qumatru Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB ceva de la georgel. are doua tuburi rosii care ies din el. http://www.youtube.com/watch?v=14noTBDcQkg&feature=youtu.be am pus un film cu ce se intampla sub capota, cred ca e corect dar incomplet. mai trebuie dus un furtun din needle valve in air resonator. am vazut ca un port este descoperit. acolo n-ar trebui sa fie un capacel? apare chiar la inceputul filmului. l.e. In esenta, furtunul pe care e pus dumperul e deschis, ar trebui cumva prelungit ma gandesc pana in habitaclu si conectat la needle valve. si nu stiu daca portul din air resonator avea sau nu un capacel acolo sau era deschis. Editat Decembrie 6, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am completat circuitul, acum e totul ca-n schema insa n-am scapat de probleme. anume: daca las asa cum era, merge masina foarte bine, fara probleme, fara limp insa face maxim 0,7 bari. daca deschid din controller sa mearga in 1.2 bari, limp mode. cum adica limp mode cu boost controller full manual? exact... cum adica... pentru ca eu nu reusesc sa inteleg... traiam linistit cu impresia ca daca pun needle valve si boost controller nu mai are ecu un cuvant de spus intr-ale limpului, dar se pare ca are. l.e. tin sa mentionez ca in 0,7 cum merge ea acum am facut 300km cu jumatate de rezervor si mi se pare mare consumul in conditiile in care se simte ca merge cu turbina la jumatate din potential... l.l.e mi s-a comunicat din service ca damperul meu nu facea nimic, deci m-am gandit sa-l inlocuiesc. am aflat ca vine cu tot cu boost control solenoid. trist. Editat Decembrie 27, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
julian Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB frumoasa masina.sa o stapanesti sanatos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
julian Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am si eu un nissan y61 la fel ca al tau accelasi an si cand merg cu el mi se limiteaza motorul la 2800-3000 rpm..si nu imi trage..daca sti de la ce ar putea fi...:al Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin4x4 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Frumoase masini, dorite, dar din cate am citit pe forumul dedicat Y61 numai probleme, muuuulte probleme, am avut si eu intentia de a cumpara unul, dar cat oi fi eu de pasionat de mecanica imi place mai mult condusul ..... Felicitari cumatrului pentru perseverenta . In curand isi poate deschide un service dedicat Y61. Editat Decembrie 28, 2012 de dorin4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
co03 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Da cum ar fi acests multe probleme? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB dorin4X4 si teodor4x4, ce-ar fi sa stati voi pe forumul de ATV-uri cu volan si sa conversati acolo despre cat de bune sunt veveritele? lasati-ne pe noi, amaratii cu Y61, sa ne vedem de ofurile noastre. qumatru are ghinionul sa posede o masina cu ceva probleme destul de usor rezolvabile pt. cine se pricepe, dar el nu se pricepe, si se pare ca nici cei la care a apelat pana acum. qumetre, limp-mode apare chiar daca ai control manual. seteaza presiunea maxima din valva dawes la 1 bar. ce mi-ai cerut sa iti trimit este un mic regulator, regleaza doar spool-rate, altfel spus cat de repede sa intre turbina. daca n-ai valva dawes, ai degeaba needle valve. Editat Decembrie 28, 2012 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB dorin4X4 si teodor4x4, ce-ar fi sa stati voi pe forumul de ATV-uri cu volan si sa conversati acolo despre cat de bune sunt veveritele? lasati-ne pe noi, amaratii cu Y61, sa ne vedem de ofurile noastre. qumatru are ghinionul sa posede o masina cu ceva probleme destul de usor rezolvabile pt. cine se pricepe, dar el nu se pricepe, si se pare ca nici cei la care a apelat pana acum. qumetre, limp-mode apare chiar daca ai control manual. seteaza presiunea maxima din valva dawes la 1 bar. ce mi-ai cerut sa iti trimit este un mic regulator, regleaza doar spool-rate, altfel spus cat de repede sa intre turbina. daca n-ai valva dawes, ai degeaba needle valve. dar am valva dawes... ramane doar sa fac minore adjustari din ea pana cand nu mai am limp mode. ce altceva pot face? pentru colegul cu problema plafonului recomand intai sa schimbi/verifici debitmetrul, apoi daca nici aia nu e, sa recurgi la adjustarea limitatorului de la turbina(s-a discutat pe aici cum) sau varianta cu dawes valve. l.e. roaga la service sa-ti curete debitmetrul la fiecare revizie Editat Decembrie 28, 2012 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Octombrie 31, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2013 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB dar am valva dawes... ramane doar sa fac minore adjustari din ea pana cand nu mai am limp mode. ce altceva pot face? pentru colegul cu problema plafonului recomand intai sa schimbi/verifici debitmetrul, apoi daca nici aia nu e, sa recurgi la adjustarea limitatorului de la turbina(s-a discutat pe aici cum) sau varianta cu dawes valve. l.e. roaga la service sa-ti curete debitmetrul la fiecare revizie Problema s-a rezolvat de la sine ca mi-a crapat motorul. Acum vreo 3-4 luni... am reconditionat chiulasa, am schimbat garnitura, am schimbat si alte garnituri, am reconditionat si turbina ca era gata si cand sa punem la loc tot, un piston era crapat(nu au vazut baietii de la service ca ei n-au pregatit piesele decat in ultima secunda deci... cauta piston). Problema cu pistonul e groasa pentru ca pana acum am comandat 2 si nu se potrivesc. Se pare ca prin 2002-2003 cand mi-au dat rechemare si mi-au schimbat motorul mi-au pus un motor care nu se gaseste in programul de piese si deci n-am piston... si vine iarna daca cineva s-a mai lovit de problema asta si poate ajuta cu informatii ii tare multumesc. mi s-a explicat varianta alt motor dar pentru mine suna parca prea de tot, oricum nu as vinde masina vreau sa o fac sa mearga... Editat Octombrie 31, 2013 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Problema s-a rezolvat de la sine ca mi-a crapat motorul. Acum vreo 3-4 luni... am reconditionat chiulasa, am schimbat garnitura, am schimbat si alte garnituri, am reconditionat si turbina ca era gata si cand sa punem la loc tot, un piston era crapat(nu au vazut baietii de la service ca ei n-au pregatit piesele decat in ultima secunda deci... cauta piston). Problema cu pistonul e groasa pentru ca pana acum am comandat 2 si nu se potrivesc. Se pare ca prin 2002-2003 cand mi-au dat rechemare si mi-au schimbat motorul mi-au pus un motor care nu se gaseste in programul de piese si deci n-am piston... si vine iarna daca cineva s-a mai lovit de problema asta si poate ajuta cu informatii ii tare multumesc. mi s-a explicat varianta alt motor dar pentru mine suna parca prea de tot, oricum nu as vinde masina vreau sa o fac sa mearga... da-mi te rog cat mai multe detalii pe e-mail ( service@scogeneral.ro ) cu privire la treaba cu pistonul si caut o rezolvare . adica VIN , istorie , codurile pistoanelor comandate si de unde , tare util ar fii si un telefon de unde e masina desfacuta , etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Aparent singura mea optiune e sa iau alt motor si sa mut accesoriile de pe al meu. Sau varianta b: pun motor de 2.8 sa scap de probleme. Nu e optim dar vine iarna si n-am idee cum s-o dau :) Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB mai ai un pic de rabdare maine vad si eu fizic pistoanele de abia dupa aceea ma pronunt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Noiembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Sigur ca da si multumesc pentru implicare. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB maine ajunge ansamblul Piston nou - segmenti noi la Iasi cand treci prin pitesti , sa ai o sticla rece de bere URSUS :grin: bafta in continuare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Noiembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB da multumesc. abia astept sa scot masina Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am luat masina, observ cu stupoare ca ca am 1.4-1.5 presiune in turbo si am tot invartit de valva aia de m-am plictisit s-o inchid... in fine zilele astea sper sa ajung la un amic si sa pacalim senzorul de boost de pe intercooler poate de acolo e problema de tot da limp mode. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Noiembrie 30, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2013 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Stie cineva cat de complicata e problema cu incalzirea in scaun la patrol? Mai nou nu mai merge in scaunul din dreapta. Nu se mai aprinde nici martorul de pe buton. In al doilea rand... Nu mai merge valva dawes... Trist incerc s-o curat poate se vindeca. Editat Noiembrie 30, 2013 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB am curatat valva dawes, avea ulei in ea. am intins putin de arc... sufletul... oricum as regla-o nu elimina boost-ul in exces si am 2 variante: limp mode la 1-1,2 bari cand merg normal(cca. 90-100kph) sau fara limpmode ceasul arata 1.5 bari boost si ma cutremur de frica sa nu crape iar :D. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dorin4x4 Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Mai poti Qumetre ? Esti de admirat. am curatat valva dawes, avea ulei in ea. am intins putin de arc... sufletul... oricum as regla-o nu elimina boost-ul in exces si am 2 variante: limp mode la 1-1,2 bari cand merg normal(cca. 90-100kph) sau fara limpmode ceasul arata 1.5 bari boost si ma cutremur de frica sa nu crape iar :D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB toata baza in big ursu daca poate sa ma lamureasca cu niste probleme ca a lui vad ca merge struna :) Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB qumetre, la valva dawes ( in sinea ei este o valva de suprasarcina) trebuie sa slabesti arcul pt. a deschide la o anume valoare a presiunii, ex. 1 bar. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Spune care-ti sunt problemele si poate reusim sa le lamurim. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2013 (editat) Problemele sunt limp4ever si controllerul nu elimina suprapresiunea... Am facut probe cu ecutalk... Limp la 3.7 pe maf, la 4, la 4,2. Sau fara limp si la 4,5v... Am citit tot threadul tau despre mafmod si nu stiu daca maful e cauza. voltaj relanti 2.2v Nu pot trece de 80-90kph Editat Decembrie 3, 2013 de Astral Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Decembrie 3, 2013 Partajează Postat Decembrie 3, 2013 Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB Problemele sunt limp4ever si controllerul nu elimina suprapresiunea... Am facut probe cu ecutalk... Limp la 3.7 pe maf, la 4, la 4,2. Sau fara limp si la 4,5v... Am citit tot threadul tau despre mafmod si nu stiu daca maful e cauza. voltaj relanti 2.2v Nu pot trece de 80-90kph Mestere, mergem punctual 1. Valorile alea de tensiune 3.7...4.2 sunt irelevante cat timp nu le legi de o sarcina si de RPM. 2. Valoare de 2.2V la relanti este mult prea mare, in conditiile in care manualul zice ca un max. de 2V este acceptabil (plaja de fapt este 1.6V - 2V). Varianta cea mai iefina este montarea unui potentiometru reglabil (parca sa zic 5K Ohm). Reglezi la el pana cand ai 1.8V-2V la relanti. 3. Verifica actuatorul de la turbina sa se miste "liber" ... adica sa nu ramana blocat. 4. Verifica furtunele sa fie etanse sa nu ai scapari. 5. Fiindca ai ECUTalk, vezi la relanti si ce voltaj iti indica la TPS (senzorul pedalei de acceleratie). In mod normal, ar trebui sa ai intre 0.4v - 0.6v. Ce nu e in domeniul asta, nu e OK. La punctul 2 exista un alt dispozitiv, mai "techno" sa zic asa...un ajustor de voltaj. Cum functioneaza....iti imparte intervalul 0v...5v in 125 de puncte * (adica plaja de tensiuni care o furnizeaza MAF-ul)...acolo unde ai limp, poti ajusta tensiunea in timp real si repeta experimentul. * - varianta asta mi se pare ca nu se mai fabrica, exista varianta pe 256 de puncte (Jaycar). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
qumatru Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol GR II Y61 3.0, 2000, LWB 1) geometria variabila a turbinei e blocata... bratul de la actuator nu are nic 1cm cursa. 2) am montat potentiometru de 5ko.... am scazut pana la 2.1v; am montat unul de 10ko si am ajuns la un 2.02-2.04. Masina merge absolut minunat este absolut incredibil. am prins 100kph, fara limp insa ma tem sa-i dau mai tare din cauza presiunii. Trebuie sa merg unde am reconditionat turbina sa-i iau de urechi putin. Saptamana viitoare ma duc la brasov. l.e. parca tin minte ca voltajul standard e 1.95, ma gandesc dupa ce rezolv cu turbina sa pun un potentiometru de 15 sau 20ko poate reusesc sa ajung la acea valoare nominala insa nu inteleg unde sa pun blank off pentru egr ca sa nu stea check-ul aprins... big ursu daca ai avea o poza pe undeva ar fi super Editat Decembrie 5, 2013 de qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate