla dar are cativa anisori... trebuie luat in calcul ca electronica( a se intelge senzori bobine fire etc) aia de pe masina are cateva sute de cicluri de incalzit racit cu o diferenta de temperatura care ajunge de multe ori si la 100-120 de grade are ore si ore de functionare in umezeala vibratii praf etc ....incercati sa carati cu roaba un desktop pe afara toiul iernii acoperit cu sac de gunoi si cum ajungeti in casa bagati l in priza :grin: ....acu repetati figura si rasnita de cafea a lui mamaie :ha: cam asa vad eu lucrurile si cam asa in industria auto

pe langa tigaia mea (disco1 ) ma joc si pe la un disco 2( cel al lui Traian) si la un disco 3 al unui prieten....la a mea nimic ulei filtre spalat si atat ...la disco 2.. cei 3 amigos incuietori de usi ( nu stiu ce a mai facut Traian pe la ea si ce o mai pica ) la disco 3 (tdv6) 2 egr uri rulmenti si brate fata asta doar anul asta sincer de cate ori am ocazia sa ma dau cu disco 3 merg cu el si pana la chiosc sa mi iau tigari imi place masina aia de mor cum merge cum trage interiorul confortul DAR pe unde disco 1 si 2 merg fluierand disco 3 se poticneste maraie patineaza nu prea e din filmul cu aratura daca nu vrei sa ti bati joc de masina ... avand in vedere fiabilitatea, costul scazut al pieselor si usurinta cu care le gasesti, performante, consum si placere de a conduce eu tot cu ''baba'' mea as pleca pana in china daca e cazul masina asta inca nu m a dezamagit la ce fac eu cu ea

Editat de nae rx 4
Link spre comentariu

Nu e nci o diferenta .Simpla alungire este la stalpul C .cu vreo 8 cm...Ma refer la diferente vizibile.

In rets un scaun d epiele sau un bord mai sofisticat....cu cateva butoane in plus.

atat.

Un motor mai putin zgomotos.si o mai buna izolare fonica.

Toate cu cheltuielile de rigoare.

Dar la fiabiltate Disco I e peste.zic eu.Parere personala.Fiabiliatte insemana si cost ..per/km, mai putin stres ca costa nu stiu ce piesa.sau cum ma taxeaza mecanicu X sau Y.

In rest ..tot Land Rover.

De Disco III nu pot sa imi dau cu parerea.Consider ca ee multa publicitate..in castigarea masinii x4 a anului x ....e marketing.Marketing asa cum ne-am obisnuit cu toti in reclame,....si la utilizare aprodusului vedem ca nuuu e chiar asa...dar e eprea tarziu.....

Bafta !

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

e

La interior sunt diferente intre disco 1 (97-99) si disco 2 (00-02) (pe langa clima/aerconditionat)? Pozitia la volan m-ar interesa, daca este la fel la cele doua modele. Multumesc

pozitia la volan e aceeasi,are mici imbunatatiri de interior insa nu semnificative.

portbagajul e insa mai mare.

DEFENDER 110 Pickup

Link spre comentariu

Dar diferentele intre Disco 3 si 4 le stie careva? Si cele vizibile majore si cele de dedesubt?

Link spre comentariu

Dar diferentele intre Disco 3 si 4 le stie careva? Si cele vizibile majore si cele de dedesubt?

Salut. Diferentele sunt : motorizarea mai puternica (3.0 fata de 2.7), cutia de viteze, schimbarea interiorului, reprogramarea sistemului Terrain Response si discurile de frana mai mari.

Link spre comentariu

Putin mai detaliat la fiecare in parte se poate?

Multumesc

Link spre comentariu

Putin mai detaliat la fiecare in parte se poate?

Multumesc

Salut! Aici gasesti toate informatiile : http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Discovery. Motorul 3.0 este derivat din vechiul 2.7 si are o putere mai mare, respectiv 245 CP si 600 NM. La terrain response s-au modificat programele Sand si Rock Crawl. Franele sunt de la Range Rover Sport iar cutia de viteze are rapoarte mai lungi. Pentru a vedea modificarile interiorului cauta poze pe internet.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Motorul deriva din 2,7,are caracteristicile de mai sus cu diferenta ca are 2 turbine,una mare care da cuplu la turatii joase (da 80% din cuplu,adica 480 Nm de la relanti) si una mica ce ajuta la turatii ridicate.E primul motor diesel in V pe care s-au pus 2 turbine si e demential.

Franele sunt revizuite,adica discurile si etrierii sunt mai mari,nu incap roti mai mici de 19" (RR Sport avea asa ceva doar la motorul V8 3,6 si erau de productie Brembo).

S-a schimbat si sistemul de suspensie,adica barile de torsiune (sunt mai tepene) pentru a elimina balansarile in curbe (intru in curbe aproape la fel ca si cu o masina normala,desi masa e dubla nu se inclina aproape de loc) si cred ca si pernele sunt mai mari.

Cutia este o varianta upgradata a celei de pe D3 dar are aceeasi arhitectura (ZF-ul vinde cutia asta la multi producatori -bineinteles,adaptata fiecarui caz in parte - am avut-o si pe BMW) si e super cand te obisnuiesti cu ea,eu pe manual o folosesc doar la coborari sau serpentine daca ma grabesc.:grin:

Interiorul e premium,difera fata de RRS doar cu inclinarea plansei de bord.Spatiul interior e foarte generos,la fel si la D3.

Sasiul e acelasi de la D3,super-strong.

Cat despre fiabilitate,normal ca o masina simpla e mai fiabila din simplul motiv ca o piesa sau un ansamblu daca nu exista nici nu are cum sa se strice.Nu putem compara mere cu pere,depinde la ce folosesti masina si ce necesitati vrei sa-ti satisfaca - daca as face turul lumii as lua Serie II - III,dar cum nu intentionez asta prea curand,ma multumesc cu D4.:ha:

PS

Tot imi iau un SIII sau SII candva,imi plac grav.:banana

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Raman tot in cautare de Discovery 1 sau 2, sper sa gasesc cat mai curand jucaria care mi se potriveste. Nu stiu de ce dar mi s-a pus pata pe modelul asta. O zi buna.

Editat de Astral

Cu stima, Alexey.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare