Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB

qumatru

Postări Recomandate

Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB

citat qumatru:

inca un lucru pe care l-am gasit este ca la patrol ar fi utila inca o impamantare, am gasit si o schema unde trebuie pusa. totodata am sa verific impamantarile din compartimentul motor si cam toate mufele si firele care arata rau. sunt ceva mufe pline de ulei si praf iar in alte situatii camasile care protejeaza firele probabil de caldura nu mai ajung pana la mufa si firele sunt expuse si probabil destul de coapte asa ca in momentul de fata am sa intreprind o actiune de preventie.

Leag-o cu lantul de poarta, e cea mai buna impamintare ...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 244
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum am vazut mesajul tau.

Pentru Provent am folosit asa:

a) furtunul cu care vine echipata masina + reductie 1/2'' - 1'' (facuta la nenea strungarul).

b) furtun de 1'' - reductie 1'' - 1/2'' - furtun de 1/2 (care intra in admisia de aer).

Furtunele folosite sunt de combustibil, de diametru 1'' si 1/2''. Sper sa nu fi gresit diametru mic, insa intrarea/iesirea din Provent sunt de 1 tol.

Pentru boost controller am folosit tot furtun de combustibil de diametru mai mic, nu stiu acum sa-ti zic valoarea pentru ca nu-mi amintesc.

PS1> Pentru masina de civilie cred ca-mi voi construi singur un replacement pentru Provent 200. E ucigator de scump .....

PS2> Nu sunt singur pe valoare 1/2 indicata mai sus, mai bine masoara diametrul interior al furtunului cu pricina.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Nu merge asa simplu, poarta ar trebui sa fie de metal... :banana

Ai dreptate, uite la asta ...nu m-am gandit !!!

qumetre: chestiile celea se cheama .... masa ( nu gratar!)

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

pai fortarile le faci pe noroi si zapada nu pe uscat ca pe uscat ai aderenta.

Eu nu am experienta in offroad, dar cativa mai "copti" de pe aici ti-ar putea spune ca exista fortaj si pe uscat. Vezi cateva filmari ale unor membrii ai acestui forum...Si dupa aia iti mai revizuiesti opinia conform careia numai in noroi si zapada fortezi....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Ai dreptate, uite la asta ...nu m-am gandit !!!

qumetre: chestiile celea se cheama .... masa ( nu gratar!)

O greseala onesta tot citind din engleza(ground) si nefiind in domeniu...

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu

in acelasi timp ma tot bate un gand ca anumite componente din jurul motorului au nevoie de protectie termica, am vazut ca firmele de tuning de performanta au in oferta lor asemenea produse fie ca sunt camasi pentru fire sau benzi/folii adezive pentru evacuare/turbina sau alte componente.

Bre, fa-o bre sa mearga intai cum a facut-o ma-sa si dupa aia achizitioneaza-i si tichie ...

Stii e o vorba in popor care zice asa ...la femeia urata chiar daca are cei mai ai dracu tanga posibili chiar si d-aia cu ata in fata, n-o sa ti se scoale in veci ... :grin:

Ia-o usurel ...fa-o prima oara functionala ...si dupa, hai bashti cu ea la silicoane si botox ...:grin:

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eh ...aici e chestie ...de ... atentie distributiva si de ce nu de indemanare putin ...

Aia batrani ziceau asa :old ...cand alegi dupa 3 femei deodata, nu te alegi in final cu nici una ... :grin:

Dacilea concluzia o tragi matale ...

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

mai zic ca intentionez sa o insonorizez si sa curat sasiul de rugina si sa repar partile din tapiterie uzate?

adica in capul meu problema la motor e rezolvata, eu cred ca face overboost si intra in protectie exact cum am gasit fenomenul descris si asta explica si de ce uneori merge si alteori nu merge masina pentru ca daca era ceva cu adevarat stricat nu mergea niciodata. asadar daca debitmetrul e in mintile lui, adjustez vnt-ul si sper sa nu mai faca overboost mai ales ca am si ceasul de boost(sper sa nu intarzie prea mult curierul) si voi putea proba ipoteza asta. singura variabila serioasa pentru mine acum este daca sunt sau nu afectate cilindrii/pistoanele de 6-7 ani de mers ineficient si cu temperaturi foarte mari. asta ma nelinisteste intr-adevar.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

afara de faptul ca dupa 6 ani galeria mea de admisie era curata(nu era luna, dar era curata) nu mai am nici o noutate, masina se comporta in continuare la fel si nimeni nu se baga sa faca/verifice nimic cu mana fara tester. presupun ca tre' s-o fac si pe asta si am sa-mi comand un ecu-talk sa ma duc eu cu testerul la service...

l.e. l-am comandat

Editat de qumatru
Link spre comentariu

Daca ai dupa 6 ani galeria de admisie curata (sau aproape curata cum zici tu), e foarte posibil ca valva ta EGR sa se fi blocat pe inchis. Fara EGR blocat si fara catch can, nu ai cum sa o mentii curata. In ultima luna am curatat 2 EGR-uri (la Santa Fe si la Mitsu Outlander), si daca tot am ajuns in "imprejurimi" am bagat si un deget pe admisie....ramai interzis...

Si sunt CRDI-uri noi (2007 si 2008), masini pe care le am de noi noute, intretinere mai ceva ca la carte.

Eu resugerez sa montezi acel ceas de boost si sa observi limp-mode cand apare. La ce valori ale boost-ului. Limp mode mai poate apare si daca boost-ul este prea mic pentru viteza pe care o ai - > EGT atinge valori periculoase pentru motor daca sa zicem ca la 100km/h ai boost de 6 PSI....

Parca ziceai ca ai comandat un Mann Provent 200, eu la Santa Fe am pus separator de aer-ulei facut dintr-un filtru de apa potabila care-l gasesti in comert la vreo 30 lei. Mai scump a fost furtunul si tot ce inseamna fitting.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Daca ai dupa 6 ani galeria de admisie curata (sau aproape curata cum zici tu), e foarte posibil ca valva ta EGR sa se fi blocat pe inchis. Fara EGR blocat si fara catch can, nu ai cum sa o mentii curata. In ultima luna am curatat 2 EGR-uri (la Santa Fe si la Mitsu Outlander), si daca tot am ajuns in "imprejurimi" am bagat si un deget pe admisie....ramai interzis...

Si sunt CRDI-uri noi (2007 si 2008), masini pe care le am de noi noute, intretinere mai ceva ca la carte.

Eu resugerez sa montezi acel ceas de boost si sa observi limp-mode cand apare. La ce valori ale boost-ului. Limp mode mai poate apare si daca boost-ul este prea mic pentru viteza pe care o ai - > EGT atinge valori periculoase pentru motor daca sa zicem ca la 100km/h ai boost de 6 PSI....

Parca ziceai ca ai comandat un Mann Provent 200, eu la Santa Fe am pus separator de aer-ulei facut dintr-un filtru de apa potabila care-l gasesti in comert la vreo 30 lei. Mai scump a fost furtunul si tot ce inseamna fitting.

Am luat mann-ul dar din cauza de diablo III am uitat ieri sa-l ridic de la posta ca a ajuns si ma duc luni. a venit si ceasul de boost, mai astept egt-ul si boost controllerul sa ajunga. am primit mesaj ca a venit si valva, se aduna toate... atat doar ca n-are cine le lucra :) deocamdata... dar oi gasi eu pe cineva care se crede mecanic si nu doctor sau preot de masini. la care nu trebuie sa stai ca la budisti 3 zile meditand in fata service-ului ca sa te primeasca cu masina si unde poate ti se poate spune cat costa ceva de facut la masina(dupa cum, la fiecare masina exista un timp predeterminat pentru fiecare operatiune pe care trebuie sa o faca mecanicul)

Link spre comentariu

Am luat mann-ul dar din cauza de diablo III am uitat ieri sa-l ridic de la posta ca a ajuns si ma duc luni. a

Diablo III este un joc video cumva?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

presupun ca este si varianta pentru console, dar in cazul meu e varianta pc. primul joc de care stiu in care chiar poti face bani jucand

Link spre comentariu

presupun ca este si varianta pentru console, dar in cazul meu e varianta pc. primul joc de care stiu in care chiar poti face bani jucand

Deh cumetre, daca stai taman la Iasi....ca se rezolva lesne si doar cu berica (ma refeream la boost controller, la ceas EGR, boost si separator aer-ulei), mai putin EGT-ul...

Astazi am umblat un pic la boost, varianta hardaware ca sa zic asa...

Se scoate clips-ul de siguranta care tine bratul actuatorului. E poate cea mai delicata operatie si am pus un nylon de pescuit inainte, ca in cazul in care-mi scapa sa nu plang dupa el. Apoi, incet incet cu un patent cu botul lung l-am scos afara...

1351323069336.jpg.050e00d28ddf4ee197004e3ac6bdb008.jpg

Ca sa scot actuatorul afara, am folosit o cheie fixa de 10. Recomand scule de calitate, caci m-am chinuit un pic cu o chinezarie pana cand sa-mi dau seama ca nu e buna....mi-am invins lenea si m-am dus in portbagaj de unde am luat ceva mai bun si treaba a mers fara probleme. ATENTIE: nu se umbla decat la ce s-a marcat cu rosu, bratul actuatorului nu trebuie umblat la el.

1351323096599.jpg.950c8ae0c07448699b63cb6a85f9d234.jpg

1351323394404.jpg.35f517f546434f7ebd5e462b253a4da5.jpg

Ca sa umbli la surubul limitator de cursa, ai nevoie de un Allen 2.5 si o fixa de 8. Cheia o tii ca si contra, pui Allen-ul in capul surubului si cu mare atentie invarti in sensul acelor de ceasornic o jumatate de tura. De regula este suficient. Se limiteaza boost-ul in acest fel.

1351323969330.jpg.94535ce04f8fa1ce0a39e668cdfbc77d.jpg

La sfarsit, am pus totul la loc.

1351325861412.jpg.4f49b3d31fd43b7b54bd93da0ec605ac.jpg

Am zis "de regula", in cazul meu s-ar putea sa mai fiu nevoit sa mai intervin asupra reglajului.

NADS Fitted

Link spre comentariu

poti face reglajul si fara sa scoti actuatorul vacuumatic, e mai delicat dar se poate. nici scoaterea actuatorului nu e chiar facila.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Cumetre...

Inainte de a-ti bloca EGR-ul, masoara valoarea raportata de MAF catre ECU. Manualul zice ca la relanti trebuie sa fie situata undeva intre 1.6V si 2V. Dupa ce blochezi EGR-ul, masoara iarasi valoarea. Cu siguranta, va fi undeva intre 2.2V si 2.3V. Lucru care il vei simti la relanti mai ales, caci va mirosi a motorina nearsa .... Ca sa corectezi asta....te ajut...

caz concret la mine...dupa ce am blocat EGR-ul, iata ce valori citea ECU:

before.jpg

Dupa modificare......

after.jpg

NADS Fitted

Link spre comentariu

Cumetre...

Inainte de a-ti bloca EGR-ul, masoara valoarea raportata de MAF catre ECU. Manualul zice ca la relanti trebuie sa fie situata undeva intre 1.6V si 2V. Dupa ce blochezi EGR-ul, masoara iarasi valoarea. Cu siguranta, va fi undeva intre 2.2V si 2.3V. Lucru care il vei simti la relanti mai ales, caci va mirosi a motorina nearsa .... Ca sa corectezi asta....te ajut...

caz concret la mine...dupa ce am blocat EGR-ul, iata ce valori citea ECU:

before.jpg

Dupa modificare......

after.jpg

Cum se face corectia asta domne ca eu am problema asta, miroase urat de cand am blocat egr-ul, eu credeam ca am probleme de etansare pe undeva?

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Nu sunt probleme de etansare, deocamdata nu o sa dau mai multe detalii pana cand nu testez mai mult. Ca idee insa, am avut acum cateva luni o cutiuta neagra luata de la italieni, cu scopul declarat ca reduce voltajul raportat de MAF catre ECU. Ceea ce si facea....dar nu prea bine. Ca sa va faceti o idee...ce urcam cu treapta a 5-a, abia reuseam sa urc cu treapta 3. Evident ca am abandonat-o instant. Zilele trecute mi s-a pus piticul sa o studiez mai bine si sa incerc o reproducere mult mai reusita si mai simplista. Keep you posted.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Cumetre, ce-ti face Patrolul ? Te-ai apucat de lucru ?

Am facut vreo 350km+ cu noua modificare. La relanti, voltajul raportat de MAF catre ECu este de 1.95V (cand motorul este cald). Mirosul de motorina arsa la relanti a disparut, si am reusit o medie de 10,6% consum . Cu 16 litri am facut 150km, anvelope 33'' MT (120 in afara orasului - 30 urbani). Reversul este ca masina devine un pic puturoasa in treptele 3-4-5, plaja de ture 1500-2000 rpm. Am vrut sa o duc in limp mode, insa nu am reusit deloc.

Urmatorul video a fost filmat vineri:

http://www.youtube.com/watch?v=93VDFHAXq3U

Voltajul la 4000rpm este sub 4V (3.80+). Remarcati ca nu scoate gram de fum.

Am considerat ca nu este suficient. Pentru strada, este OK. Insa in teren, se schimba situatia. Am pus un buton ON/OFF, care-mi reda voltajul initial si masina capata "power" on-the-fly. De indata ce pui switch-ul pe ON, in urmatoarele 4-5 secunde reapare mirosul de motorina.....

http://www.youtube.com/watch?v=iGOLmrREAUo

PS. Evident ca exista multe alte variante, printre care as aminti FCD2 (Fuel Cut Defender 2), care are o gramada de multe setari (iti permite ca in functie de numarul de RPM sa definesti ce voltaj va raporta MAF-ul, se pot defini cateva sute de valori - reglaj extrafin), insa 170+ USD (fara transport, fara TVA si taxe) pentru mine a fost scump.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

Lista de reparatii aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72942-patrol-y61-lista-reparatii-din-2000-pana-astazi

Foarte buna lista, se potriveste exact si la mine, sunt deacord si cu faza cu Wranglerul :) Y61 nu are neaparat o problema cu rugina dar trebuie conservata la 2 ani si nu costa foarte mult.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

asadar am facut-o. i've got NADS.

am strans needle valve-ul la maxim si merge in 0.5-06 cu spike-uri de max 0.9-1 bar.

intrebare de habarnist, needle valve-ul aspira aer in continuu si face oarece zgomot in masina. in alta ordine de idei am strans-o la maxim cat am putut si nu s-a schimbat nimic, nu face boost peste 0,6 in sarcina si ocazionalele spike-uri. oare e ceva cu needle valve-ul sau mai trebuie adjustata valva dawes? cert e ca nu are nici o influenta ce fac eu acolo cu needle valve-ul... asta daca nu-l dechid de tot si atunci nu mai face boost.

am montat catch tankul pe pozitie, trebuie doar sa fac legaturile, sper cat de curand.

era sa fac vreo 3 accidente la un drum de 400km cred ca imi pica abs-ul ca mi s-au blocat rotile si era sa imping masina din fata.

mici maruntisuri mai pot astepta dar acum vreau teste cu boost controllerul si sa vad cat consuma acum. ultimul consum inainte de boost control a fost 13,75. sa vedem acum ce si cum.

l.e. Egt am vazut maxim 3-400 grade

Editat de qumatru
Link spre comentariu

Ce needle valve ai ales ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare