qumatru Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB una peste alta, marti sunt programat in service sa fac ceva. nu stiu inca care-i acel ceva. din ce am compilat in ultimele zile: 1. mi se pare ok sa blochezi egr atat timp cat il faci sa nu mai functioneze deloc - in sensul in care sa ai posibilitatea sa-l anulezi cumva din ecu, ecu sa nu mai tina cont de el pentru ca asa cum a spus si yonut si am gasit si in topicurile australienilor, blocarea valvei egr afecteaza mersul masinii si modul de formare al amestecului comandat de ecu. blocarea cu o placa mi se pare buna dar incompleta. in completare montarea unui boost controller manual imi limiteaza posibilitatea masinii de a face overboost dar nu stiu cum se comporta masina efectiv avand in vedere ca-i lipsesc cateva date de pe evacuare. 2. mi se pare ok sa instalez un ceva care sa limiteze posibilitatea turbinei de a face overboost pentru ca dupa cum am spus am spart vreo cateva furtune de turbo si 2 intercoolere(are cineva o explicatie pentru overboost? de ce/cand si din cauza cui il face si cum se poate scapa de el altfel decat prin boost controller) adica iau controlul boost-ului de la ecu si-l dau cui? mie? nu pare optim, am senzatia ca lipseste ceva din ecuatie. 3. mi se pare o idee buna oil catch can-ul; daca-l montezi si lasi egr-ul functional, se mai formeaza mazga aceea pe admisie? ca din cate am citit in majoritatea cazurilor era explicat cum gazele ce intra prin egr in combinatie cu vaporii de ulei din carter formeaza acea mazga; 4. mi se pare buna o inspectie a galeriei de admisie din cand in cand(poate la 2 ani cca.) 5. nissan 4x4, o interventie constructiva ar fi mult apreciata 6. mi se pare ok sa montez evacuare 3" cu high flow catalitic converter pentru a cobori temperatura gazelor de evacuare si a ajuta motorul sa respire mai usor :) 7. atat timp cat faci totul ca sa previi anumite probleme nu mai vad sensul montarii unei sonde egt si a ceasului de masurare a boost-ului adica pot vedea ca turbina lucreaza si din pedala de acceleratie si ureche. 8. la service mi s-a curatat debitmetrul cu spray de frane, pe net am gasit ca se curata doar cu spray special pentru debitmetru; stie cineva ceva despre lucrul acesta? 9. mi se pare ok sa iau ecu talk pentru ca la mine in iasi nu am diagnoza decat la nissan, iar la nissan service-ul e o gluma una peste alta marti sunt cu masina in service si sper sa stiu pana la momentul respectiv ce trebuie exact sa fac. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am senzatia ca spundem destule dar degeaba pui tot felul de citate de la australieni probabil, dar pe care nu le citesti sau nu le intelegi egr il blochezi si gata, ecu habar nu are ca e blocat, nu masoara daca intra gaze arse in motor sau nu. il blochezi ideal inainte de valva, eu l-am blocat dupa valva si peste un timp a inceput sa arunce eroare, probabil ca s-a umplut de jeg si motorasul nu se mai poate misca. suprapresiunea turbo se intampla si gata, nu trebuie sa-ti bati capul din ce cauza. exista remediu (ajustarea surubului VNT sau control manual) si ai terminat. simplu. iarasi la mintea cocosului este ca daca blochezi egr si mai pui si separatorul de ulei, ai cam scapat de jegul de pe admisie. ce faci cu cel existent deja este alta problema:grin: pucntul 7 mi se pare bestial. ba blochezi egr, ba nu-i completa solutia, ba e bun controlul manual, dar iarasi incomplet, si totusi am facut totul pt. a preveni o avarie, astfel incat nu mai are rost sa montezi sonda egt, ceas de turbo, ecutalk si mai stiu eu ce. poti asculta motorul cu urechea si e bun:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB ceea ce n-ai inteles este ca eu nu sunt foarte priceput si punand aceste intrebari foarte clarificatoare sper sa inteleg exact ce se intampla acolo ca sa nu mai fiu nepriceput pe viitor. ma intereseaza ce dar ma intereseaza si de ce ca sa inteleg un fenomen in profunzimea lui. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB 1. mi se pare ok sa blochezi egr atat timp cat il faci sa nu mai functioneze deloc - in sensul in care sa ai posibilitatea sa-l anulezi cumva din ecu, ecu sa nu mai tina cont de el pentru ca asa cum a spus si yonut si am gasit si in topicurile australienilor, blocarea valvei egr afecteaza mersul masinii si modul de formare al amestecului comandat de ecu. blocarea cu o placa mi se pare buna dar incompleta. in completare montarea unui boost controller manual imi limiteaza posibilitatea masinii de a face overboost dar nu stiu cum se comporta masina efectiv avand in vedere ca-i lipsesc cateva date de pe evacuare. Daca-l anulezi din ECU, inseamna ca ai spart software-ul Nissan-ului, caz in care poti sa te apuci sa faci bani frumosi peste tot in lume. Nu a reusit inca nimeni chestia asta, din stiinta mea. Sper sa nu incurc borcane aici, insa daca am retinut eu bine, HALTEC este singura firma care s-a apucat sa masoare toate semnalele si sa inlocuiasca ECU lui Patrol complet, atentie ... prin inlocuire completa. Pretul este unul pe masura, 2500 euro fara TVA + transport...Blocarea cu placuta poti s-o consideri "solutia saracului" daca vrei, insa da rezultate foarte bune. Exista diverse variante pentru boost control, ce ti-am indicat eu este cea mai simpla si da rezultate foarte bune (personal pot confirma asta, si fratii nostrii australienii folosesc pe scara larga "no worries, mate"). Mai mult, distributia de cacutza in motor nu este uniforma pe toti cei 4 cilindri... 2. mi se pare ok sa instalez un ceva care sa limiteze posibilitatea turbinei de a face overboost pentru ca dupa cum am spus am spart vreo cateva furtune de turbo si 2 intercoolere(are cineva o explicatie pentru overboost? de ce/cand si din cauza cui il face si cum se poate scapa de el altfel decat prin boost controller) adica iau controlul boost-ului de la ecu si-l dau cui? mie? nu pare optim, am senzatia ca lipseste ceva din ecuatie. Intercoolerul este un fel de "calcai al Ahile", furtunele fiind de cauciuc mai imbatranesc si ele. Mai mult, uleiul prezent pe ele contribuie si el la sucombarea prematura..... 3. mi se pare o idee buna oil catch can-ul; daca-l montezi si lasi egr-ul functional, se mai formeaza mazga aceea pe admisie? ca din cate am citit in majoritatea cazurilor era explicat cum gazele ce intra prin egr in combinatie cu vaporii de ulei din carter formeaza acea mazga; Oil catch can-ul este un "MUST", si da, pasta se va forma in continuare. Motivul este ca separarea aer/ulei nu este perfecta, eficienta este undeva peste 90-95%. Deci, da, se va forma, va dura mai mult timp, insa tot se va forma daca lasi EGR neblocat. 4. mi se pare buna o inspectie a galeriei de admisie din cand in cand(poate la 2 ani cca.) [/Quote] Eu zic ca daca-i tragi o curatire temeinica, blochezi EGR si pui CC-ul...nu va mai fi nevoie sa o faci... 7. atat timp cat faci totul ca sa previi anumite probleme nu mai vad sensul montarii unei sonde egt si a ceasului de masurare a boost-ului adica pot vedea ca turbina lucreaza si din pedala de acceleratie si ureche. [/Quote] Faci totul sa previi anumite probleme...de acord...insa asta nu e o garantie ca acele probleme nu pot apare. Ti-am mai zis ca EGT-ul este daca vrei, o masura a ceea ce se intampla in interiorul motorului. Si daca vrei, iti dau un exemplu. Eu am luat masina cu turbina dusa, am cumparat turbo nou, am montat-o. Nu eu, ci la service. Dupa ce ma hotarasc sa pun NADS-ul, ma duc cu ceasul de boost la montat. Ocazie cu care vad ca orice as fi facut, indicatorul nu trece de 0.5 PSI. Masina mergea OK, oricum mult mai vivace decat fara turbo. Am luat taurul de coarne si m-am apucat sa vad ce e sub capota....si atunci am vazut ca turbina nu era montata corect, de fapt actuatorul nu era niciodata actionat....ca tot ce insemna furtun de vacuum fusese pus complet aleator la montarea noii turbine. Trage tu concluzia. Mai mult, daca-ti instalezi NADS, o sa vezi ca poti sa rulezi cu 100km/h si 12psi sau 100km/h si 6psi....si crede-ma ca nu e acelasi lucru. Asa ca acel ceas de boost si EGT nu sunt puse acolo de forma, au rolul lor. 8. la service mi s-a curatat debitmetrul cu spray de frane, pe net am gasit ca se curata doar cu spray special pentru debitmetru; stie cineva ceva despre lucrul acesta? [/Quote] UN spray de contacte este numai bun. una peste alta marti sunt cu masina in service si sper sa stiu pana la momentul respectiv ce trebuie exact sa fac. Dupa parerea mea, ai destule puncte de unde sa incepi. Mai multe de atat, nu prea are nimeni ce sa-ti spuna. Editat Octombrie 11, 2012 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB iarta-l .......... s-a ametit in discutie ..... deh, chestii, socoteli .. Sau o fi fost vinul bun? :dr4 Nu e frumos sa dai din culise :)) @Yonutz - a fost bun tulburica ? :)0 NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Bun, bun ... Referitor la oile noastre ...se poate si mai rau! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Cumetre, uite in fotografia atasata cum arata uleiul la mine, la 100km dupa ce l-am schimbat. Masina era oprita de 3 ore atunci cand am facut fotografia (adica acum o jumate de ora). Gata s-a incarcat si video pe YT. Scuze pentru calitatea filmarii... http://www.youtube.com/watch?v=05EhBJ3RB_I Editat Octombrie 11, 2012 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB tare, la mine a fost negru imediat dupa ce l-am schimbat :) ca am scos josa sa ma uit Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 (editat) mi-ar placea sa vad un filmulet mai complex cu modul in care lucreaza/trage motorul tau. vezi ca ai pm era mai inspirat linkul asta cu acelasi patrol de la rusi... aici pare mai eroic Editat Octombrie 11, 2012 de Astral Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB In clipurile urmatoare chiar am tras de motor. Poate nu pare cine stie ce din filmare, dar am avut un sentiment ciudat ca s-ar putea sa nu iesim de acolo (ne-am bagat pe un drum de TAF care era si infundat dupa una si alta). Ultima iesire, pasul Vulcan, sunt cateva urcari superbe acolo...iata una (am editat coloana sonora). Motion-ul la video in schimb este nealterat, si Giorgel m-a intrebat astazi cand am vorbit la telefon. Coborarea de pe pasul Vulcan Aici este pe Strategica, un traseu nu tocmai usor.. Altceva nu am sa-ti arat. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB exact la primul film ma gandeam ce fain ar fi fost sa pastrezi sunetul din masina nu din afara. as fi vrut sa aud motorul cum suna si se tureaza din masina. l.e. place muzica prin toate! rock on Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Pai e un clip prin cele postate cu sunetul din masina....se aude motorul... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacian muntean Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB :sh2 Frumos peisaj , nu pare incercat motorul , merge bine .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB :sh2 Frumos peisaj , nu pare incercat motorul , merge bine .. Ce sa zic...nu ma dau extrem sau open sau mai stiu eu cum. Nu am fost nevoit sa trec niciodata de 3500 rpm, pentru ca puterea necesara am avut-o tot timpul. Sa caut si ceva filmari de afara (sunt cateva, insa putine si slabe calitativ) sa se auda motorul. Motorul il simt ca are o rezerva de putere in el aproape tot timpul. O singura data de cand am folosit tr. 1 @ 3000 rpm pe reductie, cand am urcat o panta....Nu-mi ardea de filmat si am realizat ce am urcat doar cand am fost nevoit sa ma intorc si sa cobor ceea ce urcasem....Imi amintesc doar ce liniste se facuse in masina.... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB pai fortarile le faci pe noroi si zapada nu pe uscat ca pe uscat ai aderenta. cand urci prin padure si aluneci atunci nu mai poti spune ca ai rezerva de putere la masina spre exemplu aici: sau aici Editat Octombrie 12, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am comandat provent 200(m-am saturat sa astept sa-mi dea un raspuns din tara ca nu gasesc nicaieri baietii) si boost controller; mai trebuie needle valve si ceasurile(bine si rama de la ceasuri si fitingurile) daca apare o oferta si de prin europa cu proventul eventual mai iau vreo cateva :) pentru celelalte masini; un sfat pentru ceasuri? am gasit la un shop in tara ceasuri raid. am sa iau egt si boost si nu stiu despre firma asta decat ca face piese de tuning habar n-am de calitataea pieselor. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Ceasuri, daca pretul este minim 50E/buc sunt ok, daca ai preturi de 30-50-70-120 lei sunt toate la fel, poti sa le alegi dupa luminite sau design ca oricum sunt China! Daca nu ma crezi, cauta topicul vechi cu Zina mea,adica fosta masina....tot Nissan din vremurile cind Masina insemna tractor adevarat,cu chestii din astea cu electonica subreda. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB in manual, sectiunea ec, pag. 21 se prezinta capitolul crankcase ventilation. acolo scrie ca exista un blow-by gas valve si chiar si un separator de ulei care impreuna cu furtunul care se intoarce in traseul de aer trebuiesc inspectate si curatate. stie cineva ceva despre acea zona sau a desfacut/verificat acolo sa ma lumineze si pe mine? in alta ordine de idei, imi spune cineva ce sunt/ce fac conductele din fotografia de mai jos? curge ceva in partea de jos pe unde intra intr-un dispozitiv. :) http://imageshack.us/a/img401/3658/img08422.jpg Uploaded with ImageShack.us Editat Octombrie 12, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB daca rupi una ramai fara frana. "Dispozitivul" e blocul ABS. Capisco? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am inteles, o adaug pe lista de prioritati cand ajung in service. practic ea are un capacel metalica care se infileteaza in partea de jos si curgerea apare sa fie nu pe la filet ci intre conducta si respectivul capac. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB acum ceva timp am observat ca un far nu functioneaza tot timpul. am spus asta la service si solutia lor a fost sa-mi schimbe becul. dupa scurt timp am sesizat aceeasi problema. in schimb acum, merg ambele faruri sau doar unul, insa nu conteaza de pe care parte. initial se stingea si aprindea doar cel de la sofer, acum am vazut ca si cel de pe partea pasagerului face la fel. ce-ar trebui sa fac/verific? Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB acum ceva timp am observat ca un far nu functioneaza tot timpul. am spus asta la service si solutia lor a fost sa-mi schimbe becul. dupa scurt timp am sesizat aceeasi problema. in schimb acum, merg ambele faruri sau doar unul, insa nu conteaza de pe care parte. initial se stingea si aprindea doar cel de la sofer, acum am vazut ca si cel de pe partea pasagerului face la fel. ce-ar trebui sa fac/verific? instalatia electrica a farurilor. ai pus cumva xenoane? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
columbianu Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB acum ceva timp am observat ca un far nu functioneaza tot timpul. am spus asta la service si solutia lor a fost sa-mi schimbe becul. dupa scurt timp am sesizat aceeasi problema. in schimb acum, merg ambele faruri sau doar unul, insa nu conteaza de pe care parte. initial se stingea si aprindea doar cel de la sofer, acum am vazut ca si cel de pe partea pasagerului face la fel. ce-ar trebui sa fac/verific? Verifica mufele de la bec. Asa am patit si eu, se largise papucii si nu mai faceau contact bine ( cand se aprindeau, cand nu ). Daca sunt mufele de vina, gasesti la orice magazin de piese mufa H4. Bafta. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB instalatia electrica a farurilor. ai pus cumva xenoane? nu am pus. l.e. nici nu pun pana acum am gasit: provent 200 - comandat usa, boost controller manual - comandat usa, ceas boost comandat in tara marca raid(plaja de la -1 la 2 bari), ceas temperatura gaze de evacuare comandat tot din tara: timp livrare 2-3 saptamani :| mai trebuie needle valve si fitingurile pentru tot. daemonus: ce fel de furtune/de unde ai folosit pentru montat boost controller si needle valve?(am vazut ca boost controllerul vine cu ceva furtune, nu stiu daca toate) si la provent200 ziceai ca ai folosit furtunul masinii, a fost suficient sau ti-a mai trebuit o bucata? Editat Octombrie 15, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB maine e ziua cea mare pentru nissan. a venit tamponul de motor, chederul lipsa de la capota, am identificat ce-i cu farurile(mufele nu fac contact cum trebuie si una pare topita) si sper sa rezolv, am sa masor debitmetrul(am gasit urmatoare informatie: din cele 4 fire de la debitmetru care sunt rosu, alb, negru, alb primul trebuie sa indice cu motorul cald pe liber si a/c oprit 1.6-2v, al doilea 0v, al treilea 5v si al patrulea voltajul bateriei), verific traseul de aer pentru etanseitate si-l curat, curat si blochez egr, instalez ceas de boost, reglez surubul de la vnt, verific toate vacumurile si pompa de vacum daca e ok, planuiesc sa inlocuiesc cam toate garniturile pe care le intalnesc la aceasta desfacere, voi ruga sa verifice si valva pe unde ies gazele din carter sa nu fie infundata si voi curata si furtunul in asteptarea catch tank-ului provent 200, voi ruga sa inspecteze catalizatorul, voi ruga sa inspecteze turbina(ax, paleti), voi ruga sa identifice curgerea care apare pe partea stanga a motorului, voi ruga sa verifice scurgerea de la conducta abs, voi ruga sa verifice starea curelelor de accesorii si a lantului de la distributie, si daca sunt in regula atunci va trebui intervenit la alternator, am gasit ceva despre ce trebuie inlocuit acolo pentru ca am un sunet ca de curea care vine din compartimentul motor si n-am reusit sa-l identific. in orice caz e una din ele, poate inlocuiesc oricum curelele ca nu tin minte cand le-am schimbat ultima data. poate aflu si de ce nu mai face nimic butonul heat. inca un lucru pe care l-am gasit este ca la patrol ar fi utila inca o impamantare, am gasit si o schema unde trebuie pusa. totodata am sa verific impamantarile din compartimentul motor si cam toate mufele si firele care arata rau. sunt ceva mufe pline de ulei si praf iar in alte situatii camasile care protejeaza firele probabil de caldura nu mai ajung pana la mufa si firele sunt expuse si probabil destul de coapte asa ca in momentul de fata am sa intreprind o actiune de preventie. in acelasi timp ma tot bate un gand ca anumite componente din jurul motorului au nevoie de protectie termica, am vazut ca firmele de tuning de performanta au in oferta lor asemenea produse fie ca sunt camasi pentru fire sau benzi/folii adezive pentru evacuare/turbina sau alte componente. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate