Pokemon Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 intrebare: ce se poate intampla daca pui gume inguste pe jante mai late ??? Just.... Poke :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late pai... teoretic sa dejantezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late A - Daca lasi presiunea mica, dejantezi repejor B - Daca tot ai dejantat te chinui ca dracu sa-l pui la loc, asta daca reusesti fara un super compresor FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pokemon Postat Aprilie 17, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late teoretic.... m-am gandit si eu ca poti sa dejantezi.... practic insa nu stiu ce si cum.....avand in vedere ca poti dejanta in sute de situatii diferite :roll: cat despre pusul la loc, nu ai nevoie de compresor, doar de o sticla cu benzina si o bricheta :twisted: Just.... Poke :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late ...cat despre pusul la loc, nu ai nevoie de compresor, doar de o sticla cu benzina si o bricheta :twisted: ... hmm, mai ai nevoie si de cineva care stie sa le manevreze ... altfel, ti-ai dat foc la valiza :ha: ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late Teoretic...babeste la balon mare si janta mai ingusta dejantezi din cauza presiuni reduse din pneuri sau/si din cauza deformari peretelui lateral prea mult la viraje sau inclinatii la janta mai lata si balon mai ingust... problema e ca trebuie sa ai presiune mai mare pt ca "bandoul" cauciucului sa stea pe janta si sa nu fuga la cel mai mic viraj.. si mai este problema cand ii bagi aer sa nu il poti face sa se umfle cat sa se etanseze. Edit: Plus.. risti mai mult sa strici jantele fiind mai expuse loviturilor.. si sanse mult mai mari sa dejantezi din cauza crengilor si pietrelor ce vor vrea sa intre intre janta si anvelopa. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late ...cat despre pusul la loc, nu ai nevoie de compresor, doar de o sticla cu benzina si o bricheta :twisted: ... hmm, mai ai nevoie si de cineva care stie sa le manevreze ... altfel, ti-ai dat foc la valiza :ha: ... Tocmai asta e ideea, ca de sarit s-ar putea sa sara, da sa si stea/etanseze ... trebuie musai presiune mare ... a explicat mai bine Aztec. Eu m-am canonit cu 2 seturi, mt si at, pe jante mai late FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late si daca ai apucat sa bagi niste pamant inauntru... mai greu cu repusul pe janta in padure. plus: explozia vaporilor de benzina/spray, etc, nu baga presiune in anvelopa, doar o arunca la forma initiala si pe janta, atata tot dupa, trebuie obligatoriu compresor. nu mai bine ai rezerva(e) cu tine? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KYK Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late eu am acum pe masina 10,5 pe jante de 8 si stau foarte bine .chiar si cu presiune de 0,8 nu am dejantat ; insa s-au chinuit ceva sa mi le monteze, n-au reusit decat cu tunul (6 atm.). concret, despre ce dimensiuni vorbim ? DEFENDER 110 Pickup http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pokemon Postat Aprilie 17, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late 1. chestia cu beniza nu e asa grea.... Koala, daca vrei, iti arat ce si cum (testam pe o roata a ta... ) 2. nu vb despre o dimnesiune in general, dar ca idee, pe jenti 16x8 se pot pune de ex. 235/80/16 ??? Just.... Poke :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late Pai.. teoretic te incadrezi in plaja de 6.5-8 care s-ar cam potrivi dimensiunilor anvelopelor.. Astia pe calculatorul lor zic ca e ok.banuiesc ca ideal ar fi o janta de 7 http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html Too wide or too narrow - does it make a difference? Given all the information above, you ought to know one last thing. A rim that is too narrow in relation to the tyre width will allow the tyre to distort excessively sideways under fast cornering. On the other hand, unduly wide rims on an ordinary car tend to give rather a harsh ride because the sidewalls have not got enough curvature to make them flex over bumps and potholes. That's why there is a range of rim sizes for each tyre size in my Rimwidthulator above. Put a 185/65R14 tyre on a rim narrower than 5inches or wider than 6.5inches and suffer the consequences. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei popescu Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Re: gume inguste pe jante late 1. chestia cu beniza nu e asa grea.... Koala, daca vrei, iti arat ce si cum (testam pe o roata a ta... ) :twisted: 2. nu vb despre o dimnesiune in general, dar ca idee, pe jenti 16x8 se pot pune de ex. 235/80/16 ??? Da, se pot pune gume 235... pe janta de 8J. Am pus eu pe jante de Nissan, insa numai la vulcanizare am reusit si au apasat 3 oameni pe janta pana sa intre in contact cu cauciucul, in timp ce al 4-lea pandea cu pistolul de umflat roti. Parerea mea este ca e o solutie provizorie (eu le-am montat pana au venit cauciucurile 265 pt. janta de 8J). Cu benzina nu cred ca va merge, pentru ca distanta dintre cauciuc si locul unde intra in contact cu janta este de aproximativ 6-7 centimetri. 2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Pokemon Postat Aprilie 18, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Re: gume inguste pe jante late concluzia: - cu benzina A MERS... din 5 gume, 3 s-au "lipit" pe ambele fete, a mai fost cazul doar sa bag niste aer..... - acum gumele au o forma "ciudata".... sunt cam bombate. - este o situatie provizorie....dar nu stiu cat de provizorie :D Just.... Poke :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Aprilie 18, 2008 Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Re: gume inguste pe jante late Sper ca esti nefumator.. Daca vrei vrea vre-odata sa scoti ceva aer din ele, ai grija sa nu fie langa tine cineva cu tigara aprinsa sau foc deschis.. Vorbesc serios. S-ar putea sa fi ramas ceva vapori de benzina nearsa... ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator pabibabum Postat Aprilie 18, 2008 Partajează Postat Aprilie 18, 2008 Re: gume inguste pe jante late Pe jante de 7J se pot monta anvelope de 33"x12.5 + ca nu ma asteptam sa arate asa de bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late O problema de genul am si eu. Am luat niste Bfg At de 235/75/15 si nu reuseste baiatul de la vulcanizare sa le puna pe jante de 7j desi ar trebui sa mearga la fix. Zice ca a incercat cu benzina dar in acelasi timp a recunoscut ca nu are experienta la dinastea si ca vine mai tarziu altul sa vada ce reuseste. Vreo solutie? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan CHIRIAC Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late Mergi, imediat, la alta vulcanizare. Nu mai sta la discutii nici daca te plateste. Cine stie peste ce berbec ai dat. ARO 244, an 1997, motor L25 ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late eu am 235/75/15 pe jante de 8.am mers cu 1.2 in ele si nu au fost probleme.mai jos nu am incercat. 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late Mergi, imediat, la alta vulcanizare. Nu mai sta la discutii nici daca te plateste. Cine stie peste ce berbec ai dat. Dan, omul nu e berbec. Le-a pus pe jante dar si-a dat seama ca nu are cum sa le monteze. A zis ca apeleaza la altcineva si daca nu reuseste le iau si vad eu ce fac cu ele. Problema e cauciucul care are marginile intarite si nu se intinde. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late eu am 235/75/15 pe jante de 8.am mers cu 1.2 in ele si nu au fost probleme.mai jos nu am incercat. Astea pe care vreau sa pun gumele au fost pe o Vitara si aveau pe ele gume 255/60/15 dar stiu ca 7j pentru 235 e foarte bine. Problema nu e dejantarea, problema e montajul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: gume inguste pe jante late Salutare, am si eu jante 10j, et -43 si as vrea sa pun pe ele cauciucuri 35" intrebarea este ce latime tre sa aiba cauciucul, vreau ceva profil pt noroi gen simex sau bogger, pe un patrol y60. Multumesc Raul. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Apollyon Postat Aprilie 28, 2011 Partajează Postat Aprilie 28, 2011 Re: gume inguste pe jante late Va salut! Caz concret! Gume 195/80/15 pe jenti de 7j. Calculatorul imi spune ca e OK, sunt la limita de sus dar se incadreaza. A avut cineva montat asemenea gume pe jenti de 7 j? Le voi folosi la un Samurai, 95% asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Re: gume inguste pe jante late Tata o facut rezerva la suzuki cu janta 8J si cauciuc 195/80. L-a jantat cu benzina si foc iar presiunea care s-a format a fost de 0.3. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghostface Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: gume inguste pe jante late salutare la toata lumea! am o nelamurire: am jante 10j et-44 r15 si nu vreau sa renunt la ele(sunt perfecte si au et-ul perfect pt masina mea) cu anvelope 33x12.5mt. vreau sa renunt la anvelope(omor ambreiajul si directia si nu mai am chef de alte modificari) si sa revin la dimensiunea originala(265/70 eventual simex)- ... credeti ca am vreo sansa sa montez asemenea anvelope pe jantele 10j? am un bun prieten vulcanizator si mi-a spus ca mi le monteaza fara probleme...acum intreb pe cei cu mai multa experienta cam care ar putea si urmarile? mentionez ca masina ruleaza 80% asfalt si 20% offroad usor/mediu; multumesc! Editat Martie 2, 2014 de ghostface "don't get scared, be prepared for the worst" frontera pregatita de razboi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: gume inguste pe jante late salutare la toata lumea! am o nelamurire: am jante 10j et-44 r15 si nu vreau sa renunt la ele(sunt perfecte si au et-ul perfect pt masina mea) cu anvelope 33x12.5mt. vreau sa renunt la anvelope(omor ambreiajul si directia si nu mai am chef de alte modificari) si sa revin la dimensiunea originala(265/70 eventual simex)- ... credeti ca am vreo sansa sa montez asemenea anvelope pe jantele 10j? am un bun prieten vulcanizator si mi-a spus ca mi le monteaza fara probleme...acum intreb pe cei cu mai multa experienta cam care ar putea si urmarile? mentionez ca masina ruleaza 80% asfalt si 20% offroad usor/mediu; multumesc! De pus se pot pune, dar numai la presiune nominala. La presiune redusa (cand ai nevoie) vei dejanta extrem de usor:wink: LA 265 latime (aproape 10,5") niste jante de cel mult 8J ti-ar fi bune. Parerea mea. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate